DM.org

Музика => Групи => Темата е започната от: cerwin в 05 Май 2006Титла: Pet Shop Boys
Публикувано от: cerwin в 05 Май 2006
Е?
Слушахте ли вече албума?На вас как ви се стори?при 2ро преслушване никак не е зле  ^-^ не са си изгубили дарбата...


Титла: Re: Pet Shop Boys-Fundamental
Публикувано от: kirilart в 06 Май 2006
Аз и първо слушане не съм му дал...не са ми в кръвната група, макар да имам една тяхна сборка. Не се сещам от кога не си я бях пускал, скоро реших да поправя това, слушах, слушах и после се наслаждавах на тишината. >:D


Титла: Re: Pet Shop Boys-Fundamental
Публикувано от: hooky в 06 Май 2006
Е, една от любимите ми групи (даже любимата :o ). За новия албум не мога да кажа нищо друго, освен че се очертава да бъде най-добрият им от десетина години насам. Албумът обаче ще излезе на 22 май и до тогава мисля да изтърпя (но едва ли ще успeя) и да не го свалям от нета. Иначе първият сингъл "I'm With Stupid" е много добър и може би най-накрая ще се изкачи до номер 1 в Англия.
А, най-важното, на 11 Юли на централния площад в Скопие, ще изнесат концерт. Няма да има билети, единственият проблем е как ще се доберем до там  :)


Титла: Re: Pet Shop Boys-Fundamental
Публикувано от: kiril101 в 08 Май 2006
Аз не издържах и си го свалих. В момента го слушам. Доста различен от това, което очаквах, в положителния смисъл. Уникална банда. Заслужават уважение заради всичките тези години, през които творят.
За пореден път се убеждавам, че сме толкова зле, че няма до къде. Безплатен концерт на площада и то не къде да е, а в Западните покрайнини. Е ще се ходи няма как. Само да поясня, концерта е отложен за септември, заради някакви избори.


Титла: Re: Pet Shop Boys-Fundamental
Публикувано от: atomheart в 08 Май 2006
За пореден път се убеждавам, че сме толкова зле, че няма до къде. Безплатен концерт на площада и то не къде да е, а в Западните покрайнини. Е ще се ходи няма как. Само да поясня, концерта е отложен за септември, заради някакви избори.

Би ли разяснил за какъв концерт става дума, явно е не6то, което се подразбира, но на мен не ми стана ясно....


Титла: Re: Pet Shop Boys-Fundamental
Публикувано от: kiril101 в 09 Май 2006
А, най-важното, на 11 Юли на централния площад в Скопие, ще изнесат концерт. Няма да има билети.


За това става въпрос. Само че както вече поясних концертът е отложен поради избори в Македония на 12 Юли. Новата дата ще е в началото на Септември


Титла: Re: Pet Shop Boys-Fundamental
Публикувано от: atomheart в 09 Май 2006
А, най-важното, на 11 Юли на централния площад в Скопие, ще изнесат концерт. Няма да има билети.


За това става въпрос. Само че както вече поясних концертът е отложен поради избори в Македония на 12 Юли. Новата дата ще е в началото на Септември

Извинявам се, къде съм гледал и аз 8#...


Титла: Pet Shop Boys-Fundamental
Публикувано от: MO. в 13 Май 2006
Има обаче проблем с подредбата и наименованието на файловете в сравнение с версийте за подредба на албума в нета.....аз тегля музика с няколко програми и навсякъде албума е на добро качество но песните са подредени еднакво и погрешно. Имената са верни, съществуват но файловете са с друго съдържание. Не знам и коя подредба ще е в албума, но ето един вариант:

PET SHOP BOYS
Fundamental 2006

"Psychological"
"The Sodom and Gomorrah Show"
"I made my excuses and left"
"Minimal"
"Numb"
"God willing"
"Luna Park"
"I'm with Stupid"
"Casanova in Hell"
"Twentieth Century"
"Indefinite leave to remain"
"Integral"

Fundamentalism (limited edition bonus CD)
"Fugitive" (Richard X extended mix)
"Sodom" (Trentemøller remix)
"Psychological" (Alter Ego remix)
"Flamboyant" (Michael Mayer remix)
"I'm with stupid" (Melnyk mix)
"In private" (Stuart Crichton club mix featuring Elton John)
"Minimal" (Lobe remix)
"Gomorrah" (Dettinger remix)

Определено има добри парчета в албума и сингъла "I'm with stupid" е добър, но аз харесвам определено много повече песента, която ще е 2ри сингъл "Minimal" и другата любима вече ми е "Psychological", която си представям ква резачка ще е в ремикс на Alter Ego  &D ^-^ O0 Дано имат успех с този албум и синглите в чартовете! След намесата в ремикс сингъла на Мадонна за "Sorry", сега и нов албум....дано е новото им събуждане! Да отбдележим и супер клуб ремикса им за Rammstein на "Meinteil"! Момчетата животинчета се завръщат от магазина с пълна кошница, ще ни радват явно тази година!  :D O0

(http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/8/81/PetShopBoys_Fundamental.jpg/200px-PetShopBoys_Fundamental.jpg)


Титла: Re: Pet Shop Boys-Fundamental
Публикувано от: The Fein в 07 Юли 2006
Никога не съм бил фен на Pet Shop Boys, въпреки че харесвам някои песни. След като изслушах от много места все позитивни отзиви за Fundamental реших и аз да го пробвам, така че говоря от позицията на човек, на който това му е първи албум.

Не мога да отрека, че "Fundamental" се оказа доста приятна изненада за мен. Отварящата "Psychological" ми се стори доста слаба, но пък много ме впечатли "I Made My Excuses and Left", която блести с доста добър текст....

...I walked into the room
Imagine my surprise
you were sitting close to him
staring in each other's eyes

Each of you looked up
but no one said a word
I felt I should apologise
for what I hadn't heard...


Вероятно ще ми трябват още няколко слушания, но като цяло съм радостен, че го открих. Надали ще се нареди след най-любимите ми албуми на годината, но си заслужава със сигурност.


Титла: Re: Pet Shop Boys-Fundamental
Публикувано от: hooky в 24 Юли 2006
От доста време се каня и аз да напиша нещо за албума, но сега най-после се наканих. Но първо искам да обърна внимание на нещо, което доста ме подразни – “Такива групи като Pet Shop Boys се повтарят, не измислят нищо ново”, както беше написал някой, който явно не е на ясно с творчеството на  групата. През последните 10 години, Pet Shop Boys издадоха 5 албума, всеки от които се различава един от друг (и няма нищо общо помежду им). След “Very”, албум достигнал номер 1 във Великобритания, момчетата издават “Bilingual”, изцяло повлиян от латино музиката, през 1999 излиза “Nightlife” с подчертано клубно звучене, малко след това се появява и “Closer To Heaven”, мюзикъл, за който Pet Shop Boys  написват доста нови песни, които са с мюзикълско звучене хе хе. И ето, че през 2002 година, все така повтарящите се англичани представят и новия си албум “Release”, в койта електронния звук е отстъпил място на акустичната китара на Джони Мар. През 2005 пък пишат саудтрака към Броненосецът Потьомкин, като смесват електронната музика със симфоничен оркестър. В крайна сметка явно си тъпчат на едно и също място, ма няма кой да им каже. Няма да обръщам внимание на сравнението на Pet Shop Boys с tears for fears, просто това е несериозно.
Но нека се съсредоточа върху основното -  “Fundamental”.След като имах възможност многократно да слушам албума, у мен се затвърждава мнението, че винаги Pet Shop Boys избират идеалното заглавие за албумите си – едничка дума, която обаче идеално пасва на съдържанието. Подредбата на песните също е идеална, за разлика от някои предишни албуми на групата. Започва изключително мрачно с Psychological(повлияна от Kraftwerk, както се издава Тенънт), преминава през бавните и сериозни “I Made My Excuses And Left” и превърналата се в символ на отпадането на Англия от световното първенство – “Numb”, следват обичайните песни изпълнени с, характерното за цялото творчество на Pet Shop Boys, иронично отношение към всевъзможни теми. Има и завръщане към 60-те с “Indefinite Leave To Remain”, а албумът завършва с бунтарската “Integral”, в коята Нийл Тенънт излива целия си гняв върху Тони Блеър и политиката, която налага правителството му.
 Трябва да се подчертае, че отново избора на първи сингъл е ужасен, най-слабата песен от албума – и отново б страната е по-добра от двете песни. Но това все пак не може да промени нещата – още един невероятен албум на една велика група.


Титла: Re: Pet Shop Boys-Fundamental
Публикувано от: fallen star в 03 Август 2006
И аз отдавна се каня да напиша мнението си за албума,но накрая бях провокирана от първото гледане на Minimal вчера по VH1.По принцип Pet Shop Boys са в Топ 3 на любимите ми групи,но дори и да не бяха след като чух този албум щяха да заемат достойно място там.Много рядко нещо ми харесва на първо слушане,дори Playing The Angel трудно ми улегна в главата,но в този случай нямах подобни проблеми.Песните ме грабнаха от раз ,особенно Numb,Minimal,I Made My Excuses And Left...Наистина невероятен! :)


Титла: M-I-N-I-M-A-L-R-E-M-I-X-E-S
Публикувано от: MO. в 05 Август 2006
Ремиксите към сингъла на "Минимъл" са доста размазващи, аз определено изтрещявам на тези продуцирани от Тига и Ем Фактор......БРАВО на момчетата и целият екип, албума и синглите с ремиксите са на ниво 2009та! O0 8) &D


Титла: Re: Pet Shop Boys-Fundamental
Публикувано от: cerwin в 17 Август 2006
на мен пък very никак не ми допада.аз лично не бих го сложил в Н1 в британия ако зависеше о мен :) даже е много слаб според мен само go west до оправя.а иначе любимите ми албуми са discography и altarnative.
а на tiga ремикса на minimal е наистина просто разкошен.


Титла: Re: Pet Shop Boys-Fundamental
Публикувано от: hooky в 18 Август 2006
Ако има песен, която мразя...да, това е Go West и може би NYCBoy, а иначе за Very, никога не бих казал, че песни като "can you forgive her", "liberation", "dreaming of the queen", "to speak is a sin", "young offender" са слаби.
Както kiril101 написа по-рано, концертът в Скопие беше пренасрочен за септември, а сега вече има и точна дата - на 7-ми...yes, yes, yes, yeeeesss  &D


Титла: Re: Pet Shop Boys-Fundamental
Публикувано от: The Fein в 15 Октомври 2006
Двоен лайв албум наречен "Concrete" предстои да бъде издаден на 23-ти октомври. Албумът е записан през май в The Mermaid Theatre в Лондон и като гости се изявяват Руфъс Уейнрайт и Роби Уилямс.

Left To My Own Devices
Rent
You Only Tell Me You Love Me When You're Drunk
The Sodom And Gomorrah Show
Casanova In Hell (by Rufus Wainwright)
After All
Friendly Fire (by Frances Barber)
Integral
Numb
It's Alright
Luna Park
Nothing Has Been Proved
Jealousy (by Robbie Williams)
Dreaming Of The Queen
It's A Sin
Indefinite Leave To Remain
West End Girls


Титла: Re: Pet Shop Boys
Публикувано от: hooky в 21 Октомври 2006
Днес от 18:50 по Канал 1 ще бъде излъчено култовото шоу на Pet Shop Boys от 1991, записано в NEC Arena в Бирмингам по време на "Performance" Tour.  Режисирано е от Дейвид Олдън, декорите са проектирани от Дейвид Фийлдинг, а хореографията е на Якоб Марли.
 Тук  (http://query.nytimes.com/gst/fullpage.html?res=9D0CE2D71E38F932A25757C0A967958260) можете да прочетете ревю на концерта състоял се в Radio City Music Hall същата година.


Титла: Re: Pet Shop Boys
Публикувано от: The Fein в 26 Юни 2007
През август ще бъде издаден четвъртия сингъл от "Fundamental" - една от най-силните песни в него - 'Integral'. В сингълът ще бъдат включени би-сайдовете 'China' и 'Dirty Tricks', както и ремикси от Manhattan Clique, Axwell, Adam Freeland. Очаква се и издаването на "Disco 4" през септември.


Титла: Re: Pet Shop Boys
Публикувано от: The Fein в 07 Август 2007
'Integral' най-вероятно няма да бъде издаван като сингъл, а траклистът на 'Disco 4' не изглежда особено вълнуващ, съдържайки един нов ремикс.

1. The Killers: Read My Mind (PSB Stars Are Blazing mix)
2. David Bowie with Pet Shop Boys: Hallo Spaceboy (PSB Extended mix)
3. Pet Shop Boys: Integral (PSB Perfect Immaculate mix)
4. Yoko Ono: Walking On Thin Ice (PSB Electro mix)
5. Madonna: Sorry (PSB Maxi-mix)
6. Atomizer: Hooked On Radiation (PSB Orange Alert mix)
7. Rammstein: Mein Teil (PSB There Are No Guitars On This mix)
8. Pet Shop Boys: I'm with Stupid (PSB Maxi-mix)


Титла: Re: Pet Shop Boys
Публикувано от: Outiside в 07 Август 2007
Последния албум на Пет Шоп е наистина много силен албум и определено сред любимите ми от миналата година. :)


Титла: Re: Pet Shop Boys
Публикувано от: The Fein в 13 Октомври 2007
Клипът на 'Integral' в ремиксираната версия, която е в "Disco 4", вече е онлайн в Youtube (http://www.youtube.com/watch?v=dotvLcWV3jw). Страхотно видео, а и ремиксът има доста добри моменти.


Титла: Re: Pet Shop Boys
Публикувано от: kiril101 в 27 Ноември 2007
Въпреки факта, че няма много хора тук, които да фаворизират Pet Shop Boys,
ще си позволя да на правя кратко ревю на една пътуването до Букурещ на една малка група фенове желаещи да видят и чуят последният концерт от това турне на бандата.

ФЕНОМЕНАЛНО

С тази единствена дума мога да квалифицирам представянето на една от емблематичните(според мен) групи в съвременната история на музиката.
Ако разказът предендира да бъде един цялостен очерк на това приключение то ще трябва да започна с пътуването до столицата на тази "по-напреднала"(как ги определят тези неща) страна от нас - Румъния. Прецених че ще е по-добре да ви спестя една подобна сага и да се концентрирам върху събитието, което беше основната причина за посещението ни на север от красивия и гостоприемен Дунавски град - Русе.
За пореден път се убеждавам, колко вкусна може да бъде спаначената крем супа в "РИЛА", но това е една друга тема.

Противно на европейската практика в денят на концерта в Букурещ все още можеше да срещнеш момчета кото разлепяха плакати по улиците. За наша радост въпреки езиковата бариера един от тях бе достатъчно отзивчив и ни даде няколко, които в последствие се оказаха полезни при срещата ни с Нийл Тенант.
Залата, която беше избрана за това събитие се намира в идеалният център на Букурещ "залепена" за бившият дворец - сега Национална Галерия на Румъния. Огромната и може би една от малкото поддържани сгради в града  бе интересна за нас основно поради факта, че румънците бяха оставили следите от престрелки и военни действия водени в страната в края на 80-те при падането на комунизма, който за разлика от България взе човешки жертви.
С своите около 4000 седящи места Sala Palatuliu представляваше типичната за онова време зала създадена за конгреси и пленуми на "богоизбраните" партийни лидери. По подобие на зала No 1 в НДК и тя сега бе променила предназначението си като се използва основно за културни мероприятия.
Час преди обявеното начало сме пред входовете на залата, които наброяват цифрата 15, с още не повече от 400-500 души. С неохота прогнозираме, че много малка част от тях са наясно, къде се намират, но това не е ненормално. Не след дълго от споменатите 15 входа се отварят 3  и принуждава тълпата да се сбута пред тях вместо комфортно да влезем през всички възможни, както се прави в цивилизованите държави. За съжалени както и румънците така и ние сме още доста далеч от добрата организация на подобни събития.
Намираме местата си и установяваме че за разлика от доста комфортната зала 1 в НДК тук условията са доста "спартански". Малки неудобни столове с изключително малко разстояние между редовете. Удовлетворението ни е че сме на супер позиция, виждаме цялата сцена малко от горе-дясно.
Тук е мястото да спомена, че цената на билетите беше изумително скъпа, дори за евро стандартите. В сектора точно пред сцената цената беше 300 лв. Очакването ми бе да остане празно и да се преместим. За голямо наше учудване и този VIP сектор беше пълен, а хората най-отпред ни дадоха да разберем, че за разлика от тези които ни заобикаляха в нашият сектор, знаеха за какво са там.


Титла: Re: Pet Shop Boys
Публикувано от: kiril101 в 27 Ноември 2007
След близо 30 мин закъснение от обявеното начало и след месец очакване поради отмяната на концерта през октомври, Pet Sop Boys са на сцената. Семпла с огромен екран в центъра и достатъчно неонов колорит, за да създаде повече впечатление на спектакъл, от колкото на обикновен концерт. Освен Нийл и Крис на сцената в различни костюми и хореография в зависимост от песента се появяваха както танцьори така и бек вокали. Самите "момчета" от Pet Shop Boys бяха в отлична форма. Смятам че макар и последен концерт от турнето искрено се забавляваха. Гласът на Нийл Тенант се вписа завинаги в краткият ми лист с гласове звучащи на живо дори по-добре от запис.
През продължилият около два часа концерт Pet Shop Boys изпълниха добре балансиран сет от песни включени в последният им албум, както и някой от най-големите им хитове през изминалите години от некратката им кариера. За първи път присъствам на концерт на Pet Shop Boys и нямам възможност за сравнение, но от това, което видях мога да кажа, че имат способността да накарат тълпа от хора, които ги познават от радиото преди 15-20 години да станат на крака и да танцуват с това жизнерадостно чувство, което им придава песните и настроението на Нийл и Крис. Във
финалната си фаза за мое учудване "момчетата от зоомагазина" бяха накарали всички да станат на крака и да танциват, пеят и аплодират. В самият край именно тези бурни аплодисменти ги накараха да излязат на сцената за едно специални изпълнение в чест на загиналият им приятел(трагичната му кончина бе причина за отлагането на концерта им).
Както обикновено, когато съм на концерт на любима група, когато това е било част от мечтите ти в детството времето минава като с експресен влак през теб. Толкова бързо и почти толкова болезнено, защото не искаш нещо съкровено да бъде просто миг. Прекрасното в случая беше, че концертът, макар и все още да не знаем беше само част от изживяването
ни. Коментирайки шоуто напуснахме залата с идеята, че ще си вземем афтограф. Честно да си призная скептицизмът ми по въпроса бе на прага да надмине стоте процента може би бе към 101  ;)
Намерихме мястото където във познатите ни вече камиони с надпис Stage Truck, товареха техника, но някак не изглеждаше да излезат от там, благодарение на един от местните носачи на някакъв странен език се разбрахме, че трябва да сме точно в противоположната страна на зданието, и ето ни и там.
Скромна група фенове на брой не повече от 15 чакаха дуета. В очакването си се запознахме като всички останаха изненадани, че сме пътували само за концерта. Някои дори ни завидяха за плакатите като дори се опитваха умело да ни ги задигнат, неуспешно разбира се.
След може би час очакване черната лимузина, която ги транспортираше направи маневра и паркира пред изхода, което ни даде да разберем, че момчетата ще се появят пред нас след броени минути. Точно така и стана. На вратата се появи охраната, която ни предупреди да не снимаме защото това било желанието им. Нийл Тенант излезе усмихнат и в подобаваща
форма за годините си, беше подготвен с маркер и с любезна усмивка даде автограф на всички докато междувременно си говореше с нас. В изключително кратък разговор с мен го поканих да дойде в България, на което той отвърна, че биха дошли в София, но за съжаление не са успяли през изминалото турне. Помолих го да ми обещае в бъдеще да включат България в плановете си, на което той дипломатично отговори, че не може да ми обещае подобнно нещо, но наистина имали огромното желание да пеят в София.
За съжаление на доста от нас другият член на дуета, който е известен с това че не обича близостта на фенове и медии не се появи, като за наша огромна изненада, когато Нийл отвори вратата на лимузината Крис вече седеше в нея. Помахаха ни за сбогуване и заминаха.
След броени минути ги последвахме и ние, нашата крайната точка обаче бе София, България.
 


Титла: Re: Pet Shop Boys
Публикувано от: The Fein в 27 Ноември 2007
В самият край именно тези бурни аплодисменти ги накараха да излязат на сцената за едно специални изпълнение в чест на загиналият им приятел(трагичната му кончина бе причина за отлагането на концерта им).

Да, след Депеш, Пет Шоп също загубиха трагично дългогодишния си бодигард, а посвещаването на песен като Being Boring (любимата ми на групата и една от най-любимите ми песни въобще) е невероятен жест.

Мерси много за ревюто!


Титла: Re: Pet Shop Boys
Публикувано от: kiril101 в 23 Ноември 2008
Въпреки, че сред нас има един изявен фен на PSB, който си мисля, че неформално трябва да поддържа тази тема захранвайки ни с информация, ;) се налага аз да осведомя тези, които се интересуват от "зоолозите", че новият им албум е почти готов.
Записите както и миксирането на всички парчета е почти завършено. В идващите две седмици Нийл и Крис ще направят окончателни корекции и редакции. Очакваната дата(която подлежи на промяна) за излизането в продажба е 23-ти Март 2009 г.

Лично аз съм много доволен от тази новина. Още един албум на любима група през 2009, какво по-хубаво от това.
Това, което направиха през годините PSB винаги много ми е харесвало, така че се надявам и този път да се насладим на страхотен подбор от песни. Предполагам ще има и турне, което се надявам да посетя.  O0
 


Титла: Re: Pet Shop Boys
Публикувано от: The Fein в 23 Ноември 2008
...и първият сингъл ще се казва "Love etc." :)


Титла: Re: Pet Shop Boys
Публикувано от: The Fein в 03 Януари 2009
Новият албум ще се казва "Yes" и ще включва песните:

1. Love etc.
2. All Over The World
3. Beautiful People
4. Did You See Me Coming?
5. Vulnerable
6. More Than a Dream
7. Building a Wall
8. King of Rome
9. Pandemonium
10. The Way It Used To Be
11. Legacy

Продуциран от Xenomania, работили с имена като Шер, Кайли Миноуг, Girls Aloud, Franz Ferdinand и много други, "Yes" ще излезе на 23-ти март. Разправят, че за "All Over The World" принос има и Чайковски.  :)


Титла: Re: Pet Shop Boys
Публикувано от: N:Mode в 21 Януари 2009
PSB ще получат наградата за цялостен принос на наградите BRIT, които ще се проведат в Лондон на 18 Февруари.


Титла: Re: Pet Shop Boys
Публикувано от: kiril101 в 21 Януари 2009
PSB ще получат наградата за цялостен принос на наградите BRIT, които ще се проведат в Лондон на 18 Февруари.

Страхотна новина! Заслужават момчетата. Великолепни като музиканти и като хора. Лично аз много се радвам, че "островитяните" им отдават това заслужено признание, но ми се иска в близките няколко години да видя друга група с тази награда. До колкото познавам нагласите на Брит обществото към Тях, то няма да е в това хилядолетие...май.  ::)


Титла: Re: Pet Shop Boys
Публикувано от: N:Mode в 06 Февруари 2009
Днес имах възможността да чуя новия сингъл на Пет Шоп Love etc., който ще бъде издаден на 16-ти Март. Парчето определено е добро и очакванията ми към новия албум са големи.


Титла: Re: Pet Shop Boys
Публикувано от: The Fein в 07 Февруари 2009
Ето й линк (http://www.youtube.com/watch?v=JvdMcDRWi48&eurl=http://xenomanianews.blogspot.com/) към него. Честно казано "Love etc." не ме впечатлява особено, но и "I'm With Stupid" не загатваше по кой знае какъв начин цялата красота на "Fundamental", така че запазвам надеждите "Yes" да се окаже наистина силен албум.


Титла: Re: Pet Shop Boys
Публикувано от: julianep в 08 Февруари 2009
Love etc. е просто трепач &D
Нямам какво повече да кажа, на феновете честито, а аз ще чакам новия албум с още по-голямо нетърпение >:D


Титла: Re: Pet Shop Boys
Публикувано от: The Fein в 08 Февруари 2009
При мен звучи по-добре с всяко слушане, може би това, че си я намерих в по-добро качество от това в youtube също помогна да се разделя с колебливите впечатления от първите завъртания. Освен всичко, има и много хубаво послание, отправено по типичен за Pet Shop Boys начин - консуматорство, суета, все неща, които не очакваш да чуеш в съвременна поп песен.


Титла: Re: Pet Shop Boys
Публикувано от: kirilart в 09 Февруари 2009
Аз също съм с великолепно впечатление от песента, особено на фона на продукта излязъл от Depeche Mode, Love Etc. блести още по-ярко, като сполучливо попадение.


Титла: Re: Pet Shop Boys
Публикувано от: kiril101 в 14 Февруари 2009
Ето и текста на песента

LOVE etc.

You need more You need more You need more You need more
You need more You need more You need more You need more
You need more

Boy it's tough getting on in the world
When the sun doesn't shine and a boy needs a girl
It’s about getting out of a rut, you need luck
But you’re stuck and you don’t know how, oh

(Don't have to be) A big bucks Hollywood star
(Don't have to drive) A super car to get far
(Don't have to live) A life of power and wealth
(Don't have to be) Beautiful but it helps
(Don’t have to buy) A house in Beverly Hills
(Don’t have to have) Your daddy paying the bills
(Don’t have to live) A life of power and wealth
(Don't have to be) Beautiful but it helps

You need more
Than a big blank check to be a lover, or
A Gulfstream jet to fly you door to door
Somewhere chic on another shore

You need more You need more You need more
You need more You need more You need more
You need love
You need love
You need love

Too much of anything
Is never enough
Too much of everything
Is never enough
Boy it's tough getting on in the world
When the sun doesn't shine and a boy needs a girl
It’s about getting out of a rut, you need luck
But you’re stuck and you don’t know how, oh

(Don't have to be) A big bucks Hollywood star
(Don't have to drive) A super car to get far
(Don't have to wear) A smile much colder than ice
(Don't have to be) Beautiful but it’s nice

You need more
Than the Gerhard Richter hangin’ on your wall
A chauffeur-driven limousine on call
To drive your wife and lover to a white tie ball

You need more You need more You need more
You need more You need more You need more
You need love

I believe that we can achieve
The love that we need
I believe, call me naive
Love is for free

(Don't have to be) A big bucks Hollywood star
(Don't have to drive) A super car to get far
(Don’t have to live) A life of power and wealth
(Don't have to be) Beautiful but it helps
Beautiful but it helps
Beautiful but it helps


Титла: Re: Pet Shop Boys
Публикувано от: hooky в 23 Февруари 2009
Вече е готово и видеото към Love etc. (http://www.youtube.com/watch?v=EbFipL5_gtM) Режисьор е Han Hoogerbrugge. Тук (http://www.youtube.com/watch?v=QYMo96g8nLs) пък може да видите изпълнението на момчетата от наградите BRIT.  O0Титла: Re: Pet Shop Boys
Публикувано от: Deni в 23 Февруари 2009
Вече е готово и видеото към Love etc. (http://www.youtube.com/watch?v=EbFipL5_gtM) Режисьор е Han Hoogerbrugge. Тук (http://www.youtube.com/watch?v=QYMo96g8nLs) пък може да видите изпълнението на момчетата от наградите BRIT.  O0

Клипът е приятно ироничен, а песента, както вече се изяснихме кърти. Изпълнението на живо винаги е нещо специално, въпреки, че "китка от песни" не е точно любимата ми форма на изпълнение.  ::)


Титла: Re: Pet Shop Boys
Публикувано от: kiril101 в 23 Февруари 2009
Вече е готово и видеото към Love etc. (http://www.youtube.com/watch?v=EbFipL5_gtM) Режисьор е Han Hoogerbrugge. Тук (http://www.youtube.com/watch?v=QYMo96g8nLs) пък може да видите изпълнението на момчетата от наградите BRIT.  O0Тези от YouTube бързо действат мамка му. Не видях и официален канал на групата там за да го видя все пак. Ще се търси по други явки нямам как.
За БРИТ изпълнението мога да кажа, че много ме радват с начина си на представяне. Винаги ми е харесвал и екстравагантният им стайл. Не знам кой се грижи за това, но винаги се справя добре. Фаворит ми е стила на
I Don't Know What You Want..... ;)


Титла: Re: Pet Shop Boys
Публикувано от: kirilart в 13 Март 2009
Прослушах още 4 нови песни от предстоящия албум (More than a Dream, Pandemonium, The Way It Used To Be, Vulnerable), както и включената нова песен към 25 годишния бест - Did You See Me Coming.

Всички звучат много приятно, до момента "моята песен" е The Way It Used To Be. Очаквам целия албум с голямо нетърпение!
 O0Титла: Re: Pet Shop Boys
Публикувано от: The Fein в 29 Март 2009
Ако някои от колекционерите се колебаят дали да си вземат албума, може би тази статия върху артуърка на изданието ще ги убеди все пак да го направят - клик (http://www.creativereview.co.uk/crblog/pet-shop-boys-say-yes-to-farrow/)

Колкото до самия "Yes" - все още не мога да кажа, че съм го разучил напълно, но има неща от "Fundamental", "Battleship Potempkin OST" и "Release", които ми липсват тук и може би това е по-меланхоличната и драматична страна, която обикновено присъства в албумите им и която е толкова подценявана от публиката. Но като изключим това, по всички останали фактори за мен това си е албум на ниво, като освен "Love etc.", другият ми голям фаворит е "Building a Wall" ("I'm building a wall / a fine wall / not so much to keep you out / More to keep me in!")


Титла: Re: Pet Shop Boys
Публикувано от: Grain в 03 Април 2009
С огромно закъснение прослушах албума и от два дни съм направо хипнотизирана - изтънчен, изпипан, окриляващ... Възхитена съм!!!
Какви прекрасни неща създават хората!!
 


Титла: Re: Pet Shop Boys
Публикувано от: Recoil в 03 Април 2009
Колкото до самия "Yes" - все още не мога да кажа, че съм го разучил напълно, но има неща от "Fundamental", "Battleship Potempkin OST" и "Release", които ми липсват тук и може би това е по-меланхоличната и драматична страна, която обикновено присъства в албумите им и която е толкова подценявана от публиката.

Бих казал, че от "The Way It Used To Be" не лъха нищо друго освен меланхолия... Между другото това е една от малкото песни, които слушам постоянно напоследък. Добра продукция, приятен текст, на моменти дори някои напявания напомнят за New Radicals и You Get What You Give, но по добър начин.


Титла: Re: Pet Shop Boys
Публикувано от: The Fein в 25 Април 2009
Като втори сингъл ще бъде издадена "Did You See Me Coming?" (което предполагах, тъй като думата сингъл просто крещи от нея), а съдържанието му е доста интересно - освен редовната доза ремикси, ще има и цели четири би-сайда - "After The Event", "Up and Down", "The Former Enfant Terrible" и мегамикса от Брит наградите.


Титла: Re: Pet Shop Boys
Публикувано от: maya_v в 11 Октомври 2009
От няколко дни в Гърция се носи слух за концерти на групата в Солун и Атина и днес един приятел ми каза, че вече било сигурно като в Солун концертът ще се състои на 21 ноември (събота), а в Атина на 20-ти.
Ако наистина това се случи, понеже вече се съмнявам да наминат и към нашата държавица, ще се наложи да сляза до Солун да ги гледам, така или иначе се пада събота (ако успея да си намеря билет, разбира се).


Титла: Re: Pet Shop Boys
Публикувано от: maya_v в 14 Октомври 2009
Днес започна продажбата на билети за концертите им в Атина и Солун и току що си закупих едно билетче онлайн за солунския концерт на 21.11, като доставка не е възможна, издават ваучер, с който билетите се взимат на място преди концерта. При получаването на билета трябва да се покаже ваучера и лична карта, за да се удостовери самоличността на купувача. Първите 1500 броя са на цена 35 евро и понеже са за арена и няма пред сцена или трибуни се обадих да питам и ми казаха, че билетите са само за арена и нямало да има други сектори. Който има желание да ходи може да си вземе от този сайт, има английска версия горе вдясно: www.ticketservices.grТитла: Re: Pet Shop Boys
Публикувано от: LiftedHigher в 15 Октомври 2009
Съвсем скоро си купих двойния Concrete, който Светльо е споменал още 2006та и съм възхитена от него. Горещо го препоръчвам на хора, които не се боят от оркестрални аранжименти. Щеше да ми хареса, ако повече групи експериментираха по този начин. Вярно, че не всяка може да използва BBC Concert Orchestra като PSB или професионалисти в тази област като Анджело Бадаламенти, Ник Ингман, Крейг Армстронг и др., но много ме радва например, как, въпреки че включват и готови семпли класическа музика, Muse използват оркестралните аранжименти на Мат Белами и според мен им се получава.


Титла: Re: Pet Shop Boys
Публикувано от: kirilart в 04 Януари 2010
Кратък репортаж от концерта в Манчестър на 20.12. миналата 2009-та година. След великолепното подгряване от страна на Bad Lieutenant, бях повече от готов за първата си среща с групата на живо. За мой късмет, нито за миг в следващите близо 2 часа не останах разочарован. Чудесно сценично поведение, глас, аранжименти, визуални ефекти и премерена хореография. Много ми хареса това, че Pet Shop Boys залагат на оригинални идеи при построяването на визията около изпълнението си, вместо да се хвърлят в грандомански пиро и светлинни ефекти, каквито напоследък виждаме от други популярни групи.
Публиката по време на подгряването беше безмълвна и доста вяла и затова с леко притеснение очаквах реакцията им по време на същинския концерт, но опасенията ми се оказаха напразни. Явно бяха дошли само и единствено за Pet Shop Boys и това пролича още с появата на групата на сцената. Много силни аплодисменти и доста мощно пеене през целия концерт.
Звука беше изключително чист и се наслаждавах на всеки тон, а в сетлиста бяха добавени песни от Christmas EP, с което изпълниха общо 25 парчета. Ето и пълния списък:

Heart
Did You See Me Coming?
Can you forgive her? - Pandemonium
Love etc.
Building A Wall
Go West
Two Divided By Zero
Why Don't We Live Together?
New York City Boy
Always On My Mind
Closer to Heaven - Left to My Own Devices
Do I Have To?
Kings Cross
The Way It Used To Be
Jealousy
Suburbia
What Have I Done To Deserve This?
All Over The World
Se A Vida É
Viva La Vida / Domino Dancing
It's A Sin


Encore:
Being Boring
My Girl (Madness cover)
West End Girls


Encore 2:
It Doesn't Often Snow At Christmas

Забавен момент беше анонса за последната песен от Нийл Тенант. Тъй като през целия ден беше валяло сняг в Манчестър, летището беше затворено, а групата едва се беше добрала до залата за самия концерт, Нийл каза:

"Заглавието на следващата песен звучи доста неловко в създалата се ситуация, но пък поне ще се радвате на снежна Коледа в Манчестър"

...след това запяха It Doesn't Often Snow At Christmas.

По необяснима за мен причина на концерта беше разрешено да се снима, но не и да се правят клипчета и гардовете спазваха правилото сякаш живота им зависи от това да не излезе нито едно читаво видео от залата - все пак успях да заблудя моят персонален охранител, че правя снимки, а не видео за близо две минути, така че приятно гледане :)

http://www.youtube.com/v/SRrbG1Xw_58&hl=en_US&fs=1&

За финал няколко кадъра от сцената:

(http://www.depeche-mode.org/flyers/PSB1.JPG)

(http://www.depeche-mode.org/flyers/PSB2.JPG)

(http://www.depeche-mode.org/flyers/PSB3.JPG)

(http://www.depeche-mode.org/flyers/PSB4.JPG)

(http://www.depeche-mode.org/flyers/PSB5.JPG)

(http://www.depeche-mode.org/flyers/PSB6.JPG)

(http://www.depeche-mode.org/flyers/PSB7.JPG)


Титла: Re: Pet Shop Boys
Публикувано от: MAO BOY в 04 Януари 2010
кире, мерси за ревюто.
в коя зала беше концерта?


Титла: Re: Pet Shop Boys
Публикувано от: kirilart в 05 Януари 2010
MEN Arena, където беше и концерта на Депеш Мод, за който ще разкажа тези дни. Тук може би е мястото да спомена, че докато за ДМ капацитета беше изпълнен на 100%, за ПСБ имаше няколко чисто празни сектора на втори етаж седящи места. Все пак имаше доволно много публика - около 15 000 души.


Титла: Re: Pet Shop Boys
Публикувано от: The Fein в 03 Февруари 2012
Pet Shop Boys са от една седмица в студио в Лос Анджелис, а новият албум се очаква през есента. А след изискания балетен саундтрак, изглежда сега е време за нещо коренно различно - с тях е хип-хоп продуцентът Андрю Даунсън, работил с Кание Уест и Jay-Z. :)


Титла: Re: Pet Shop Boys
Публикувано от: kirilart в 03 Февруари 2012
Дано от това странно на пръв поглед сътрудничество излезе нещо наистина интересно. Странно, но имам увереността че PSB няма да се изложат с някой боклук. Все пак да видим какво ще пожънем есента.
:)


Титла: Re: Pet Shop Boys
Публикувано от: kirilart в 27 Февруари 2012
Като споменахме сътрудничество, още една колаборация е на път да види бял свят - в соловия албум на Morten Harket от A-ha озаглавен "Out Of My Hands" е включена песен написана от Tennant/Lowe. Песента се казва "Listening" и очаквам с нетърпение да я чуя. Албумът е предвидено да бъде пуснат в продажба през април тази година.


Титла: Re: Pet Shop Boys
Публикувано от: валентин в 12 Юни 2012
"Пет Шоп Бойс" с нов албум "Elysium", чуйте новата песен "Invisible": http://www.otbor.bg/kultura/pet-shop-boys/elysium/invisible/pet-shop-boys-s-nov-album-elysium-chuyte-novata-pesen-invisible.html (http://www.otbor.bg/kultura/pet-shop-boys/elysium/invisible/pet-shop-boys-s-nov-album-elysium-chuyte-novata-pesen-invisible.html)


Титла: Re: Pet Shop Boys
Публикувано от: kirilart в 13 Юни 2012
Вчера чух песента и съм с много високи очаквания към албума. Това е нещото, което харесвам в Пет Шоп Бойс - колкото по-зрели стават, толкова по-добре звучат албумите им.
 O0


Титла: Re: Pet Shop Boys
Публикувано от: валентин в 24 Юли 2012
Вижте новото видео на "Пет Шоп Бойс" на песента "Winner": http://www.otbor.bg/kultura/pet-shop-boys/winner/video-vizhte-novoto-video-na-pet-shop-boys-na-pesenta-winner.html (http://www.otbor.bg/kultura/pet-shop-boys/winner/video-vizhte-novoto-video-na-pet-shop-boys-na-pesenta-winner.html)


Титла: Re: Pet Shop Boys
Публикувано от: kirilart в 22 Август 2012
След първите няколко прослушвания на албума на Pet Shop Boys - Elysium мога с радост да споделя, че отново съм приятно изненадан от тях. Албумът включва различни по звучене и темпо песни и все пак остава типичен за PSB.
Най-любима песен засега ми е "Your Early Stuff".
Интересно ми е дали ще подкрепят албума с турне и каква ще е концепцията им за сцена този път.


Титла: Re: Pet Shop Boys
Публикувано от: The Fein в 26 Август 2012
Приятен албум, макар и за мен стъпка назад от Yes, който пък беше стъпка назад от Fundamental. По някакъв начин ми напомня за проектите на групата в края на 90-те - има някаква емоция а ла Nightlife в баладите.

Breathing Space ми е фаворитът засега, както и Ego Music (всъщност като всяка, в която Нийл издава британския си акцент като говори). Winner пък е на другата крайност за мен, може би защото, както беше определена в един коментар в YouTube, е devastatingly safe.

Надявам се с времето Elysium да ми хареса повече, както се случи с Yes, който сега повече оценявам - особено би-сайдовете, които са много по-силни от някои от титулярните песни.

Между другото се говори, че през септември започват записи по денс-ориентиран албум, предполагам, че може би покрай него ще организират турне.


Титла: Re: Pet Shop Boys
Публикувано от: hooky в 25 Септември 2012
На мен също ми хареса албумът, но определено бледнее пред Fundamental, който пък според мен им е най-добрият албум от Very насам.

Честно казано не виждам много разлики между Elysium и Yes...освен Love etc., който беше много много много по-силен сингъл от Winner. Дано изчезне тенденцията да се наемат някакви измислени продуцентчета, както за последните два албума, дори ПСБ сами да си продуцират албумите, според мен резултатът ще е доста по-добър.

А това за записите на нов албум толкова скоро не ми се вижда много вероятно, но щом има слухове...кой знае. Ново турне, по думите на Нийл, ще има със сигурност, като то ще започне от Южна Америка в първите месеци на новата година.


DM.org | Powered by SMF 1.1.2.
© 2004, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.