DM.org

Други => DM.org => Темата е започната от: dobomode в 30 Юли 2005Титла: Инцидентът със сървъра
Публикувано от: dobomode в 30 Юли 2005
Какво стана през изминалата седмица?

Накратко, някъде около 18 Юли 2005, хард-дисковете на сървъра, където пребивава depeche-mode.org изпушиха. Фирмата доставчик, Tektonic, не можа да възстанови никаква информация, а поради някакъв допълнителен проблем с backup сървърите, нямаме и backup. С една дума - най-лошото, което можеше да стане. Естествено аз пазя backup на файловете, но не и на базата данни, където се съхраняват освен други неща публикациите и потребителите на форума.

След смяна на доставчика (който сега е по-надежден, но и по-скъп) и близо седмица конфигурация на новия сървър, depeche-mode.org е обратно на крака. За съжаление, както споменах, всички постове са изгубени. Благодарение на Google, успяхме да възстановим всички потребители регистрирали се до 24 Юни 2005.

Ако някой иска различно потребителско име (в момента потребителските имена са същите като предишните екранни имена на потребителите), нека да ми прати един PM със желаното име и ще го сменя.


Мило дневниче :D
Цитат
Ето още снимки от съпътстващите партито емоции. Носталгията ме мачка здраво!
kirilart :)


Титла: Паплач!!!
Публикувано от: Ginger в 31 Юли 2005
Случилото се наистина е ужасно.Некадърието на тези от Тectonic е смайващо за мен  >:(Дано новата фирма доставчик наистина да е по надеждна и да няма вече подобни проблеми,защото БГ феновете на ДМ заслужават да имат свой форум.


Титла: Re: Инцидентът със сървъра
Публикувано от: kirilart в 31 Юли 2005
Радвам се, че отново сте на линия! Браво на вас, като Феникс възкръснал от пепелта!!! :)


Титла: Re: Паплач!!!
Публикувано от: dobomode в 01 Август 2005
Случилото се наистина е ужасно.Некадърието на тези от Тectonic е смайващо за мен  >:(

Ами то айде некадърие добре - случват се такива работи... Ама това което много ме вбеси е че 3 дни след случилото се не обелиха и дума какво става и всичките клиенти не знаеха какво да предприемат. Иначе Tektonic до този момент бяха супер...


Титла: Re: Инцидентът със сървъра
Публикувано от: bono в 01 Август 2005
а така да ние е честит новия форум  ;) беше ми малко скъчно през изминалите седмици, но отново съм тук  8)


DM.org | Powered by SMF 1.1.2.
© 2004, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.