DM.org

Музика => Групи => Темата е започната от: SoFaD в 02 Ноември 2006Титла: Archive
Публикувано от: SoFaD в 02 Ноември 2006
мисля Че никъде не съм виждала някой да споменава Archive, никак не обиЧам сравнения, но специално с това съм много съгласна: "смесица между Pink Floyd, Massive Attack и Radiohead". За съжаление разполагам само с 2 от албумите им (You all look the same to me и Noise), и не мога да се наЧудя как са ми убегнали досега (съществуват от най-малко 10 години!) ... изпитах много сериозен позор и се подложих на едноЧасова самокритика пред огледалото (с визуализация ми е по-лесно ;) )
всиЧки се оправяте добре с youtube, там обаЧе намирам само 1 техен видеоклип, но поне можете да Чуете за какво става въпрос, ако разбира се не сте ги Чували и вие като мене (ако сте, ще ви се сърдя много сериозно, Че никой не ми е казал за тях досега...)
ИнаЧе страниЧката им е www.archives-archive.com
а аз ще търЧа за билети за турненцето им, понеже май доста добре се разпродава. А по пътя ще си купя и новия им албум...  :)

п.п. току що проЧетох, Че "гласът" им ги е напуснал 2004-та, и нямам представа кой пее сега, но това не може изобщо да ме откаже да си купя албума...


Титла: Re: Archive
Публикувано от: MaoriGirl в 02 Ноември 2006
За съжаление разполагам само с 2 от албумите им (You all look the same to me и Noise)

Вече можеш да разполагаш и с останалите им албуми от www.demonoid.com .Файловете са в rar формат,но мисля,че  това не представлява проблем.
Ако някой друг има представа за групата, няма да е зле да разкаже.


Титла: Re: Archive
Публикувано от: SoFaD в 07 Ноември 2006
благодаря за линка, но на мен ми е абсолютно невъзможно да свалям каквото и да било откъдето и да било, освен ако не изнудя някой приятел да го направи, а когато нещо ми хареса толкова много, предпочитам по старомодния начин да отида в някой голям музикален магазин и да си го купя. Всъщност все още си блъскам главата защо имат толкова висока цена за последния им албум – Lights (18,99 евро), колкото и да го намирам за добър, няма много групи, които си позволяват тоя лукс, освен ако изданието не е limited. Предполагам, защото е издаден във Франция...


Титла: Re: Archive
Публикувано от: Aleksandrovster в 21 Май 2007
Аз от около месец слушам Archive и все повече се изумявам защо тази група е обгърната в такава мистерия и е толкова малко позната на хората. Изключителни неща, надминаха десетократно очакванията ми.
Сдобих се с всичките им албуми(ако някой също проявява интерес да пише) и забелязах, че отначало са тръгнали в насоката на Massive Attаck и с всеки следващ албум звученето им става малко по- твърхо(но това не значи твърдо :) ) и се доближава до гениалността и иновативността на Pink Floyd и електро- рока на Radiohead, както спомена SoFaD.
Лично на мен най- ми харесва албума Noise от 2004- та година. O0


Титла: Re: Archive
Публикувано от: kirilart в 04 Февруари 2009
Благодарности на SoFaD, която спомена вече за предстоящия албум на Archive, както и за вече излезлия в дигитален формат първи сингъл - Bullets. На мен тази песен ми допадна страшно много и ме изпълни с нетърпение да чуя останалата част от албума...уви ще трябва да почакам повече от месец до появата му, а дотогава мога поне да си въртя до припадък Bullets!
&D

P.S. На сайта на групата заставката рекламираща албума е жестока:
www.archiveofficial.com (http://www.archiveofficial.com)


Титла: Re: Archive
Публикувано от: The Fein в 14 Февруари 2009
Ето го и клипа към "Bullets (http://www.youtube.com/watch?v=AdSd60nD8QE)", който със сигурност не е нещо, което може да отива на всяка група. Иначе напоследък се заех със задачата да наваксам с Archive, тъй като въпреки, че някои песни ми бяха фаворити още преди две години, не мога да кажа, че сериозно съм ровил за музиката им. Първият албум ме изненада доста, не знаех, че са били толкова надълбоко в трип-хопа. 

Впрочем оказа се, че Archive имат акустичен кавър на "Ashes To Ashes", който е интересен, не толкова с някакви качества, колкото заради идеята точно тази песен да бъде изпълнена по тази начин. Май е част от цял записан unplugged концерт. Успях да намеря и споменатия от Мая "Live at the Zenith", но ще го прослушам при повече свободно време на разположение.  :)


Титла: Re: Archive
Публикувано от: kirilart в 28 Март 2009
След като Депеш Мод и Пет Шоп Бойс не ме разочароваха с албумите си, очаквах същото и от Архив, особено след много добрия сингъл Bullets. Уви разочарованието е тотално, има три парчета в албума, в които се редят рапирани рими, две, които трудно изтрайвам и няколко безлични. В общи линии отлично впечатление прави само Bullets. Разбира се любителите на екстремния саунд сигурно ще го намерят за интересен, но аз като човек, който си пада по добрата стара хармония в музиката съм много, ама много разочарован.Титла: Re: Archive
Публикувано от: SoFaD в 02 Април 2009
След като Депеш Мод и Пет Шоп Бойс не ме разочароваха с албумите си, очаквах същото и от Архив, особено след много добрия сингъл Bullets. Уви разочарованието е тотално, има три парчета в албума, в които се редят рапирани рими, две, които трудно изтрайвам и няколко безлични. В общи линии отлично впечатление прави само Bullets. Разбира се любителите на екстремния саунд сигурно ще го намерят за интересен, но аз като човек, който си пада по добрата стара хармония в музиката съм много, ама много разочарован.


мне, и любителите на 'екстремния саунд' не го намират хич за интересен (ако съм визирана в кюпа)... само веднъж го чух, ама не знам как да се накарам да го чуя втори път... за мен този албум е връщане към първите им трип-хоп опити, които въобще си минаха и заминаха покрай ушите ми и се надявах и те да са забравили за тях, обаче не... иначе ще се опитам да дам още един шанс на по-"безличните", но като се има предвид че и Bullets не ме впечатли, не възлагам големи надежди... и аз съм разочарована.


Титла: Re: Archive
Публикувано от: simplicity в 02 Април 2009
Албумът определено не е това, на което се надявах. Eдинствената песен, която ме грабна още в началото, е Bullets. Мисля че някои от песните ще си останат с единственото слушане.


Титла: Re: Archive
Публикувано от: Цонка в 24 Юни 2009
Само да повдигна темата.
12 септември в Солун. Пада се събота. Чудесен повод за един по-разнообразен уикенд, освен ако в едната семица до следващия концерт не се случи некакво чудо и да наминат насам. Така 5-те фена на групата ще останем доволни :D


Титла: Re: Archive
Публикувано от: Mr.Noone в 27 Юни 2009
Само дето май няма билети за Солун вече


Титла: Re: Archive
Публикувано от: The Fein в 31 Октомври 2009
Покрай кавъра на "Fuck U" на Placebo, си спомних, че така и не обърнах внимание на "Controlling Crowds І - ІІІ", който наскоро се сдоби с наследник - "Controlling Crowds IV". Рап моментите със сигурност не са по вкуса на всеки, но те не са новост в музиката на Archive. А и по някакъв начин ми харесва, все едно казват "вижте, можем да правим дори и това". Като цяло изключително богати песни, като новият сингъл "The Empty Bottle" пробожда право в сърцето и завърта острието вътре.


http://www.youtube.com/v/Jw2Tp51hZSM&color1=0xb1b1b1&color2=0xcfcfcf&fe
 


DM.org | Powered by SMF 1.1.2.
© 2004, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.