DM.org

Музика => Групи => Темата е започната от: kirilart в 25 Януари 2008Титла: T.O.Y.
Публикувано от: kirilart в 25 Януари 2008
Откривам тема посветена на една от новите ми любими групи. Първо искам да благодаря на Ники, че ме запозна с музиката на T.O.Y. наистина си струваше усилията да им издиря дискографията. Ето и историята на групата накратко:

Преди да се запознае с Оливър, Волкер има друга група, която е носела името Evils Toy - стилово доста по-мрачна от ведрия синт, който прави групата в момента. В началото освен Volker в дуото е Thorsten Brenda, а Oliver Taranczewski се присъединява доста по-късно. Последния албум на Evils Toy показва ясно посоката на бъдещото развитие на проекта. Горещо препоръчвам Silver Tears на феновете на синтпопа, а песента Do Dreams Bleed е култова.
Следва трансформация и формацията отново става дуо, този път в сегашния си състав - Volker Lutz (вокали, програмиране, продукция) и Oliver Taranczewski (текстове, клавирни). Това се случва през 2000-та година и тъй като стила на групата е доста различен от миналото променят името си на T.O.Y. Съвсем скоро след това (2001) издават дебютния си албум "Space Radio", който се приема чудесно от публиката, това ги окуражава и през 2003-та записват втори албум с името "White Lights"...именно той ми е абсолютно любим и задължителен за феновете на синтпопа. В него е включена и песента с гост вокали на Щефен от De/Vision - The Sky is The Limit, която се ражда докато T.O.Y. работят по ремикса си на Drifting Sideways. Щефен се съгласява да запишат вокалите и да бъде включена в албума. Двете групи имат приятелски отношения от доста години и са участвали в много музикални проекти преди 2001ва година заедно.
Освен за De/Vision групата прави ремикси за изпълнители като Apoptygma Berzerk и In Strict Confidence. Volker се занимава и със записването и продуцирането на редица албуми в своето студио - SonicStage Recording Studios. Работил е с групи като And One, L'aime Immortelle и Funker Vogt.
В момента T.O.Y. подготвят следващия си албум, който предстои да излезе в края на настоящата година, а откъси от песните могат да бъдат чути в профила им в Myspace.

http://www.myspace.com/toymusic (http://www.myspace.com/toymusic)


Титла: Re: T.O.Y.
Публикувано от: Kevy в 25 Януари 2008
Наистина страхотна група!

Иначе и мен Ники ме "открехна" за T.O.Y на едно парти на Студио А - това беше голямото ми лично откритие за същата вечер :)

Иначе аз все още не мога да се похваля, че съм чула всичко на групата (Киро вземи си бележка  >:D), но The Sky is The Limit е фантастично парче  ;)


DM.org | Powered by SMF 1.1.2.
© 2004, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.