DM.org

Музика => Групи => Темата е започната от: MAO BOY в 09 Април 2010Титла: Кино
Публикувано от: MAO BOY в 09 Април 2010
Има ли някой, който да харесва руската група Кино?
Никога не съм се заслушвал кой знае колко по музика изпята на език различен от английския, но има две големи изключения и едно от тях са Кино. Как ли е щяла да се промени музиката им през последните 20 години? За по-малко от 10 години групата е оставила толкова много и толкова прекрасна музика, а Виктор Цой е един от най-харизматичните вокали изобщо.


За тези, които не са имали възможност да слушат техни песни, силно препоръчвам тяхната музика. Тя удря точно в сърцето.


Титла: Re: Кино
Публикувано от: MAO BOY в 14 Октомври 2011
Тази тема неминуемо ме кара да правя съпоставка между развитието на руската и бг рок музиката и в частност, ню уейв течението. за разлика от руснаците, където тези романтични години на нямане, липса на инструменти, техника и музика, която идва до нашите географски ширини по неведоми пътища са добре документирани, при нас се знае изключително малко за тези вече почти забравени години и за мен е странно как никой журналист не подхвана тази изключително богата на материал и интересни разкази тема. Върти ми се в главата, че през 80-те в нас се въртеше една книжка наречена Абв на българската рок музика, но мился, че тя беше по-скоро като справочник за групите, отколкото разказ за зараждането и развитието на рок музиката в България, първите рок концерти и за самото време и промените, които произтичат. А както добре се знае, какво бъдеще има, когато не остане нищо от миналото?


Титла: Re: Кино
Публикувано от: SHAGRATH в 07 Февруари 2012
Със сигурност има хора, които да харесват Кино и Цой. В групата във Facebook, случайно споменах, че след толкоз хубави поздрави с български групи повлияни от DM  ми иде да си пусна малко Цой и веднага няколко скрити лимонки коментираха :)


Титла: Re: Кино
Публикувано от: SHAGRATH в 07 Февруари 2012
Поздрав за всички, които харесват Кино! Аз лично ги открих с ето тази песен http://www.youtube.com/watch?v=oED4gk-LUyM  :)


DM.org | Powered by SMF 1.1.2.
© 2004, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.