DM.org

Музика => Групи => Темата е започната от: kirilart в 20 Февруари 2011Титла: Станислав Сланев - Стенли / Stenli
Публикувано от: kirilart в 20 Февруари 2011
Търсейки темата за Стенли осъзнах, че просто такава никога не е имало. Поправям с голямо удоволствие тази несправедливост, особено след вчерашната си среща с изпълнението му на живо в Магнито Скай, Варна.

Имах известни колебания дали искам да отида, защото хитовия, въртящ се панорамен бар-ресторант на Варна логично би привлякъл като клиентела първо хора с неблагородно потекло, миниатюрен интелект и солидни финансови възможности. Все пак любовта към концертните изпълнения и името на Стенли надделяха и малко преди полунощ бяхме на линия. Признавам, че гледката от 14-тия етаж, бавно въртяща се пред погледа е приятна за окото. Точно в 00.00 часа Стенли започна с концерта.

(http://www.depeche-mode.org/flyers/stenli01.jpg)

Звукът бе кристално чист и това само допринесе за емоционалната сила на изпълнението му. Всяка нота бе изпята с чувство, преживяване на текста и невероятно чист глас. Много малко са изпълнителите, които бих наредил като чистота и сила на гласовия диапазон до Стенли. Очарован, слушах песен след песен. В непосредствена близост до Стенли и музикантите, с които свири се бяха настанили група дебеловрати младежи, за които шоуто бе да надвикат вокалите на Стенли, да се смеят на висок глас и да похапват суши с уиски.  &|

(http://www.depeche-mode.org/flyers/stenli03.jpg)

Непосредствения контакт с тях, явно дойде в повече за музиканта и вкара доста тънък ироничен хумор в анонсите към следващите парчета, което искрено ме забавляваше - някак тайно им обясняваше, колко жалки са, без да се налага да се крие. Преди "Поля от слънчогледи" се стигна до репликата: "Малка почивка, че се поизнервих нещо", а малко по-късно и до: "Ако очаквате да има и по-весели песни, такива няма да има. Всичките са меланхолични, но това е положението. Има други хора, които пеят други песни." Това явно дойде в повече на дебеловратата агитка и най-сетне се разкараха далеч от сцената, Стенли и всичко неразбираемо за тях.

След концерта отидохме да се снимаме за спомен и да му благодарим, а и за да му покажем, че тази вечер не е била пълен провал...че е имало хора, които са били там заради него и заради това, което е оставил като музикално наследство през годините.

(http://www.depeche-mode.org/flyers/stenli_us.jpg)

От мястото на събитието, както обикновено: аз :)

За финал едно видео от вечерта: "Човекът от квартала" /live acoustic/
П.П. В профила ми в Youtube можете да видите и запис на песните:
"Поля от слънчогледи" и "Пътят към храма"

http://www.youtube.com/v/cqiTRoABVaY?fs=1&hl=en_US&rel=0


Титла: Re: Станислав Сланев - Стенли / Stenli
Публикувано от: MAO BOY в 20 Февруари 2011
благодаря за ревюто кире.
за съжаление, така са поставени нещата при нас, че много трудно новото пололение се зарибява по такава музика, поколението пък, което е отраснало със стенли - голяма част от тези хора, музиката отдавна им е нещо далечно и романтика от младините, така да се каже и затова се получава така, че на такива концерти идват по има-няма 50-80 човека и когато заведението е лъскаво, няма как да няма такива индивиди.


Титла: Re: Станислав Сланев - Стенли / Stenli
Публикувано от: The Fein в 20 Февруари 2011
В конкретния случай според мен става повече въпрос за място и начин на промотиране, отколкото някакъв проблем с поколенията. Гледал съм го 3 пъти в пълни клубове и винаги мнозинството е било от хора, за които появата на "Обсебен" е твърде възможно да е съвпаднала с началото на интереса им към музиката въобще...

Иначе и аз благодаря за репортажа, "Човекът от квартала" ми е в топ 3 на песните на Стенли. :) Не е далеч денят, в който ще чуем нещо ново от него, но дано да дойде и такъв, в който отново ще пее думи на Ина Григорова.


Титла: Re: Станислав Сланев - Стенли / Stenli
Публикувано от: kiril101 в 20 Февруари 2011
Благодаря за ревюто, адаш! Радвам се, че сте се решили да отидете, въпреки мястото. Ясно е и защо се е поизнервил Стенли, та именно заради тази "прекрасна гледка" на хора с минимум мозък и класа, но с пари и възможности, толкова дълго време липсваше от музикалната сцена. Да, реалността не се е променила много, но когато на фона на всичко вижда, че все пак са останали шепа хора, които вярват  в ценностите на едно по-добро, но отминало време, го кара да се връща отново на сцената. Звука наистина е бил страхотен, това се разбира и от клиповете. В "Строежа" в София, където го гледах за първи път след завръщането му на сцената, не можеха да се похвалят с подобно качество, а аз подобен почти акустичен сет, това е доста важно. Дано ни зарадва с нов албум, има още какво да ни каже, Стенли.
Ако бях спечелил големния джакпот от 7 мил. определено щях да го спонсорирам поне от части, за нов албум, но нямам този късмет  :(

П.П. Като кулинар, дори описанието на това, което са консумирали "сладурите" ме порази. Виждал съм доста комбинации на напитки консумирани докато хапваш суши, но уиски дори не ми е минавало през акъла. Добре, че не е имало японец в заведението та да видите и ритуално самоубийство. Такова неуважение към храната е непростимо. Но това да им е проблема на тия момчета.
"Боже, колко мъка има по тоя свят, Боже."   :'(


Титла: Re: Станислав Сланев - Стенли / Stenli
Публикувано от: kirilart в 20 Февруари 2011
Добре, че не е имало японец в заведението та да видите и ритуално самоубийство. Такова неуважение към храната е непростимо. Но това да им е проблема на тия момчета.
"Боже, колко мъка има по тоя свят, Боже."   :'(

Хаха адашче, аз дори си представям как за такава обида към японските традиции им нанася средна телесна повреда - обезглавяване /средна, защото главите така или иначе не се ползват по предназначение/
 :D
За звука наистина е важно да е чист, та бе истинска наслада.


Титла: Re: Станислав Сланев - Стенли / Stenli
Публикувано от: MAO BOY в 21 Февруари 2011
абе това за сушито е странна тема. Принципно японците си пият суши със саке, което е високо алкохолна напитка. Чувал съм (не съм пробвал), че уискито върви с blended уиски, в частност Джони, но не било задължително да е бленд, освен това японците си имат и тяхно уиски, което консумирали със суши, така че като люител и на 2-те поотделно и консумирал суши с водка, мога да пробвам скоро.


Титла: Re: Станислав Сланев - Стенли / Stenli
Публикувано от: kirilart в 21 Февруари 2011
Mao, тук според мен си в грешка: Японците предпочитат лека японска бира, като комбинация за сушито заради лютивината на уасабито, а традиционния начин на сервиране е със зелен чай.
Сакето е добро питие за сашими-то - сурова риба сервирана в купичка, но това няма общо със самите суши ролчета :)
Ако задълбаем в етикета при яденето на суши, обидно е и че варненските младежи ядяха ролчетата с пръчици, защото и в най-изисканите ресторанти японците по етикет ядат суши с пръсти ;) С две думи, ако нашия въображаем самурай с меча се появи, все ще намери причина да прати муцуните на превъзпитание в ада.
 :D


Титла: Re: Станислав Сланев - Стенли / Stenli
Публикувано от: MAO BOY в 21 Февруари 2011
хаха, ами мен ще ме прати ли с моята комбинация с водка?


Титла: Re: Станислав Сланев - Стенли / Stenli
Публикувано от: kirilart в 21 Февруари 2011
Може да пробваш да се оправдаеш, че ти е от връзките с Mother Russia този лош навик!  >:D
Най-сигурно е да не го предизвикваш така, когато е наоколо...
 :D


Титла: Re: Станислав Сланев - Стенли / Stenli
Публикувано от: kiril101 в 21 Февруари 2011
Адаша, добре е описал нещата. Аз от краткия си опит в далечният изток ще споделя, че в повечето от случаите консумират суши със зелен чай, както описа и адашчето. Докато чета и пиша, се подсещам за случай, в който и аз съм бил далеч от етикета така, че не трябва много да критикувам, макар в конкретната ситуация да става въпрос не за изискан ресторант, а за "fast food" версията на суши или "running sushi" (http://4.bp.blogspot.com/_v8m7eXaTUZ0/S_BoqugflUI/AAAAAAAAIgA/XOvTz5ZnwXI/s1600/000+077-1.jpg), което вече има и по нашите ширини.
Доста забавна беше случката. Пътувах за Хонг Конг с моя колега(с моите габарити), след полет от около 13 часа, висене по митница и път до хотела, бяхме освирепяли от глад. Настаняваме се и понеже не познавахме града първото, което виждаме пред очите си беше подобна закусвалня. Хората от изтока принципно се хранят малко, философията, е че трябва да станеш от масата леко гладен. И всички около нас хапват по 3-4 чинийки от тези цветни "чинийки за кафе", които минават по лентата. След около 15 минути център на внимание в закусвалнята бяхме два броя Бай Ганьо с брой на чинийки на човек, който ме е срам да споменавам. Хората не си тръгваха от интерес да видят кога ще спрем. Ние обаче не се предадохме лесно. Докато не се обградихме с колони чинии до степен да не ни виждат останалите клиенти(защото е неприятно да си хапваш докато те зяпат и уж скришом снимат) не се спряхме. Беше най-доброто суши в закусвалня, което съм опитвал. В края на този суши пир, сервитьорката така се затрудни да ни сметне консумацията, че извика управителката, при положение, че и ние помогнахме като за удобство бяхме сортирали чинийките по цвят(всеки цвят е в различна цена) за да смятат по-лесно. Както обичам да казвам "Глада е по-силен от тока". Точно такъв беше и този случай.   

П.П. Чак сега погледнах темата  :o
 За да не е толкова офтопик ще кажа, не за първи и последен път, че Стенли е гений. В четвъртък на New Wave & Synthpop вечерта ще пусна определено поне една негова песен.


Титла: Re: Станислав Сланев - Стенли / Stenli
Публикувано от: kirilart в 16 Декември 2012
Нова песен и видео от Стенли. Лично аз съм впечатлен и вече го завъртях няколко пъти в последния половин час. Единствената забележка е, че някак свършва, точно когато човек очаква още малко развитие от песента. Като цяло ми се струва, че пика на песента е изместен към края, което малко разваля баланса на иначе чудесното парче "Завръщане". Това е лично мое мнение разбира се и не ангажирам никого с него. :police:

http://www.youtube.com/v/sYSYCgGn21Q?version=3&hl=en_US


DM.org | Powered by SMF 1.1.2.
© 2004, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.