DM.org

Архив => Tour 2013 => Темата е започната от: desito_dm_1985 в 06 Февруари 2013Титла: Каква ще е сцената за предстоящото турне.
Публикувано от: desito_dm_1985 в 06 Февруари 2013

     Дойде време, може би, да започне с предположенията каква ще е сцената за предстоящото турне? Не мен ми се струва, че ще бъде по-голяма, защото концертите от турнето са предимно на стадиони. На практика в Петербург, Лондон и Минск ще са в зала, а Арена Антик в Ним е историческа забележителност и открита арена и е по-малка от обявените други стадиони.Поради тази причина ще има и повече мултимедия, повече LED екрани с голяма площ, но не един много голям, каквато беше сцената за TOTU. За мен може би ще бъде по раздвижена, ще съдържа пак някаква сфера (вижда се, че от 2005 насам по сцената винаги има сфера под една или друга форма). За съжаление на мен до тук ми се изчерпват предположенията. Надявам се, че няма да бъде постна като обложката на  албума (обложката ми харесва, ама ми се струва малко постничка). Да обобщя - по голяма сцена,с повече и големи LED екрани, по раздвижена и присъствието на сфера. Не съм сигурна, че ще има тоблерони из сцената, но може сферата да бъде заменена от триъгълник или обемиста триъгълна LED пирамида.   


Титла: Re: Каква ще е сцената за предстоящото турне.
Публикувано от: desito_dm_1985 в 13 Март 2013
  Сега като гледам начина, по който изглежда сайта на Depeche (най-вече началната страница), ми се струва, че би било добре да има големи LED екрани с триъгълна форма (освен посочената по-горе от мен обемиста триъгълна пирамида изместваща сферата). По средата на сцената например 6-7 големи триъгълни LED екрани, но разположени в различни посоки (точно, както на началната страница), някъде там ще е разположена по-централно триъгълната обемиста пирамида и от двете страни два по-големи триъгълни екрана - единият да е с върха нагоре, а другият с върха надолу. Може би им е хрумнало и ще има нещо подобно (за миналата сцената нямаше обемисти пръчици по нея, но за тази е хубаво да има нещо триъгълно и раздвижено. Поне според мен де.).


Титла: Re: Каква ще е сцената за предстоящото турне.
Публикувано от: desito_dm_1985 в 25 Април 2013

     На снимките от вчера (по-долу) от представянето на момчетата в Jimmy Kimmel Live се вижда, че по сцената има LED екрани отзад и забележете - отгоре. Заедно с прожекторите горе има монтирани и LED екрани. Интересно решение, но дали така ще изглежда и сцената за самото турне. Само тези снимки успях да намеря и на тях се вижда сравнително малко от сцената. Дори само по видимото обаче съдя, че сцената ще бъде доста интересна и по-раздвижена. Малко остана до 04.05 и Ница. Тогава ще се разбере най-много.


Титла: Re: Каква ще е сцената за предстоящото турне.
Публикувано от: kirilart в 25 Април 2013
http://www.youtube.com/watch?v=WiT2iyFGYiw (http://www.youtube.com/watch?v=WiT2iyFGYiw)

Аз намерих това видео, наистина отгоре има екрани, а отзад виждам още 3, но се надявам проекциите да не са това, което се вижда в шоуто на Кимел. Също така се надявам екраните отгоре да се движат един спрямо друг, за да създават допълнителен ефект. Ще видим, 4-ти наистина наближава :)


Титла: Re: Каква ще е сцената за предстоящото турне.
Публикувано от: Recoil в 25 Април 2013
Това не е ли сцена на самото ТВ предаване?


Титла: Re: Каква ще е сцената за предстоящото турне.
Публикувано от: desito_dm_1985 в 26 Април 2013

    Като конструкция може би си е собственост на самото студио. Но като подредба и изглед може да се счита като загатване каква ще е тя за турнето. Логиката, която следвам е, че 2009 на Jimmy Kimmel Live-а сцената, на която направиха тогавашния мини концерт от Hollywood Blvd., като изглед и подредба беше като умалено копие на TOTU сцената (С големия LED екран отзад и също толкова постна. Единствено липсваха подвижните прожектори отгоре, двата странични LED екрана и част от прожекторите в по-ниската част). Поради тази причина според мен, и тазгодишната сцена построена в паркинга на студията на телевизия ABC може да се счита като загатване какво може да се очаква от сцената за тура (В тази връзка си мисля, че по отношение на мултимедия и осветление няма как Depeche да не са имали изисквания за изгледа на сцената.). Това е моята логика. Колкото до проекциите - и 2009 не бяха кой знае какво, но накрая излезе, че нямат нищо общо с тези, които бяха ползвани по време на тура. Това са моите размисли и страсти в тази насока. Така или иначе 04.05 и концерта в Ница приближават и тайната около сцената ще бъде разкрита.


Титла: Re: Каква ще е сцената за предстоящото турне.
Публикувано от: kirilart в 26 Април 2013
Цитат
Колкото до проекциите - и 2009 не бяха кой знае какво, но накрая излезе, че нямат нищо общо с тези, които бяха ползвани по време на тура. Това са моите размисли и страсти в тази насока.

Дано наистина е така, не ми се вярва да заложат на прости абстрактни цветови фонове.


Титла: Re: Каква ще е сцената за предстоящото турне.
Публикувано от: desito_dm_1985 в 30 Април 2013

  http://bnt.bg/bg/productions/121/edition/31404/denjat_zapochva_s_kultura_29_april_2013

     Много обнадеждаващи думи на г-н Несторов относно сцената и продукцията, която предстои да видим..... Много мултимедия и екрани, много високи технологии.... Много интересно ми звучи.... Нямам търпение вече да видя продукцията в Ница.... айде на идва 04.05..... и после 12.05....


Титла: Re: Каква ще е сцената за предстоящото турне.
Публикувано от: desito_dm_1985 в 02 Май 2013

    Сцената. Очаквано има триъгълници.... Малко се вижда и не се знае как ще изглежда в действие (по време на изпълнение), но до първия лайв остава много малко.


Титла: Re: Каква ще е сцената за предстоящото турне.
Публикувано от: desito_dm_1985 в 02 Май 2013

    Още фотоси от сцената. На мен ми изглежда доста интересна. Продължава да ме мъчи любопитството как ще изглежда в действие. Kirilart, определено видените по време на Jimmy Kimmel Live визуализации нямат нищо общо с реалността. На снимките се вижда, че са подготвили наистина интересни и впечатляващи неща (поне според мен говорим за наистина високо-технологична и раздвижена сцена с наистина интересни визуализации). Чакам с още по-голямо любопитство и интерес 04.05 (започвам да ставам много, ама наистина много нетърпелива.....).


Титла: Re: Каква ще е сцената за предстоящото турне.
Публикувано от: kirilart в 02 Май 2013
Определено изглежда обещаващо! Хайде да идва вече 12-ти и да почва купона, :)


Титла: Re: Каква ще е сцената за предстоящото турне.
Публикувано от: desito_dm_1985 в 04 Май 2013


      Съгласна съм с теб! Ето една снимка от днес (малко е малка и с лошо качество, но това, което се вижда изглежда страхотно, определено впечатляващо). Наистина - ДА ИДВА ВЕЧЕ ТОЗИ 12-ти!!!!!


Титла: Re: Каква ще е сцената за предстоящото турне.
Публикувано от: desito_dm_1985 в 05 Май 2013


      Сцената е направо спираща дъха. Ще ни предложат нещо уникално. Аз съм много впечатлена! Наистина отгоре има LED екран под формата на буквата V, който доколкото видях май се и мести (освен това от време на време не работи и се включва като добавка и се получава уникален ефект). Изглежда много футуристична и наистина много по-добра от на миналото турне. Визуализациите на мен ми се видяха страхотни. По-долу малко снимки, които успях да намеря.


Титла: Re: Каква ще е сцената за предстоящото турне.
Публикувано от: deiv4o в 05 Май 2013
Nice in Nice


Титла: Re: Каква ще е сцената за предстоящото турне.
Публикувано от: MAO BOY в 15 Септември 2013
днес най-после разбрах, коя е сградата в прожекцията към Halo. Бил съм в Берлин два пъти, но така и не съм виждал сградата на Райхстага, която е седалище на парламента и присъства в тур видеото. Тя е реконструирана през 1999 от известния английски архитект Норман Фостър.


Титла: Re: Каква ще е сцената за предстоящото турне.
Публикувано от: Kevy в 15 Септември 2013
Сега си разбрал, щото не си ме питал  :D
Аз съм влюбена в прожекциите на  Halo - жената има ужасяващо магнетични очи + Берлин + черно-бялата визия = абсолютен разкош!!!


Титла: Re: Каква ще е сцената за предстоящото турне.
Публикувано от: MAO BOY в 15 Септември 2013
ами, де да знам, че трябвало теб да питам :). не си била наоколо като въпросвах.
и малко да изляза от топика, оригиналите и на Halo и на APTIUT са къде, къде по-добре на живо. Ремиксът на Halo тотално обръща възприятието ми на песента. Можеха един от двата ремикса да вкарат, двата наведнъж вече идват малко в повече, ама айде да не мрънкам.


Титла: Re: Каква ще е сцената за предстоящото турне.
Публикувано от: Kevy в 16 Септември 2013
Ще ме прощаваш, но ремиксът на Halo звучи умопомрачаващо на това турне, даже вече започна да ми харесва повече от оригинала. Дейв го изпълнява страхотно и с много чувство и аз съм абсолютно хипнотизирана всеки път!
За APTIUT съм съгласна, че оригинала е доста по-добър и въобще не беше необходимо да вкарват ремиксиран вариант, още повече че няма кой знае какви промени в динамиката на парчето, но Halo си е абсолютно попадение :)


Титла: Re: Каква ще е сцената за предстоящото турне.
Публикувано от: MAO BOY в 18 Септември 2013
Миксът е готин, а и прожекцията към него е много въздействаща, за разлика от APTIUT, където миксът изобщо не ми харесва, но песента е толкова добра, че някакси миксът не може да затрие положотелното, че отново влиза в сетлиста на турне. Да добавя, че по принцип не харесвам миксовете (с малки изключения). За мен е извращение, че почти всяко парче на ДМ го вкарват в клубно звучене.

Все пак бих приел всеки ден оригинала на Halo (особено) на концерт, пред ремикса, харесва ми 100 пъти повече. На това парче се пляска, скача, крещи, има агресия (в първата половина на песента), на него Дейв подканва публиката, раздава ритници, снове по сцената. с две думи публиката на него е активна.
Гледай Devotional или ONIP примерно.
   
Ремиксът вкарва парчето в съвсем друга посока. Агресивното в песента тотално изчезва и тя се превръща по скоро в балада, така я пее и Дейв, съответно и реакцията на публиката е като на такава. Разбира се ремиксът открива друга красота в парчето. Във времена, когато нямаше youtube и възможностите да слушаш концертни изпълнения бяха доста ограничени бях изтъркал от слушане сингълът на Condemnation заради live парчетата към него и Halo ми е ама много, много любима. съседите със сигурност не я обичат, защото яко дъних уредбата на нея.Титла: Re: Каква ще е сцената за предстоящото турне.
Публикувано от: MAO BOY в 18 Септември 2013
Може би ще Ви е интересно да прочетете статия за осветление, камери, екрани, които се ползват на сегашното турне. Статията можете да прочетете ТУК (http://www.plsn.com/projection-connection/11343-xl-video-on-tour-with-depeche-mode.html)


Титла: Re: Каква ще е сцената за предстоящото турне.
Публикувано от: Kevy в 18 Септември 2013
Гледай Devotional или ONIP примерно.

Ами, какво да кажа, случвало се е да ги гледам  ;)

Да, оригиналът и ремиксът не са сравними на сцена, но и двете са готини... то не може само агресия, иначе трябва да отдъхваме само на Прешъс  :D


Титла: Re: Каква ще е сцената за предстоящото турне.
Публикувано от: MAO BOY в 18 Септември 2013
хихи, нали обичам да давам примери :), извинявай.
аз на Precious настръхвам... няма шега.
определено, добре се вписва ремикса, искам си оригинала, но това си е мой проблем. APTIUT-a да си изпълняват оригинала обаче :).


DM.org | Powered by SMF 1.1.2.
© 2004, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.