DM.org Лого
DM.org :: Фенове :: Форум
Angel Bright Icon
Форум
  Публикации
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 44
31  Depeche Mode / Групата / Re: Your Own DM Tribute -: 06 Ноември 2006
    Аз това го разбирам така:

1. gus gus - sea of sin
2. underworld - i feel loved
3. sven vath - world in my eyes
4. josh wink - nothing
5. massive attack - barrel of a gun
6. david bowie - rush
7. U2 - higher love
8. R.EM. - newborn
9. Phill Collins - stripped
10. Freddie Mercury - in your room
11. Pink Floyd - walking in my shoes
12. Nirvana - never let me down again

Имаше и други кандидати за изпълнители и песни, но това май е най-добрия вариант за мене.
32  Други / Извън Темата / Киномания 2006: when the road bends 2 -: 06 Ноември 2006
   
    Във филма има и втора сюжетна линия, която проследява личната история на всеки един от тях, преразказана накратко с думи и реални кадри (преди и след турнето в Щатите) веднага след изпълненията на всеки от артистите.
   Македонката Есма е била на 18 и фина, крехка телевизионна изпълнителка, когато се жени преди много години за сръбски професор. Бедната дъщеря на еднокрак ваксаджия да стане първата, която се жени за гражданин на бивша Югославия, който не е от ромски произход, и то с 21 години по-голям от нея се оказва скок с години напред в развитието в етническите отношение в Югославия. Той е професор от филхармонията. Осиновяват 27 деца. Той пише всичките текстове на проекта, които стават известнив различни страни и после умира. Преди няколко години тя организира безплатен концерт на  препълнен стадион за всички бежанци от войната в Косово.
   Индийците от циганската каста, която е музикалната в Индия, са от Раджастан. Изключение е единствено останалия сирак още като малък таньор на странния танц на колене като жена. Той се научил от малък на различни танци, изкарвайки хляба и на своите братя и сестри. Той е индус, но е приет от "Махараджа".
   Испанската певица е дъщеря на много прочута танцьорка и певица на фламенко, която въпреки 130-тте си килограма навремето, фигурира във всички енциклопедии за фламенко.
Съпругът и сина и се пристрастяват към наркотиците и години наред тя живяла в неизмерима скръб.Същата скръб, която се е вляла в гласа и.
    Втория цигулар в оркестъра, воден от Никулае е баща, чието момче му обявило, че ще се жени и той се видял принуден да потърси помощта на "Тараф", които да го вземат като част от тях за турнето в Америка, за което взел аванс и вдигнал сватбата за сина си.
   В собственото си село Никулае е почитан като светец. Той бавно пуши цигарата си, докато обяснява, че е доволен, че среща задоволството от живота на стари години, когато по-трудно би понесъл несгодите на живота - нещо, през което е минал на младини.
    За разлика от него и музикантите му, които са се научили да свирят още от малки нотите по слух, той е платил внучката му да учи в на цигулка в Консерваторията в Букурещ.
   Оркестърът на практика изхранва цялото село. Дават и къщата на Никулае, неголяма, с няколко майсторски гоблена по стените.
Докато той говори майсторски е заснет пред и малко встрани от извезан в червено чуден гоблен с един светъл Исус Христос на него.
   Наскоро след успешното завръщането от Щатите Никулае умира.
Излишно е да се споменава за присъствието на членовете на оркестъра на погребението. Никога не ще забравя камерата, спряла се на лицето на безмълвно свирещия на цигулка негов колега.
   По-весела е историята на другите румънци.
След като преди време с издаването на първия си албум електрифицирали цялото си село, след завръщането от Щатите естествено организират голяма забава, по време на която доказват, че наистина от всичко са способни да изкарат музика. Докато вадятподаръците, един изкарва цяла мелодия от едни детски джапанки, които издават звук при ходене, подобно на детски играчки-патета. Друг пък хванал някакво прасенце и така го стиска на пресекулки, контролирайки звуците, че го превърна в чиста проба инструмент.  Ухилен

     На финала на филма, когато турнето завършва в Калифорния, на последните представления се стига и до кулминацията. След като напоследък все по-често трупите започват да се имитират взаимно, отначало на майтап, после и на репетиции, се стига до съвместни представления. Видях как "махараджите" тракаха с токчета като испанци на фламенко, а испанци и румънци пяха партиите на македонската "кралица". На последното представление всички излязоха на сцената заедно в един импровизиран калейдоскоп.
33  Други / Извън Темата / Киномания 2006: When the road bends 1 -: 06 Ноември 2006
    Филмът проследява успоредно две основни сюжетни линии: 1.

Лентата е заснета от американските организатори по време на тур-а на 5--те групи из Америка. Преди всеки град от пътешествието се дават кадри от автобуса. Всичките тези хора от различни страни пътуват заедно и се опознават постепенно въпреки езиковата бариера. Разправят си едни на друг впечатления, както за музиката така и за живота. С интерес откриват сходства в отношението на другите и тяхното собствено виждане, както и нови гледни точки, над които не са се замисляли допреди. Един от македонците, който се казва Елвис е от малцината, които говорят английски.
   До този момент те никога не са работили в колаборация с други музиканти като всяка една от тях е със строго специфична програма.
   Пътуването е из различните градове - Ню Йорк, Бостън, Маями, Торонто, Уошингтън, Хюстън, Чикаго,Портлънд, Сан Франциско, Лос Анджелис като на всяко от представленията бива показвано и някое от специалните изпълнения на някоя от групите.
   Първо това е групата на Есма Резепова. Това е признатата за "кралица на всички цигани" през 1976 в Индия, македонска циганка, която е певица от повече от 45 години. Нейния оркестър се състои изцяло от нейни деца - 5 от общо 27 (всичките осиновени).
 Не мога да не отлича тромпетиста, който в някои от песните не отстъпваше от скороста на кларинетиста, а по време на спектакъла  в София забелязах, че докато помагаше на Певицата да слезе по стълбите под сцената между публиката, не преставаше да свири успешно своята част от представлението, макар и само с една ръка. Това беше музика на живо.
    В следващото представление представиха "Махараджа". Това бяха по-голямата част от индийците.Те  бяха облечени в специални дрехи и с дългите си бради пееха по-древни на вид мелодии, които започваха изключително бавно и едва накрая чудния барабанен ритъм се засилваше постепенно преди духвното изпълнение да приключи.
    В автобуса индийците бяха най-предразположените към контакт сред всички и постоянно сновяха из рейса.
    В следващия град от пътешествието шоуто започна с един от двата румънски оркестъра - Фанфар. Мъжете се появиха измежду публиката и именно оттам се възкачиха на сцената. Тяхната характерна черта бе, че комбинираха всякакави звуци, повечето от които дори без инструменти. Едни свирукаха като птички, други викаха рака-та-така-та-так-так-так, трети пляскаха по много особен начин в някои моменти между свиренето. Изглежда нямаше звук, който да не могат да докарат. Те изглеждаха най-обикновени в сравнение с останалите и в най-голяма степен съответно откриваха нов свят в лицето на Америка във всеки един момент от престоя си там. Често даваха моменти кака обикалят из коридорите на хотелите или свирят заедно с индийците да речем някъде в гримьорните.
Най-често в гримьорната биваше засичан от камерите Антонио - испанския лидер, който беше с най-светъл цвят на кожата и същевреманно типичен испански циганин. Там в неговата родина никой не се срамува от произхода си. Винаги зализан като Антонио Бандерас, той представлява виртуозен танцьор, предизвикващ земетресение щом излезе със воите специални обувки с токчета на сцената. страстен танцьор на фламенко той си дава сметка как света си няма представа дори , че всъщност така популярното фламенко всъщност произхожда от циганите.
С него освен изпълнител на акустична китара беше и една жена на средна възраст, за която той каза, че е преживяла наистина много за своите 55 години и това личи с пълна сила от нейния дрезгав жалостив глас. И наистина, когато тя изпя една песен, в която се пееше, че самата песен е последната и на този свят. Свят, който я е уморил до смърт, уморил я е дори за изпълнението на тази песен.
Нямата представа колко потресаваща горест се изля от тази жена.
   Следващия представен артист беше индиец, който си имаше самостоятелно мини-шоу. То се състоеше в изпълнението на танц, който бил изпълнен според легенда от най-добрия приятел на един индус, чиято невеста избягала от сватбата, и който приятел се преоблякъл като жена и танцувал този танц за да спаси честта на своя другар. Танцът се изпълнява много бързо само на колена по специален начин със особен вид рокля, която създава интересна илюзия за ръста и движението. Владеят го двама души в света.
    Той дори се облича като жена един път и в автобуса, имитирайки македонската певица. Даже  и взима шала и пее като нея. Испанците пък имитират пеенето на махараджата в хотела.
    Румънците ловят риба в шадраванче пред градска галерия.
Другата румънска група-Тараф представляваха лично за мене най-голям интерес. Имаха дори ксилофон. Представиха първо втората цигулка-скоростен виртуоз на цигулка. Продуцентът-американец бе лаконичен: - най-бързия цигулар, който някога съм виждал.
   Лидер на този бенд беше Никулае, един много възрастен слаб румънец, облечен винаги с костюм. Той беше над всички като човек. Живял и видял много, той изглеждаше премного стар за сцената, но всички го слушаха за всичко. Беше един благ спокоен баща за тях. Израсъл в немотия, той обиколил целия свят, направил много и съставил групата. След като видях онзи бързия с цигулката се чудех какво ли може пък да направи с този инструмент на сцената Никулае.
   Той излезе за началото на представлението и направи нещо невиждано. Откачи едната струна на цигулката си, вързана по особен начин за следващата, и дърпайки започна да произвежда страхотни звуци, които се изменяха по много интересен начин.
Аудиторията бе грабната. А след като се намесваха и другите видях как между редовете в залите китайки се тресяха в лудешки танц. Шок
    Във филма имаше и интервю с Джони Деп. Оказа се, че той има какво да каже по въпроса, след като е живял по време на някакви снимки с "Тараф" в една каравана. Били 18 души и не спирали да свирят. Той не говореше от позицията на някой по-висшестоящ или нещо такова. Той се възприемаше за равен с тях като каза , че са чудесни хора. Изключителната сериозност, на която е роден Джони Деп идва от индианския му произход. Именно това му е и помогнало,  според мен, да вникне по-добре в скитническата душа на циганите.
   
34  Други / Извън Темата / Киномания 2006 -: 06 Ноември 2006
    Тази година за 20-та година започна кинопанорамата у нас. Набелязах си към петнайсетина от предлаганите за пръв толкова много и качествени заглавия. Наблегнато е предимно на аглийски и френски заглавия, както и такива от цял свят.
    В събота имаше специлна прожекция със специално поканени гости, участвали в музикалния филм When the road bends, които изнесоха и музикално представление в рамките на около 40 минути преди самата прожекция.
    Залата бе наполовина пълна. Интересното бе, че повечето посетители бяха от ромски произход. Нещо, което не бях съзирал.
Имаше всякакви и много на брой цигани, никой от които не се държеше по никакъв начин не на място или пък да е облечен неприемливо или нещо такова.
Казвам "цигани" съвсем естествено, тъй като никога не съм свиквал да употребявам думата в някакъв обиден смисъл. За мен циганина не е по-малко човек или, каквото и да било друго предубедено мнение.
Така се е случвало, че съм срещал много пъти цигани и съм общувал с тях, както съм общувал и не един и два пъти с хора от най-различни националности. И то на много различни места. С голям интерес приемам различни хора и техния начин на живот и мислене.
Циганите, с техния често нерадостен и същевременно отдаден на веселието живот не правят изключение.
   Този американски документален музикален филм - тип 101, се отнася за няколко групи или по-точно ансамбли на цигани от най-различни страни: Македония, Румъния, Индия и Испания, които за пръв път правят турне в Америка, и то съвместно. Въпреки общия си далечен корен изглеждат много различно.
Македонците пяха и наживо като специални гости в залата, така както са го правели и в САЩ във филма - начело със своята звезда
Есма Резепова. Тази жена извади невероятно извисяващ се глас, който умело манипулираше по изумителен начин. Коронното и изпълнение беше траурна песен, която изпълни със специална черна кърпа на лицето, по време на която редуваше пеене с плач и хлипане по виртуозен начин. Никой не разбра дали наистина плаче.
35  Depeche Mode / Групата / Re: They talk and they talk, though they don’t understand… -: 06 Ноември 2006
Сещам се за едно парти в София, което приключи доста бързо, може би защото не беше направено на подходящо място...- на излизане от заведението, бодигардовете с отегчение и насмешка ни изпратиха с думите: " Добре, че приключихте бързо с тази депресарска музика, че вече се бяхме запътили да си режем вените"
... да си ги бяха прерязали. Нямаше да е голяма загуба. Зъл
36  Depeche Mode / Групата / Re: Как се запалихте по Depeche Mode? -: 06 Ноември 2006
и при мен стана по '' семейна' линия.. сестра ми,  много дъло време имаше една карти4ка, от тия, който приличат на пощенски картички на различни изпълнители... държеше я закачена на гардероба в стаята ни.. и веднъж се скарахме много, огава съм била на 13 някъде... аз хванах карти4ката и я скъсах... тя много ми се ядоса и аз си помислих 4е е защото е вманиятчена фенка на групата, а то се оказ 4е било спомен от гаджето й, което беше в казармата... но преди да разбера истинската при4ина да ми се ядоса си пуснах една тяхна касетка.. и от тогава се почна Пощурял

Това е наистина интригуващо начало. Странен пръв импулс.

Сега се сещам как по-малкия ми брат, който като няма с какво друго да ме заплаши, все разправя, че можело и да ми изтрие няколкото гигабайта Депеш, които заемали почти цялото място на хард-а. Ядосан... иначе си ги слуша, макар и запалил се малко напук.
37  Музика / Събития / Re: 05.11 - Party Invitation -: 06 Ноември 2006
    Never mind the bollocks  Полицай
38  Други / Извън Темата / Re: Смехории -: 06 Ноември 2006
За дървосекачите така, ама я виж за колоездачите.  Усмивка
Ще преразкажа куриозно репортажче в мой comparisons mix Доволен


     Най-смешното което съм гледал досега беше един no comment репортаж от някакво голямо колоездачно състезание. Не знам къде е бил Тур-а, Франция, Италия, Испания, или другаде,
но това което видях ме прати на гроздобер някъде навътре в Сахара.
    В мъгляво сутрешно време двама изравнили се колоездачи, които са
се пооткъснали пред основната група, бавно изкачват един до друг едно старинно каменно мостче. Мъглата се стеле на парцали, а двамата съперници се движат успоредно.
В един момент единия, явно преизнервен нещо, хваща другия и започва да бута колелото му и да го удря по каската, докато естествено онзи не загуби равновесие и не се сурине със все колелото.
Падналия, обаче, подобно на балрога, сразен от Гандалф в дебрите на Мория във "Властелинът на пръстените" , падайки със сетни усилия успява така да закачи с докрай протегната си ръка, своя опонент, че и той да загуби равновесие. В първия момент вероломния състезател като че ли успява да продължи, но залита и след два-три метра също спира край невисокия каменен парапет. И точно в момента, когато колегата му се въргаля във калта, а той се оттласква от парапета за да набере скорост и да се откъсне, на моста дотичват двама цивилни. Сиреч хора-пешаци, облечени с якета, явно от публиката, която до този момент не бях съгледал в мини-репортажчето. По-предният се нахвърли на първия, така лош, състезател като мощно торнадо изневиделица над нищонеподозиращ, заплеснал се в прерията самотен див пръч. Свали го с първия удар и започна да го налага и размята като свекърва нечистен с години стар килим, не оставяйки почти нищо от поломеното в цунамито бедно изкривено колело.
В същото време, ако не се лъжа, другия гражданин правеше нещо с другия, паднал състезател. Не видях добре, но вариантите са два:
- или се е опитвал да го изправи и да му помогне в състезанието, защото е бил пък негов симпатизант,
защото да речем е заложил на него, както другия, по-разярения пич.
- или, което ми се струва по-вероятно, макар да не го видях, той пък е бил от подкрепящите първия, съгрешилия състезател, и просто е решил да си го изкара на другия, тъй като в този момент - това вече видях добре, докато тези двамата налагаха, се появи и изреди цялата колона състезатели, които до този бяха изостанвали в бледата сурова и  спортна заран.
    В суматохата при навалицата от множеството минаващи през мостчето колоездачи, за момент откъсналия се от нападателя си, явно зашеметен първи състезател - виновника за цялото шоу, начена опит да се качи отново на своя някога славен велосипед, не асимилирайки, факта че от него вече и чеп за зеле не става. Направи един-два напразни опита да се закрепи върху порутеното down to the bone, возило, надявайки се да се присламчи тихомълком към изнизващата се в мъглата колона и точно, когато изглеждаше, че след последния минал колоездач, той също ще потегли, неговия нападател, който до този момент вилнееше на място, изглежда отоново се присети за яда си, та го вдигна за яката със все колелцето (или каквото бе останало от него) и започна да го разтърсва отново със 7 по скалата на Рихтер и да го блъска в каменния парапет.
Това всичко стана за около минута. Ядът на насилника нямаше изгледи да се уталожи напълно, но към края вече поне не го налагаше. Предимно му крещеше на старинния каменен парапет. Пусна го и се обърна видимо отвратен.
 И ето че за сетен път се подсети изглежда за земетресението в своя неизмерив гняв, обърна се наектрелизиран, хващайки пак предалия се на съдбата си, колоездач в грях, и го затръшка отново в старинния вековен каменен парапет.
   В края на краищата му писна да се разправя с нещастника  и просто го  хвърли през старинния вековен каменен съвсем невисок парапет , който пък на собстван свой ред, се оказа високо високо, ама наистина неочаквано високо над мътна зелена мръсна студена плитка плитка река.  Ухилен Ухилен Ухилен

П.П. То с тези ваши сънища с колелета...дотук стигнахме.
39  Други / Извън Темата / Re: Смехории -: 06 Ноември 2006
    Наскоро гледах по Евроспорт наживо полуфиналите и финалите на европейското първенство по дърварство  Шок
   На финала се срещнаха дървосекачите от Франция и Швейцария.
състезанието е от няколко етапа:
1. слабички пичове и от двата отбора с моторна резачка трябва да отреже супер тънка част от огромна дървесен труп. Става за секунди.
2.  як като бизон чичка, хванал най-големия трион, който съм виждал през живота си, почва, и аз не знам как, да реже също толкова голяма трупа. След четири-пет мегадръпвания дървото се предава.
Публиката реве одобрително  Пощурял ...Да, публика яко.
3. Следва съревнованието по разсичане на две на дебело легнало трупче, което съвсем не е дълго. Но именно това, че не е дълго прави отсичането още по-трудно. Дългобради дървосекачи-ветерани с дълги хипернаточени бляскави брадви застават прави перпендикулярно над дебелото трупче и със супервисоки замаси по диагонал, ту отляво, ту отдясно, го разсичат. Това вече става за около минута почти.
И едните и другите са бързи, а общото време на отборите е това , което ще определи крайния победител.
4. Последния етап е най-тънката и същевременно най-атрактивна част от надпреварата. Тук на фронтовата линия са и двамата лидери на отборите. Това трябва наистина да са най-добрите дървари ever. Сложени са отново нетънки къси дървета, които обаче са изправени. Вклинени са здраво отдолу във здрава метална конструкция, сложена на земята. Тоест наподобяват реално здраво стоящо неотсечено дарво. Каква е задачата? - на двете дървета са изрисувани по две черни диагонални линии. Едната отляво отгоре се спуска надясно надолу, където се среща в тъп ъгъл с другата, идваща отляво долу. Човекът, който замахва с брадвата трябва да отсече дървото удряйки с острието точно по отбелязаните коси линии и така докато отсече дървото. Всяко излизане извън линиите коства наказание във времето. Ударите трябва да са изключително точни.
Нямата представа тея пичове как точно уцелваха. Не бяха от яките.
Успяваха за около минута и половина.
Сюблимния момент е последния удар на дърваря, с който вече едва държащото се трупче, не ами трупище, бива отнесено от първия успял от дамата финалисти под радостния рев на "горската"публика.

Ако можеше и да се намерят някъде тея клипчета... Очиврът
Такива спортни има, колкото щете.
40  Други / Извън Темата / Re: Странни музикални сънища:) -: 06 Ноември 2006
   кой казва, че Анди не покарва колело запред всички
41  Други / Извън Темата / Re: Честит Рожден Ден на... -: 06 Ноември 2006
   Честит рожден ден, Благо. Пожелавам ти през цялата година всичко, с което си се захванал да ти върви!  Одобрение  вчера не можах, но не днес сварих да ти честитя.
   Честит рожден ден отново(след снощи) на Владо и Юли !
Да сте виртуозни във живота като снощи в дебрите на ГОТ-а.  Намигване
   
42  Музика / Събития / Готи от всички страни, обединявайте се. -: 04 Ноември 2006
   Ех, че ще ми стане  ГОТ   Очиврът
43  Други / Извън Темата / Re: BG представители в ЕВРО ТУРНИРИТЕ -: 03 Ноември 2006
   Естествено, че е виновен за този идотски гол.
Казах:
Цитат
Той не е виновен, че са го пуснали сега титуляр
Просто обърнах внимание, че има и по-виновни от него.

Всъщност това беше мача, който ми остави най-неприятни спомени в целия ми живот. Даже не издържах да стоя на стадиона след тези голове.
44  Други / DM.org / my judge and jurors -: 03 Ноември 2006
 тема: Bg представители в евротурнирите

Цитат на: victor. 
Преди години срещу Бран Берген, ако не се лъжа, пак се контузи титулярния вратар на Левски във важен момент и тогава за няколко стотин лева бе нает за около месец само вратаря на Нефтохимик, който се престави блестящо, макар и само за един-два-три мача. Така се прави.
...000 лева

тема: любими текстове на други любими групи
Цитат на: victor.

Цитат
Уморени Крила
................
Гери, какво да кажа, това ми е любимата българска песен.
Всеки път като си я пусна, го правя по няколко пъти


Какви ги мисля, какви се пръкват...
    ...сложете моля емотикон за изчервяване, всеки път го търся.
              ....и не целя  "монопол".  Ангелче


45  Други / Извън Темата / Re: Снимки на потребителите -: 03 Ноември 2006
  ...а пък как е изглеждало преди 20-тина години, когато Базилдъновци нахлули там. Суперъндърграунд навярно.  Очиврът
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 44
DM.org | Powered by SMF 1.1.2.
© 2004, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.