DM.org Лого
DM.org :: Фенове :: Форум
Angel Bright Icon
Форум
  Публикации
Страници: [1] 2 3 ... 17
1  Архив / Tour 2013 / Re: DVD -: 02 Декември 2014
Нито ще си купя, нито ще гледам DVD-то от Берлин. Практиката ми показва, че последните две видеоиздания на Депеш Мод съм ги гледал точно три пъти общо. Не ми харесват, не ме грабват така, както Devotional и дори ONIP. Да не говорим, че във всяко DVD има общо десетина песни, които се повтарят отново и отново, плюс някои нови, чието ниво от петнайсетина години насам пада константно. Парчетата, които наистина си заслужава да се гледат (например Higher Love) мога да си ги пусна и в youtube. Тази практика на някои групи да продават 30 години един и същ продукт не ми се нрави. Донякъде разбирам хората, които са изцяло отдадени на Депеш Мод, но не виждам логика през 4 години да ми продават лайв изпълнение на Enjoy The Silence, Never Let Me Down Again и т.н. и аз всеки път да си ги купувам.
2  Depeche Mode / Групата / Re: 10+1 -: 02 Септември 2013
1. Имате възможност да зададете един въпрос на ДМ. Какъв би бил този въпрос?

Автомобил А пътува от град А до град B. През първата половина от времето автомобилът се движи със скорост V1=30 km/h, а през втората – скорост V2=70 km/h. Колко е средната скорост на автомобила?

2. Имате възможност да изберете мястото, на което ще се заснеме ДВД-то към сегашният албум. Къде бихте искали да бъде заснето ДВД-то?

Мисля, че в Южна Америка би било чудесно! Например едно Live From Rio би ме вдъхновило!

3. „За“ или „Против“ беквокалистки на турне на ДМ?

За, но бих предпочел да не са чернокожи госпъл вокалистки.

4. По подобие на други групи, ако ДМ направят концерт на който да изпълнят изцяло 3 свои албума – коя ще е Вашата „Трилогия“?

Music For The Masses, Violator, SOFAD.

5. Коя е най-красивата и най-грозната обложка на ДМ?

Тук ме накара сериозно да се замисля... Най-красива – може би тази на Ultra, като тук не бих казал, че е толкова красива, а просто е яка и ме кефи. А най-грозна – може би тази на Sounds Of The Universe, понеже ми вкарва асоциации за McDonalds (хамбургер с картофки), а аз мразя McDonalds.

6. Ако имате възможност да избирате да изтриете нещо излязло от ДМ, какво бихте избрали?

Със сигурност любимата на поколения фенове What’s Your Name, кавъра на U2, както и клипа на Hole To Feed.

7. Коя песен на Дейв смятате, че трябваше да е изпята от Мартин и обратното?

Като се замисля, ако Мартин изпее I Want It All, има вероятност най-сетне тази песен да ми хареса. Въпреки това смятам, че интерпретацията ми върху т‘ва парче преди 7-8 години (че и хубав текст бях измислил) е all time best, жалко, че беше limited edition и никой, в това число и аз,  не го пази.
От друга страна, смятам че песните, които Мартин пее са такива, които прилягат на неговия тембър и точно поради това,те се в негово изпълнение - тоест, не си представям песен с вокали на Мартин, в интерпретация на Дейв.


8. Кой е най-подцененият и най-надцененият албум на ДМ?

Най-надценяван – може би Black Celebration, а най-подценяван – със сигурност Some Great Reward!

9. Коя е Вашата страст свързана с ДМ? Кратко пояснение към този въпрос:

Страст са ми кожените якета, като това е свързано с начина, по който се обличаха Депеш през края на осемдесетте и началото на деведесетте.

10. Какво е най-голямото Ви разочарование свързано с ДМ, ако има такова, разбира се?
+1. Бихте ли искали следващият албум / турне, друг човек или екип от хора да заменят Антон за визуализиране на новия албум / турне и т.н?

Разочарование...Може би това, че направиха кавър на U2 – група, която не понасям.
Колкото до Антон – въпреки култовия му статус, смятам, че още след предното TOTU турне трябваше да бъде сменен, най-вече поради очевадната липса на свежи идеи от негова страна.

3  Архив / Tour 2013 / Re: Сетлистовете за концертите от турнето -: 05 Август 2013
Мисля да посъживя малко тази тема с разсъжденията си относно Delta Machine Tour.
Гледайки настоящото турне, както и TOTU, все повече оценявам страхотния заряд, който даваше A Pain Thаt I’m Used To по време на TTA. Сега с Welcome To My World (и със свръхнадценената In Chains от предното турне) този заряд определено липсва – групата просто излиза, всеки махва два-три пъти с ръце, Анди прави два-три подскока и монотонността започва. Поне според мен, откриващата песен на един концерт е най-добре да е достатъчно енергична, за да повдигне още повече настроението на хората. Разбира се, има и изключения като Higher Love, но WTMW и IC определено не са на нейното ниво.

Работата на Корбайн по дизайна на сцената и клиповете, вървящи по време на изпълненията, също лека-полека губи от предишния си блясък. От сегашното турне, единствено визуалните ефекти на Should Be Higher са яки, докато например кучето по време на Precious си е жив срам (особено като се има предвид повода, поради който Мартин е написал тази песен). Видеоформлението по време на Goodbye го намирам за отегчително – стоят на някакви столове и си разменят различни шапки. Да се чуди човек защо се занимават с глупости, вместо например да врътнат три партии сантасе – така поне цялата сценка щеше да е по-забавна и непредсказуема.

От това турне ми харесва в общи линни сетлиста, но от друга страна е странно, че единствените промени, които могат да се очакват са при песните на Мартин (освен ако не свирят две поредни дати в някой град). Това разбира се засяга най-много хората, които ходят на 15 + концерта на всяко турне. Тъпо е да дадеш сума ти кинти и да гледаш 15 пъти един и същ сетлист, но всеки луд с номера си...

Енергията, която влага Дейв по време на изпълненията е похвална, особено на фона на здравословните проблеми, които преживя преди 4 години. Останалите от групата са на обичайното си ниво (ако разбира се можем да говорим за каквото и да било ниво при Флеч).

Като цяло, смятам, че това турне, особено на фона на ТТА и Exciter Tour, доста бледнее откъм дизайн на сцената и видеооформление по време на изпълненията, но от друга страна сетлистът е по-добър, а и Дейв сякаш е в по-добра форма.
4  Архив / Delta Machine / Re: НОВИНИ: [24 ЯНУАРИ 2013] Новият албум на Depeche Mode се казва Delta Machine -: 19 Март 2013
Четейки мненията, на приятели и познати из интернет пространството виждам, че позитивните реакции са болшинство, което е радващо. За съжаление, аз не съм от най-впечатлените. Не мисля, че съм вдигнал чак толкова критериите си в музикално отношение, но тук просто ми липсват запомнящите се мелодии и припеви. Отделно, по-бързите песни са кът, което също не ми е много по вкуса. Вчера сутринта, докато бях на бачкане, слушах за първи път Delta Machine и признавам, че на The Child Inside почти се бях приспал от твърде бавното и лежерно темпо.
Интересно ми е какво би станало ако всички в този форум и в групата във фъкбуук не бяхме фенове на ДМ. Дали след първото слушане всеки от нас би си пуснал отново Delta Machine? Лошото е, че като малко по-върли фенове сме склонни да дадем още много шансове на всеки албум, независимо колко посредствен е той (без да категоризирам настоящия). Това ми се случва и на мен в момента – вече го слушам за пети път и общо взето свикнах със звученето, но така и не успявам да намеря „моята песен“. Скоро даже мисля да се депресирам с мисълта, че този албум просто е създаден за интелигентни хора, което е основната причина да не се погаждаме с него в момента. Но...разни хора, разни вкусове. Аз се радвам, че на приятелите и познатите ми от този форум (с някои изключения) Delta Machine им харесва и изживяват приятни емоции докато го слушат.
А аз ще продължа да го мъча тоя албум в близките дни и се надявам поне в четирите бонус песни, които не съм чул, да открия нещо наистина интересно - така както се случи в Sotu.
5  Музика / Други / Re: Албумите на 2012 г. -: 30 Декември 2012
Светльо, имам чувството, че в тоя списък си вкарал 90 % от новите албуми, които си изслушал тая година Намигване.

За мен тая година не беше кой знае какво от към нови албуми, но и аз не съм от хората, които намират много нова музика, така че със сигурност съм пропуснал доста качествени неща. Все пак, албумите, които ме накараха да си ги пусна поне още веднъж тая година бяха:

And One – Back Home EP
Paradise Lost – Tragic Idol
Marilyn Manson – Born Villain
Napalm Death – Utilitarian
Roxette – Travelling
VCMG - Ssss


Като най-големи разочарования бих посочил Garbage – Not Your Kind of People и Gravity Co. - Lost Satellite.
6  Архив / Концертът в София / Re: НОВИНИ: [23 ОКТОМВРИ 2013] Официално: Depeche Mode в София на 12.05.13 -: 28 Декември 2012
  "Sofia Music Enterprises" разпространиха следното съобщение:

   Новината че DEPECHE MODE – групата, която даде нов тласък на музикалното звучене, включи София в новото си турне през 2013, зарадва хилядите им български почитатели. Същевременно много от тях бяха притеснени дали техния концерт на стадион "Георги Аспарухов", насрочен за 12 май, ще се състои, предвид новините за предстоящия му основен ремонт. Въпреки бъдещата реконструкция, концерт на DEPECHE MODE ще има!

   "София мюзик ентърпрайсис" е в постоянен контакт с ръководството на стадион "Георги Аспарухов" и футболен клуб "Левски" и своевременно информира мениджмънта на групата за предстоящите ремонтни действия. Засега обаче не е ясно кога ще приключат строителните работи и дали те ще попречат за нормалното провеждане на концерта на DEPECHE MODE. Ако предвиденият ремонт няма да позволи това, "София мюзик ентърпрайсис" е готова с предложенията си за ново място на концерта. Те се съгласуват с мениджмънта на групата и очакват своето одобрение.

   Въпреки всички трудности по едно такова преместване, "София мюзик ентърпрайсис" потвърждава, че концертът на DEPECHE MODE ще се състои! Датата си остава 12 май, а ако има промяна в мястото, всички фенове ще бъдат информирани навреме. Закупените досега билети ще важат, без да имат нужда от презаверяване.
7  Архив / Концертът в София / Re: НОВИНИ: [23 ОКТОМВРИ 2013] Официално: Depeche Mode в София на 12.05.13 -: 27 Декември 2012
Нищо изненадващо! Бях убеден, че концертът няма да се проведе на тоя стадион, тъй като за ремонта му се говори от много време. Сега вариантите стават малко, тъй като на ст. „Славия“ бате Венци, доколкото знам, е забранил концертите, а на ст.“Локомотив“  и  на „Армията“ няма как да стане. Остава да ни бутнат на „Академик“, което ще е супер забавно за събитие от тоя ранг. Иначе, не съм притеснен за концерта, все пак става дума за големи неустойки, които СМЕ едва ли могат да си позволят. Концерт се надявам да има – Амебата ще измисли нещо! Полицай
8  Архив / Delta Machine / Re: НОВИНИ: [23 ЮЛИ 2012] Следващият албум на Depeche Mode излиза през април 2013 -: 06 Октомври 2012
И още:
9  Архив / Delta Machine / Re: НОВИНИ: [23 ЮЛИ 2012] Следващият албум на Depeche Mode излиза през април 2013 -: 06 Октомври 2012
Имаме си вече ново лого + чисто нови снимки от студиото и пресконференция на 23 октомври.
10  Архив / Delta Machine / Re: НОВИНИ: [7 ЯНУАРИ 2012] Бен Хилиър ще продуцира Depeche Mode за трети път -: 07 Февруари 2012
Все ми се щеше новия албум да е с някой друг продуцент-такъв, с когото не са работили до момента. Нямам претенции, че разбирам от музика, но мисля, че в последните два албума имаше песни с похабен потенциал – такива, които при по-добра продукция и по-добри идеи именно от страна на продуцента можеха да звучат много по-добре. Тук между другото идва въпросът дали самия Бен Хилиър е успял да наложи своето мнение за крайния вариант на песните или не, но това е друга тема.

Изборът за продуцент на новия албум вероятно е неприятна изненада за повечето от нас. Но ние, феновете имаме своя гледна точка за нещата, която явно няма общи допирни черти с тази на Депеш Мод. Момчетата (или по-скоро старчетата) явно са доволни от работата си по последните два албума сътворени с екипа на Хилиър. А и като се замисли човек, след SOFAD Флъд май беше споменал, че не би си причинил отново да работи с ДМ. Същото съм чел и за Тим Сименън след Ултра, а пък при Марк Бел май самата група не беше много доволна, което вероятно е било основание да не се възползват отново от неговите услуги. Логичния избор остава Хилиър. Личното ми мнение е, че човека няма кой знае колко идеи, но явно се спогажда с останалите, което е достатъчно основание да го наемат пак.
...................

В интервюта Дейв Гахан е определял Бен като човека, който е запълнил празнината в групата след напускането на Алън.

Хахахаха!:) Хесусе!!!
11  Музика / Други / Re: Албумите на 2011 -: 05 Януари 2012
Традиционно включване в тази тема и от мен:

Светльо & The Legends – IBAN

Roxete – Charm School

Lowe – Evolver

Skold – Anomie

KMFDM – WTF?!

Cavalera Conspiracy – Blunt Force Trauma
12  Музика / Групи / Re: Erasure -: 29 Септември 2011
Нещо не ми се понрави този нов албум. Мисля си, че са опитали да го направят с по-съвременно денс звучене, за да спечелят младите фенове. Лошото е, че така характерните силни мелодии и запомнящите се припеви в ''Tomorrow's World" не успях да ги чуя и това доста ме разочарова. Интересното е, че прочетох доста мнения за този албум в други форуми, определящи го като "Violator"-a на Erasure, за това ми е интересно да прочета и мненията на БГ феновете.
13  Други / DM.org / Re: Depeche-Mode.Org на 6 години! -: 25 Септември 2011
За съжаление кичът, наречен социална мрежа, до голяма степен направи така, че интересът към сайта и форума да спаднат. Сега е по-модерно всеки ден да споделяш песнички, да харесваш публикации, да мрънкаш и да известяваш така наречените приятели за всяко свое действие.

На мен ми липсват началните години на идеята d-m.org, в които всички бяхме изключително ентусиазирани и бих казал задружни, приятелски настроени... С времето тези хубави емоции избледняха, но съм благодарен, че този сайт ме запозна с много хубави и свестни хора, с които съм прекарал много приятни моменти. Силно се надявам активността тук отново да се покачи, като за това със сигурност ще допринесе евентуалният нов албум.

Честит Рожден Ден на всички, които по някакъв начин са участвали в дискусиите и партитата, организирани от d-m.org!
14  Музика / Групи / Re: The Cure -: 10 Май 2011
Интересни новини за The Cure!
Групата ще изнесе два концерта озаглавени "Reflections'' на 31 Май и 1 Юни в Sydney Opera House. Планирано е да бъдат изсвирени изцяло първите три албума, като интересното е, че при изпълнението участие ще вземат двама от бившите членове на групата - Лол Толхърст и Роджър О'Донъл:

TheCure “Reflections”
Three Imaginary Boys (1979)
The Cure Trio: Robert Smith (voice & guitar), Simon Gallup (bass), Jason Cooper (drums).

Seventeen Seconds (1980)
The Cure Quartet: Robert Smith (voice & guitar), Simon Gallup(bass), Jason Cooper (drums), Roger O’Donnell (keys).

Faith (1981)
The Cure Quintent: Robert Smith (voice & guitar), Simon Gallup(bass), Jason Cooper (drums), Roger O’Donnell (keys & percussion), LaurenceTolhurst (keys & percussion);

Интерес буди отсъствието от това събитие на настоящия член на групата Порл Томпсън, като слуховете са, че той е напуснал групата след сериозно скарване с Робърт Смит веднага след изпълнението на The Cure на фестивала Coachella.

Другият слух е, че по всяка вероятност кийбордистът Роджър О'Донъл отново ще се присъедини като постоянен член. Самият О'Донъл не потвърждава тази информация, като в специално изявление в собствения си сайт казва, че за сега е ангажиран само за тези два концерта и самият той не е наясно дали ще му бъде предложено да се присъедини за трети пореден път към The Cure.

15  Depeche Mode / Групата / Re: НОВИНИ: [23 МАРТ 2011] Depeche Mode - Remixes 2: 81-11 -: 26 Април 2011
Аз съм отявлен противник на тези албуми с ремикси, best of компилации и т.н. Чудя се колко ли пъти трябва да продадеш песни като “Personal Jesus” и „Enjoy The Silence”, за да ти спре гладът за кинти. Тъпо е, че и е смешно!

Лошото е, че има сума ти филмирана фенска маса, готова да си купи абсолютно всичко с марката Депеш Мод, за това не се съмнявам, че и този втори ремикс албум ще има добри продажби. Общо взето, повечето хора чакат да чуят ремиксите на Алан и Винс – дано те поне си струват!

Колкото до тази версия на “Puppets” – хубаво е, че са запазили пълния текст на песента и са се потрудили да променят изцяло мелодията, макар че резултатът ми звучи като музикален фон на някоя от старите игри конзоли, с жетони от 20 стотинки. Освен това имам чувството, че са смесили гласа на Дейв с този на проститутка от табелата преди Пазарджик и резултата е леко плачевен. Но явно това е било виждането на Royksopp… Идиот
Страници: [1] 2 3 ... 17
DM.org | Powered by SMF 1.1.2.
© 2004, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.