DM.org Лого
DM.org :: Фенове :: Форум
Angel Bright Icon
Форум
  Публикации
Страници: [1] 2 3 ... 15
1  Музика / Събития / Re: Dark & Electro parties -: 17 Април 2011


A cocktail of punk & wave & other twists by dj gothprince :

Вземете 1/3 суров и свеж пънк и смесете с равно количество романтика и мечтателност , които ще добавят към основния вкус на питието нюансите на чистия уейв. Разбъркайте получената смес с ретро сиунгърска небрежност и леко танцувайки поръсете с щипка инди за по-изискан финал. Воала ! Получи се един лежерно-цветен коктейл, който ще развълнува небцето ви и ще ви остави приятен послевкус преди началото на малката ваканция. Престрашете се и опитайте в Клуб Кода този четвъртък - 21-ви Април, само срещу 3 лева !
2  Музика / Събития / Re: Dark & Electro parties -: 22 Март 2011


post-punk, coldwave, minimal, NDW, EBM
3-ти април, неделя, 20 ч., 3 лв.
Клуб Twins, НДК
3  Музика / Събития / Re: Dark & Electro parties -: 18 Март 2011


Bar Coda
19, Lavele str.
Sofia, Bulgaria

След непоносимо силното парти от преди 3 седмици, посветено на оригиналните изпълнители, вдъхновили кавърите на френските титани, диско-бомбардировачите Dr.Terror & Gothprince са подготвили нова атомна експлозия от punk & wave класики, последвана от ударна вълна bossa nova и шансони на самите великолепия Nouvelle Vague. На 24-ти март, четвъртък, от 20 ч. в Бар Кода срещу 3 кинта ще отвори приемната им за психотерапия, чрез танци и звукови драматизации. И този път няма извинителни бележки поради някакви други ивенти.
4  Музика / Събития / Re: Dark & Electro parties -: 24 Февруари 2011


02.03.2011, Wednesday
Club The Point (O'Shipka)
11, Shipka str.
Sofia, Bulgaria

Месец преди френската bossa nova да окупира НДК , ‘тъмната вълна’ на родната сцена ще ви припомни оригиналите, като изпълнители и траци, вдъхновили пънка и ‘новата вълна’ на Nouvelle Vague : Bauhaus, Tuxedomoon, The Smiths, Killing Joke, The Cure,Depeche Mode, Blondie, Joy Division, Visage, The Clash и пр. Поле на изявата ще бъде клуб The Point, а диско-фюрери ще са злощастно известните Ви Dr. Terror & Gothprince. 2 кинта щета.
5  Музика / Събития / Re: Dark & Electro parties -: 06 Декември 2010Нали, досадно ти е вече от еднообразните събития, на които въртят изтъркани парчета от години, от служебните купони, с чалга от която ти призлява, от това безкрайно джингъл-белстване, с което ни измъчват в магазините и по радиата през декември? За това на 23-ти сме замислили да отмъкнем празника от комерса, който се е залепил за него като размекната дъвка на ревера на сако. Ще пускаме само музика от тъмната и независима музикална сцена (за подробностите виж плаката), която не можеш да чуеш по другите места. Ако сте били достатъчно палави през годината ще има и подаръци за вас от томболата с входните талони, които ще се търгуват само срещу 3 лв. след 21 ч. в клуб Angelheart. Отговорници по изпълнение на ритуалите ще бъдат dj Gothprince, The Postartist и специалният гост на вечерта Razvigor Radomir (Voyvoda, Sisters of Radomir). Буквайте четвъртъка по календарите си още от сега !
6  Музика / Събития / Re: Dark & Electro parties -: 17 Октомври 2010
   

Заповядайте в СЪБОТА, 30-ти октомври от 21ч. в Рок Клуб Angel Heart на Samhain*/ Halloween Парти, което ще бъде озвучено с най-подобаващата за този ден музика в готик, даркуейв, хорорпънк, психобили стил и разбира се, допълнена с много качествен индъстриъл, както само ние си можем Усмивка
Очакват Ви освен зловещо настроение, което ще се лее от "кошмарната" ни видео-селекция на прожекционната стена и много изненади и подаръци: за най-зловещ грим, най-страшна двойка и вампирски костюм. За всеки, които донесе тиквен фенер ще има и специални сладки.
DJs Gothprince, Dr.Terror, Black Flag и The Postartist.
-------------------------------------------------------------------
Сам(х)мейн е автентичният древен празник с келтски корени, който маркира смъртта на светлата част от годината и началото на „тъмния свят” и е свързан с отдаване на почит към духове на мрака. Провеждан е в края на октомври с няколкодневни ритуали свързани със жертвоприношения и огнени клади до късното средновековие , когато е асоцииран с християнския Ден на Вси Светии. В календара на галите със Самхейн започва и Новата година, която се е чествала с маскирани карнавали. В днешни дни в Европа се отбелязва от алтернативните и неопаганистките общества, а в американската масова култура тези празници са се е трансформирали в това, което познаваме като Хелуин.
7  Музика / Събития / Re: Dark & Electro parties -: 08 Октомври 2010
Днес , 08.10, петък групата ще свири наживо в БНР , студио 1 - вход свободен, концертът ще се излъчва по програма Христо Ботев след 23.30ч.
8  Музика / Събития / Re: Dark & Electro parties -: 05 Октомври 2010

Най-добрата сръбска industrial банда на гости в София !
http://www.dreddup.com
http://www.myspace.com/dreddup
+ dj gothprince, Dr.Terror &
Homo Faber ( http://www.myspace.com/homofaberhomofaber )
9  Музика / Събития / Re: Bernays Propaganda и 2 години Indioteque - клуб Backstage, 5.11.2010 -: 12 Септември 2010
Отличен избор на група  Одобрение и поздрави за юбилея !
10  Музика / Събития / Re: Dark & Electro parties -: 19 Юли 2010Rock Club Angel Heart presents :

WAVE PARTY (From Depeche Mode and The Cure to De/Vision and Diorama)

--------------------------------------------------------------------------------

Допълнителна информация :
Най-популярният български уейв и готик DJ GOTHPRINCЕ
ще гостува на клуба в събота, 24-ти Юли от 22:22 часа със своята интерпретация на историята на ню уейв, синтпоп музиката и различните и подразделения от нейното зараждане в края на 70-те в добрата стара Британия, през златните ...и 80-тарски години, до шедьоврите на тези групи, с коите ще запомним и 90-те !

Обещаваме тази вечер да Ви зареди преди летните отпуски с голяма доза добро настроение и позабравена сладка меланхолия. Входът е само 3 лева, а спасението от тежките жеги е гарантирано в прохладата на климатизираната зала.

Ексклузивно събитие за ценители и всички ентусиасти за нощни танци ! Ще се видим там !!!


11  Музика / Събития / Re: Dark & Electro parties -: 17 Юни 2010
12  Музика / Събития / Re: Dark & Electro parties -: 19 Май 2010
Studio Dauhaus,
Кино и Бар Влайкова

Ви канят на конгрес за МИР
с DJ Gothprince, Y_not и швейцарските докладчици по темата

група MIR - http://myspace.com/mirmusic

вход 7 лв. (+ лек фри дринк )
начало 19 ч.Vlaykova Cinema / Кино Влайкова
11, Tzar Ivan Assen II str. / ул. Цар Иван Асен II №11
1124 Sofia, София
Bulgaria, България


----------------------------------------

"Швейцарското трио MIR  предлага неописуемо с думи звуково пътешествие. Абсолютната свобода на музикално изразяване, съчетана с тежката артилерия на аналоговия сет от мугове, усилватели, барабани и варели дава умопомрачителен ефект. От друга страна MIR са едно класическо рок трио, което обаче използва неконвенционален изказ. Нещо, което трябва да се види и чуе, за да се повярва.

MIR се раждат през 2005 година от взаимодействието между трима млади артисти, които експериментират с музикални стилове извън утвърдената поп форма. След натрупан опит в експерименталните жанрове и много проби MIR достигат до класическият line up на джаз-рок трио, което използва бас/китара, орган/синтезатор и барабани. Продължителността на парчетата понякога е 10 минутен цикъл от повличащ ритъм, върху който градира футуристична звукова вълна и тежки рифове. Богатият набор от ефекти и разнообразното тоноизвличане превръщат композициите по-скоро в жива електроника и водят слушателя до пълен екстаз." 

Клуб "Лебовски", Пловдив
13  Музика / Събития / Re: Dark & Electro parties -: 16 Април 2010
14  Музика / Събития / Re: Dark & Electro parties -: 30 Март 2010
15  Музика / Събития / Re: Dark & Electro parties -: 19 Март 2010


Дойде време, след няколко по-тежки събития, да си върнем вниманието към по-танцувалната, както и романтична част от тъмната електронна сцена. Денят е четвъртък, а домакин отново ще ни бъде уютният клуб The Point, под пицарията на ул. Шипка 11. Ако някой пита за повода, можете да му подшушнете скромно и като големи разбирачи, че Diorama, ISC, De/Vision, A23, Nitzer Ebb и Vomito Negro издадоха наскоро нови албуми и единствено тези джедаи биха могли да ви пуснат по нещо от тях, ако сте послушни и сте на линия там след седмица. Ако това не е достатъчно, ето и втория жокер - нашите приятели от сайта http://www.gothic.bg навършиха 1 годинка в нета. Или си измислете вие някаква тайна причина...Хайде, ние ще сме там след 22ч. за да ви раздвижим по най-отнесен начин Усмивка
Страници: [1] 2 3 ... 15
DM.org | Powered by SMF 1.1.2.
© 2004, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.