DM.org Лого
DM.org :: Фенове :: Форум
Angel Bright Icon
Форум
  Публикации
Страници: 1 [2] 3 4 ... 202
16  Depeche Mode / Събития / НОВИНИ: [17 МАЙ 2013] Афтър партито се мести в Mixtape 5 -: 10 Май 2013
Афтър партито на Depeche-Mode.org и Tuborg във вечерта на 12 май се мести в голямата зала на MIXTAPE 5.

Промяната в локацията се налага след невъзможността то да се проведе в Sofia Live Club, който ще бъде затворен в същия ден след заповед на НСО във връзка с провеждането на изборите.

Детайлите около събитието, започващо веднага след концерта на Depeche Mode, и изненадите, които сме ви подготвили остават същите: то ще се проведе с вход свободен с участието на подготвилия мултимедийно шоу DJ Shunt, ще продължи до ранни зори с DJ kiril 101, а музиката ще бъде изпълнена с най-интересното от дългогодишната кариера на групата.

Mixtape 5 се намира в подлеза на НДК на бул. България 1.

Събитието се явява седмото издание на обединяващия фенове от цяла България годишен Depeche-Mode.Org Convention.
17  Архив / Tour 2013 / Re: Подгряващи групи за тура 2013-2014 -: 06 Април 2013
Нещо не съм особено впечатлен от album taster-а в Soundcloud  Объркан

Жалко, че нямаме късмета на САЩ с Bat For Lashes и Crystal Castles, щеше да бъде просто историческо, ако групи от подобен ранг бяха с DM в София. Но предполагам в Америка все пак лежи отговорността по някакъв начин да привлекат по-младата алтернатив аудитория.
18  Архив / Delta Machine / НОВИНИ: [23 МАРТ 2013] Клипът на Soothe My Soul ще бъде режисиран от Уорън Фу -: 23 Март 2013
През последни дни групата е снимала клипа към втория сингъл Soothe My Soul, a негов режисьор е Уорън Фу, работил по видеа на The Killers (Miss Atomic Bomb и Runaways), The Strokes (Under Cover Darkness), Марк Ронсън, Daft Punk.

Биографията му включва и специалните ефекти в Star Trek (2009), четвъртата част на Индиана Джоунс, "Карибски пирати", "Междузвездни войни", The Rum Diary с Джони Деп.

По всичко личи, че ни очаква нещо по-футуристично...

<a href="http://www.youtube.com/v/TMbyWSGYUgc?version=3&amp;amp;hl=bg_BG" target="_blank">http://www.youtube.com/v/TMbyWSGYUgc?version=3&amp;amp;hl=bg_BG</a>
19  Архив / Delta Machine / Re: НОВИНИ: [24 ЯНУАРИ 2013] Новият албум на Depeche Mode се казва Delta Machine -: 23 Март 2013
Между другото Long Time Lie се явява първата песен, която Мартин и Дейв пишат заедно наистина (Oh Well е технически също такава, но там Дейв е подхванал инструментал на Мартин, докато тук е осъзната колаборация). Ще бъде интересно, ако по-често го правят, стига да не се избият  Плезене
20  Архив / Delta Machine / Re: НОВИНИ: [24 ЯНУАРИ 2013] Новият албум на Depeche Mode се казва Delta Machine -: 20 Март 2013
Интересно ми е какво би станало ако всички в този форум и в групата във фъкбуук не бяхме фенове на ДМ. Дали след първото слушане всеки от нас би си пуснал отново Delta Machine?

По всяка вероятност малка част, но това по-скоро идва от това, че последните два са по-трудно възприемчиви като музика и изглежда групата няма съзнанието, че трябва да впечатлява от първия път. Честно казано не знам дали, ако бях на 12 и си бях купил някой от последните албуми вместо Exciter, щях да продължа нататък или да го сметна за твърде странен. Вече остава философският отворен въпрос дали това означава ниво на експерименталност или един вид лежене на стари лаври откъм нужда от доказване...

А иначе бонус траковете са интересни. Малко в разрез с това, което казах по-горе за добре подредения траклистинг, но с радост бих заменил Should Be Higher с Long Time Lie.
21  Архив / Delta Machine / Re: НОВИНИ: [24 ЯНУАРИ 2013] Новият албум на Depeche Mode се казва Delta Machine -: 18 Март 2013
След около пет слушания:

- заключвам, че не са нужни пет слушания, за да разбереш, че това е много качествен албум, въпросът е, че от първо трудно можеш да разбереш доколко всъщност.

- песните са толкова прецизно навързани, че би било светотатство да ги разместиш или да си мислиш, че някоя не е на мястото си.

- почти всяка си я представям как би звучала на живо, нещо, което не можеше да се каже за Sounds of The Universe, въпреки че четири години по-късно още го харесвам.

- dislike за всеки, който каже „Ама ако беше Алън...“ - невероятно богато звучащ албум, на който Алън щеше да бъде безкрайно ненужен.

- блус препратките са страхотно вмъкнати, както инструментално, така и вокално (както в Soothe my Soul, която в някой паралелен свят може да е електронен кавър на стар брадат човек с каубойска шапка, раирана риза, пеещ в забравено от бога кафене из Дивия Запад).

- интересно е колко неразличими са песните на Мартин и тези на Дейв и Кърт Уенала, който реално за първи път пише с Дейв и респективно за DM. Вероятно с улягането на албума ще бъде различно, като се погледне назад, но засега няма моменти, които категорично да посочат в кои песни кой движи конците.

- нереализирани нереалистични очаквания: все пак ми се искаше да чуя нещо, което не е толкова познато и предвидимо, не толкова музикално, колкото смислово. Би било чудесно, ако социалният поглед на Мартин не се ограничаваше само до фланелките му. Искаше ми се и Дейв да влее в новия албум тази брутална искреност от албума на Soulsavers, който чувствам по-близък от много от албумите на DM, въпреки че ги харесвам (почти) до един. Искаше ми се да има и нещо, което да ме накара да си кажа, че „Уау, не знаех, че такива мисли минават през главите им“.

И в заключение: ето заради това тези хора правят нови албуми вместо носталгично да обикалят света всяка година, да предлагат музикален Макдоналдс с розата на Violator на опаковката, да пишат мемоари за пиянските и наркоманската си години, да бъдат това, което феновете искат. Ако те го получат, ще го изконсумират и изплюят набързо.

Топ 3 фаворити до този момент: Broken, Angel и The Child Inside, с която имам чувството, че повтарям емоционално първото слушане на Counterfeit 2 преди точно десетилетие (въ, колко много време). Неособеновпечатлилиме: Should Be Higher.
22  Архив / Delta Machine / НОВИНИ: [18 МАРТ 2013] Студийната версия на Soothe My Soul е онлайн -: 18 Март 2013
След първите си изпълнения на живо и премиерата си по BBC 6, вторият сингъл Soothe My Soul може да се чуе на сайта на калифорнийското радио 91X.

Според първите слухове в сингъла ще има ремикси от Four Tet и Blackasteroids. Появи се и за момента непотвърдена информация за би-сайд със заглавието No Part of Me.

А до издаването на Delta Machine остават само 4 дни...
23  Depeche Mode / Солови проекти / НОВИНИ: [13 МАРТ 2013] Нов клип от Soulsavers -: 13 Март 2013
Въпреки че много от вас са вече на вълна Delta Machine, имаме повод да обърнем отново поглед към миналогодишния албум на Дейв и Soulsavers.

Вече е онлайн вторият клип от The Light The Dead See и той е към една от най-силните песни в него – Take. Видеото е създадено от Бернхард Уитич, преди режисирал за Андрю Бърд, а пустинните кадри са снимани в Перу.

<a href="http://www.youtube.com/v/8rGtjubbsqs?hl=bg_BG&amp;amp;version=3" target="_blank">http://www.youtube.com/v/8rGtjubbsqs?hl=bg_BG&amp;amp;version=3</a>

В интервюта по време на издаването на албума Дейв намекна, че след турнето към Delta Machine се очаква да започнат записи по втори съвместен албум със Soulsavers, чиито предишен постоянно-временен вокалист беше Марк Ланеган. Междувременно Soulsavers се отдават на нов проект, който е обаче колко музикален, толкова и исторически. Те се очаква да продуцират компилация, в която ще съберат стари, редки и малко известни госпъл песни.

В YouTube е онлайн цялото изпълнение на Дейв и Soulsavers от единствената им до момента жива изява. Тя се случи в Лос Анджелис пред интимна публика от само 75 души в Capital Studios.

<a href="http://www.youtube.com/v/NZOtF1K9k88?version=3&amp;amp;hl=bg_BG" target="_blank">http://www.youtube.com/v/NZOtF1K9k88?version=3&amp;amp;hl=bg_BG</a>
24  Архив / Tour 2013 / Re: ДМ на живо в Летърман (13.03) -: 12 Март 2013
Разбирам, че формата е малко по различен, но не виждам голяма разлика дали парчетата са 9 или 23, смесването ми се вижда съвсем естествен избор. Проява не смелост според мен щеше да е една от PJ и ЕТS да не присъства в сетлистата.

Абе според мен си има разлика дали са 9 или 23  Усмивка Както и пред каква публика са изпълнени. Винаги можеш пак да влезеш в някакъв конформизъм и да решиш да заложиш само на хитове във втората част, за да не изключат зрителите телевизора.

За позитивите от липсата на двата най-големи хита съм съгласен, уви може би не смятат за практично да ги изоставят при положение, че на 4 години трябва да напомнят на общата публика кои са и че онази-песен-от-радиото-е-наша (а тези неща не са за подценяване, все пак имаше масово недоумение сред младата американска аудитория кой е Пол Маккартни на последните Грами). Но пък Duran Duran, група с много по-тежащо и надвиснало над настоящето минало, даде добър пример като на последното си турне изхвърли не малко хитове за сметка на новите песни. Същевременно много по-млади групи са изключително несигурни да атакуват с такава доза нов материал. Така че си го считам за смела проява от страна на DM да сложат нещо ново между песни като Personal Jesus и Enjoy The Silence.
25  Архив / Tour 2013 / Re: ДМ на живо в Летърман (13.03) -: 12 Март 2013
Soft Touch / Raw Nerve е фаворитът ми сред новите нови, ще бъде лудост, ако не бъде сингъл на някакъв етап. А вероятният втори Soothe My Soul също страхотно би се вписал в тази роля, а и май най-добре обрисува всичките тези неясни сравнения с блуса - именно защото по-скоро си е за чуване, не за описване.

Според мен е и проява на смелост, че са смесили новите със старите песни в сетлиста, вместо първо да изпеят тези от Delta Machine и след това "музиката за масите".  Усмивка Някак си и показва мнението им, че са създали нещо, което да стои достойно до най-доброто. 

А дано завръщането на Barrel of a Gun да е дълготрайно или поне до 12 май, надали някога е звучала толкова добре на живо.
26  Depeche Mode / Солови проекти / Re: НОВИНИ: [23 ФЕВРУАРИ 2013] Мартин Гор ще участва в новия албум на Франк Оушън -: 03 Март 2013
Като хора, които се интересуват от това, което става по света, Дейв няма как да не е чувал за него Усмивка

Иначе всеки според вкуса си, за мен албумът на Оушън е сред най-добрите за 2012 и Bad Religion е гениална. Реално той прави в своята сфера това, което DM са правили с тяхната с Music For The Masses и Violator, колкото и широко сравнение да е това.
27  Depeche Mode / Солови проекти / НОВИНИ: [23 ФЕВРУАРИ 2013] Мартин Гор ще участва в новия албум на Франк Оушън -: 23 Февруари 2013
Дейв Гахан загатна, че Мартин Гор ще има участие в следващия албум на изключително популярния в момента арендби изпълнител Франк Оушън.

Идеята за съвместната работа е дошла, след като се е оказало, че Depeche Mode и Оушън записват в близки студиа. „Казаха ни, че много искал да се срещне с нас. Смятахме, че надали ни е чувал, а той се оказа голям фен“, казва Гахан пред Entertainment Weekly по време на едно от партитата с ротиране на Delta Machine пред медии. „Мартин и Кристофър Бърг работиха по една песен с него, която мисля, че ще попадне в следващия му албум.“

Дебютният Channel Orange донесе на създателя си награди „Грами“ и „Брит“, и се превърна в твърде вероятно най-често посочваното заглавия за най-добър албум на 2012 г. Той се превърна и в революционен, след като изпълнителят разкри, че голяма част от песните са посветени на период от живота му, в който е бил влюбен в мъж.
28  Музика / Групи / Re: Клас отново в студиото -: 19 Февруари 2013
"Тайна" вече може да се чуе на профила им във Facebook, очаква се да излезе за свободен даунлоуд по-късно през тази седмица.

Малко е в разрез с твърденията, че не искат да гледат назад, но предполагам, че след "Тайна", "Сини слънца" и "Любовен танц" очакванията трябва да бъдат по-реалистични.
29  Архив / Delta Machine / НОВИНИ: [14 ФЕВРУАРИ 2013] Should Have Been Higher се очертава като втори сингъл -: 14 Февруари 2013
Should Have Been Higher е твърде възможно да бъде вторият сингъл от предстоящия Delta Machine. Тази информация се прокрадна в едно от последните ревюта на албума.

Според отзивите Should Have Been Higher е с далеч по-радиофонично звучене от Heaven и силно се различава от това, което сме свикнали да чуваме от DM и най-вече вокално от Дейв.

За момента предположенията са, че това е една от песните по негов текст и музика на Кърт Уенала, най-вече заради проявената любов към клишетата в припева: "Your lies are more attractive than your truth / Love is all I want / Your lies are written down there in your heart / Love is all I want”.
30  Архив / Delta Machine / Re: Delta Machine – първи отзиви в пресата -: 07 Февруари 2013
И още отзиви + част от текста на The Child Inside, който звучи доста обещаващо само от няколко стиха:

Depeche Mode frontman David Gahan quietly attended a listening party for Delta Machine, his band's upcoming 13th album, held last night at a posh Manhattan nightclub in Chelsea. The album was queued up, and the announcer from Columbia gave some bare facts before pressing play: It's 2013, 13th album, 13 songs, out March 22, and then, "This is their first album with us. We're happy to be working with them." The bar crowd talked loudly through the whole affair and when the final note played, it took a full 15 seconds before anyone noticed the silence. Someone clapped, hoping it wasn't just an electrical outage, and then the whole clan joined in. After another awkward moment, the club's mix kicked back in: "Suit & Tie." Everyone went back to drinking, as if they'd never heard a thing.

Here's what we heard, while sitting alone in a chair inside that sad, dark disco.

1. "Heaven" is a Fake-Out
For some unfathomable reason "Heaven" is the lead single for the album. It follows the template for every Depeche Mode song since producer Ben Hillier's arrival in 2005: a teasing, minimal drum line, bigger-is-better vocals, and a wide stereo chorus. The only thing out of that order here is the painfully slow tempo. A strong bass groove and tight drum fills shape this syrup into near-trip-hop, but Gahan barrels where he should be fragile. It's not a bad song, it's just not the best choice. The good news is that the single is a fake-out: the rest of Delta Machine is harder and weirder.

2. "Should Be Higher" Should Be Higher
This death-disco creeper is by far the best track on the album. All the traditional elements of Depeche Mode get held back or rearranged or sung in falsetto so that, while still classic, the song sounds fresh. It's also the best mix. You know that high whistle on U2's "With Or Without You," the one you can't forget once you hear it the first time? This song has the same thing, only it's a sizzle.

3. There Are More Songs About Faith and Devotion
Martin Gore said that this album would have the vibe of Violator and Songs of Faith and Devotion, which is to say unapologetic pop tinged with blues and guitar. "Slow" and "Goodbye" are his takes on that tradition. The former throws out a big blues guitar line then wanders from the form into a hazy Spiritualized-style gospel choir. The latter is more traditional, a spartan hook turned lush at the chorus. With Flood's mix, it contains lovely musical moments of vocal excess shifting imperceptibly into instruments. For those of you reading song-lyric tea leaves, this track means just the end of album "goodbye, again," a bookend to the inconsequential opener "Welcome To My World."

4. Even Legends Suffer From Anxiety of Influence
Depeche Mode are in their third generation of being the biggest synth band on the planet, and for the last decade that honor has mostly been a songwriting curse. The attempts to put boundaries include the minimal techno track "My Little Universe" that actually mostly works, except when Gahan leaves the ominous reptition of "I let no one in / No one" to sing less pithy cliches. "Soft Touch/Raw Nerve" is a revision of history where DM was more industrial than pop when the instruments were and sounded hard. The less said about "Angel"'s mid-song techno identity crisis, the better.

5. Yes, Virginia, There's a Martin Gore Song
There's always at least one song sung for Team Gore, and this one is a bitter ballad. "The Child Inside" begins with a solemn Mingus-y bass line that adds big synth pads and flourishes of electronics but little percussion. Listening only once amid chatter made it hard to pick up all Gore's narrative, but we did catch this: "I can hear that dreadful sound / Watching from afar I see a child's drowned / The child inside your heart."

@Caboots
Dave Gahan out-Gores Martin on new Depeche Mode album, Broken is so brilliantly 1987 #depechemode
Страници: 1 [2] 3 4 ... 202
DM.org | Powered by SMF 1.1.2.
© 2004, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.