DM.org Лого
DM.org :: Фенове :: Форум
Angel Bright Icon
Форум
  Публикации
Страници: [1] 2 3 ... 28
1  Архив / Концертът в София / Re: Концертът в няколко думи... -: 21 Май 2013
Не съм писал от много отдавна, но концерта в София заслужава няколко реда.
Първо, да си кажа честно, новият албум никак не ми се нрави - няма да се впущам защо и как, всеки си има свое виждане. Съответно, очакванията ми не бяха особено високи...wrong.
Всъщност вечерта на 12 Май, от там където бях аз, се получи чудесно - изненадах се, че концертното звучене на повечето нови песни е така добро, наистина изпипана работа, а публиката отново бе на ниво и подготвена с оригинално посрещане. Общо взето - впечатленията на Мао се припокриват с моите, няма нужда да повтарям. За мен лично Home, Higher Love и особено I feel you донесоха най-емоционланите моменти.
Ще се опитам да ида на поне още един концерт от турнето - заслужава си!
2  Музика / Групи / Re: U2 -: 26 Юли 2009
Ю2, Дъблин, 24.07.09!

Кой, каквото иска да казва, но наистина са големи!
Това определено бе един от най-добрите концерти, на които съм бил, макар и не като емоционално изживяване, а като шоу, сценични ефекти, звук, публика...
Още с влизането ми на стадиона, самият размер на сцената ме удиви, не дизайна, а именно мащаба на това 'нещо'. Croke Park, националният стадион на Република Ирландия е един от най-големите в Европа (мисля на 5 място) с капацитет от 80 000 седящи места. Доста е огромен, но сцената бе по-висока от него! - аз бях на най-горните трибуни, и от там върха на това чудо не се виждаше. Като дизайн не ме впечатли особено - на мен ми заприлича на нещо като 4-крак позеленял октопод Намигване...
За нещастие, Croke Park, страда от една особеност, която направи невъзможно сцената да е разположена по средата, каквато е идеята на 360 Тур-а - едната част на стадиона е отворена, т.е. там не са построени високи трибуни, (по исторически причини). За това сцената бе именно в този край. Като публика, това със сигурност бе най-големият концерт на който съм бил - трибуните бяха запълнени, и само долу в далечният край имаше малко празно място (изненадващо в последният момемт се появиха билети, което мен доста ме учуди, понеже в деня, в който ги пуснаха, всичко налично бе изкупено за няма и час).
Подгряващите групи не ми бяха известни и не ме заинтригуваха особено - повече би ми се искало да видя Сноу Патрол, но уви.
Концерта започна без увод - някъде малко след 9, Боно и Ко се появиха и се започна. Звукът бе перфектен, но Боно от време на време се губеше - или не му достига сила вече, или там където аз бях кацнал, не го бяха докарали добре, не знам. Публиката бе великолепна - и долу и по трибуните, всички бяхме активни в скачането (нямаше никой седнал), махането на ръце, пляскането, но в пеенето, феновете на игрището ни биха Намигване)
От моята позиция нямаше как да се потопя във кишящата буря от емоции на феновете около сцената, но за сметка на това имах възможност да се насладя на 100% на великолепното светлинно шоу, нещо което аз, пък и не само, не бях виждал. За мен все още си остава загадка, как точно е направен и как работи цилиндричният екран, който е окачен над платформата, където свиреше групата, и който дава 360 видимост. Наистина уникална технология...просто трябва да се види! Всъщност спирам до тук - ще кача две снимки, защото те мисля ще покажат по-добре на какво съм бил свидетел Усмивка)

3  Архив / Концертът / Re: НОВИНИ: [12 ЮНИ 2009] Концертът в София е окончателно отменен -: 12 Юни 2009
Все се надявах, че нещо ще се нареди и дори и не пожелах да коментирам самата отмяна на концертите, но явно не било писано...Жалко, ще трябва да търся алтернатива, а не ми се искаше.

Acta est fabula /So ends the story/...
4  Архив / Тour of the Universe / Re: НОВИНИ: [12 МАЙ 2009] Шоуто в Атина отменено! -: 13 Май 2009
Хммм...лошо. Аз чак сега научавам новината. Каквато и да е причината, надявам се да се оправи бързо и да не му се отрази на настроението/представянето на предстоящите близки концерти. Понякога месеци на планиране и големи очаквания се сгромолясват по най-тривиални причини...Кофти тръпка за всички, които са отишли в Атина...
5  Други / Извън Темата / Re: Кино и Театър -: 14 Април 2009
Let The Right One In

http://www.imdb.com/title/tt1139797/

Прекрасен филм...просто великолепен!
Поезия в картина и звук, със смущаващ сюжет, страхотна актьорска игра, още по-страхотна режисура, и великолепен саундрак, но това не е всичко. Не мога да си спомня някога да съм бил така впечатлен от нещо в този жанр, ако въобще можем да категоризираме жанра в този случай. Независимо, че във филма има доста насилие, това за мен е просто един повърхностен слой, зад който е прикрито истинското и по-важно послание за приятелство, лоялност и любов. Спестете си усилието да търсите повече относно сюжета, гледайте без подготовка и се оставете да бъдете изненадани, иначе е много вероятно веднага да сложите щампа на предубеденост Намигване)

6  Архив / Sounds of the Universe / Re: Общите фаворити от Sounds of the Universe -: 14 Април 2009
Поне за 5 ми се искаше да въведа глас, но в крайна сметка:

Wrong
Fragile Tension
Jezebel


Иска ми се да откроя още и: Come Back и In Sympathy
7  Музика / Групи / Re: U2 -: 20 Март 2009
Днес се сдобих с билетче за концерта на 24 Юли в Дъблин!  Ухилен
Не е мечтаният (за пред сцената), но честно казано, не намерих разумен начин да си набавя такъв - просто е въпрос на много пари(една част от тези билети се продават на аукцион), много време, или много късмет, а може би и на 3-те неща накуп. Както и да е, важното е, че поне го имам. Продажбите започнаха в 8 сунтринта - някъде до към 9, бяха изкупени всички билети за двете дати в Дъблин, с изключение на най-евтините от по 33 евро...Чудесия!
Успех на всички, които вървят по същият трънлив път Усмивка !
8  Архив / Sounds of the Universe / Re: Come Back -: 04 Март 2009
Аз търпеливо ще изчакам да чуя крайният продукт в неговата цялост. Знам ли, може да има някакъв Вселенски смисъл вложен в подребата на завършените песни - не искам да рискувам да го пропусна, за да не остана разочарованНамигване
9  Други / Извън Темата / Re: ЧЕСТИТ 3ТИ МАРТ ! -: 04 Март 2009
Малко късно, но Честит да е и от мен!
Понеже се заформи интересна дискусия, а отдавна не се бе случвало май, ще напиша и аз няколко неща.
Правете разлика между Родина и Държава. Че държавата ни е скапана и корумпирана, спор няма, но държавата вина за това няма - тя е политическо, неперсонифициано образувание, и начинът по който функционира, до голяма степен зависи от индивидите, които са натоварени в качеството на държавни органи, администрация и т.н. Така че ако навред се шири корупция, протекционизъм и дребнавост, то това е пряка последица от манталитета, нравите и най-вече Моралана средно-статистическият българин. Разбира се това не е изолирано явление само за България - разликата е, че у нас 'държавникът' си мисли, че стигне ли до определено ниво, почти няма кой да му потърси отговорност, което го прави нагъл и арогантен. И това е така, защото държавната машина у нас е така конструирана, че тя се превръща в независима и недосегаема структура, която сякаш не е призвана да служи на народа-суверен, а да го контролира и управлява, според нагласите и интересите на една сравнително малка група хора ангажирани в политиката-бизнес на най-високите етажи. Темата е ужасно дълбока и аз едва ли съм най-компетентният по въпроса, но предплагам всеки малко по-интелигентен човек (които като % за съжаление се топят бързо, защо ли?) може да събере 2+2 и да си направи изводите. Част от проблема е и в това, че по начало българинът е примирен, обезверен, обезкуражен и с чувството, че нищо не може да се направи/промени. В интерес на истината това до голяма степен е вярно - времената, когато можеше да се хване байряка и да се хукне из Балкана в търсене на слава и геройска саможертва са безвъзратно отминали. Днес такива хора май няма, а по-лошото е, че няма и кой да ги последва - по-скоро ще го обявят за луд Дон Кихот и ще му гледат сеира....Спирам до тук. Историята е хубаво, че се гордеем с нея, но ние хората които я четем, интерпретираме и пишем, живеем сега и само от нас зависи дали някой ден Историята ще се гордее с нас.

П.С. > Мда, добре че някой ми помогна да забележа, колко е закъсняло включването ми в дискусията, иначе щях да си остана в с усещането, че е 'малко късно' и да се чудя как така интересът към темата се е изпарил   Усмивка
10  Depeche Mode / Събития / Re: НОВИНИ: [21 ЯНУАРИ 2009] 28 ФЕВРУАРИ - DM.org Convention 2009, София -: 28 Февруари 2009
Весело и от мен! Не толкова слънчеви, но сърдечни поздрави от Дъблин - seize the night!!!  Намигване
11  Музика / Групи / Re: U2 -: 24 Февруари 2009
Мда, Ю2 тук винаги са били подлагани на особено взискателна критика, но все пак в новият албум, макар да има слаби страни, открих няколко наистина стойностни за моето уше неща Усмивка Особено съм доволен от някои от китарите на Едж (на които сигурно вече никой не им знае броя), но и като цяло групата запазва автентичното си звучене. За сега все още го прослушвам, но и отсега мога да кажа, че Breathe, I'll Go Crazy if I Don't Get Crazy Tonight(е да, можеше и нещо по-кратко да измислят), Unknown Caller и особено Magnificent впечатляват! Cedars of Lebanon и White as a Snow, внасят дълбочина и баланс, а Get On Your Boots...да речем е закачка към времената на безгрижен и игрив рок. Аз лично най-студен съм към FEZ - Being Born, която буди известно недоумение в мен със структурата си, но пък хайде сега, да не бъдем дребанави, никой не е очаквал нов The Joshua Tree, а бандата все още е в състояние да прави стойностна музика, така че респект от мен! Тази година трябва да ги видя на концерт!
12  Архив / Sounds of the Universe / Re: "Wrong" видео -: 23 Февруари 2009
Мерси за линковете!
Клипът, без да ми допада особено, добре се връзва с песента, така че от тази гледна точка, предполагам, е приемливо функционално продължение към Wrong Иначе не ми се вижда чак толкова брутален, а дали е психарски е въпрос на субективна оценка - на мен далеч по-психарски ми изглеждат някои от заглавията и акцентите по новините, но това е друга тема.
13  Други / Извън Темата / Re: Кино и Театър -: 23 Февруари 2009

Освен това сега съвсем нямам търпение да гледам "Беднякът милионер", след осемте статуетки и не знам колко награди БАФТА. Любопитно ми е дали наистина е толкова добър. Някой да го е гледал вече?

Гледах го, и откровено, първата половина от филма е потресаваща - където се показват детските години на Бедняка-милионер. За хора, които имат илюзии относно екзотиката и чара на Индия (като мен например), може да им дойде малко брутално отрезвяващо. Но финала е ...*има една доста цветиста наша дума, която не ми се иска да използвам* типично по Боливудски - честно казано бях безкрайно удивен, как от една великолепна драма, правим драстичен преход към мюзикъл с елелменти на комедия. Все пак трябва да се види - 8 Оскара са това, за съжаление, за сметка на Бенджамин Бътън.
14  Архив / Sounds of the Universe / Re: "Wrong" видео -: 23 Февруари 2009
Който видял, видял - като отворя линка, за секунда тръгва клипа май, но после веднага картината се сменя, и ми излиза някакъв самолет как се приземява накриво... Ядосан
15  Архив / Sounds of the Universe / Re: НОВИНИ: [3 ФЕВРУАРИ 2009] "Wrong" със световна премиера в края на месеца -: 23 Февруари 2009
Не мога да кажа, че съм потресен от песента, но все пак има заряд и потенциал в нея. Основната линия ме кефи, но електронните акценти ми идват в повечко и откровено дразнят.Честно казано влиянието на Кристиян и Ко в звученето на Депеш ми допада все по-малко и по-малко.
Иначе като визия Дейв, Мартин и Анди изглеждат доста свежо на сцената!
Страници: [1] 2 3 ... 28
DM.org | Powered by SMF 1.1.2.
© 2004, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.