http://www.diario.com.mx/nota.php?notaid=a0633a64d0efc7ff6f22776967012b04Ако някой има по-точен превод, нека помогне, тъй като на места сигурно съм объркала смисъла, а интервюто е интересно:"След толкова време, все още търся хармония. Чувствам се благословен просто от факта, че съм жив и щастлив да бъда тук."
С поглед през прозореца в Ню Йорк от хотела, Дейв Гахан, вокал на Депеш Мод, признава с усмивка спомена от изминалите 13 години, откакто претърпя свръхдозата.
Сега, в ексклузивно интервю от Агенцията, фронтмена на групата, която е продала повече от 100 милиона албума и се е превърнала в една от най-големите групи в света, споделя недостатъците индивидуално в различните си лица, кое от които иска да бъде, с подкрепата на много хора, включително и Мартин Гор и Андрю Флетчър.
"Аз трябва да призная, че сега съм човека, който винаги съм мечтал да бъда, и въпреки това се чувствам раздвоен. Не съм сигурен, на кой се чувствам близък, но това е труден процес. Въпросът, който си задавам през определен период от време е: "Какво правя аз, основно, за да помагам на другите?". И отговора у дома, при семейството ми. Всяка част от него.
"Когато аз съм част от нещо, или процесът на записи с други хора, като в този случая с Депеш Мод, хоризонта е особено ясен. Аз винаги мисля за това, което може да направим. "смее се.
"Много години по-късно, аз все още търся мир в себе си. Аз съм все още се доближавам до него. Трябва да се опитаме запълним различните дупки, независимо с какво се сблъскваме всеки ден, което се отнася респективно до това, което правим. В моя случай, опитвайки се да бъде такова лице, винаги съм искал да бъда и това, което вижда света в мен. "
Доказвайки това с двата си соло албума, Дейв винаги е проявявал голям интерес да пише песни за DM. След дебюта си като такъв в "PTA", и след 25 години кариера, този път Дейв пее и пише с повече ентусиазъм от всякога.
"Ако не успея да се чувствам полезен в моя личен живот, или в това, което правя, няма да мога намеря друга работа на този етап. Но аз мисля, че в крайна сметка, новият албум ще звучи страхотно за феновете", казва той в заключение дълго, преди да си даде глътка от бутилката вода.
"Ние ще се върнем в Мексико, в крайна сметка, тази година. Двата концерта там последния път бяха страхотни, въпреки че бях много зле тогава. Можеше да бъде отложен поради неразположението ми. Имах стомашни болки, но въпреки това не напуснах сцената в Мексико. Тя беше наистина страхотна. По тази причина, ние ще се върнем! "
След две нощувки през май 2006, Дейв Гахан обеща отново да посети Мексико през турнето "Tour of the Universe". Този път, казва той, за да изнесат паметно изпълнение, и то без здравословни проблеми.
"Tour of the Universe", ще започне на 10 май в Израел, като групата ще посети и латиноамерикански страни като Бразилия и Аржентина.