DM.org Лого
DM.org :: Фенове :: Форум
Angel Bright Icon
Форум
Страници: [1]
  Печат  
Автор Тема: НОВИНИ: [15 НОЕМВРИ 2008] Интервю с РОНИ МУУРИНГС (CLAN OF XYMOX)  (Прочетена 5252 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
The Fein
Екип
****
Пол: Мъж
Публикации: 2988

Профил WWW
15 Ноември 2008

"Страстта към музиката е нещо, с което се раждаш."
(Рони Муурингс)

Историята на холандците от Clan of Xymox започва в Нимеген, най-старият град в родината им, през 1983-та година. Без съмнение, групата на Рони Муурингс е прихванала много от интровертната романтика на съвременниците си, от духа на Joy Division, The Cure, Bauhaus и много други, от онова личностно усещане за предопределена трагедия, която не подлежи на нищо друго, освен сурова искреност.

25 години по-късно, на 20-ти декември в София, благодарение на Der Circle, ще станем свидетели на това как Clan of Xymox представят магията си на живо.


За бъдещия албум на Clan of Xymox, погледът на Рони върху света и музиката, както и за предстоящото събитие, можете да прочетете интервюто, което Рони даде специално за DM.org:

Наскоро започна да пишеш песни за новия албум на Clan of Xymox. Ако трябва да го сравниш с предишния ви проект ("Breaking Point")- по какво си приличат и по какво се различават?

Все още е твърде рано, за да отговоря пълноценно на този въпрос, тъй като не съм завършил изцяло материала. Когато избера кои песни ще бъдат включени в албума, ще мога да дам по-добро описание на съдържанието му. Като заговорихме за това, по време на френското ни турне изпълнихме една неиздадена песен и нашите фенове се влюбиха в нея, така че предполагам сме на прав път. Намигване

Някои от песните от "Breaking Point" разказват за много интересни и лични истории ("We Never Learn", "Weak In My Knees"). Можеш ли да ни разкриеш повече около тематиките, около които ще бъде създаден новия албум?

Много от тематиките са свързани с мотиви от религията. Бих искал да подчертая, че не се самоопределям като религиозен човек, но това не означава, че не намирам интригуващи неща в нея. Текстовете са писани именно под този по-различен ъгъл и мисля, че се връзват добре с музиката. Но не ме разбирай погрешно, има песни и по други теми, няма нужда от притеснения, че ще стана част от секта или нещо подобно.Намигване

Винаги ми се е струвало, че част от вашите песни са много студени, а други – много интимни. Кое от двете доминира в музиката на Clan of Xymox – студенината или интимността?

Мисля, че двете са равностойно представени в творчеството ни, ако имаш предвид, че студените песни са тези, които са по-клубно ориентирани. Но текстовете ни почти винаги представят интимни теми.

Според теб как значението на думата "готик" се е променило през годините? Дали сега тази конценция е повече въпрос на мода, а не нещо толкова спонтанно, както през 80-те?

Думата "готик" сега повече се отнася за групи, които използват китарите по по-метъл маниер, което е много различно от моето виждане за нея. За мен това е неясен термин, който обединява тези стилове, които са насочени върху по-тъмната страна на живота и които вървят с определена визия. Но за мен това е просто някакъв етикет и не бих класифицирал групата задължително към тази категория, тъй като Clan Of Xymox покриват и застъпват много стилове, също както Depeche Modе.


След 25 години в музиката – какво поддържа твоята страст към музиката, какво те предпазва от отегчението, което музикалната индустрия толкова често провокира? И мислиш ли, че тази страст е същата, която те е накарала да поемеш по този път в живота?

Мисля, че страстта към музиката е нещо, с което се раждаш. Това не изчезва, заложено е в гените Намигване Каквото и да става, винаги имаш желанието да изразиш себе си. В моя случай аз го правя чрез музиката и текстовете си, вместо да говоря за тези неща с някого. За мен това е начин на живот, без него щях да съм изгубен.

Според теб днес по-лесно или по-трудно е да си индивидуалност като музикант?

Както казват, всеки е уникален сам за себе си, това е в сила както за теб, така и за мен. Твоят личен поглед и вкус към нещата винаги ще е различен от този на някой друг. Тези неща личат, когато някой композира музика или пише текстове.

Ако трябва светът да те запомни с една единствена песен, това ще бъде...?

Песента, която все още не съм написал Намигване


На 20-ти декември ще имате концерт в София. С какви чувства сте по отношение на него?

Много сме развълнувани. Никога не сме свирили в София преди това, така че съм сигурен, че ще бъде страхотно изживяване.

Как би искал публиката да се чувства след всеки ваш концерт?

Orgasmic and satisfied.

www.clanofxymox.com
www.myspace.com/clanofxymox

Досега за DM.org интервюта са дали:

Сара Блекууд (Client), Джейми Майерсън, Георги Георгиев (Остава), Оливия Лювел, Стив Малинс, Babylonia, Брайън Грифин, Саймън Гилбърт (Suede, The Futon), Борис Бенко (Silence), Assemblage 23, Джо Ричардсън (Recoil), Мартин Ленобъл (Jane's Addiction, Porno For Pyros), Виктор Индризо, Minerve, Карл Бартош (ex-Kraftwerk), Томас Адам (De/Vision), Ричард Силвъртърн (Mesh), Клас, Анди Крюгер (Melotron), Константин Кацарски (Bluba Lu), Томас Анселми (MIRROR), Рони Муурингс (Clan of Xymox)...следва продължение....


* Ronny2.jpg (6.52 KB, 150x150 - видяно 1366 пъти.)
Последна редакция: 15 Ноември 2008 от The Fein

Each tear that flows down your face
Trickles then picks up the pace
And turns to a river inside
A river that will not subside

I can hear that dreadful overflowing sound
And watching from afar I see a child is drowned
The child inside your heart

Kevy
Екип
****
Пол: Жена
Публикации: 1383

Профил WWW
Отговори #1: 15 Ноември 2008

Поздравления Светльо за поредното страхотно интервю!  Одобрение

Ако трябва да съм честна, това интервю беше едно от най-увлекателните за мен - не само заради интересните въпроси, а и заради смислените отговори, които Рони е дал. Сега ще чакам концерта с още по-голямо нетърпение и само мога да се надявам да имам късмета да се запозная лично с Рони, защото очевидно е много, много инетересен човек!  Усмивка

See what I see!
маргото
Странен Любовник
*
Пол: Жена
Публикации: 408

Профил
Отговори #2: 17 Ноември 2008

Радио Тангра е публикувало линк към интервюто Усмивка

http://www.radiotangra.com/?page=newss&lng=bg&nid=6262


It’s definitely possible; we probably wouldn't do it, though. M.L.Gore
kirilart
Екип
****
Пол: Мъж
Публикации: 2405

Профил WWW
Отговори #3: 22 Септември 2012

Интересна новина от лагера на Clan of Xymox! На 5-ти октомври ще види бял свят албум с кавъри на известни банди, а траклиста ми се стори брутално добър! Вижте сами:

1. “Venus” (Shocking Blue)
2. “Alice” (The Sisters of Mercy)
3. “Is Vic There?” (Department S)
4. “A Forest” (The Cure)
5. “Something I Can Never Have” (Nine Inch Nails)
6. “Red Light” (Siouxsie and the Banshees)
7. “Decades” (Joy Division)
8. “Heroes” (David Bowie)
9. “A Question Of Time” (Depeche Mode)
10. “Creep” (Radiohead)
11. “Blue Monday” (New Order)

Албумът се казва "Kindred Spirits", а в интервю Рони Муурингс споделя, че лично е подбрал групите и песните записани за албума, които са оказали най-голямо влияние в неговия живот.
Страници: [1]
  Печат  
 
Прегледай:  

DM.org | Powered by SMF 1.1.2.
© 2004, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.