Кратък репортаж от концерта в Манчестър на 20.12. миналата 2009-та година. След великолепното подгряване от страна на Bad Lieutenant, бях повече от готов за първата си среща с групата на живо. За мой късмет, нито за миг в следващите близо 2 часа не останах разочарован. Чудесно сценично поведение, глас, аранжименти, визуални ефекти и премерена хореография. Много ми хареса това, че Pet Shop Boys залагат на оригинални идеи при построяването на визията около изпълнението си, вместо да се хвърлят в грандомански пиро и светлинни ефекти, каквито напоследък виждаме от други популярни групи.
Публиката по време на подгряването беше безмълвна и доста вяла и затова с леко притеснение очаквах реакцията им по време на същинския концерт, но опасенията ми се оказаха напразни. Явно бяха дошли само и единствено за Pet Shop Boys и това пролича още с появата на групата на сцената. Много силни аплодисменти и доста мощно пеене през целия концерт.
Звука беше изключително чист и се наслаждавах на всеки тон, а в сетлиста бяха добавени песни от Christmas EP, с което изпълниха общо 25 парчета. Ето и пълния списък:
Heart
Did You See Me Coming?
Can you forgive her? - Pandemonium
Love etc.
Building A Wall
Go West
Two Divided By Zero
Why Don't We Live Together?
New York City Boy
Always On My Mind
Closer to Heaven - Left to My Own Devices
Do I Have To?
Kings Cross
The Way It Used To Be
Jealousy
Suburbia
What Have I Done To Deserve This?
All Over The World
Se A Vida É
Viva La Vida / Domino Dancing
It's A SinEncore:
Being Boring
My Girl (Madness cover)
West End GirlsEncore 2:
It Doesn't Often Snow At ChristmasЗабавен момент беше анонса за последната песен от Нийл Тенант. Тъй като през целия ден беше валяло сняг в Манчестър, летището беше затворено, а групата едва се беше добрала до залата за самия концерт, Нийл каза:
"Заглавието на следващата песен звучи доста неловко в създалата се ситуация, но пък поне ще се радвате на снежна Коледа в Манчестър"
...след това запяха It Doesn't Often Snow At Christmas.
По необяснима за мен причина на концерта беше разрешено да се снима, но не и да се правят клипчета и гардовете спазваха правилото сякаш живота им зависи от това да не излезе нито едно читаво видео от залата - все пак успях да заблудя моят персонален охранител, че правя снимки, а не видео за близо две минути, така че приятно гледане
http://www.youtube.com/v/SRrbG1Xw_58&hl=en_US&fs=1&За финал няколко кадъра от сцената: