преди години гледах мюзикъла Парижката Св. Богородица по телевизията . Не е филм , а запис на самия спектакъл .Не е амер. мюзикъл стил Чикаго - с много бляскави дрехи и хиляди декори . Нещата са много по -сепли , но всичко си е изпипано доста добре (според мен де ) Аз просто се влюбих в него . Тази година са му направили възстановка в Италия и аз , разбира се вече имам билет

. Заради това ми дойде и идеята да направя тази тема .
В България като че не се правят мюзикъли . Вярно - операта и балета още дишат , театрални постановки не спиират да се правят , но някои да е чул нещо за мюзикъл ?
Всички тук сте повече или по-малко музикални фенове , но бихте ли отишли на опера , на балет , на танцов спектакъл ? На нещо "класическо " ?
Малко е тъжно ,че в операта ни ползват реквизита отпреди 20 години . Мислите ли ,че има начин и(или) надежда този тип изкуство някога да се възроди ? ...май си задавам реторичен въпрос ...
Все пак ми е интересно , какво мислите за мюзикълите ? Много от тях са всъщност доста "модерни " , други по -"класически " . Ако можехте до отидете да видите някой кой би бил ?