dearrose
Висш Любовник
|
В раздела за музика си имаме достатъчно Top 5 и Top 10-теми,но нека и аз се включа с нещо по-различно,което до сега не е било споменавано.  Тук може де споделите вашата класация с любима музика от филми.Историята на съвременното изкуство предлага изобилие от филмови шедьоври с впечатляващо музикално оформление.  Аз ще се включа малко по-късно по темата с моите фаворити. 
|
Make me think that at the end of the day Some Great Reward will be coming my way...
|
|
|
atomheart
|
Отговори #1: 03 Август 2006 |
|
Ето от мен 5 от любимите ми (реда е без значение):
1. Buena Vista Social Club 2. 24 Hour Party People 3. Le Fabuleux Destin d'Amelie Poulain 4. Lost In Translation 5. Музиката към Monty Python
|
|
|
|
dearrose
Висш Любовник
|
Отговори #2: 03 Август 2006 |
|
Хм,май трябваше да пиша Top 10,защото сега като се замислих ми е трудно да определя само 5 любими саундтрак-а,но все пак: 1. Twin Peaks-Fire Walk With Me (безспорен фаворит,дори го слушам в момента  ) 2. Lost Highway и Natural Born Killers си поделят втората позиция  3. Invasion Day - това е една компилация с теми от различни фантастични филми,сред които класиките от "Star Wars","E.T.","Blade Runner","Close Encounters Of The Third Kind","Independent Day" и др.  4. Velvet Goldmine (дори и без песни на Bowie,музиката е много добре подбрана и носи приятно ретро-звучене)  5. Епичната музика към Braveheart,The Last Of The Mohicans,1492 Conquest Of Paradise... 
|
Make me think that at the end of the day Some Great Reward will be coming my way...
|
|
|
h_t
|
Отговори #3: 04 Август 2006 |
|
Саундтракът към филма ,,Garden State'' ми е най-любим. Няма равен. Много от мойте любими изпълнители и песни събрани на едно място. Включва песни на Coldplay , Zero 7 , The Shins , Frou Frou , Thievery Corporation , Simon and Garfunkel и др. Другият , който слушам с огромно удоволствие е към филма ,,Dot the i''. Включва песни на Fun Lovin' Criminals , DJ Shadow , Doris Day и др.
|
|
|
|
Kevy
|
Отговори #4: 04 Август 2006 |
|
Аз ще спомена само един саундтрак ... Natural Born Killers...  ... станалите в TOP 5-ицата непрекъснато се променят, но този не е сдал челната позиция от мига, в който съм го чула... 
|
|
Последна редакция: 04 Август 2006 от guBa_koTka
|
See what I see!
|
|
|
WatchMeMove
|
Отговори #5: 04 Август 2006 |
|
Аз съм за: 1.Twin Peaks 2.Hair 3.The Virgin Suicides (този който е на Air) 4.Amelie Poulain (разбира се!!!  ) 5.Cruel Intentions 
|
|
|
|
kiira
Странен Любовник
|
Отговори #6: 04 Август 2006 |
|
На мен ми е любим най-вече саундтрака към The Matrix - Rock Is Dead на Менсън, други чак толкова любими нямам или просто не се сещам, макар че на "Денят на независимотта" също ми харесва. А I feel You не беше ли пак саундтрак към някакъв немски филм?
|
|
|
|
hooky
|
Отговори #7: 04 Август 2006 |
|
1. 24 Hour Party People 2. The Crying Game 3. Най-новият към Battleship Potemkin 4. Trainspotting За сега се сещам само за 4, после може да добавя нещо.
|
I never dreamt that I would get to be *this* cool
|
|
|
loosemyself
|
Отговори #8: 05 Август 2006 |
|
1.Velvet goldmine 2.party monster 3.lost highway 4.requiem for a dream 5.brokeback montain 
|
[:There's a devil lying by my side:]
|
|
|
TheRainfall
|
Отговори #9: 06 Август 2006 |
|
Темата е интересна..много от филмите въздействат повече със soundtrack-а си отколкото със сюжет,актьори и всичко др. по което са пръснати толкова пари..е..случва се и soundtrack-a да е лесен и приятен начин да се върнеш към впечатленията и емоциите от филма за минути  Пък и е страхотно да откриеш някой друг добър soundtrack чрез топ5 на другите членове. 1 Great Expectations 2 Cruel Intentions 3 Queen Of The Damned 4 Garden State 5 City Of Angels
|
touch me slow... like your fingertips might never let me go.
|
|
|
Aleksandrovster
|
Отговори #10: 21 Август 2006 |
|
В момента се сещам за това. The Matrix/2/3- музиката е уникална, уникална. Resident Evil- Depeche Mode- Dirt  , Marilyn Manson- RE Main Theme. Lost
|
|
Последна редакция: 21 Август 2006 от Killer of angel
|
|
|
|
jamais vu
Гратис Любовник

|
Отговори #11: 06 Септември 2006 |
|
Top 5 (само изброявам без да класирам) : 1. Frida (любимият ми) 2. Amelie 3. Lock, Stock & Two Smoking Barrels (на Snatch също е готин) 4. Pulp Fiction 5. Trainspotting
|
Music is your only friend. Until the end.
|
|
|
zuu
|
Отговори #12: 06 Септември 2006 |
|
Първоначално не исках да поствам в тази тема, защото нямам Топ 5 на любима музика от филми. Сега обаче виждам, че любимият ми саундтрак все още не е споменат:
The Crow (1995)
Много харесвам и музиката на Nabuo Uematsu към филма Final Fantasy VІІІ Advent Children
|
jump out of time
|
|
|
Independent
|
Отговори #13: 06 Септември 2006 |
|
The Crow (1995)
zuu изпревари ме!!!  Общо взето идеята на саундрака е да подсили въздействието на определена момент от филма,така че ако трябва да се подбира ТОП 5 задачата малко се усложнява....доста от филмите са с "точната" музика. А иначе като компилации , които бих си пуснала само за слушане, хммм  (абе пак се затруднявам...все ми излизат разни образи в главата от тоя и оня филм  ) May be: The English patient Batman forever The 4th element Blues brothers I и II The big Lebowski и всичко на Tarantino 
|
|
|
|
boby
Гост
|
Отговори #14: 07 Септември 2006 |
|
Аз бях много впе4атлена от музиката към Апокалипсис сега,Взвод, Туин пийкс,Love actually,Последния мохикан.Коса,Исус Христос супер звезда,Лабиринт и Кабаре поставям в разли4на подкатегория...
|
|
|
|
|