DM.org Лого
DM.org :: Фенове :: Форум
Angel Bright Icon
Форум
Страници: 1 2 [3]  Всички
  Печат  
Автор Тема: Покана за предстояща изложба!  (Прочетена 24310 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
dearrose
Висш Любовник
*
Пол: Жена
Публикации: 1246

Профил WWW
Отговори #30: 17 Ноември 2005

С голямо закъснение,Кирил,но искам и аз да те поздравя за прекрасните картини! Усмивка На няколко пъти разгледах сайта ти и бях впечатлена.Както казва LUBA, картините наистина са "много живи,туптящи и истински"! Продължавай в същия дух!  Одобрение

Make me think that at the end of the day
Some Great Reward will be coming my way...
kirilart
Екип
****
Пол: Мъж
Публикации: 2405

Профил WWW
Отговори #31: 18 Ноември 2005

Радвам се, че са ти допаднали картините. Поздравления и затова, че оценяваш творчеството на Йеронимус Бош! Още веднъж добре дошла на борда на форума Одобрение
kirilart
Екип
****
Пол: Мъж
Публикации: 2405

Профил WWW
Отговори #32: 08 Май 2007

Ето, че след като събира прах почти година и половина, дойде ред да възобновя темата. Повод е поредната ми самостоятелна изложба, която ще се проведе в София. Ще се радвам да се видим там с всички приятели от форума, както и с тези, които проявяват любопитство към изкуството. Специално е договорено с галерията откриването да се състои в неработен ден /неделя, 17.00 часа/, за да могат да присъстват всички желаещи.
Следват подробностите:

Галерия "Арт муза" в София ще стане домакин на изложбата "Свидетели на историята".
На 24.06.2007 г. /неделя/, в 17.00 ч. ще се състои откриването на експозицията. Поканени са да присъстват всички приятели, клиенти, галеристи и партньори на художника Кирил Станчев. Всички, които нямат тази възможност, могат да разгледат изложбата в периода 25.06. - 11.07.

Адресът на галерия "Арт муза" е:
София, ул. “11 август” №23 /ъгъла с ул. “Искър”/ тел.: 02/ 983 25 45/извадка от kirilart.com/
"Едни от тях са били съвременници на бушуващите кръвопролитни войни, други на зората на човечеството, неми свидетели на битието на пещерните хора, а има и такива, които са били тук преди да се появят дори първите живи организми...Те са стоели търпеливо, наблюдавайки какво се случва около тях. Запомняйки всичко, за да го предадат като знание на нас, тези, които от гледна точка на хода на времето сме в най-неизгодна позиция. Свидетели, приели върху себе си доброволно белезите на времето, предоставящи ни ги щедро, за да почерпим от техният опит, да научим повече за миналото си, да се поучим от грешките допускани преди...а какво правим ние, за да им се отблагодарим? С лека ръка рушим паметниците на древната история с наглото самочувствие на господари на света. Не осъзнаваме, че от гледна точка на съществуване, сме една незначителна прашинка в окото на вселената, която ще бъде изхвърлена след време заради собствената си глупост и непригодност. Вместо да се стремим към симбиоза, ние драскаме със зъби и нокти в безумно състезание, кой, колко ще погуби. Алчно, загубило способността си за трезва преценка, човечеството атакува последните останали горди свидетели на историята. Разбира се, винаги има и изключения, именно на тях се крепи крехката надежда, че хората ще проумеят простичките истини и ще станат по-отговорни към историята си. "

Пълния текст на резюмето, както и част от платната, които ще бъдат представени в експозицията можете да намерите следвайки този линк. По стара традиция, картините (общо 22) ще бъдат добавяни една по една в страницата, като последната ще се появи там няколко дни преди откриването.
 Усмивка
Последна редакция: 08 Май 2007 от kirilart
The Fein
Екип
****
Пол: Мъж
Публикации: 2988

Профил WWW
Отговори #33: 08 Май 2007

Не разбирам от изобразително изкуство, но много ми харесва "Храмът в Бачковския манастир" - светлината през прозорците е сякаш като паяжина. Скалите край Тюленово съжалих, че не съм ги посетил още  Усмивка

Each tear that flows down your face
Trickles then picks up the pace
And turns to a river inside
A river that will not subside

I can hear that dreadful overflowing sound
And watching from afar I see a child is drowned
The child inside your heart

Мария Гурлевска
Опасен
*
Пол: Жена
Публикации: 206

Профил
Отговори #34: 08 Май 2007

Много се радвам, че най-накрая ще имаме възможност да видим картините ти на живо, не само виртуално. Поздравления за изложбата!
За мое много голямо съжаление аз няма да мога да дойда на откриването, защото тогава ще пътуваме към Белград за концерта на чушките ...
За това пък на всяка цена ще я посетим след това с моя малък художник. Ще бъдете ли в София през оставащите дни до края на юни?

ПС: Фейн - точен, както винаги. Да добавя - Асеновата крепост - малко след визитата на ДМ-конвеншън групата Намигване

My heart is aching; My body is burning
My hands are shaking; My head is turning
Do you understand Its so easy to choose
Weve got time to kill
Weve got nothing to lose
I want you now
Recoil
Екип
****
Публикации: 1768

Профил WWW
Отговори #35: 24 Юни 2007

За съжаление няма да мога да посетя изложбата тази вечер. Макар и да разгледах част от картините предпремиерно, би ми се искало да имах възможността, да ги видя и на изложбата.

Поздравления за Кирил още веднъж и успех тази вечер !
The Fein
Екип
****
Пол: Мъж
Публикации: 2988

Профил WWW
Отговори #36: 24 Юни 2007

Аз също няма да успея да съм на изложбата, но съм сигурен, че всичко ще мине добре - неоценен труд няма, а по мои наблюдения Киро хвърли изключително сили в този проект. Приятно прекарване на всички довечера  Намигване

Each tear that flows down your face
Trickles then picks up the pace
And turns to a river inside
A river that will not subside

I can hear that dreadful overflowing sound
And watching from afar I see a child is drowned
The child inside your heart

yori
Посветен
***
Пол: Жена
Публикации: 363

Профил
Отговори #37: 25 Юни 2007

Вчерашната изложба беше много приятна за мен! Въпреки, че дойдох за съвсем малко, успях да видя "на живо" творбите на нашия талантлив съфорумец!
Картините изглеждат по друг начин, когато си съвсем близо до тях. Изпълва те цяла една палитра от чувства, докато наблюдаваш морските пейзажи, все едно морето пред теб се движи а ти дори го чуваш и усещаш ароматът му. Най-вероятно ще отида още веднъж до там, защото вчера не успях да се задълбоча върху картините, въпреки че усетих красотата и живота, който живее всяка една от тях.
Тази, която ме грабна от пръв поглед е - "Старецът и изгрева", другите, които също много ме впечатлиха са - "Отшелникът от скалите", "Самотник" и "Градът заспива", но като цяло всички изложени картини са истинска радост за окото!
... по мои наблюдения Киро хвърли изключително сили в този проект.
мисля, че трудът му скоро ще пожъне ползотворни резултати! Надявам се, че и Кириларт се е чувствал добре вчера и е доволен от представянето.
Радвам се, че успях да видя и доста познати лица и да си побъбрим малко Намигване
Киро, желая ти искрено успех, макар че за мен ти вече си го постигнал!  Одобрение
kirilart
Екип
****
Пол: Мъж
Публикации: 2405

Профил WWW
Отговори #38: 26 Юни 2007

Искам да благодаря на всички приятели, които ме уважиха с присъствието си за тази 13-та поред изложба. Покрай фаталното число се случиха доста непредвидени неща, но в крайна сметка всичко е добре, когато свършва добре. Намигване

П.П. Сега виждам, че този мой пост е с номер 1300...понякога си мисля, че няма случайни неща. Плезене
Последна редакция: 26 Юни 2007 от kirilart
hitrana
Гост
Отговори #39: 01 Април 2008

Малко позакъснял отклик Усмивка
Живописта определено ме вълнува, макар и да съм само любител. Разгледах картините ти. Прави ми впечатление, че рисуваш предимно пейзажи, човека като обект не влиза направо в платната ти. Там където го има съществува посредством отразено лично емоционално състояние или е пряк участник в заглавието на картината, присъствайки косвено като част от замисъла. Искрено казано този подход ми харесва.
Рисуваш много реалистично или натуралистично, не знам точния термин, още не съм веща в движенията, теченията и пр на това изкуство. Интересно ми е от натура ли рисуваш, т.е директно сред природата или на база на снимки, ескизи, нахвърляни скици и развихрено въображение. Между другото стила ти ми напомня за някой руски пейзажисти от 19 в./не че съм запозната с тях отблизо, само съм разглеждала някой неща/, но цветовете ти са много по-ярки и чисти. Ако трябва да кажа, кое е най-впечатляващото в картините ти - това за мен са цветовете. Харесва ми наситеността им, предимно студени - зелено, синъо, всякакви техни нюанси, като изключим Огнени метаморфози, но дори там виждам борба на топлите и студените цветове и подсилване на едните посредством другите. Формите са изчистени и точни, сюжетите са взети направо от природата или архитектурата/където човека също присъства индиректно/, но цветовете са усилени и те са главния  изразител на емоцията. Както и светлината между другото, обичаш светлината и хармонията на цветовете. Много ми харесва картината "Старопрестолният град". Това зелено във всичките му метаморфози и нюанси, излъчва се дори от камъните и прашния път. Вероятно защото обичам зелено, но тази картина ме приклещи в цвета си и живота, който блика от него. Харесвам и "Старецът и изгрева", тя беше първата картина, която ми направи дълбоко впечатление. Човекът, чието присъствие се усеща кротко и притихнало, в залеза на живота си, дири/отворената врата/ и се слива с изгрева на земята, вероятно всяка сутрин, може би за да отпразнува още един подарен ден, може би за да влее в жилите си хъс за живот...ражда се наново с раждането на всеки нов ден. Много оптимизъм и воля за живот ми блика от картината и  пак това зелено..
Малко се вживях Усмивка  С две думи да наблюдавам платната ти беше радост за очите и сетивата ми!
kirilart
Екип
****
Пол: Мъж
Публикации: 2405

Профил WWW
Отговори #40: 02 Април 2008

Благодаря за топлите думи Full_moon!

Отдавна не съм рисувал от натура, защото вече не останаха кътчета в природата, на които да се усамотиш и да работиш на спокойствие. Обикновено схемата е следната - появява се турист и се лепва зад гърба ти. След него още един и още един...усещам погледите им впити в платното. Хоп, появява се и минувача, защо да не се поспре и той, тъкмо ще убие някоя и друга минута. Минувача е най-досаден, пита останалите какво рисувам, как е било преди 15 минути, а преди час. Зад гърба ми започва да се води оживена дискусия, колко добре е станал този детайл или как онова там е било като другото, а виж го сега. След още някоя и друга минута вече са се престрашили достатъчно, за да започнат със съветите и забраните: "Там може да сложиш още едно дърво" или "Не! Това не го пипай, идеално е", последвано от любимото ми "Казвах аз да не пипаш ама го развали." Ухилен
Предпочитам спокойствието на ателието, където мога да слушам музика и да работя, без да бъда обезпокояван. Обичам светлината, както правилно си забелязала, но любимите ми багри са топлите, а не студените цветове. Със зелено и синьо работя, защото при рисуването с тях е много по-силно предизвикателството дали ще сбъркаш като положиш "суров" тон на платното. Топлите цветове се смесват в пъти по-лесно.
Тъй като името на темата е "Покана за изложба" мога да разкрия, че вече започнах предварителните етапи на работа по следващата си изложба. В нея за разлика от предишните, обвързването няма да е сюжетно, а цветово. Изложбата ще носи семплото име “Палитра”, а картините ще представят любими цветове от палитрата на живота пред статива. Повече подробности ще публикувам с напредването на работния процес.   
Усмивка
hitrana
Гост
Отговори #41: 03 Април 2008

Последната реплика на минувача и на мен ми стана любима  Ухилен Пак като не са дърпали и четката от ръцете ти... Донякъде ми е познато усещането за вглъбяване в една картина, всяко изтръгване от света й разконцентрира и дразни. Всъщност зададох въпроса, защото напоследък се интересувам от импресионистите, при тях това е част от маниера им на работа, а ти рисуваш повече пейзажи и направих асоциация.
Ще ми бъде интересно за в бъдеще да разгледам и новите ти вдъхновения Усмивка
kirilart
Екип
****
Пол: Мъж
Публикации: 2405

Профил WWW
Отговори #42: 02 Март 2010

В началото на лятото Ви каня на едно пътешествие из Стария континент!

Галерия “Силвена Арт”, в любимия град Русе, ще стане домакин на 14-тата ми самостоятелна изложба: “Разходки из НЕпознатата Европа”.

Винаги съм обичал да пътувам - доскоро представях платна от странстванията си из нашата прелестна България, но ето че след близо две години обмисляне дойде правилния момент да покажа Европа такава, каквато я виждам аз като художник. Ще посетим заедно добре познати на повечето от вас места - аристократичен Лондон, с потопени в топлите багри на залязващото слънце докове “St.Katherine”, градините Ретиро в Мадрид, ще усетим космополитния дух на Берлин, ще се къпем в лазурните води около остров Тасос, ще вдишваме от аромата на ориента в Истанбул...Наред с иконите на Европа ще надникнем и в по-нетипични за посещение места – отлива край бреговете на Моркамб, готическата библиотека в Манчестър, феномена Sandstein край река Елба в Германия.

Очакват ни 25 приключения, в които да се впуснем заедно.Както традицията повелява, месец и половина преди самото откриване на изложбата, едно по едно платната ще започнат да запълват виртуалната галерия на www.kirilart.com
Откриване за медиите 04.06.2010, официално откриване за гости и приятели 05.06.2010 /събота/ в 17.00 часа.

yori
Посветен
***
Пол: Жена
Публикации: 363

Профил
Отговори #43: 02 Март 2010

Всичко това звучи прекрасно и много интригуващо! Пожелавам ти успех с изложбата и силно се надявам да имам възможност да видя новите картини на живо!  Одобрение
Страници: 1 2 [3]  Всички
  Печат  
 
Прегледай:  

DM.org | Powered by SMF 1.1.2.
© 2004, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.