DM.org Лого
DM.org :: Фенове :: Форум
Angel Bright Icon
Форум
Страници: [1]
  Печат  
Автор Тема: Задай въпрос на Алън Уайлдър - СЕГА!  (Прочетена 5181 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
djsupermax
Някой
*
Публикации: 9

Профил
10 Май 2007

Здравейте,

Ако е рекъл господ, днес следобед би трябвало да имам кратко телефонно интервю с Алън Уайлдър за следващия брой на Ритъм.

Кратко, кратко, но си спомням, че когато преди няколко години интервюирах Анди Бел от Ирейжър, ми бяха дали само 5 минути. Понякога се оказват и по-малко, та подготвих само 8 или 10 въпроса към него. Анди обаче беше много мил и експедитивен, аз изстрелях въпросите си и понеже не се сещах какво друго да го попитам в момента, просто се сбогувах с него - някъде на четвъртата-петата минута, а на човека явно му се говореше още и все още не ни бяха казали "трябва да свършвате".

Не съм такъв спец по Алън - пък и по Депеш - както някои от вас тук. Нямах и твърде много време да се подготвя.

Ще се радвам, ако днес има изтрезнели от рождения ден на Дейв, да зададете някой и друг въпрос (на английски, ако може, но се приема и на български) към Алън Уайлдър - ТУК и СЕГА. Интервюто ми е някъде към 3 следобед, ако не се лъжа. Ще му задам всеки смислен въпрос, който получа от вас, стига наистина да има достатъчно време. 

 
MO.
Гост
Отговори #1: 10 Май 2007

В албума на Recoil "Hydrology" от 1988ма се чуват много вокали от различни народности и на различни езици, но има едни вокали, които са каточели български....малко ми приличат на хора Янко Козел......никога не съм знаел със сигурност на този хор ли са?! Ако може да ни светне Алан по темата накратко......или не на много кратко!  Намигване Готин ......мерси за възможността мистър Ритъм, да подпитваме твореца наш любимец туй-онуй!!! Одобрение Ухилен

www.myspace.com/moloveblaster
The Fein
Екип
****
Пол: Мъж
Публикации: 2988

Профил WWW
Отговори #2: 10 Май 2007

When was the last time you felt subhuman in somebody's eyes?

Each tear that flows down your face
Trickles then picks up the pace
And turns to a river inside
A river that will not subside

I can hear that dreadful overflowing sound
And watching from afar I see a child is drowned
The child inside your heart

djsupermax
Някой
*
Публикации: 9

Профил
Отговори #3: 10 Май 2007

Уау - двама известни фена с два наистина добри въпроса! Ухилен

Давайте още Одобрение
Infra Red
Странен Любовник
***
Пол: Мъж
Публикации: 470

Профил WWW
Отговори #4: 10 Май 2007

1.Do you have any plans for a supporting "Subhuman" tour?
2.Have you seen recently (like a meeting) a Depeche Mode member ?
3.How is your relation with Martin Gore? Dave Gahan ? Andy Fletcher ?

There's something that's invisible, there are some things you can't hide...
try detect me when I'm sleeping, in a wave you say Goodbye ...
kirilart
Екип
****
Пол: Мъж
Публикации: 2405

Профил WWW
Отговори #5: 10 Май 2007

In an interview for SoundOnSound back in 1998 you said: You don't have to be a certain kind of person to make a certain kind of music. What's wrong with being observational? A filmmaker can tell a story, he doesn't have to live the life.
And the question is:
In Recoil, the conception about the world around us is very observational at times, but is there a point where we can see your private thoughts about the world we live in? Is there a place in Recoil's music and concept for somekind of autobiographical moment, where we can see better the "real" side of the person behind the project?

П.П. Малко дълъг стана въпроса ми, но в случай че се проточи интервюто... Благодаря на автора на темата за предоставената възможност!
Последна редакция: 10 Май 2007 от kirilart
Мария Гурлевска
Опасен
*
Пол: Жена
Публикации: 206

Профил
Отговори #6: 10 Май 2007

хора Янко Козел..

МО., за протокола - хора е "Йоан Кукузел"

My heart is aching; My body is burning
My hands are shaking; My head is turning
Do you understand Its so easy to choose
Weve got time to kill
Weve got nothing to lose
I want you now
djsupermax
Някой
*
Публикации: 9

Профил
Отговори #7: 10 Май 2007

Интервюто ми е след 4, така че все още има поне половин час, ако има други въпроси.

Infra Red - последните ти 2 въпроса съм включил под друга форма и аз в моя списък. Има си хас да не питам това:) Макар че знам отговора, де... А първия ти въпрос вероятно няма да използвам - Алън през годините винаги е твърдял, че Рекойл си е студиен проект и не ще да го качва на сцена.

Kirilart - малко го редактирах това, но ще питам, само да има време. И на мен ми е интересна темата.

А за Йоан Кукузел се сетих, няма проблем:)
Infra Red
Странен Любовник
***
Пол: Мъж
Публикации: 470

Профил WWW
Отговори #8: 11 Май 2007

Добре де...как можем да го видим този Г-н Уайлдър? Мамка му иска ми се да съм бил на 19 през 93-та !

There's something that's invisible, there are some things you can't hide...
try detect me when I'm sleeping, in a wave you say Goodbye ...
sisterofnight
Ултрас
*
Пол: Жена
Публикации: 540

Профил WWW
Отговори #9: 11 Май 2007

Не знам дали става въпрос за същото интервю, но преди малко по Зи Рок водещия на Hijack Show от 14 до 16 часа каза, че следващата седмица ще имаме шанса да чуем интервю взето от Алан Уайлдър тази седмица.  Очиврът
Последна редакция: 11 Май 2007 от sisterofnight

"I'm my own worst enemy"
MO.
Гост
Отговори #10: 11 Май 2007

хора Янко Козел..

МО., за протокола - хора е "Йоан Кукузел"

Eма мен ма кефи повече да му викам Янко Кузел на този хор, да се преразгледам онлайн де! Иначе, важното е Алан да си признае от где е гепил вукалитий  Бияч Бесен Ухилен Полицай Готин
djsupermax
Някой
*
Публикации: 9

Профил
Отговори #11: 13 Юли 2007

Хората са казали "По-добре късно, отколкото никога". Не съм убеден, че това е вярно във всички случаи, но ето че попаднах в тази категория. За което ви се извинявам.

Ето и отговорите на Алън на въпросите, които зададохте вие:

Кога за последен път се почувства не-човек в очите на някого?

Човек цял живот преодолява предразсъдъци. Случва се на всеки от нас всеки ден - независимо в каква позиция сме, винаги има някой, който гледа на нас изотгоре. Дори да си в привилегирована позиция или пък не, дори ако си политик или участник във война или религиозен човек, винаги има някой, който те гледа с презрение. Идеята от самото начало беше, че всички тези разлики са само думи и винаги има някой, за когото ти си по-долу, не си човек. В тоя живот винаги ще има конфликти – социални или световни - и винаги някой ще третира някого като по-нисш от себе си. А разликите между хората са просто думи.

В албума на Рикойл "Hydrology" (1988) има много вокали на различни езици и от различни култури. Някои от тях звучат като един известен български православен хор, наречен „Йоан Кукузел”. Български ли са?

Ей, отдавна беше това. Не мога да си спомня точно, но вероятно да. Честно, не помня, но наистина имам българска музика в колекцията си и то доста. Така че е доста възможно тя да присъства в този албум.

Напоследък ти работи върху ремастерирането на албумите на Депеш Мод. Поддържаш ли връзки с другите трима?

Абе, не точно. Понякога си говорим, Дейв и аз си пишем мейли един на друг. Не съм виждал Мартин от доста време, понеже той живее в Америка и е трудно да се виждаме твърде често. Но да, наистина работих върху ремастърите до към края на миналата година. Бях повече в ролята на съветник. Освен това, помагах, когато липсваше някаква част от звука в записите. Не всичко го има на старите ленти. Примерно във “Violator” (1990) има доста звуци, записани на живо. И когато при ремикса се оказа, че на многопистовите ленти липсват някои звуци или партии, настъпи паника. Добре, че съм правил бек ъп. Оказа се, че само аз пазя някои неща и звуци.

Обади ли се на Дейв за рождения му ден?

Ау, това да не би да беше вчера?! Да, вчера... Аууу, не съм. Мамка му, как забравих!Въпросът на kirilart падна в последния момент - стори ми се много сложно да обясня какво точно искам да знам. Дори и съкратената версия на този въпрос беше няколко реда...

Алън се държа много приветливо, леко дистанцирано (той все пак е Някой и знаем кой), но с уважение и отговаряше с желание.

Интервюто излиза в предстоящия брой на "Ритъм". Вероятно там няма да е цялото, затова ще намеря начин по-късно да постна падналите пасажи или цялото интервю - тук или другаде.
The Fein
Екип
****
Пол: Мъж
Публикации: 2988

Профил WWW
Отговори #12: 13 Юли 2007

Хм, интервюто, което се разпространи из нета (с превод и без превод) и което беше излъчено първоначално по Зи-Рок не съдържаше някои от тези въпроси или става въпрос за две различни интервюта? Иначе стилът на изразяване на Алан ме изпълва с изненада, в радио интервюто не беше толкова емоционален.
Също така, до колкото знам, Hydrology 1+2 е издаден през 1989-та.
Последна редакция: 13 Юли 2007 от The Fein

Each tear that flows down your face
Trickles then picks up the pace
And turns to a river inside
A river that will not subside

I can hear that dreadful overflowing sound
And watching from afar I see a child is drowned
The child inside your heart

djsupermax
Някой
*
Публикации: 9

Профил
Отговори #13: 13 Юли 2007

За интервю на Зи Рок чух, струва ми се, от вас тук на форума. Аз знаех, че преди мен Алън има интервю с Васил Върбанов от онлайн радио Тангра. Питах издателите му с кого още в БГ има интервю, но не ми отговориха. Моето е персонално, дадено специално за "Ритъм".

Иначе допускам, че доста въпроси се повтарят и в нашите БГ интервюта, и с чужди интервюта. Нормално е - задавал съм и въпроси, на които знам отговора, просто защото интересуват всички и не може да не ги задам и за нашите читатели.

Стилът на изразяване на Алън наистина не е твърде емоционален принципно, по-скоро обратното. Много британски е - той изразява отношение и с интонацията на гласа си, не само с думите. Именно понеже доста недвусмислено изразява емоции с интонацията си, останах с впечатление, че човекът е приветлив и откровен, макар и леко сдържан. Бих казал, че в тона му имаше известна актьорщина, театралщина (но не позьорство или маниерничене, а в положителния смисъл, професионализъм сиреч) - човекът умее да общува с медии, при това перфектно, моите уважения за това. Де и българските музиканти да умеееха така като него...

Въпросът за Hydrology го смути, сякаш знае какво е направил, но не иска да си го признае или да си го спомни. Отговорът му е леко смущение последвано от добре изиграна нехайност тип уж "беше отдавна и не помня точно". За годината не споря - може да съм объркал.

Отговорът на въпроса ми за връзките с другите трима на английски започва с "Well, not exactly" с мааааалко особена интонация, която ме кара да избера този превод на фразата. Това, разбира се, си е моя лична трактовка като преводач.

А въпроса ми дали се е обадил на Дейв го изненада наистина. Той първо се изненада, после леко се притесни, че го е забравил и накрая заяви отново с леко престорена интонация "Мамка му, как забравих!" сякаш искаше всъщност иронично да каже "да бе, да - да не би много да ми пука, че съм забравил да му се обадя за рождения ден, голяма работа".

Любопитни са тези отсенки в тона, а аз имам доста професионално ухо от годините си работа в радиостанции и общуване с хиляди слушатели по телефона, така че ги улавям - смея да кажа - безпогрешно. Те издават нещо от личността на интервюирания, като понякога това са неща, които дори той самия не усеща, че казва.

Именно затова твърдя, че понякога интервюто по телефона е даже по-добро от интервю фейс ту фейс, докато примерно интервю по мейл не е никакво интервю. 

Да се говори с Алън беше много, много интересно в този смисъл, макар че доста се притесних все пак:)
Страници: [1]
  Печат  
 
Прегледай:  

DM.org | Powered by SMF 1.1.2.
© 2004, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.