DM.org Лого
DM.org :: Фенове :: Форум
Angel Bright Icon
Форум
Страници: 1 ... 3 4 [5] 6 7
  Печат  
Автор Тема: Подгряващи групи  (Прочетена 22472 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Kevy
Екип
****
Пол: Жена
Публикации: 1383

Профил WWW
Отговори #60: 21 Декември 2008

Слад изявата си снощи преди Clan of Xymox, Ревю доказаха, че са гигантска банда... аз откровено за пръв път виждам БГ банда да успее да подгрее публиката наистина успешно. За това към този момент считам, че това е групата, която трябва да подгрява Депеш от българска страна... и ако това се случи, лично аз ще бъда безкрайно щастлива. Одобрение


See what I see!
kakamara
Новороден
**
Публикации: 4

Профил
Отговори #61: 21 Декември 2008

И аз съм напълно съгласна ...  Беше впечатляващо, въпреки проблемите с музиката .... А и като цяло залата е малко странна с този нисък таван ....Представям си какво ще е на стадион?!?!
strange_affection
Странен Любовник
***
Пол: Мъж
Публикации: 451

Профил
Отговори #62: 22 Декември 2008

Слад изявата си снощи ... Ревю доказаха, че са гигантска банда... към този момент считам, че това е групата, която трябва да подгрява Депеш от българска страна... и ако това се случи, лично аз ще бъда безкрайно щастлива. ОдобрениеПо-добре не! Хайде да не се излагаме пак с групи, чийто залез отдавна е налице. Не ме разбирайте погрешно - адмирации към Ревю за дългогдишните им изяви и за цалото им творчество, но този тип родни групи нямат нищо общо с Depeche Mode. Или поне вече нямат нищо общо. Снощи се справиха на прилично ниво, но аз съм твърдо против те да са подгряващи. Същото се отнася и за Нова Генерация, Клас и т.н.
Нека погледнем към настоящето и бъдещето, а не към миналото  Намигване
kiril101
Екип
****
Пол: Мъж
Публикации: 666

Профил WWW
Отговори #63: 22 Декември 2008

Слад изявата си снощи ... Ревю доказаха, че са гигантска банда... към този момент считам, че това е групата, която трябва да подгрява Депеш от българска страна... и ако това се случи, лично аз ще бъда безкрайно щастлива. ОдобрениеПо-добре не! Хайде да не се излагаме пак с групи, чийто залез отдавна е налице. Не ме разбирайте погрешно - адмирации към Ревю за дългогдишните им изяви и за цалото им творчество, но този тип родни групи нямат нищо общо с Depeche Mode. Или поне вече нямат нищо общо. Снощи се справиха на прилично ниво, но аз съм твърдо против те да са подгряващи. Същото се отнася и за Нова Генерация, Клас и т.н.
Нека погледнем към настоящето и бъдещето, а не към миналото  Намигване

Ти пък от къде се появи и започна да "погребваш"?  Ако трябва да гледаме към настоящето и бъдещето то и самите Депеш Мод трябва отдавна да сме "погребали". Разбираема е причината да не можеш да се докоснеш въобще до значимостта на групи като Ревю, Нова Генерация, и Клас, но въпросната причина - младостта ти и неопитността ти, би трябвало да те накара да се поучиш от тези, които са имали възможност да проследят българската ъндерграунд култура, от самото и възникване. В противен случай ще останеш цял живот заблуден ценител на псевдо музиканти като Владимир Ампов, когото знам издигаш в култ, и с удоволствие би препоръчал да бъде съпорт на ДМ.
За да погледнеш в бъдещето младежо, трябва да се огледаш и оповаваш на миналото, именно тази безпардонност  разяжда целия народ в момента и е причина за многото ни проблеми - липсата на уважение и традиции, които всеки пикльо(с извинение) е решил да погребва.
И докато младежите като теб не разберат разликите в стойността между песен като Чичонапример и да речем Messiah до тогава ще ви избиват по студентските градчета заобиколени от безброй чалготеки и бърдаци, а за разнообразие жилищни кооперации, а вие кротичко ще стоите ще цъкате и ще се надявате да не сте следващата жертва.
 
Последна редакция: 22 Декември 2008 от kiril101

Good Evening, Sofiaaa!
Kevy
Екип
****
Пол: Жена
Публикации: 1383

Профил WWW
Отговори #64: 22 Декември 2008

... Снощи се справиха на прилично ниво, но аз съм твърдо против те да са подгряващи. Същото се отнася и за Нова Генерация, Клас и т.н.
...

Жоро, понеже си цитирал мен, се чувствам длъжна да ти отговоря.
Ревю, за разлика от Клас и Нова Генерация, не са прекъсвали така дълготрайно кариерата си. Освен това, в събота никак не ми звучаха, като група, която трябва да бъде погребана скоро. И пак казвам, не съм виждала друга банда, която да "вдигне" така публиката преди друга банда.
Нека не забравяме, че голяма част от фен масата на ДМ в България са от малко по-старата генерация... а ние сме израстнали точно с групи, като Ревю, Клас и Нова Генерация... именно това са бандите, които най-много биха оценили възможността да подгряват Депеш и то не само заради възможността да свирят пред пълен стадион, а по същите причини, които ще накарат хора на средна възраст с деца и семейства да се блъскат във фен-зоната на националния стадион. И ако трябва да сме честни, точно това са групите, благодарение на които сега може да гледаме т.нар. нови групи.
Иначе относно Messiah на ПИФ, пак казвам, че парчето много ми харесва и истината е, че това е единствената група от съвременните банди, която бих се радвала да видя преди Депеш.

Все пак, искрено се надявам да видя Ревю на националния догодина!

See what I see!
maya_v
Крал
**
Пол: Жена
Публикации: 990

Профил
Отговори #65: 22 Декември 2008

Ще се включа и аз в дискусията като представител на онова поколение, израснало с Ревю, Нова Генерация и Клас.
На концерта в събота ми направи впечатление, че публиката повече се радваше на Ревю отколкото на Клан Ъф Ксаймъкс, даже имаше хора, които бяха дошли специално заради подгряващата група.
Жоро е от друго поколение, не е живял през онези години и не може да разбере за какво става въпрос и предполагам, че затова реагира така. Но като цяло феновете на ДМ в България, както казаха Киро и Кеви, са от малко по-старата генерация, за които групи като Ревю, Клас и НГ наистина означават нещо.  Усмивка
Последна редакция: 22 Декември 2008 от maya_v

Let me hear you
Make decisions
Without your television
Let me hear you speaking
Just for me

Let me see you
Stripped down to the bone...
N:Mode
Гост
Отговори #66: 22 Декември 2008

За да не бъда груб, ще попитам Kiril 101 само едно нещо: Кой си ти да квалифицираш дадени хора и да казваш кой кога и за какво да има право да си казва мнението?
strange_affection
Странен Любовник
***
Пол: Мъж
Публикации: 451

Профил
Отговори #67: 22 Декември 2008


По-добре не! Хайде да не се излагаме пак с групи, чийто залез отдавна е налице. Не ме разбирайте погрешно - адмирации към Ревю за дългогдишните им изяви и за цалото им творчество, но този тип родни групи нямат нищо общо с Depeche Mode. Или поне вече нямат нищо общо. Снощи се справиха на прилично ниво, но аз съм твърдо против те да са подгряващи. Същото се отнася и за Нова Генерация, Клас и т.н.
Нека погледнем към настоящето и бъдещето, а не към миналото  Намигване

Ти пък от къде се появи и започна да "погребваш"?  Ако трябва да гледаме към настоящето и бъдещето то и самите Депеш Мод трябва отдавна да сме "погребали"...

Аз се появих от нищото. Просто фен, който има мнение и който обича да го изказва, независимо дали ще се хареса на този или онзи модератор или администратор.

Никого не съм "погребал". Изразих адмирации към творчеството на Ревю, което не е в противовес на факта, че те вече залязоха. Ако не се лъжа, последният им албум е от преди близо 8 години, а и през тези 8 години групата в никакъв случай не е сред най-активните на българската сцена.
Повече от нелепо е да сравняваш Depeche Mode и Ревю. Едните творят, издават, обикалят планетата и постоянно привличат нови и нови фенове, а другите седят на едно място от ...


...Разбираема е причината да не можеш да се докоснеш въобще до значимостта на групи като Ревю, Нова Генерация, и Клас, но въпросната причина - младостта ти и неопитността ти, би трябвало да те накара да се поучиш от тези, които са имали възможност да проследят българската ъндерграунд култура, от самото и възникване. В противен случай ще останеш цял живот заблуден ценител на псевдо музиканти като Владимир Ампов, когото знам издигаш в култ, и с удоволствие би препоръчал да бъде съпорт на ДМ...


Една не малка част от групите и артистите, които харесвам са дори по-стари от Ревю, а са и дори (смея да твърдя) доста по-емблематични за времето си.
Годините на един човек не са определящи за него, също както външния му вид  Намигване А и не мисля да се извинявам на някого за това, че съм роден през 1989 година, а не през 1979 (примерно). Това не го решавам аз.
Що се отнася до това, каква музика слушам, и кои артисти харесвам (в случая дори не става дума за артисти, които харесвам, а за такива, които просто уважавам) - това, мисля, си е моя работа. Аз не обсъждам ничий музикален вкус, камо ли да го правя без грам да съм запознат с този човек и неговите предпочитания. В този ред на мисли никъде не съм споменал, че Владимир Ампов ще е подходящ избор за подгряващ на Depeche Mode. Иронията ти е доста повърхностна и това е очевидно.


...За да погледнеш в бъдещето младежо, трябва да се огледаш и оповаваш на миналото, именно тази безпардонност  разяжда целия народ в момента и е причина за многото ни проблеми - липсата на уважение и традиции, които всеки пикльо(с извинение) е решил да погребва...

 
Първо - не виждам аз някъде да съм проявил каквато и да е "безпардонност" към каквото и да е. Второ - "...За да погледнеш в бъдещето младежо, трябва да се огледаш и оповаваш на миналото..." - напълно съм съгласен, но в същото време не мисля, че трябва да гледаме само и единствено към миналото.
Многото проблеми на българския народ са следствие не само от това, но не мисля, че тук му е мястото на този въпрос, а и не съм забелязал в този форум да се обръща подобаващо внимание на тези въпроси.
Що се отнася до сравнението "пикльо" - много много не ме интересува как ме нарича един напълно непознат човек, но си задавам един въпрос: Какво щеше да се случи, ако аз (или някой друг редовен потребител) беше направил подобно сравнение към някой друг? Няма нужда от отговор. Всички го знаем. Намигване


...И докато младежите като теб не разберат разликите в стойността между песен като Чичонапример и да речем Messiah до тогава ще ви избиват по студентските градчета заобиколени от безброй чалготеки и бърдаци, а за разнообразие жилищни кооперации, а вие кротичко ще стоите ще цъкате и ще се надявате да не сте следващата жертва.
 
Разлики в стойностите определено има. Има разлики и в разбиранията на хората, обаче.

Този пасаж от поста ти не говори добре за теб. Кои сме "ние" и кои сте "вие"Бесен Ние живеем в едно общество, в което не трябва да има "ние" и "вие". За жалост, хора като теб (съдя по поста ти), насаждат разделение и това, малко или много, влияе на обстановката в нашето общество (коренът на думата идва от ОБЩ - единен).

Само едно нещо да се уточни - думата е бардак, която произлиза от турски език, и означава чаша.

Интересно ми е как хора, които нямат никаква идея от правене или продуциране на музика си позволяват да крититикуват иронично и без мотиви някаква личност. Ще пропусна това с мисълта, че на критикуващите им е скучно в неделния следобед.  Усмивка

Интересно ми е как хора, които не познават повече от "здравей-здрасти" някого си позволяват да дават оценки по отношение на коментарите им?

В този ред на мисли и на мен ми е интересно как хора, които дори и толкова не познават даден човек, се изказват за него толкова генерално.

... Снощи се справиха на прилично ниво, но аз съм твърдо против те да са подгряващи. Същото се отнася и за Нова Генерация, Клас и т.н.
...

Жоро, понеже си цитирал мен, се чувствам длъжна да ти отговоря.
Ревю, за разлика от Клас и Нова Генерация, не са прекъсвали така дълготрайно кариерата си. Освен това, в събота никак не ми звучаха, като група, която трябва да бъде погребана скоро. И пак казвам, не съм виждала друга банда, която да "вдигне" така публиката преди друга банда.
Нека не забравяме, че голяма част от фен масата на ДМ в България са от малко по-старата генерация... а ние сме израстнали точно с групи, като Ревю, Клас и Нова Генерация... именно това са бандите, които най-много биха оценили възможността да подгряват Депеш и то не само заради възможността да свирят пред пълен стадион, а по същите причини, които ще накарат хора на средна възраст с деца и семейства да се блъскат във фен-зоната на националния стадион. И ако трябва да сме честни, точно това са групите, благодарение на които сега може да гледаме т.нар. нови групи.
Иначе относно Messiah на ПИФ, пак казвам, че парчето много ми харесва и истината е, че това е единствената група от съвременните банди, която бих се радвала да видя преди Депеш.

Все пак, искрено се надявам да видя Ревю на националния догодина!

Кеви, аз нямам нищо против чуждото мнение, просто изказах моето. Съгласен съм, че Ревю бяха адекватни преди Clan of Xymox, a дори на мен ми харесаха повече от хедлайнерите на вечерта. Публиката наистина се радваше много на българската група. Въпросът е, че според мен, има огромна разлика между концерт на Clan of Xymox и такъв на Depeche Mode  Намигване
P.I.F. са много добри, но не знам защо бяха намесени в тази дискусия, при положение, че нямат нищо общо.

Съжалявам само, че поведението на определени хора от екипа и от потребителите, от време на време разваля цялостното добро впечатление, което прави сайтът и форумът. Възмутен съм и от налагането на двоен стандарт по отношение на някои неща.

Темата кривна много от топика. Съжалявам за дългия пост, но не мисля, че е безсмислен. Да не говорим, че има някои неща, които трябва малко по-открито да се казват.

П.С. Ако с последните си два поста съм наранил някой фен на Ревю - искрено се извинявам. Не е било това целта.

Що се отнася до самия лайнъп, за концерта на Depeche Mode в София -  отдавна съм публикувал за какво мечтая аз.  Усмивка

Последна редакция: 22 Декември 2008 от strange_affection
Kevy
Екип
****
Пол: Жена
Публикации: 1383

Профил WWW
Отговори #68: 22 Декември 2008

Искам да уточня, че изказаните от мен мнения са лични и нямат нищо общо със становището на екипа. Надявам се, че не съм засегнала никого, ако е така, съжалявам.
Предполагам, че това за двойните стандарти касае поста на Кирил101, за това ще го оставя сам да обясни изказването си. При всички случаи, обаче, е важно да се знае, че това изказване на Кирил, не е мъмрене от екипа - всеки член на екипа е преди всичко потребител и може да изказва лично мнение и да защитава позиция, колко е коректно то е вече друг въпрос. Така че ако ще се започва някакъв спор, нека не се намесва екипа, защото той няма нищо общо в конкретния случай.

See what I see!
kiril101
Екип
****
Пол: Мъж
Публикации: 666

Профил WWW
Отговори #69: 22 Декември 2008

За да не бъда груб, ще попитам Kiril 101 само едно нещо: Кой си ти да квалифицираш дадени хора и да казваш кой кога и за какво да има право да си казва мнението?

За да ти отговоря в същия тон, без нотка грубост ще ти кажа, че ми е малко странно защо всеки път когато даден спор не те намесва пряко или коствено, се появяваш ти за да ми търсиш сметка за нещо. За да запазя добрия тон ще подмина поредният ти опит да ме зашлевиш зад врата с усмивка.  Усмивка
Ако те интересуват подробности за това кой съм, можеш да погледнеш в профила ми както всеки потребител. 

Good Evening, Sofiaaa!
Пях-сДепеш!Честно!
Смутител
***
Пол: Мъж
Публикации: 279

Профил
Отговори #70: 22 Декември 2008

В качеството си на модератор считано от 01.01.2009 година аз си позволявам да заключа тази тема до официалното ми встъпване в длъжност.
Извинявам се на екипа, че изнасям няколко дни по-рано тази новина, но нямаше как. В четвъртък (01.01.2009 г.) при мен да се яви Кеви за снемане на устни показания във връзка със създадената по-горе ситуация. Кирил 101, ЕнМод и Стрейндж Афекшън в 12,30 часа на Ивановден при мен по график изготвен от самите тях.
Заключ!   Бияч
Време за офтопик: Екипът на 3w.дипьеш-мод.орг Ви поздравява с настъпващите празници.
 Зъл
Последна редакция: 22 Декември 2008 от Пях-сДепеш

freelove for everyone
Kevy
Екип
****
Пол: Жена
Публикации: 1383

Профил WWW
Отговори #71: 22 Декември 2008

.... В четвъртък (01.01.2009 г.) при мен да се яви Кеви за снемане на устни показания във връзка със създадената по-горе ситуация. Кирил 101, ЕнМод и Стрейндж Афекшън в 12,30 часа на Ивановден при мен по график изготвен от самите тях....


Мен защо отделно от другите бре... а и нещо не виждам посочен час... пък и не знам, аз какво общо имам със създалата се ситуация, освен, че казах, че ще се радвам да видя Ревю преди Депеш. което в последствие подкрепих с доводи... какво  устно точно искаш да си снемаме?!  Ухилен

See what I see!
kiril101
Екип
****
Пол: Мъж
Публикации: 666

Профил WWW
Отговори #72: 22 Декември 2008

Преди всичко държа да кажа, както и Кеви спомена преди мен, че аз съм потребител и след това сътрудник в екипа и това ми дава право да изказвам мнение, лично мнение, с което не е ангажиран екипа на сайта. Всяко изявление, обява или каквото и да било друго, което се прави от името на екипа, изрично се обявява за такова, и то най-често се прави в конкретни раздели и теми.

Предполагам е редно, за да защитя позицията си в репликата ми към Жоро - strange_affection да отговоря на всички негови анализи, които прочетох в есето му. За добро или лошо няма да го направя или поне не тук. Съгласен съм, че темата тръгна в погрешна посока, в този ред на мисли не искам да продължавам да я отдалечавам все повече и аз.
В рамките на няколко реда обаче ще си позволя да кажа:
Признавам факта, че до някъде постът ми беше твърде емоционален и излезе извън рамките на добрия тон. Това обаче не значи, че не заставам зад думите изказани в него. Далеч съм от мисълта да забранявам на някой да изказва мнение, или ако го направя няма да е по този начин.
Причината за да отговоря по-остро може да се открие в есето на самия Жоро който казва:
Цитат
Що се отнася до самия лайнъп, за концерта на Depeche Mode в София -  отдавна съм публикувал за какво мечтая аз.

както и

Цитат
Просто фен, който има мнение и който обича да го изказва, независимо дали ще се хареса на този или онзи

След като е изказано мнението за лай....,(там каквато думичка се използваше простете непознаването и омразата ми към чуждиците) на концерта на Депеш Мод, и всички сме осведомени за това. Защо в продължението на темата трябва да се репликира желанието и публикуването на определена група хора за техния мечтан лайнъп(ей научих и аз нещо ново) като грубо се потъпква тяхното право на изказ с думите:

Цитат
По-добре не! Хайде да не се излагаме пак с групи, чийто залез отдавна е налице.Същото се отнася и за Нова Генерация, Клас и т.н.
Нека погледнем към настоящето и бъдещето, а не към миналото.

Тук ще си послужа с реплика от един, поне за мен фундаментален, БГ филм -  "Вчера"
"Ти, моето вчера няма да го пипаш!"
Никой не може и не иска да съди някой, за това кога е роден в това число и аз, но когато някой си позволява да "пипа" моето "вчера",без значение кога е роден, то аз ще реагирам така гневно както и героят във филма изказал тези реплики.

П.П. Свалям шапка и се покланям пред Георги Русев - един от най добрите актьори в света.
 
 


 

Good Evening, Sofiaaa!
Myriam
Някой
**
Пол: Жена
Публикации: 14

Профил
Отговори #73: 23 Декември 2008

а аз така се надявах някой от някъде да е подочул слухове кой ще са подгряващи групи.....

I'm not looking for absolution, forgiveness for the things I do, but before you come to any conclusions, try walking in my shoes
Videlina
Странен Любовник
****
Пол: Жена
Публикации: 477

Профил
Отговори #74: 23 Декември 2008

Аз не обсъждам ничий музикален вкус, камо ли да го правя без грам да съм запознат с този човек и неговите предпочитания.
И от същият автор в една друга тема...
Цитат
Много се дразня, обаче, когато някой говори за една група без много много да е запознат. Нищо лично. Просто има такава тенденция.
Много противоречиви мисли бушуват в главата ти  Усмивка

За подгряващата група ми се иска да е някоя, която наистина да ме подгрее, а не от отекчение  да ми изпари и последната капка бирата  Объркан
Била съм на концерти с такива подгряващи групи, че после като дойде време за концерта и ми се струваше, че е малко мудно и бавно начало.

Angels of the Universe
Страници: 1 ... 3 4 [5] 6 7
  Печат  
 
Прегледай:  

DM.org | Powered by SMF 1.1.2.
© 2004, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.