DM.org Лого
DM.org :: Фенове :: Форум
Angel Bright Icon
Форум
Страници: 1 2 3 [4] 5
  Печат  
Автор Тема: НОВИНИ: [14 МАЙ 2009] Depeche Mode отменят/отлагат концерта в София  (Прочетена 18218 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
kirilart
Екип
****
Пол: Мъж
Публикации: 2405

Профил WWW
Отговори #45: 15 Май 2009

Цитат
относно сме и туборг, странно ми е че някой изобщо мисли за тях - в случай, че има пренасрочване на дати, това ще има да де възможност да продадат още повече билети за събитието.

Мао, а замислял ли си се, колко струва наемането на стадион "В. Левски", цялата тази скъпоструваща реклама, на която се радвахме за този концерт, както и всички останали логистични разходи оставащи в сянка. Всичко това ще се повтори като разход за организаторите за евентуалните втори дати, а в случая с Туборг ще е по 3 за трите дати, на които са единствен спонсор. За СМЕ не ми пука особено, защото те са просто изпълнители, парите идват от Туборг и ако те са закъсали с тези концерти, ако ще Дейв да пръщи от здраве след седмица-две, концерт в София няма да има повторно.
Представям си думите ти обърнати и срещу ДМ.орг като организатори на концерта на Девижън в София.
Цитат
Как може някой да мисли въобще за екипа на ДМ.орг при положение, че групата няма да дойде?
Искрено ми се иска да не го мислиш този вариант, щото нищо на този свят не е даденост и за да си размахваме ръцете и да пеем на концерт, някой си е скъсал гъза от бачкане да е всичко както трябва.
MAO BOY
Висш Любовник
****
Публикации: 1576

Профил
Отговори #46: 15 Май 2009

оттук произлизат доста въпроси. каква точно е ролята на туборг в организацията и съответно дали участват при разпределяне на приходите от концерт? второто ми се вижда доста логично, тъй като това е бизнес и за да налееш един куп пари за хонорари, наем, реклама и т.н. трябва да  има възможност за печалба. разбира се посредством рекламата на концерта, те продават и продукта си.

има два варианта:
да няма концерт
да бъде пренасрочен концерта

при вариант 1 съм сигурен, че има застраховка, която ги обезщтетява, иначи нямаше да има концерти защото, дори и компания от най-голям мащаб не би сложила на карта една такава инвестиция.

при вариант 2 би трябвало да има нова кампания за продажба на билети, която струва пари, но която ще доведе до нови продажби, а с пруисъствието на туборг на рекламния пазар със сигурност са получили и биха получили уникални цени за реклама.

аналогията с депеш-мод орг и на мен ми хрумна,  при отмяна на концерта губите ли направените разходи. все пак това е събитие от възможно най-голям за българия мащаб, така че със сигурност всички договори и възможности са обмислени за да защитят компанията, която налива парите за реализиране на събитието. никой не знае и какъв точно е договора с групата. може да има клаиуза за задължително пренасрочване или друга клауза.

Alice est partie en voyage
La tête dans les nuages
kirilart
Екип
****
Пол: Мъж
Публикации: 2405

Профил WWW
Отговори #47: 15 Май 2009

Няма как да надникнем в договорите им, но при всички положения ще са на загуба от събитията, които ще повторят, достатъчно е да сметне човек като цяло продажбите на билети и ще види, че не покриват разходите дори по първото шоу.

Не съм тръгнал да се тръшкам, как Туборг ще фалират, защото е абсурдно дори да помислим за такова нещо, но смятам че труда и усилията трябва да уважават. Колкото до това кой, как е застрахован ще ти кажа само, че в световен мащаб най-големия страх за всеки един промоутър е пропадане на шоуто по независещи от изпълнителя причини.

Цитат
аналогията с депеш-мод орг и на мен ми хрумна,  при отмяна на концерта губите ли направените разходи.
Близко е до ума, че губиш всичко и ако искаш да реализараш шоуто, трябва отново да наемеш зала, техника, реклама за събитието, което си е чиста загуба. В противен случай връщаш парите от продажбите на билети и оставаш пак с разходите от непровелото се шоу на гърба си - пак губиш. Ситуацията е губиш - губиш. Въпроса е доколко може един организатор да си я позволи два пъти. Всяка компания, дори и най-големите си работят с бюджети и ако той е изчерпан няма да налеят допълнително пари.
lacunababe
Новороден
**
Пол: Жена
Публикации: 4

Профил
Отговори #48: 15 Май 2009

Застраховката е непосилна за всеки един промоутър на Балканите.Този факт е достатъчно красноречив за изхода от ситуацията.Ако се потвърдят и слуховете,които се въртят в момента за истинското състояние на Дейв,положението става почти катастрофално.Ако трябва да перефразирам-"Днес на Балканите,утре и на други полуострови и континенти".За мен Туборг гриин фест няма да има,а и думичката,която стои срещу нашата дата в официалния сайт на групата не ми вдъхва грам оптимизъм.
Последна редакция: 15 Май 2009 от lacunababe

As I lay here with you
The shame lies with us...
MAO BOY
Висш Любовник
****
Публикации: 1576

Профил
Отговори #49: 15 Май 2009

Цитат
но смятам че труда и усилията трябва да уважават.

100% съгласен, никой не омаловажа ролята им и шапка им сваляме, че са вкарали билетите в тези ценови граници и разбира се, че ни дадоха тази възможност на първо място. просто не мисля как точно ще се отрази концерта на туборг, тъй като съм убеден, че са си вързали гащите, така че да не пишат направената инвестиция в графата загуби. а че такива може да има, няма спор, но такива търпят всички по веригата.

трудно е да разсъждаваш върху нещо, за което нямаш почти никаква информация и само правиш предположения.

не ми се иска изобщо да си мисля за отмяна на концерти сега, всички се надяваме че ще има нова дата.

Последна редакция: 15 Май 2009 от MAO BOY

Alice est partie en voyage
La tête dans les nuages
SEDONA
Новороден
*
Пол: Жена
Публикации: 1

Профил
Отговори #50: 15 Май 2009

Тъжно, но факт!  Плачещ Плачещ Плачещ

Отива най-позитивния пич на гробищата, оглежда се и възкликва: - Ехааааа, колко плюсове има тука!  Намигване

Рано или късно ще има концерт! Усмивка
Hellmaster
Кукла
**
Пол: Мъж
Публикации: 26

Профил
Отговори #51: 15 Май 2009

Тези въпросни дупки малко ме съмняват. Все пак, те най-верояно са предвидени за заснимане на клиповете към синглите.

Това означава, според мен, че евентуално оставаме за пролетта на 2010.
MAO BOY
Висш Любовник
****
Публикации: 1576

Профил
Отговори #52: 15 Май 2009

Цитат
-"Днес на Балканите,утре и на други полуострови и континенти".За мен Туборг гриин фест няма да има,а и думичката,която стои срещу нашата дата в официалния сайт на групата не ми вдъхва грам оптимизъм.

ако искате да почнем с предчуствията и сънищата, които заляха форума напоследък. защо изобщо хората слушат дивотиите, които се пишат, някои вече даже отписват турнето, слагст нови диагнози и всякакви подобни дивотии.

това за официалния сайт нещо не го разбрах - каквото стои срещу нашата дата, стои и срещу другите. специално отдолу хората са дали разяснение по въпроса.

Цитат
Отива най-позитивния пич на гробищата, оглежда се и възкликва: - Ехааааа, колко плюсове има тука!
 

това пък изобщо не го чатнах.

предполагам, че до сряда най късно ще има ново съобщение за съдбата на концертите.
Последна редакция: 15 Май 2009 от Admirer

Alice est partie en voyage
La tête dans les nuages
briniti
Новороден
*
Пол: Жена
Публикации: 2

Профил
Отговори #53: 15 Май 2009

Наистина много простотии се изписаха тук тези дни.. в края на краищата никой не е умрял и нищо не е загубено.. ако се отмени концерта в София, Европа ще ни чака цяло лято.. помислете си за Будапеща, Прага и т.н...

Let me show you the world in my eyes...
depeche89
Новороден
*
Публикации: 1

Профил
Отговори #54: 15 Май 2009

Аз лично бих си запазил билета,много се надявам концерта да се състои
bakuramariks
Джуниър
***
Пол: Жена
Публикации: 73

Профил
Отговори #55: 15 Май 2009

... ако се отмени концерта в София, Европа ще ни чака цяло лято.. помислете си за Будапеща, Прага и т.н...

Да, но не всички имат възможност да ходят на концерти в чужбина.

Humans can become anything.
briniti
Новороден
*
Пол: Жена
Публикации: 2

Профил
Отговори #56: 15 Май 2009

... ако се отмени концерта в София, Европа ще ни чака цяло лято.. помислете си за Будапеща, Прага и т.н...

Да, но не всички имат възможност да ходят на концерти в чужбина.

Да, права си, така е..  а и аз съм една оптимистка.. оказа се че за Будапеща за 23.06. вече няма билети.. има за 2010 ..

Let me show you the world in my eyes...
amarinska
Новороден
***
Пол: Жена
Публикации: 5

Профил
Отговори #57: 15 Май 2009

Според мен биха могли да направят нещо с концертите в Германия. Все пак имат по два концерта в Dusseldorf и Liepzig, да не говорим, че имат концерти в градове, които са сравнително близо един до друг. Ако все пак има някаква справедливост за феновете, би трябвало да се измисли някакво решение, така че да няма разочаровани...все пак 4 концерта могат да сместят някъде. Стига Дейв да оздравее и да няма повече отложени концерти.

Аз имам надежда, че ще ги видим скоро.
Последна редакция: 15 Май 2009 от kirilart
Ivelina_10
Странен Любовник
*
Пол: Жена
Публикации: 406

Профил
Отговори #58: 15 Май 2009

мислиш ли, че ще отменят концерти там само защото градовете са близо, или имат по 2 концерта. мился си, че ако билетите им са продадени никога няма да го направят. спокойно бе! ще има концерт и  за нас. феновете сме особена порода хора - можем да чакаме колкото трябва, стига всички да сме живи и здрави!  Усмивка
rusimode
Агент
****
Пол: Мъж
Публикации: 116

Профил
Отговори #59: 15 Май 2009

spored men biha mogli da napravqt neshto s concertite v Germany.Vse pak imat po dva concerta v Dusseldorf i Liepzig ,da ne govorim che imat concerti v gradove koito sa sravnitelno blizo edin do drug.Ako vse pak ima nqkakva spravedlivost za fanovete ,bi trqbavlo da se izmisli nqkakvo reshenie ,taka che da nqwma razocharovani...vse pak 4 concerta
 mogat da smestqt nqkyde .Stiga Dave da ozdravee i da nqma poveche otlojeni concerti.

Az imam nadejda che shte gi vidim skoro.

  Шок Идиот Бияч
Последна редакция: 15 Май 2009 от rusimode

TOTU2009/10 - Berlin / Frankfurt / Muenchen / Rome / Mailand / Mannheim / Barcelona / Barcelona / Nuernberg / London / London / Manchester / Berlin / Duesseldorf
Страници: 1 2 3 [4] 5
  Печат  
 
Прегледай:  

DM.org | Powered by SMF 1.1.2.
© 2004, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.