виктор, не искам да ти обиждам статията, понеже представлява интелектуален труд, но това според мен е история, която до голяма степен ти си преразказал с елементи на лични разсъждения.
личи до каква степен си запознат... след като един вид от kraftwerk скачаш на trance, като минаваш през няколко групи и изпълнители, които са по-скоро pop.
също ми направи впечатление как си пропуснал и
gary numan, които е величие от ранга на kraft.
въпросният електро-индъстриъл за който говорите си е отделен стил и се нарича
EBM (electro body music). най-явни представители на този стил са едни други светила наречени Front 242.
Nitzer Ebb също са едни от имената, които няма как да пропусна.
има различни стилове... electropop, electroclash, synthpop... за мен всичкото това е електронна музика, понеже се използват цифрови или аналогови електронни звуци, дръм машини и електро семпли.
дребнавостта, в която си изпаднал... не е градивна.
а я им пояснете какво разбирате под понятието "електронни грипи",защото отделих внимание да чуя нещо от вашите "електронни групи"...от 6 години слушам електронна музика и ...такива електронни групи не бях чувал .Да не мислите че като има електронно някакво звучение и е веднага електронна група.Ми то и чалгата сам слушал ползват някакви клубни семпли Електронни групи мога да нареча(колкото и да не ги слушам) феитлес,ъндеруърлд,ту мени диджейс.Явно не сте слушали татковците не само според мен но и според много хора на електронната музика лайбах - откриватели на словенската електронна сцена и въобще едни от патриотите на този стил.
Още много плочи ще има да извъртите докато разберете музиката(така ми казваше един приятел)
преди време ми се налагаше да работя с група тинейджъри, които организираха psy trance партита. музикалната им култура се простираше до няколко транс подразделения и до там.
laibach са от 80те не виждам какви татковци са.
те по вашите разграничения не са електронна група, а са рок.
както и пънк и ню уейв.... те също са подразделение на рок-а.
обаче това прави ли De/Vision рок група ?
истината е, че аз знам какво е искал да каже Padan. но не знам вие, какво разбирате по електронно звучене... явно рейв културата ви е повлияла малко повече. и за вас единица за електронна група е astral projection.