Определено имах известни страхове, че новият албум няма да ми хареса. А Ritual ми е по- на сърце, което вероятно се дължи и на първоначално почти спонтанно посетения концерт в Барселона от турнето през март 2011.
С пускането обаче на Getting even не останах никак разочарована. Истински разкош е и трябва да бъде сингъл, заедно и с Mother Tongue, и може би Goldmine. Тези три парчета имат най-голям хитов потенциал според мен.
Клипът на There goes our love again никак не ми се нрави, не си спомням да съм им гледала някой клип повече от веднъж, може би с изключение на Farewell to the fairground. Иначе би ми бил зор. Change пък я скипвам повечето пъти, не знам, не мога още да я възприема изцяло, баладите по принцип са ми по-трудни. Не ме впечетли още с пускането в Soundcloud преди да излезе Big TV. Но може би след време.
За мен албумът като цяло е много силен, песните са някак си точно подредени една след друга, има определена последователност и наситеност. Да, по-мелодични са. На места много ми напомня на Tears for Fears.
Как ми се иска да ги гледам някъде до края на годината. Или пък следващата като подгряващи.

Но струва ми се, трябва да се случи чудо.
Искам само да отбележа, че Хари много се е разхубавил.

Само че докато слушам албума, все се натъжавам. Не успях да го обсъдя с Киро...