DM.org Лого
DM.org :: Фенове :: Форум
Angel Bright Icon
Форум
Страници: [1]
  Печат  
Автор Тема: Basic  (Прочетена 2155 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
kiril101
Екип
****
Пол: Мъж
Публикации: 666

Профил WWW
16 Април 2010

 Наследниците на Depeche Mode, или какво е да си имаш "чичо".

 Базилдън - малко градче на изток от Лондон изпълнено със скука и отрудени хора. Подобни градчета не са едно и две на острова, но ще се досетите ли за името на друго, освен на споменатото до момента. Аз лично не се сещам.
Това, с което до този момент беше известен Базилдън за милиони хора по света, и получил статут на Йерусалим и Мека взети, заедно за тези същите няколко милиона, беше именно Depeche Mode.
 От няколко дни насам, Базилдън има повод за нова гордост - двама младежи с простичкото и клиширано име - Basic.  Но защо е необходимо да имаш по-фрапиращо и набиващо се на очи име, когато си имаш "чичо" жива легенда. До тук добре, в крайна сметка никой не е виновен за това, какъв се е родил.
 Това, което в България сме превърнали в характерна национална традиция и нарекли с колоритния термин "шуробаджанащина" не е наш патент. Макар и в по-семпла форма то съществува навсякъде по-света.
Въпросът е: Какъв е мотивът на страниците на официалния сайт на една институция в музикалния свят(о да, сигурен съм, че осъзнават този си статус) да се появи като новина представянето на въпросното дуо?
Като освен всичко се подчертава роднинската им връзка с Мартин Гор, и завършва с "безобиден" съвет да се запознаем с тяхното творчество, и бъдешите им изяви на живо.
 След като се "поразрових" из интернет разбрах, че това далеч не е единствената група от Базилдън бореща се за място под слънцето. Защо обаче точно тази група намери място на страницата на Depeche Mode?
С какво заслужиха такова внимание и подобна безплатна реклама, която точно на това място е не просто реклама, а ракета носител пренасащя те в съвсем различно измерение.
 Излишно е да ви обяснявам, какво отражение има тази статия. В сравнение с много други сайтове подобни на нашия, ние сме направо изостанали, понеже не сме коментирали все още група Basic.
А трябва ли да го правим? Няма как, не може да оставаме по-назад от другите. Друг е въпроса, какво подтиква тези коментари.
Лично на мен, неприятно впечатление ми направи, не младата група вървяща по стъпките на чичо си, а статията в официалния сайт на чичовата им група. Защото в моето съзнание, като неделима част от авторитета на Depeche Mode до този момент, беше тяхната позиция, да не заемат страна и отношение в каузи, каквито и да били те, именно поради факта, какво отражение би имало едно тяхно подобно изявление. Това, според мен, до голяма степен повлия на кариерата им, защото искаха хората да ги познават и харесват заради музиката, която правят. Те никога не са били "фалшиви герои".
Защо изведнъж така наивно и точно по такъв начин позагърбиха принципа? Ще кажете, че това няма да доведе до трета светова война. Да, така е, но принципа не е ли важен?
 Лично аз, пожелавам успех на момчетата от Basic в това, което им предстои.
Дали това обаче е начина да станат популярни сред милиони хора, оставям да прецените сами.

Basic in MySpace
Basic in Facebook
   

Good Evening, Sofiaaa!
kirilart
Екип
****
Пол: Мъж
Публикации: 2405

Профил WWW
Отговори #1: 17 Април 2010

Наистина изненадваща и необяснима за мен новина. Едва ли това е най-правилния начин да се помогне на роднинчетата. Влиянието на Депеш е голямо и просто можеха да ги уредят с договор я в Мют, я в някоя по-малка звукозаписна компания. Прослушах им песните в Майспейс и макар да са приятни не ги намирам за нещо забележително, което още повече подсилва усещането за шуробаджанащина.
Чудя се сега, дали и Анди няма да удари едно рамо на родата от село?!?
Ухилен
kiril101
Екип
****
Пол: Мъж
Публикации: 666

Профил WWW
Отговори #2: 17 Април 2010


Чудя се сега, дали и Анди няма да удари едно рамо на родата от село?!?
Ухилен

Съвсем в страни от темата за Basic (за което се извинявам), но ще се окажеш съвсем прав.
Преди конвеншъна си говорихме в Валери, че синът на Анди учи за
Sound Engineer. В този ред на мисли може да очакваме следващото турне да бъде едно голямо семейно турне. Като се започне от техническия екип, и се стигне до подгряващата банда. Намигване

П.П. Ако зависеше от мен бих ударил едно рамо на Viva Lee. Тя в момента май е позарязала музикалната кариера, но песните които чух в MySpace ми допадат определено.

Good Evening, Sofiaaa!
maya_v
Крал
**
Пол: Жена
Публикации: 990

Профил
Отговори #3: 17 Април 2010

Ха ха а също така може и ди джей сета преди да излязат ДМ на сцената да бъде на Кало Гор, като гледам малкият сладур още от сега се подготвя за бъдещи ди джейски изяви.  Намигване


* calo dj.jpg (19.4 KB, 270x360 - видяно 252 пъти.)

Let me hear you
Make decisions
Without your television
Let me hear you speaking
Just for me

Let me see you
Stripped down to the bone...
Страници: [1]
  Печат  
 
Прегледай:  

DM.org | Powered by SMF 1.1.2.
© 2004, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.