DM.org Лого
DM.org :: Фенове :: Форум
Angel Bright Icon
Форум
Страници: [1]
  Печат  
Автор Тема: DVD  (Прочетена 5735 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
MAO BOY
Висш Любовник
****
Публикации: 1576

Профил
DVD
01 Декември 2014

Едно време тук писахме.
Гледах ДВД-то или поне основният диск с концерта от Берлин, до другото не съм стигнал още.
Подариха ми делукс едишън-а и кутийката е много компактна и приятна и не трябва да отделиш един квадрат от стаята ти за да го съхраняваш, както примерно делукс едишън-а на миналия албум.
Артуърк - ами всичко е семпло. в книжката има разни записки и рисунки на Антон предполагам, които се отнасят до сцената и видеотата от тура. Оттам запомних, че в Precious участват точно 25 кучета.
На мен ми се видя странно, че в ДВД-то от Берлин снимките в книжката са от Амстердам и тези, които бяха на амстердамския концерт може да се разпознаят на снимката с публиката. Иначе снимките са с едно такова почти аматьорско качество, сякаш са кадри на ученик в курс по фотография, който не е имал много добра техника за случая.
Иначе от концерта съм по-скоро доволен. За разлика от двете предишни двд-та, на това ми допадна погледа на антон и как е отразен концерта. според мен баланса между близки и далечни кадри е доста добър и отразява екстра случващото се на сцената, както и видеотата на екраните. Кадрите са много и разнообразни и не забелязах повтаряемост, което ми допадна. В същото време целият акцент е върху случващото се на сцената и публиката е по-скоро някакво петно, което почти не се забелязва, а и доста бегло е участието и в аудиото. От цялото ДВД единствено на JCGE ми се стори, че публикта се е събудила и присъства на парти. Дори на NLMDA кадрите с ръцете не ми се видяха впечатляващи изобщо, а и като цяло освен ч 5-6 пъти показаха за 2-3 секунди залата, усещането по-скоро беше като да гледаш концерт от по-скоро малка зала.
Относно сет-а, ясно е че най-добрият ръкав беше летният и сякаш и емоцията в него беше по-голяма, а и като цяло ДМ май не са минавали друг път 2-та часа. Направи ми впечатление особено гледайки ДВД-то, че сета е доста бавен и разбира се голяма част от песните се припокриват с миналите ДВД-та.
На мен най-много ми харесаха двете парчета на Мартин – The Child Inside и But Not Tonight и разбира се визията на Should Be Higher.
Като цяло съм по-скоро доволен, но някакси няма го уау-ефекта и отново ще кажа, че бивайки толкова мащабно турне поне моите очаквания откъм сцена и визия бяха по-големи. Също така доста предвидими им бяха решенията за място на заснемане – Royal Albert Hall – миналото турне и някой стадион на това са къде къде по-добри избори. Опряли са се отново на рутинния избор.
Със сигурност това двд ще зарадва тези, които са видели един концерт от турнето и Антон си е свършил професионално работата.
Да се надяваме, че това ще е края на ерата на Хилиър. Аз лично искам да има повече промени, но след такова мамут турне, по-добре да си починат по-дълго и да огладнеят за музика.

Alice est partie en voyage
La tête dans les nuages
Ginger
Смутител
*
Пол: Мъж
Публикации: 249

Профил WWW
Отговори #1: 02 Декември 2014

Нито ще си купя, нито ще гледам DVD-то от Берлин. Практиката ми показва, че последните две видеоиздания на Депеш Мод съм ги гледал точно три пъти общо. Не ми харесват, не ме грабват така, както Devotional и дори ONIP. Да не говорим, че във всяко DVD има общо десетина песни, които се повтарят отново и отново, плюс някои нови, чието ниво от петнайсетина години насам пада константно. Парчетата, които наистина си заслужава да се гледат (например Higher Love) мога да си ги пусна и в youtube. Тази практика на някои групи да продават 30 години един и същ продукт не ми се нрави. Донякъде разбирам хората, които са изцяло отдадени на Депеш Мод, но не виждам логика през 4 години да ми продават лайв изпълнение на Enjoy The Silence, Never Let Me Down Again и т.н. и аз всеки път да си ги купувам.
MAO BOY
Висш Любовник
****
Публикации: 1576

Профил
Отговори #2: 02 Декември 2014

деликатна е тази тема.
ходейки на концерт аз предимно очаквам да чуя новите парчета и такива, които не са били изпълнявани отдавна. само, че за 90% от хората, които ходят на техните концерти е точно обратното. аз не мога да не си го купя, оже да ми стои като сувенир, но исках да го имам това двд - на мен очакванията винаги са ми по-големи, макар че от концерта в софия бях толкова доволен, че наистина нямах забележки. предполагам, че ис  възрастта и с броят на гледаните концерти човек става по капризен, но все пак не може да не сравняваш техния продукт с такъв на други актуални групи. Като че ли този концерт не отразява напълно турнето. и аз се присетих за higher love, която трябваше да намери място дори и като бонус.

Alice est partie en voyage
La tête dans les nuages
MAO BOY
Висш Любовник
****
Публикации: 1576

Профил
Отговори #3: 08 Декември 2014

има разни грешки в пакета - в обложката на cd1 и cd2 има част от снимка, която е принтирана и на самия диск, само че картинката, която отговаря на cd1 е принтирана на cd2 и обратното.
В дискографията има изпуснати 2 албума
Такива неща обикновено се случват, когато материалите се подават за печат в последния момент, а едва ли това е случая с ДВД-то.

Oсвен това звука на двд-то не е стерео.
Последна редакция: 08 Декември 2014 от MAO BOY

Alice est partie en voyage
La tête dans les nuages
MAO BOY
Висш Любовник
****
Публикации: 1576

Профил
Отговори #4: 02 Януари 2015

изобщо някой гледа ли ДВД-то?

Alice est partie en voyage
La tête dans les nuages
Пях-сДепеш!Честно!
Смутител
***
Пол: Мъж
Публикации: 279

Профил
Отговори #5: 05 Януари 2015

изобщо някой гледа ли ДВД-то?
Аз още не съм Бияч

freelove for everyone
MAO BOY
Висш Любовник
****
Публикации: 1576

Профил
Отговори #6: 05 Януари 2015


[/quote]
Аз още не съм Бияч
[/quote]
ами хайде де, това да не е като виното, да го чакаш да отлежи?

Alice est partie en voyage
La tête dans les nuages
Страници: [1]
  Печат  
 
Прегледай:  

DM.org | Powered by SMF 1.1.2.
© 2004, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.