Позволих си да преименувам заглавието на темата (макар и малко нескопосано) от "нов албум на Erasure" само "Erasure", защото смятам, че този дует заслужава цяла собствена тема.
Лично за мен работата на Винс Кларк след напускането на ДМ никак не ми е неприятна. Доста често в песните на Erasure може да откриете онова звучене познато ни от дебютният албум на ДМ. И понеже аз доста харесвам '81, това което прави Винс определено привлича вниманието ми. А това което "предстои" да излезе още повече ме заинтригува, казва се :
Light At The End Of The World
Чисто новичкият албум престои да види бял свят в края на Май (UK 21 US 22)
Това което различава двете издания на албума е присъствието на две бих казал b-side парчета в лимитираната серия на албума. В стандартият вариант ще се насладите на десет типични според мен за Erasure парчета. Албумът както обикновено е добре балансиран из между по-динамични и почти баладични синт изпълнениния, също така характерни за Винс и Анди (не този Анди а онзи Анди

)
Пилотният сингъл от албумa на дуета е вече на пазара от началото на Април.
I Could Fall In Love With You
За съжаление скромничкото им турне тази година се простира далеч от границите на родината, така че вероятността да видим още един член на ДМ, макар и бивш, на живо са бих казал нулеви.