DM.org Лого
DM.org :: Новини
Angel Bright Icon
Други ::  Първото интервю на Client за България 11 Септември 2005
Преди месец взехме интервю с вокалистката на CLIENT - Sarah Blackwood или просто Client B, което с най-голямо удоволствие ви го предоставяме. Client са първата, и засега единствената група, която се издава от лейбъла на Флеч. Освен тази връзка с Депеш Мод, в последния им албум City (2004) Мартин Гор се подвизава като беквокал в песента Overdrive, а освен че ги издава и ги подгрява като DJ, Флеч направи и ремикс към сингъла им Radio. Преди това Client дебютираха с едноименния си албум през 2003. За бъдещите им планове,както и за работата им с гостите в албумите им прочететe по-надолу.


Първото което бих искал да те попитам е за кога се планира третия албум на CLIENT - ще бъде ли издаден той тази година или следващата.

Client B: Силно се надяваме се да имаме нов албум през следващата 2006-та година.

В последния ваш албум имаше колаборации с Пит Дохърти и Карл Барат от Либъртайнс, както и Мартин Гор. Ще има ли такива приятни изненади и в новия албум?

Client B: Да, разбира се, че ще има изненади. Работата ни с Карл се получи много добре и ще си сътрудничим с него отново.

Чувствате ли се вече известни или сте все още "down to the underground"?

Client B: Все още се чувстваме доста ъндърграунд, но покрай турнетата ни доста хора откриват музиката на CLIENT, което много ни радва.

Очевидно е че музиката на CLIENT е доста повлияна от ню/дарк уейва през 80-те. Кои са вашите любими групи от този период?

Client B: Обожаваме групи като Joy division, DAF, Throbbing Gristle, The Sound, New Order и Kraftwerk.

Кое според теб е най-революционното и иноваторско десетилетие? 60-те, 70-те, 80-те или 90-те?

Client B: За мен безпорно най-иновативното десетилетие е това на 80-те. Десетилетието на машините!

Какво е мнението ти за Live 8? Това начин за добиване на популярност, чарт позиции и пари, или истински акт за спасяването на Африка?     

Client B: Страхувам се, че е първото. Ако хората наистина искат да спасят  Африка те трябва да се занимават най-вече с ужасяващата заплаха от СПИН,което унищожава нашия живот. Брат ми живее в Замбия така че съм добре осведомена за проблемите на континента – баща ми е учен и специализира в Африка.

Докато записваше втория албум чувстваше ли се по-уверена в таланта си?

Client B: Определено!

Какво е да бъдеш част от CLIENT?

Client B: To never immitate - only inovate!

Има те ли планове да промените или разширите звученето си в бъдеще?

Client B: Вероятно ще използваме повече барабани в звученето си следващия път.

Какво е да работиш с хора като Мартин Гор,Анди Флечър,Карл Барат или Пит Дохърти?

Client B: Невероятно: Пит и Карл са толкова rock n roll – те допринесоха с малко неприлично и секси звучене на албума. Мартин беше истински джентълмен - той добави госпъл вокали на Overdrive – имахме честта да работим с 3-ма невероятно талантливи хора!

Какво би казала на българските фенове?

Client B: Моля ви, поканете ни да свирим и при вас!Прикаченият файл е изтрит при прочистване.


---