DM.org Лого
DM.org :: Новини
Angel Bright Icon
Солови проекти ::  Ревю на соло дебюта на Christian Eigner 16 Март 2006
В края на миналата година излезе соло албумът на Christian Eigner - концертен барабанист на Депеш Мод от 97-ма, като в последния албум на ДМ, той има голям принос и в написването му, пишейки заедно с Дейв песните Suffer Well, Nothing's Impossible и I Want It All.

Макар и с малко закъснение сме готови да ви предоставим наше собствено ревю на Recovery - aлбум съчетаващ в себе си разнообразни настроения и емоции.

Stalking - 4:02

Започва някакси релаксиращо и впоследствие музиката преминава в тежки индъстриъл синтезатори. Вокалистка във всички песни е Barca Baxant, която е просто прекрасна.

Watch Me Grow - 4:33

Четох веднъж из сайта на Ейгнър (www.christianeigner.com), че когато пише песни, той си представя различни пейзажи, като някои са направо сюреалистични. Слушайки Watch Me Grow се убеждавам в това - някакси просто настроението те въвежда или по-скоро събужда въображението ти за различни картини - градини, слънце, залези, пътуване...очертава се албум, който мога да слушам докато пътувам...да кажем за концерт на Депеш Мод в София.

Go - 4:29

Започва интересно, многопластово, нещо като по-мрачно продължение на Watch Me Grow. Отне ми малко време, но може да се каже, че тази песен ми влезе под кожата.

Road To Nowhere - 4:54

Песента започва с пиано, което ме наведе за мисълта за дъжд, старинни сгради, Виена...
Настроението е балансирано, като на няколко места се появяват малко по-мрачни синтезатори. Много силна песен, невероятно миксиране на музиката.

Recovery - 4:11

Отново ме връща в концепцията за пейзажите, застъпена и в изключително красивия artwork. Също много добра песен, въпреки че имам чувството, че "highlight"-а на албума предстои.

Empty Stage - 3:59

Началните ноти те правят съпричастен към по-потискаща атмосфера, която е прекъсната от по-позитивен припев. Впоследствие се намесват китари, правейки песента като цяло наистина по-тежка.

Mood For Love - 4:18

Mood For Love е бавна като темпо...някакси любовно. Приятна, но във никакъв случай не е най-добрата. На моменти Барка сякаш напомня Бет от Портисхед.

Still Here - 5:12

Вокалите започват учудващо весело, но преминават в типичничния си летаргичен стил. Също спокойна мелодия, като има един семпъл доста напомнящ за I Want It All.
Still Here като цяло е песен, която се слуша в определени настроения. Поредното добро попадение отстрана на Mr.Eigner&Co.

Perfect - 3:43
Не знам защо, но началото ми напомни за Pet Shop Boys. Гласът на Баксант е заглушен и има разни интересни моменти, но като цяло е малко посредствена песен.

Air - 5:03

На места вокалите са изнесени, като в гласа се усеща някаква болка, замисленост, някаква вътрешна философия...Air е безспорно един от силните моменти в Recovery.

Girl - 7:14

Започва с неясен женски глас, като думите не могат да се доловят. Изведнъж преминава в по-клубен ритъм, а скоро пак се появяват мистериозните вокали. Мисля обаче, че някакси е прекалено дълга.

Brothers - 8:47

Интересна като композиция, като към края Ейгнър здраво удря барабаните Готин Малко известен факт е, че Кристиян освен барабанист, е и доста добър кийбордист...и..ъъ..чува се.


За повече информация:

http://www.christianeigner.com/

Прикаченият файл е изтрит при прочистване.


---