DM.org Лого
DM.org :: Архив
Angel Bright Icon
Ексклузивни ::  Интервю с Бен Гарет (frYars) 14 Декември 2008
Дебютният албум на frYars, озаглавен "Dark Young Hearts", привлича вниманието не само с това, че е дело на амбициозния лондончанин Бен Гарет, но и с участието на Дейв Гахан в албума.

Песента "Visitors", която двамата са записали, ще направи премиерата си на 15-ти декември, когато всички регистрирали се тук ще получат на имейлите си линк към песентa.

Ако искате да узнаете повече за предстоящия албум и колаборацията с Дейв, може да прочетете интервюто, което Бен даде специално за DM.org:За създаването на frYars

Когато бях на 16 се сдобих с Fruity Loops и започнах да правя електронно ориентирана музика, която след това качвах в Интернет. Впоследствие започнах и да пея.

"The Ides" EP и "Perdify" EP

Беше по-скоро избор между EP и сингли, тъй като frYars е нещо доста трудно обяснимо, така че ми се искаше да издам колкото се може повече от записано. Но същевременно не бях все още готов да издам цял албум.

За "Visitors" и Дейв Гахан

Люк Смит, с когото продуцирах "Dark Young Hearts", програмира новия на Depeche Mode и когато миксирах една моя песен, докато те не използваха студиото, Дейв влезе и просто поиска да запише вокалите за нея. Името и е "Visitors".

За Люк Смит

Люк и аз се сработваме чудесно. Мисля, че имаме много близък вкус към музиката, а и неговият проект Clor не е чак толкова далеч от frYars на моменти. Той много добре разбира от какво се нуждая като продуциране, така че съм сигурен, че е дал всичко от себе си в работата си с Мартин и Дейв.

Tекстовете в "Perdify" EP

"Потокът на мисълта" винаги ми е харесвал като начин на писане и някои от песните са създадени така. Но обикновено планирам детайлно текстовете, които често са свързани с нещо друго, което съм написал преди. Албумът ще е свързан с теми като поведението на хората, решенията, които вземат и как ги оправдават.

         
Концертите с Goldfrapp

Получих като цяло добри отзиви от феновете на Алисън, въпреки че съм сигурен, че на не малко музиката ми не им е допаднала. Мисля, че има много различни типове хора, които по различен начин харесват това, което правят Goldfrapp. Залите, в които свирихме бяха невероятни. А и Goldfrapp също бяха щастливи от случващото се.

"Dark Young Hearts"

Какво ще откриете в този албум, което няма да чуете в никой друг? Надявам се много. Не съм много сигурен как най-добре бих го описал. Когато го чуете, пишете ми какво мислите за него.

www.myspace.com/fryars

Досега за DM.org интервюта са дали:

Сара Блекууд (Client), Джейми Майерсън, Георги Георгиев (Остава), Оливия Лювел, Стив Малинс, Babylonia, Брайън Грифин, Саймън Гилбърт (Suede, The Futon), Борис Бенко (Silence), Assemblage 23, Джо Ричардсън (Recoil), Мартин Ленобъл (Jane's Addiction, Porno For Pyros), Виктор Индризо, Minerve, Карл Бартош (ex-Kraftwerk), Томас Адам (De/Vision), Ричард Силвъртърн (Mesh), Клас, Анди Крюгер (Melotron), Константин Кацарски (Bluba Lu), Томас Анселми (MIRROR), Рони Муурингс (Clan of Xymox), Бен Гарет (frYars)...следва продължение....
---
---
Индекс: