DM.org Лого
DM.org :: Фенове :: Дневник
Angel Bright Icon
Recoil ::  Vain 16 Май 2006
RecoilМузиката е едно от малкото неща, които могат да ми въздействат. За съжаление напоследък все не успявам да намеря подходяща музика и се налага да слушам старата, която вече съм слушал до побъркване.
В смисъл, прекрасно е да слушаш едни и същи песни, но нужно ли е това да става за сметка на тези, които се появяват в момента. Те кога ще бъдат чути ? Следващото десетилетие и ще коментираме, че имало хубави песни през изминалата декада.
Освен авангардната и експерименталната музика, понякога слушах и некомерсиална истинска музика. Музика, която има смисъл, има идея и авторът успява да се изрази чрез нея.
Преди години докато работех по един проект, получих много интересен мейл, в който авторът на една страница искаше да ми покаже нещо. Така се запознах Klavdij Rebec, автора на сайт на Vain. Нямах си никаква идея какво точно представлява сайта му, нито на кой е посветен.
С препрочитането все намирах някаква нова и интересна информация, докато един ден не се запознах напълно.
Vain е словенски музикант, който е бил дете на посланник на Словения в Италия, а по-късно и в Бразилия. Занимавал се е с рисуване, като е бил доста затворен и е нямал приятели. Никой не го е познавал истински и за всички е останал енигма.
Родителите му умират в нещастен случай и няколко дена след това, леля му го намира мъртъв в леглото си. Смъртта му остава загадка, според лекарите е умрял в съня си.
Никой не е знаел, че се занимава с музика, леля му открива записите в гаражат им, който е бил устроен като домашно студио.
Klavdij Rebec се оказва един от малкото му приятели и решава да направи сайта и да доразвие идеята за Vain, като я популяризира.
Преди година успя напълно. Проекта Silence имаше възможност да продуцира албумът на Vain и той излезна на комерсиалният пазар.
В него има и прекрасна кавър версия на The Hall Of Mirrors, като за нея Anne Clarke записва допълнително вокали и в последствие влиза в словенският трибют към Kraftwerk.
Имам щастието да притежавам както оригиналното демо, така и комерсиалната версия, която включва и различни аранжименти.

По принцип избягвам да пиша ревюта, но този е един от албумите, които наистина са успяли да ми подействат Усмивка И ме карат да се чувствам по начин, по който искам да се чувствам точно в момента.
---