DM.org Лого
DM.org :: Фенове :: Дневник
Angel Bright Icon
Ginger ::  oчерк 27 Юни 2007
GingerМного обичам да гледам музикалните награди на телевизия ММ.Това си е живо събитие-да гледаш как изключителните звезди от родната сцена пристигат и стъпват на червения килим,как триумфално биват посрещани от куп пищящи девойки и младежи,чиито звуци напомнят тези при коледно жертвоприношение и с интерес да слушаш как изпълнителите отговарят на вечният въпрос „Какво очаквате да се случи тази вечер?”.
Първо искам горещо да благодаря на организаторите и на целия екип на ММ,че този път ни лишиха от присъствието на Галя от „Каризма”,при чиято поява всеки път някак си ми поникват по два-три бели косъма.
Тази година смея да твърдя,че обичайният кич го нямаше.Организаторите също така леко ме изненадаха с решението си този път да не ангажират за водещи собствените си кадри.Вместо това за водеща на церемонията беше избрана Люба от „Тя”,която беше порядъчно гримирана и просто ме уби с невероятното си и супер забавно чувство за хумор...
Всъщност винаги съм се питал защо водещите винаги спазват стриктно тъпия сценарий и не импровизират повече-така според мен самото представяне ще стане много по-разчупено и зрителят няма да търси всячески кафеварка/кафе машина,за да се поразсъни.
Иначе за пореден път не разбрах защо пак гледахме обичайните изпълнения на плейбек от българските изпълнители,а чуждестранните такива си пееха лайв.
За самите „лайв” изпълнения какво да кажа-Gravity Co. го играеха най-добре,Яворчо си знаеше текста добре и си отваряше устата в синхрон с плейбека.ЛиЛана.....ах,как изпъкна!Как прехвърча по сцената като “анжел долетял”,и какво невероятно послание донесе и този път нейната изключителна песен!Искам всеки следващ път да пее абсолютно на живо на наградите на ММ,като се надявам догодина да я закачат за тавана на залата и да я пуснат да пее с главата надолу,за да разбере и тя най-сетне какво преживяват хората,които имат щастието да слушат парчетата и.
Няма как да пропусна и фундаменталните Остава.Просто и това събитие нямаше как да мине без тях,а и песента им беше някак тематична-то след ЛиЛана е най-добре ако не слушаш някоя песен за самоубийство,то поне да ти се пее за sex,пък било то и in the morning.Отделно най-сетне ми стана ясно защо в последно време Остава правят толкова запомнящи се с безмислието и тъпотията си песни-просто на Свилен му е влязла оранжева боя в ушните канали и вече слухът му не успява да долови как групата му с песни като тази губи уважението на феновете си и добрите впечатления,които бе създала с времето у останалите почитатели на БГ музиката.
Добро впечатление ми направиха Тити Папазов и изключителният Васил Найденов.Тити,подобно на Иван Славков е способен със страхотното си чувство за хумор да внесе колорит дори и в най-заспалата и задушевна обстановка,а Васко Найденов (освен,че го уважавам страшно много като певец) ми хареса и с това,че пренебрегна плейбека,който му бяха пуснали и си пееше на живо,за разлика от някои гореизброени.
И така в крайна сметка и тези награди минаха както всички други и отново показаха,че организаторите нямат особени свежи и разчупени идеи,с които да превърнат това събитие в нещо наистина ценно за българската музикална сцена.

P.S.Настоящия текст няма за цел по никакъв начин да обиди някой изпълнител,или член на този форум,камо ли 90% от него. ---