DM.org Лого
DM.org :: Фенове :: Форум
Angel Bright Icon
Форум
Страници: [1]
  Печат  
Автор Тема: НОВИНИ: [20 ФЕВРУАРИ 2007] Ексклузивно за DM.org: Интервю с ASSEMBLAGE 23  (Прочетена 7519 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
The Fein
Екип
****
Пол: Мъж
Публикации: 2988

Профил WWW
20 Февруари 2007

Assemblage 23 е фючърпоп/EBM група, основана от живеещия в Сиатъл Том Шиър, който е и единствения постоянен член на проекта. Всичко започва когато през 1988-ма когато Том отива на концерт на Депеш Мод и чува подгряващия DJ да пуска непознатата тогава още за него индъстриъл музика, в която по-късно открива идеалното поле за изява и реализиране на идеите си с проектите си Man On a Stage и Nerve Filter. Шиър е участвал и в синт-поп групата Procession и като басист в The Advocates.

За новия си албум с Assemblage 23, вдъхновението за това, което създава и влиянието на ДМ върху него прочетете по-долу в поредното интервю, специално дадено за DM.org


Скоро ще излезе новият ти албум "Meta" - какво може да очакваме от него?

Много изненади! Въпреки, че албумът наистина си звучи като албум на А23, този път песните са много по-многопластови и разнообразни в сравнение с тези от предишните издания. В настоящия материал изследвам някои насоки, по които не бях тръгвал преди. Сред песните, има и няколко, които са с по-мрачен EBM тон, както и две парчета, които са може би най-добрите бавни песни, които съм писал някога! Свиря на бас китара в един трак, докато друг е воден от нещо като брейк бийт.

Отне ми и ужасно много време докато избера реда на песните, тъй като имаше толкова много разлики в звученето и стила между тях.

Има ли история зад заглавието на албума?

Дойде някъде от желанието ми за промяна в звука на музиката на А23. В този ред на мисли, използвам "Meta" в смисъл на "metamorphosis". Но сякаш дойде главно от начина, по който гледам назад в живота си и събитията около него, осъзнавайки през колко промени съм преминал.

Първият сингъл от албума е  "Binary" - каква е историята/концепцията на песента?

Някои от текстовете в този албум са политически ориентирани. Но трябваше да бъда внимателен в този начин на работа, тъй като не исках песните да бъдат посветени на изминали събития и да са някак си забити в миналото. Специално тази песен е за деструктивната политика, която води Буш и хората около него, от започването на войната в Ирак насам. Както може би си забелязал, много хора в САЩ се обявиха против тази война, в последните години процентът на тези, които подкрепят това, което се случва намалява прогресивно. За да държи критиките относно войната настрана, администрацията на Буш прави нещата да са или черни или бели. Казват неща тип "Ако не си с Буш, значи подкрепяш терористите", а такива изказвания са ужасно абсурдни...случеят е много по-комплексен от това, но основното е, че искат да държат хората в неведение и тишина. Но това е в сила не само за този пример, който ме вдъхнови. Много често хората правят нещата да са или черни или бели, а те всъщност не са. Колкото повече усложняваме проблемите си, толкова по-трудни са и техните решения...

Какво можем да очакваме от А23 през 2007-ма?

Сингълът, албумът, които идват съответно през март и април. И много концерти. Всичко друго е трудно да се планира на този етап.

Разкажи ми повече за процесът на създаване на песните - какво ти помага да реализираш идеите и да провокираш вдъхновението?

Това е странно...малко или много идеите просто идват при мен. Обикновено има нещо, като примерно фрагмент на мелодия, или стих, които просто изкачат в главата ми. След това някак си доизграждам това през следващите няколко дни и ако все още е ясна в ума ми, отивам в студиото, "вкарвам" идеята в секвенсъра и започвам да работя по нея. Ако след тези няколко дни не я помня - значи не е било нещо, което си е заслужавало да бъде започнато.

Имаш ли някакви литературни влияния, които може да са дали отражение върху текстовете ти?

Не и осъзнати. Обожавам да чета, обръщам и доста внимание на поезията, но не мисля, че има някакво специфично влияние. Това, което най-много дава отражение на това, което пиша са личните ми преживявания. Но съм сигурен, че стилът ми на писане е по един или друг начин изграден от всичко, което съм чел...

Когато пишеш имаш ли за цел слушателят да се почувства по същия начин, по който си се почувствал ти или за теб е по-интересно всеки слушател да има различна интерпретация за това какво представлява песента?

Разбира се, ако можеш да накараш слушателят да премине през същото, през което си преминал и ти - това е винаги страхотно. Но това е също валидно и за второто - хората от другата страна да почувстват нещата по различни начини. Мисля, че всеки пречупва нещата през призмата на собствените си преживявания и това няма начин да не окаже влияние върху песента. Така че и двата варианта са еднакво успешни от артистична гледна точка.

Джордж Оруел казва, че "Всички писатели са празни, егоистични и мързеливи, и на дъното на тяхните мотиви лежи мистерия. Да пишеш книга е дълъг, изтощаващ процес, като да преминеш през някаква ужасяваща болест. Никой няма да се хване да направи нещо такова ако не е воден от някакъв демон, на който никой не може да устои или да разбере."
Смяташ ли, че процесът, през който преминава създаването на един албум е подобен?


Хаха! Не съм се замислял за това по този начин, но трябва да отбележа, че Оруел има право! Всъщност понякога сравнявам изграждането на един албум с бременността. За да се получи добра песен често процесът е много стресиращ и болезнен. Но накрая ти имаш тези красиви песни, които са като твои деца, с които се гордееш. И в двата случея "родителят" чувства, че всичките болки са си заслужавали...

Смяташ ли, че има един учител и едно училище за музиката - талантът?

Не съм сигурен дали мога да се съглася с това напълно, защото е субективно кое може да бъде класифицирано като "талант". Мисля, че най-добре може да се оцени музиката по начина, по който тя се свързва със слушателя. Примерно, ако хвърлим поглед върху някои от ранните блус музиканти...много от тях не са големи китаристи...голяма част от тях не са и технически добри вокалисти, но те пак са успявали и успяват да изразят емоцията по такъв начин, че да докоснат с това много хора.

Казвал си много пъти, че Депеш Мод са любимата ти група и са ти повлияли много. Наистина, какво им е толкова специалното на тея хора?! Усмивка

Депеш Мод не получават достатъчно признание за това колко много хора са вкарали в света на електронната музика. За мен лично, те са просто пример за група, в която всичко се получава идеално. Текстовете са невероятно силни, музиката и до днес звучи толкова безгранична, както и нетрадиционните им похвати...
Винаги ме е дразнело когато им е слагано етикет на поп група. Те са толкова повече от това и продължителността на кариерата им е доказателство.

Кои са твоите любими албуми, сингли? Присъствал ли си на тяхни концерти?

Виждал съм ги на живо три пъти - на турнетата към Music For The Masses, Violator и Playing The Angel. Любимият ми албум безспорно е Black Celebration. Всъщност е даже най-добрия албум за мен за всички времена от който и да е. Има едно мрачно и странно настроение, което е по своему уникално. И мисля, че е доказателство и за уменията на Алън Уайлдър по отношение на звуковия дизайн.

Какво смяташ за настоящето на групата?

Идеше ми да заплача когато чух "Exciter", защото просто го намразих. Бях толкова щастлив да чуя, че ще работят с Марк Бел, но колаборацията между тях въобще не се беше получила. Песните бяха наистина забравими и им липсваше всякаква оригиналност. Почувствах се, сякаш моите герои бяха изчезнали. Но когато чух "Playing The Angel" усетих, че онова магическо чувство е още живо. Не е перфектен албум, но със сигурност включва някои от най-силните им неща. "Nothing's Impossible" винаги достига дълбоко в мен когато я чуя.

Като човек с голям опит в музикалната индустрия какъв съвет би дал на тези, които биха искали да се занимават професионално с музика?

Да имат върху какво да паднат! Сериозно, не мисля че е много мъдро човек да влиза в света на музиката с целта да се издържа от нея. Това е обречено на провал, защото това означава да правиш много компроси, а впоследствие много неща започват да си противоречат и в крайна сметка дори няма да се достигне до контракт. Интернетът със сигурност отвори много врати за хората, желаещи да откриват нова музика, но има повече от всякога групи, които се борят за това внимание. На всичкото отгоре, пиратството наранява ужасно много независимите лейбъли като тези в нашата сцена, защото тези компании не продават толкова много, така че загубата на малък брой копия може да има неприятен ефект върху тях. Заради това, лейбълите стават все по-консервативни в избора си кои "неоткрити" или тепърва развиващи се групи да вземат под крилото си. Ако харесваш да правиш музика, прави го защото те прави щастлив. Ако покрай това спечелиш някакви пари, чудесно. Но забавлението и артистичното удоволетворение трябва винаги да е номер 1 цел и причина.

Какво би казал на феновете си в България?

Здравейте и горещо ви благодаря за подкрепата!

www.assemblage23.com

Досега за DM.org интервюта са дали:

Client, Jamie Myerson, Георги Георгиев (Остава), Olivia Louvel, Steve Malins, Babylonia, Brian Griffin, Simon Gilbert (Suede, The Futon), Boris Benko (Silence), Assemblage 23...следва продължение....


Прикаченият файл е изтрит при прочистване.


* tomshear.jpg (5.18 KB, 150x150 - видяно 1398 пъти.)
Последна редакция: 16 Юли 2007 от The Fein

Each tear that flows down your face
Trickles then picks up the pace
And turns to a river inside
A river that will not subside

I can hear that dreadful overflowing sound
And watching from afar I see a child is drowned
The child inside your heart

kirilart
Екип
****
Пол: Мъж
Публикации: 2405

Профил WWW
Отговори #1: 20 Февруари 2007

Това специален поздрав за Миро трябва да е Усмивка

Поздравления! Аз чакам, чакам вече дни ... едно друго интервю с едни други любимци. Светльо сръчкай ги с пръчката да пишат. Ангелче
The Fein
Екип
****
Пол: Мъж
Публикации: 2988

Профил WWW
Отговори #2: 20 Февруари 2007

Интервюто е вече онлайн Усмивка

Each tear that flows down your face
Trickles then picks up the pace
And turns to a river inside
A river that will not subside

I can hear that dreadful overflowing sound
And watching from afar I see a child is drowned
The child inside your heart

Kevy
Екип
****
Пол: Жена
Публикации: 1383

Профил WWW
Отговори #3: 21 Февруари 2007

Какво смяташ за настоящето на групата?

Идеше ми да заплача когато чух "Exciter", защото просто го намразих. Бях толкова щастлив да чуя, че ще работят с Марк Бел, но колаборацията между тях въобще не се беше получила. Песните бяха наистина забравими и им липсваше всякаква оригиналност. Почувствах се, сякаш моите герои бяха изчезнали. Но когато чух "Playing The Angel" усетих, че онова магическо чувство е още живо. Не е перфектен албум, но със сигурност включва някои от най-силните им неща. "Nothing's Impossible" винаги достига дълбоко в мен когато я чуя.


Това все едно аз съм го казала Ухилен

Светльо пак успя да ме зарадваш - интервюто е станало много добре, а и този пич ми се вижда адски земен... имах усещането, че чета разговор между дългогодишни приятели. Браво! Намигване

See what I see!
The Fein
Екип
****
Пол: Мъж
Публикации: 2988

Профил WWW
Отговори #4: 21 Февруари 2007

Светльо пак успя да ме зарадваш - интервюто е станало много добре, а и този пич ми се вижда адски земен... имах усещането, че чета разговор между дългогодишни приятели. Браво! Намигване

Да, нещата се получиха доста добре с Том и то само за 1-2 дена. Със сигурност покрай промоцията на новия албум има доста ангажименти, така че е чудесно, че е отделил време, за да даде подробни отговори на всеки един въпрос. Хвала на такива хора  Усмивка

Each tear that flows down your face
Trickles then picks up the pace
And turns to a river inside
A river that will not subside

I can hear that dreadful overflowing sound
And watching from afar I see a child is drowned
The child inside your heart

gothprince
Опасен
**
Пол: Мъж
Публикации: 214

Профил WWW
Отговори #5: 21 Февруари 2007

Поздравления за интересния избор на събеседник и също толкова интересното интервю !  Това , че Том казва  - песните ще са "много по-многопластови и разнообразни в сравнение с тези от предишните издания" , особено . Факт е, че проекта A23 сякаш вървеше по една линия , в която албумите звучаха сходно. По-мрачен EBM тон дори не съм очаквал от A23 , дано се е получило...
Думите му за значението на Depeche Mode за цялата сцена и разочарованието от Exiter са поразяващо точни също Одобрение

П.С. 'Binary' излиза на 16-ти март и се надявам да може да се закупи вече и в България , след като от скоро и лейбъла , който издава A23 (Accession records) има договор за легално разпространение у нас .
( http://dark.friends-bg.com/viewtopic.php?t=25 )

dobomode
Iconique
*
Пол: Мъж
Публикации: 939

Профил WWW
Отговори #6: 27 Март 2007

Искам палаво да подскажа на потребителите да очакват ново интервю от екипа на ДМ.орг, което е без прецедент за България! В момента завършваме превода и до 1-2 дни ще го пуснем на страниците на сайта. Аз лично изгарям от нетърпение!  Зъл

yori
Посветен
***
Пол: Жена
Публикации: 363

Профил
Отговори #7: 27 Март 2007

Искам палаво да подскажа на потребителите да очакват ново интервю от екипа на ДМ.орг, което е без прецедент за България! В момента завършваме превода и до 1-2 дни ще го пуснем на страниците на сайта. Аз лично изгарям от нетърпение!  Зъл

тц, тц моля по-лекинко с екслузивните новини, че тук получих коремосвив, коремобол и коремообръщ на веднъж  Ухилен
айде сега, треъпнеме в очакване ...  Бияч Пощурял
The Fein
Екип
****
Пол: Мъж
Публикации: 2988

Профил WWW
Отговори #8: 27 Март 2007

Искам палаво да подскажа на потребителите да очакват ново интервю от екипа на ДМ.орг, което е без прецедент за България! В момента завършваме превода и до 1-2 дни ще го пуснем на страниците на сайта. Аз лично изгарям от нетърпение!  Зъл

тц, тц моля по-лекинко с екслузивните новини, че тук получих коремосвив, коремобол и коремообръщ на веднъж  Ухилен
айде сега, треъпнеме в очакване ...  Бияч Пощурял

Ако просто лекото намекване за ново интервю предизвиква такива здравословни проблеми, добре е да се обадиш на личния лекар и да го питаш дали е свободен утре или вдругиден...ще имаш нужда от него  Зъл

Each tear that flows down your face
Trickles then picks up the pace
And turns to a river inside
A river that will not subside

I can hear that dreadful overflowing sound
And watching from afar I see a child is drowned
The child inside your heart

Blagovesta
Странен Любовник
***
Пол: Жена
Публикации: 455

Профил
Отговори #9: 27 Март 2007

Цитат
Искам палаво да подскажа на потребителите да очакват ново интервю от екипа на ДМ.орг, което е без прецедент за България! В момента завършваме превода и до 1-2 дни ще го пуснем на страниците на сайта. Аз лично изгарям от нетърпение! 

Както палаво сте го подкарали екипа  Ухилен доста ми развихрихте въображението. Ако не е с някой от Депеш или блондито на Марто ще ми трябва психолог Плачещ.

"come! no night too dark - no road too long
run! no rain too hard - no wind too strong
pray! no blood too red - no cut too deep
stay! no pain too bad - no track too steep
fate! - I’m bound to live my destiny
hail! - my longing for eternity"
Kevy
Екип
****
Пол: Жена
Публикации: 1383

Профил WWW
Отговори #10: 27 Март 2007

Цитат
Искам палаво да подскажа на потребителите да очакват ново интервю от екипа на ДМ.орг, което е без прецедент за България! В момента завършваме превода и до 1-2 дни ще го пуснем на страниците на сайта. Аз лично изгарям от нетърпение! 

Както палаво сте го подкарали екипа  Ухилен доста ми развихрихте въображението. Ако не е с някой от Депеш или блондито на Марто ще ми трябва психолог Плачещ.

... ох, ох - на мен вече ми трябва психолог ... от вълнение, чак не мога да помогна с превода ... добре, че колегите от екипа не си глътват толкова лесно граматиката и по-добре си събират акъла... Млъкнал

Колеги едвам се удържам да пазя тайната, така че давайте по-бързо с превода моля или да го пускаме директно без превод - гаранция, че всички тук ще научат английски за нула време!!!

See what I see!
maya_v
Крал
**
Пол: Жена
Публикации: 990

Профил
Отговори #11: 27 Март 2007

Цитат
Искам палаво да подскажа на потребителите да очакват ново интервю от екипа на ДМ.орг, което е без прецедент за България! В момента завършваме превода и до 1-2 дни ще го пуснем на страниците на сайта. Аз лично изгарям от нетърпение! 

Както палаво сте го подкарали екипа  Ухилен доста ми развихрихте въображението. Ако не е с някой от Депеш или блондито на Марто ще ми трябва психолог Плачещ.

Ах, как ще заспя сега?! Ще цръкна от любопитство и кой знае какво ще сънувам тази нощ  Плезене Боко недей така сега за блондито на Мартин, не беше нужно да я споменаваш Зъл
Дано екипът публикува възможно най-скоро това интервю, че нямам търпение! Дали пък не е с всеобщия любимец Флеч?!

Let me hear you
Make decisions
Without your television
Let me hear you speaking
Just for me

Let me see you
Stripped down to the bone...
Aleksandrovster
Новинар
****
Пол: Мъж
Публикации: 355

Профил
Отговори #12: 28 Март 2007

Дали пък не е с всеобщия любимец Флеч?!

А дали не е с всеобщия любимец Алън?
Аз от личен опит едно нещо знам, никога да не вярвам на админи. Само всяват смут и сигурно пак бодалкат за 1-ви Април! Бияч Зъл

Edit from Kevy:
... не съм админ,  но все пак държа да се цитират правилно хората Намигване... ще извиниш техническата ми намеса!!!
Последна редакция: 28 Март 2007 от Kevy
Страници: [1]
  Печат  
 
Прегледай:  

DM.org | Powered by SMF 1.1.2.
© 2004, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.