DM.org

Depeche Mode => Групата => Темата е започната от: Bubeto в 09 Декември 2006Титла: "Никога не сме били по-популярни"
Публикувано от: Bubeto в 09 Декември 2006
Вчера вестник "Труд" публикувана интервю с ДМ. Ето го и него: :)"Депеш Мод", аплодирани от 40 000 българи на 21 юни на стадион "Локомотив", празнуват 25 години от формирането на групата си с първата си сборна "Best of" колекция. В албума влизат 17 хита, както и новото им парче "Martyr".

Как решихте, че е дошъл моментът за този албум?

Анди Флечър: Решихме да издадем този албум, защото никога не сме били по- популярни от сега.

Само приятна носталгия ли ви обхваща като се връщате към песни, като " New life", "I just can't get enough". Или и малко срам?

Естествено е да се срамуваме от ранните си парчета. Вижте който и да е клип от онова време - всичко изглежда малко смешно на фона на днешните видео продукции. По онова време бяхме деца на по 18-19 години. Клише е, но израстнахме пред публиката.

Винс Кларк ли беше истинският лидер на бандата за първия ви албум "Speak and Spell"?

Мартин Гор: ДА, той беше движещата сила в групата по онова времe. Но нямаше мъдруване как ще продължим, когато Винс ни напусна, въпреки, че той беше нашият истински подбудител. Кларк гореше от страст и амбиция да направи нещо от бандата. Той мъкнеше записи на всички звукозаписни компани. За мен тогава беше проблем да хвърлям много енергия  за "Депеш", защото свиренето ми се струваше малко като мода, временен каприз. Не аз пишех песните, а и не бях много в тях, за да разбера какво наистина е творческият заряд на Винс.

Изплашихте ли се, когато останахте без Винс?

М.Г.: Имахме късмет, че бяхме млади и наивни. Не разсъждавахме над обстоятелствата и причините за бягството на Винс. Просто си запазихме време в студиото и записахме сингъл. Дори не сме обсъждали варианта той да не е успешен. Ако Винс ни беше напуснал примерно 5 години по - късно, сигурно щеше да настъпи хаос, защото тогава щяхме да му мислим повече.

Казват, че първите албуми са като първите 20 години от живота. Вторите пък са следващите 6 месеца. Какъв беше случаят при вас?

А.Ф.: От звукозаписната ни компания "Mute REcords"  никога не ни дадоха парадни костюми на мегазвезди. Бяхме в ъндърграунда на шоуто "Top of the pops"  и за нас това беше най- нормалното нещо. Запазиха ни на правилното ниво. Вторият ни албум не се справи толкова добре, колкото първия и много хора казаха, че с "Депеш Мод" е свършено. Но нещата се нагласиха с третия албум."Construction  Time Again" е нашата първа истинска продукция.

Бихте ли нарекли вашия албум № 3 най- важният в израстването ви ?


Дейвид Геън: Не знам дали е най- важният, но от там ни тръгна. Беше добър старт. Започнахме да се чувстаме по- уверени. Отидохме до Берлин да миксираме албума и адски се вдъхновихме. Разбрахме, че Европа е там, където искаме да бъде, че не е нужно да си популярен само във Великобритания, че има и друг свят освен нашия. В следващите 12 години станахме известни навсякъде. Това ни донесе голямо удовлетворение, ако трябва да съм честен.
М.Г.: Имаше и някакво развитие с инструменталите. Това ни отличи от първите два албума, които бяха базирани изцяло на синтезатор. А и вече бяхме порастнали и помъдрели. Темите, за които пишех, бяха по- интересни, а може би и по - дълбоки. Но вероятно просто е нямало как да не са такива след първите ни два албума.


Титла: Re: "Никога не сме били по-популярни"
Публикувано от: mody в 10 Декември 2006
Благодаря за интервюто!
Аз сещо съм съгласна,че ДМ са много популярни в момента(не че преди не са били) и представляват интерес за медиите.Само не знам защо.Дали заради тия награди и номинации или има друга причина....?Иначе аз се радвам,зощото това може да означава,че групата не остарява(както някои си мислят).Пък е и доказателство,че момчетата явно не мислят да се оттеглят от сцената в близко време.А тово е страхотно!


Титла: Re: "Никога не сме били по-популярни"
Публикувано от: silver wings в 10 Декември 2006
Аз пък си мисля,че това е малко нож с две остриета!Е,и леибъла си казва думата може би,но може и да е друго!?Това са мой страхове,а аз съм малко параноичка!Дано не съм права! ???


Титла: Re: "Никога не сме били по-популярни"
Публикувано от: Rush_for_DM в 12 Декември 2006
Не е зле да си най-популярен сега,след толкова години на сцената.
Определено много по-добре е да си най-популярен след толкова години ползотворни години труд,а не безизвестен и забравен(не че ДМ могат да бъдат забравени).
Турнето "Touring the angel" e една от дейставищите причини за засилената популярност на ДМ.От друга страна ,след него,за ДМ започна да се пише и споменава навсякъде.Титла: Re: "Никога не сме били по-популярни"
Публикувано от: Bubeto в 12 Декември 2006
Определено турнето беше с тази цел и успя да я постигне. Но все пак вече малко смешно взе да става да ги "бутат" ДМ във всяка измислена класация....Не, че не заслужават внимание - напротив..Обаче не и от псевдо ценители.


DM.org | Powered by SMF 1.1.2.
© 2004, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.