DM.org

Depeche Mode => Солови проекти => Темата е започната от: The Fein в 16 Септември 2007Титла: НОВИНИ: [16 СЕПТЕМВРИ 2007] DAVE GAHAN - "HOURGLASS" (финални детайли)
Публикувано от: The Fein в 16 Септември 2007
"Hourglass", втори соло албум на Дейв Гахан и наследник на дебютния "Paper Monsters", ще излезе по план на 22-ри октомври в Европа и на 23-ти в САЩ, на CD, винил и колекционерски deluxe edition, който ще включва и DVD. То ще съдържа кратък документален филм за създаването на албума, клипът към "Kingdom", студийни изпълнения на "Saw Something", "Miracles", "Kingdom", "A Little Lie", "Endless" и easter egg изненада.

Дейв за "Hourglass" и идеите, породили песните в него:

"Отначало започнахме да правим само демо версии на песните, но още през първата седмица беше очевидно, че правихме повече от това. Работата в екип с Андрю и Крисчън се получи много комфортно и от музикална гледна точка се разбираме чудесно. Така че, решихме да запишем и продуцираме албума изцяло сами."

"Има неща в живота ми, които отдавна не са актуални за мен. Вече не мога да се напивам всяка нощ и да се крия зад това. Изгубих толкова много време в страх. В момента се чувствам така, все едно се надпреварвам с часовника, сякаш постоянно нямам време да бъда там, където искам да съм. Мисля че, това, от което се опасявам е, какво бъдещето замисля и правя ли нещо смислено въобще?"

"Мисля, че този албум беше чудесна възможност да покажа по-артистичната си страна. Не мисля, че Депеш Мод е моята идентичност, въпреки, че дължа на групата всичко, което съм. Започвам да чувствам, че имам собствен глас и това определено идва от песните. За мен това е възможно най-доброто, което можех да дам от себе си и се получи много по-добре от колкото си мислех, че може да бъде."

"Албумът е за нещо като опит да разбера кой съм и дали се чувствам добре в моята кожа, независимо какво правя. Мисля, че все още ми е трудно в отношенията със самия мен."


"Дори в поп формат, ако дадеш достатъчно от себе си и си позволиш да експериментираш, една песен може да отиде в много посоки."

"Научих се от Мартин да бъда толкова открит в текстовете си. Той не е от най-общителните хора, особено когато става въпрос за човешки отношения. Но знам как се зараждат идеите за песните, които пише. Това е начинът, по който той разкрива себе си и за това трябва наистина много кураж."

"Не вярвам в Бог, но се е случвало да се моля. Ако текстовете ми на места си противоречат, това е защото сам си противореча постоянно."

"Не съм убеден в съществуването на чудесата, но виждам как те се случват в моя живот и животът на други около мен. Имам пълна вяра в живота, но вече нямам тази увереност по отношение на хората. Вярвам и в любовта, но се страхувам от нея."


"Hourglass" ще включва песните:

1. Saw Something
2. Kingdom
3. Deeper And Deeper
4. 21 Days
5. Miracles
6. Use You
7. Insoluble
8. Endless
9. A Little Lie
10. Down


Титла: Re: НОВИНИ: [16 СЕПТЕМВРИ 2007] DAVE GAHAN - "HOURGLASS" (финални детайли)
Публикувано от: The Fein в 19 Септември 2007
Вчера Дейв е бил в Италия, за да направи прес конференция, две радио интервюта и телевизионно интервю. Обявил е, че за втори сингъл от "Hourglass" ще се избира между песните "Endless" и "Saw Something", а T.Raumschmiere ще направи ремикс на "Deeper and Deeper".


Титла: Re: НОВИНИ: [16 СЕПТЕМВРИ 2007] DAVE GAHAN - "HOURGLASS" (финални детайли)
Публикувано от: kirilart в 20 Септември 2007
Един интересен видеоматериал, който се поколебах дали да пусна, заради правилника на дм.орг. Това е видеопредставяне на новия солов албум на Дейв, в което се чуват като фон цели четири песни от Hourglass. Тъй като все още не е официално издадено, като видеоматериал, както и не е известно дали ще бъде издадено го пускам, като по преценка някой от колегите може да го свали, ако сметне че е в разрез с правилата. Все пак не е версия за даунлоуд, а само стрийм картина...така че е строго информативно и не е в ущърб на издателите или групата. Приятно гледане! (http://del.interoute.com/?id=3adc8f8a-e506-42aa-b585-c0a53720fba0&delivery=stream)

Включва песните:

  • Kingdom
  • Saw Something
  • Miracles
  • A Little Lie


Титла: Re: НОВИНИ: [16 СЕПТЕМВРИ 2007] DAVE GAHAN - "HOURGLASS" (финални детайли)
Публикувано от: Blagovesta в 20 Септември 2007
Киро, много благодаря за това бижу  :)


Титла: Re: НОВИНИ: [16 СЕПТЕМВРИ 2007] DAVE GAHAN - "HOURGLASS" (финални детайли)
Публикувано от: RizaaR в 20 Септември 2007
Един интересен видеоматериал,.....

Еваларка, за материала кириларт - мерси!Много добър и с чудесно качество!
Дейв - ентусиазиран,доволен от постигнатото, горд от себе си, повярвал че е нещо повече от 'dancing monkey' (както той сам се определя като фронтмен на ДМ), открил творчески импулс, и намерил куража да се опита да представи себе си в различна и по-истинска светлина.Явно добре се сработил с екипа си и  се чувства комфортно - а това, което чух ми хареса, така че: Bon Voyage King Dave and Good Luck!  :)


Титла: Re: НОВИНИ: [16 СЕПТЕМВРИ 2007] DAVE GAHAN - "HOURGLASS" (финални детайли)
Публикувано от: Emchoty в 20 Септември 2007
I don' t believe in Jesus but I am praying anyway - това страшно много ми допадна. Също и моментът, в който Дейв раздава малко кеш на момчетата  :D


Титла: Re: НОВИНИ: [16 СЕПТЕМВРИ 2007] DAVE GAHAN - "HOURGLASS" (финални детайли)
Публикувано от: The Fein в 20 Септември 2007
Това е видеопредставяне на новия солов албум на Дейв, в което се чуват като фон цели четири песни от Hourglass.

Или така нареченото EPK.

Откъсите звучат невероятно и очакванията ми се вдигнаха много. 'Saw Something' е като липсваща епична класика от 'Head Music' периода на Suede. 'Miracles' ми напомня малко за Анреас Йонсон, 'A Little Lie' също е обещаваща.

'Hourglass' се очертава като особено интересна изненада за мен, способна сякаш да затрие спомена от 'Paper Monsters'.

Тъй като картината ми насича, не видях кой каза, че "Hourglass" е албум, който може да вдъхнови много хора да потърсят отговорите на въпросите, зададени в него, а и все пак не искаме ли от музиката точно това?" - наистина, дано да се окаже така!


Титла: Re: НОВИНИ: [16 СЕПТЕМВРИ 2007] DAVE GAHAN - "HOURGLASS" (финални детайли)
Публикувано от: Aleksandrovster в 20 Септември 2007
Песните, или поне откъсите, който са поместени в материала звучат страхотно! Съмнявам се обаче и в албума да звучат точно така, със сигурност ще има повече електронни звуци и това надявам се да е за добро, защото тази версия на Kingdom звучи доста по- добре от албумната- по меко и повече живи инструменти.
Saw Something надмина очакванията ми към Дейв въобще. :) Мисля, че заслужава да е на мястото на I Want It All, макар, че не е песен, точно като за РТА.

Иначе Дейв и Компания изглеждат супер, дано малко от тази атмосферата преобладава и в Hourglass.

Цитат
Тъй като картината ми насича, не видях кой каза, че "Hourglass" е албум, който може да вдъхнови много хора да потърсят отговорите на въпросите, зададени в него, а и все пак не искаме ли от музиката точно това?"
Ken Scrudato беше този тип. :)


П.П Това същото студио, в което записваха Paper Monster ли е?


Титла: Re: НОВИНИ: [16 СЕПТЕМВРИ 2007] DAVE GAHAN - "HOURGLASS" (финални детайли)
Публикувано от: The Fein в 20 Септември 2007
Съмнявам се обаче и в албума да звучат точно така, със сигурност ще има повече електронни звуци

Доколкото разбрах - това са били части от акустичните версии, които ще бъдат включени в DVD-то.


Титла: Re: НОВИНИ: [16 СЕПТЕМВРИ 2007] DAVE GAHAN - "HOURGLASS" (финални детайли)
Публикувано от: kirilart в 21 Септември 2007
Вече десетина пъти изгледах материала и категорично мога да заявя, че песента Saw Something засега ме изненадва най-приятно. От 4-те песни чути досега е логично да е най-добра, все пак най-дълго е отлежавала в съзнанието на Дейв. В материала Дейв споменава, че е била готова като идея и демо версия още по време на работата по PTA и дори се е изкушавал да отиде при Мартин и Анди и да им предложи да я включат в албума. Също като Валери и аз смятам, че щеше да е по-достоен заместник на I Want It All в албума, но пък от друга страна предстоящото соло щеше да изгуби един от най-силните си козове. Връщам се на изказването на Дейв, в което той споменава, че е била неразделна част от съзнанието му през цялото турне и веднага след края му е започнал да я разработва отново...та няма как една идея за толкова време да не прерастне в нещо красиво, каквото Saw Something определено е! От останалите три, с приятно впечатление ме оставя A Little Lie, но все още няма да я коментирам твърдо, защото имам известни резерви за цялостното и звучене. Най-разочароваща за мен е Miracles, тази песен Дейв можеше да я задели за бисайд или за ремастър изданието на Пейпър Монстърс след 10 години. :D Скучен ритъм с монотонна мелодия, все пак ще изчакам да чуя албумната версия преди да я заклеймя...
 :angel:


Титла: Re: НОВИНИ: [16 СЕПТЕМВРИ 2007] DAVE GAHAN - "HOURGLASS" (финални детайли)
Публикувано от: Ginger в 21 Септември 2007
На официалният сайт на Dave Gahan може да бъде видяна поредната доза лиготии от студиото,както и още една част от парчето "Down" под формата на клип #6.На очи се набива страхотният дует тип "буфосинхронада" между Дейв и Ицо,която за пореден път ни показва колко весела е обстановката по миксирането на албума и колко як е живота.
Наздраве!


Титла: Re: НОВИНИ: [16 СЕПТЕМВРИ 2007] DAVE GAHAN - "HOURGLASS" (финални детайли)
Публикувано от: strange_affection в 21 Септември 2007
Определено клипчето е добро!!!
Много ме впечтатли настроението,което лъха от Дейв,и се надявам целия албум да се получи,като цяло,по-добър от Paper Monsters !
Мисля си обаче,че Дейв прекалено мн се разграничава от групата ... не че има нещо лошо,но...все пак за мен определение като Dancing Monkey  e малко странно.Не ми се вярва някой да го приема за такъв реално.

Все пак клипчето ми допадна много,и мисля че това ще бъде мн сполучлив албум ! Saw Something и A Little Lie звучът страхотно(поне за мен) !!! O0


Титла: Re: НОВИНИ: [16 СЕПТЕМВРИ 2007] DAVE GAHAN - "HOURGLASS" (финални детайлl
Публикувано от: Deni в 21 Септември 2007
И аз ще се присъединя към положителните отзиви за Saw something. Не съм сигурна как точно да си обясня впечатленията, но предполагам може да се каже, че ми прозвуча някак по-богата и по-плътна. Kingdom като цяло ми е приятна за слушане, но на Saw something сигурно ще се наложи да обърна по-сериозно внимание. Върху останалите песни, които се чуват в ЕРК не успях да се задълбоча, защото го гледах на работа, но довечера мисля да задълбая по-сериозно. Явно има какво да се намери :)


Титла: Re: НОВИНИ: [16 СЕПТЕМВРИ 2007] DAVE GAHAN - "HOURGLASS" (финални детайли)
Публикувано от: Videlina в 21 Септември 2007
Както и преди, аз съм все още скептично настроена ??? за сега..На първо слушане, освен Kingdom, другите песни ми се струват едни и същи ::)  като излезе албума и го прослушам доста пъти, съм сигурна, че ще намеря  хубави песни. Може би се заблуждавам, но китарата и барабаните на тези 4-те, предоставени ни от kirilart, ми се струват едни и същи...две по две си приличат. Все пак е доста рано, предполагам, че ще ги понапълнят със звук. Много благодаря на Кирил за това, че реши да сподели това видео с нас...все се изумявам, как успявате да се докопате до такива работи ??? Браво!


Титла: Re: НОВИНИ: [16 СЕПТЕМВРИ 2007] DAVE GAHAN - "HOURGLASS" (финални детайли)
Публикувано от: The Fein в 22 Септември 2007
Вероятно вече доста хора са слушали албумните версии на 'Saw Something', 'Use You' и 'A Little Lie', които изтекоха, та какво мислите? Също така да подчертая, че въпреки, че дискусиите за тези песни са позволени, линкове към тях не се допускат.

И трите мога да кажа, че ми харесват и надминават първоначалните ми очаквания. :) 'Saw Something' има много изгубен потенциал, но като цяло, заедно със 'Stay', е най-доброто, което съм слушал от соло нещата на Дейв. 'A Little Lie' има страхотен припев, 'Use You' ми е малко тривиална, но мисля, че ще намери своята аудитория по партита. :)

Фаворитът ми на този етап е 'Saw Something', която въпреки, че ми се искаше да звучи по-симфонично, не толкова електронно и към края по-тежко, притежава много от качествата, които търся в музиката по принцип. Има искреност, има глас, който не е модифициран през десетки програми, има музика, чиято фикс идея не е да те кара да друсаш глава на дансинга цяла нощ. Подобни песни са доказателство, че хората трябва да правят музика с душата си, а не с носталгичните си спомени по 80-те или 90-те.


Титла: Re: НОВИНИ: [16 СЕПТЕМВРИ 2007] DAVE GAHAN - "HOURGLASS" (финални детайли)
Публикувано от: Kevy в 22 Септември 2007
..., 'Use You' ми е малко тривиална, но мисля, че ще намери своята аудитория по партита. :)
...

... ами намери я, в мое лице  :D...

Като цяло на първо, второ слушане нито една от трите не ме грабна, както ми се искаше... НО тези парчета определено са ми доста по-приятни от всички в ПМ, та все пак ще изчакам да чуя целия албум... "Use You"  не е никак лоша (не ми е много ясно, какви са критериите за тривиалност ;)), но парчето определено ми допада... естествено, факта, че не съм се влюбила от раз в трите песни, не означава, че няма да се случи след време - личната ми история познава доста такива обрати  ^-^


Титла: Re: НОВИНИ: [16 СЕПТЕМВРИ 2007] DAVE GAHAN - "HOURGLASS" (финални детайли)
Публикувано от: The Fein в 22 Септември 2007
"Use You"  не е никак лоша (не ми е много ясно, какви са критериите за тривиалност ;)), но парчето определено ми допада...

След няколко слушания започна да ми харесва, но като цяло е изградена върху вече използвани неща - основният семпъл ми напомня малко за "Stalking" от соло албума на Крисчън, самите вокали и интонация ме връщат към "Dead Of Night" и "A Pain That I'm Used To", но в никакъв случай не е лоша песен, та...поне засега разочарования няма, което ме прави щастлив. Реално с първите 4-5 чути песни получих повече, отколкото въобще очаквах.


Титла: Re: НОВИНИ: [16 СЕПТЕМВРИ 2007] DAVE GAHAN - "HOURGLASS" (финални детайли)
Публикувано от: kirilart в 22 Септември 2007
В момента слушам за четвърти път изтеклите в интернет песни и определено фаворит ми е Saw Something, като води с малко пред Use You, която на свой ред има голям потенциал да се нареди сред най-доброто правено от Дейв.
Очаквам с нетърпение останалите песни, определено очакванията ми към албума се покачиха.
:)


Титла: Re: НОВИНИ: [16 СЕПТЕМВРИ 2007] DAVE GAHAN - "HOURGLASS" (финални детайлl
Публикувано от: Deni в 22 Септември 2007
Мдаааа, колкото повече слушам, толкова по-ясно ми става, че Use you ще звучи страхотно на парти, а Saw something ще е също тъй страхотна за слушане у дома.
21 Days до сега съм я чула само веднъж и на първо слушане ми се стори леко монотонна, но няма да правя прибързани заключения.
А някъде на 4тото-5тото прослушване, Little Lie с ловък финт ми привлече вниманието и май ще вземе да се окаже сред личните ми фаворити.
Изобщо, оказа се, че Kingdom се движи в доста приятна компания. Ще се слуша, няма начин   ;)


Титла: Re: НОВИНИ: [16 СЕПТЕМВРИ 2007] DAVE GAHAN - "HOURGLASS" (финални детайли)
Публикувано от: Aleksandrovster в 23 Септември 2007
Цял ден се въздържах от коментар, който едва ли щеше да е особено положителен, ако бях писал непосредствено след като чух Saw Something, Use You, A Little Lie и 21 Days. Отначало нито една не можа да ме впечатли особено, а като чух какво са направили със Saw Something направо ми се доплака. Прекалено много и тежка електроника, която губи мелодичността на песента. Не особено плътни вокали и ритъм, миксирани на по- ниско ниво и прекалено много Noise... За A Little Lie важи същото, плюс монотонния риф на китарата... Use You и 21 Days- много приятни песнички, добре балансирани. Първо шпечатление.
...Преди 10 часа(и по 10-15 прослушвания по- малко на всяка песен) щах да напиша нещо такова. :)
Та, какво мисля сега, след малко повече слушане(недостатъчно разбира се).
Saw Something започва с нежна електроника и лек плътен ритъм, малко странно(това е добре), в стил Exciter, придружен със "гръндж" елементи в стил РТА и Трент Резнър, които успяват да създадат една прилично мрачна атмосфера. Първият припев започва без основен ритъм, със string елементи в бекграуднд, много приятно. След това пак електроника... И тук интересно, макар, че ми е малко трудно да възприема подобна комбинация. След още един- два коплета песента живва с "живите" барабани и изключително добрата китара, която е и кулминацията. Прави впечатление и това, че ритъмът се променя на няколко места в песента, което я разчупва и така не се получава някаква (нежелана)монотонност. Това важи и за другите песни. Та, много съм доволен.

Use You- рок електронно парче с много добра динамика и отново много РТА звуци. Една такава агресивна мазнотия от електроника и китара. Създава Панико- клаустрофобично усещане. Както и болка в десния ми крак... Клубна песен, наистина. Предполагам, това ще бъде следващият сингъл от Hourglass.

21 Days- започва със стабилен и малко по- бавен ритъм, който се допълва от много, много добрата китара в стил PJ Harvey/Nick Cave. Бавна, леко монотонна, но пък има едно специфично лениво- агресивно(тази вечер правя всякакви колаборации) звучене, за което вина има и Дейв с много добрият си вокал, който на моменти "кънти". Това, заедно с беквокалите създава по- мрачно настроение и убива леко монотонноста.
И тази песен също не ме разочарова, напротив.

A Little Lie, можеби тук очаквах повече(в сравнение с акустичната версия). Започва много странно, можеби е продължение на предходната песен в албума. Отново тежка електроника, със силен ритъм, много напомнящ на NIN. Добра китара, но тук си запазвам мнението, че е монотонна. Освен това вокалът, както писах по- горе, мисля, че е прекалено слаб и не може да се разкрие напълно емоционалния заряд(е, знам, че е клише), който носи, а в тази песен определено трябва да се наблегне на него. Защото се появяват едни доста неприятни моменти, като края 3-тата минута от песента, когато Дейв се напъва за последен "крясък", а всъщност нищо не се случва. Дейв си крещи и никой не го чува. Можеби щеше да се получи по- добре, ако имаше някаква лека промяна в ритъма или риф-а, а не всичко да е така праволинейно. Но и така песента не е лоша, а и нали си има и втора версия. :)


Ами като цяло, това, което успях да чуя ми харесва и то много! Повече от колкото съм очаквал. Paper Monsters е албум, който много харесвам(мнозинството сигурно не биха казали същото) и затова имах някакви критерии и за Hourglass. Знаех, че ще е по- електронен, още откакто стана ясно, че Дейв ще работи с Крисчън и Андрю, но не мислих, че някои неща ще се получат толкова добре. Само от тези няколко песни(+Down) разбирам, че Hourglass е доста по- зрял от Paper Monsters. Дано и останалите песни да оправдаят това твърдение.


Титла: Re: НОВИНИ: [16 СЕПТЕМВРИ 2007] DAVE GAHAN - "HOURGLASS" (финални детайли)
Публикувано от: Infra Red в 23 Септември 2007
И четирите песни,които съм чул досега от Hourglass - Kingdom,Saw Something,A Little Lie и Use You са много добри.А за Saw Something просто нямам думи.Дейв и компания са надминали себе си с нея.Дори останалите песни от албума да са слаби,тези четири определено биха ми позволили да кажа,че албума е добър.А като чуя и други ще преценя дали е добър,много добър или страхотен :)


Титла: Re: НОВИНИ: [16 СЕПТЕМВРИ 2007] DAVE GAHAN - "HOURGLASS" (финални детайли)
Публикувано от: strange_affection в 23 Септември 2007
Ей,хора... ми аз сам доста впечатлен! В началото като,че ли имах малко по-негативно мнение,но сега като послушах малко повече парчетата ми се струва,че ще се получи мн силен албум ! Моя фаворит е  A Little Lie . Мн ми хареса парчето ... Не че Saw Something,Miracles са лоши,напротив -  струват ми се добре . Да се надяваме,че и др песни ще бъдат по-същият начин интересни...като тези 4те !!!

П.С. Дали е възможно да задам един въпрос: Откъде мога да слушам Use You и 21 Days??? Предварително благодаря !


Титла: Re: НОВИНИ: [16 СЕПТЕМВРИ 2007] DAVE GAHAN - "HOURGLASS" (финални детайли)
Публикувано от: The Fein в 24 Септември 2007
BBC 6 пуснаха за свободен даунлоуд подкаст, който съдържа интервюта с Питър Хук от Ню Ордър, коментиращ "Control", филмът за Joy Division, режисиран от Антон Корбейн и с Дейв, който отговаря на въпроси, зададени от фенове, както и от музикални личности като Джеймс Дийн Брадфийлд от Manic Street Preachers (който се включва с въпрос, който навярно, друг не е използвал преди това) и др.

Подкастът може да се изтегли тук (http://www.bbc.co.uk/6music/shows/music_week/).


Титла: Re: НОВИНИ: [16 СЕПТЕМВРИ 2007] DAVE GAHAN - "HOURGLASS" (финални детайли)
Публикувано от: kirilart в 25 Септември 2007
Първи впечатления, след като изслушах целия албум на Дейв. Първото, което ми хрумва е, че има предварителна подредба, по която изтичат песните в интернет. Всичко най-добро от албума беше изтекло с първата част от появилите се в пространството парчета от Hourglass. От останалите впечатление ми направиха Down с чудесния припев и Endless с интересните инструментали. Deeper and Deeper ме смущава определено, макар, че с повечко слушане може и да стане поносима. Просто не съм свикнал да чувам Дейв да се дере по този начин. Miracles е отегчително монотонна, мудна и към средата ми се иска да забързам оборотите. Insoluble е с нищо незапомняща се песен, както е казал народа: "От едното влязло, от другото излязло."
Надявам се с коментара си да приземя очакванията на останалите, за да не паднат от толкова високо, както аз тази сутрин. :angel:

П.П. Правя редакция на поста си, с пълното ревю на албума от моя гледна точка: След като го прослушах няколко пъти мога да определя албума като успешен за "млад автор". Има слаби песни, но като цяло силните страни вземат превез, а и звучи по-завършено от първия опит на Дейв с Paper Monsters.

01. Saw Something - определено най-добрата песен в албума. Чудесен избор на откриваща песен. Великолепна като инструментали, допълващи се перфектно от вокалите на Дейв. Ленивото начало, съставено от електронни звуци и преливането му в гласа на Дейв е едно от най-добрите попадения за хармоничен звук напоследък. Песента градира като плътност от началото към края, което кара слушателя да иска още и още. Всичко това не е случайно обаче...това е песента, отлежавала в главата на автора най-дълго време. Самият Дейв споделя, че е била готова като идея още по време на работата върху Playing The Angel и дори се е поколебал дали да не я включат в албума на Депеш...
02. Kingdom - Е типичния сингъл. Танцувален, леко монотонен и незапомнящ се с нищо. Не казвам в никакъв случай, че песента е лоша, дори подозирам, че ще има голям успех в чартовете, просто не е това, което търся в музиката.
03. Deeper and Deeper - Това е песента, която най-трудно ще приема. Вокалите на Дейв напомнят изявата на някой прохождащ фронтмен на метъл банда, електронните звуци са доста хаотични, ритъма разбъркан...въобще голяма каша. Не вярвам на някой да му стане любима песен.
04. 21 Days - В началото тази песен не ми допадна особено, макар да ме впечатли с отделни моменти в звученето си. Сега, след десетина прослушвания съм доста по-положително настроен към нея. Звучи оригинално, поне що се отнася до ползвана формула за конструкцията на песента. Мудния тежък ритъм, създава блус атмосфера в началото, а високите беквокали допълват цялостното звучене. Вокалите на Дейв са премерено дрезгави...с две думи добра песен, която звучи завършено. Бих я определил като един от плюсовете на албума.
05. Miracles - За мен това е най-слабата песен на Дейв не само в този албум, а въобще. Толкова монотонна и отегчително бавна, че на човек му хрумва единствено да прескочи на следващата песен. Имам чувството, че е направена, просто защото не е имало друго какво да бъде сглобено. Инструменталите са сведени почти до минимум, което пък съвсем изпуска интереса на слушателя.
06. Use You - Една от силните песни в албума! Ефекта се подсилва от това, че е веднага след най-големия провал в албума. Може това да е целта на Miracles, разбира се в кръга на шегата. Доста шумна, но в никакъв случай хаотична или дразнещо претрупана. Вокалите са добре премерени, с особено силен припев, стъпил върху солидна база от интересни звуци вплетени в основния мотив. Винаги съм харесвал затишията след средата на някоя песен, след които следва бурно продължение...Use You предлага точно това.
07. Insoluble - Поредицата силна, слаба се запазва и тук...скучно начало, проточващо се доста над благоприличното. Отегчението обгърнало слушателя вероятно ще се разчупи едва след втората половина на песента. Разбира се, не защото там следва изненадващо развитие, а по простата причина, че идва началото на следващата песен.
08. Endless - Не бих я определил като слаба, но в никакъв случай не бих я наредил до Saw Something, Use You, 21 Days и донякъде A Little Lie ... тази песен ми напомня за Paper Monsters и само припева ме кара да я поставя малко над познатото ниво. Притежава известна доза градация и макар да не я определям като нещо специално, ще влиза в плейлиста ми в бъдеще.
09. A Little Lie - Една от по-качествените песни в албума. Първите секунди са малко смущаващи, но после всичко си идва на мястото. Текста е скучен, но пък начина на възпроизвеждането му в музикално отношение е добър, така че в крайна сметка резултата е задоволителен, без претенция за повече. Има и няколко момента, които претендират за оригиналност, чрез включване на хаос от шумове...но така и не я постигат. Въобще струва ми се, че доста от песните биха звучали по-добре, ако се обмислят повторно, като това важи и за A Little Lie.
10. Down - Звучи като малко по-добър вариант на слабите песни. Припева е това, което я спасява от участта на останалите издънки в албума. Краят и звучи незавършено, а и идеята е доста размита в монотонноста на мелодията.

Като цяло Дейв отново показва като млад автор, че може да създаде няколко добри песни, но не и да оформи около тях силен и балансиран албум. Все пак това е натрупан опит и се надявам, в следващия албум на Депеш Мод, да няма слаби парчета като I Want It All.


Титла: Re: НОВИНИ: [16 СЕПТЕМВРИ 2007] DAVE GAHAN - "HOURGLASS" (финални детайли)
Публикувано от: The Fein в 25 Септември 2007
След "Saw Something", "Kingdom" и "A Little Lie" започнах да имам по-високи очаквания от първоначалното, но за съжаление не мога да кажа, че след като чух крайният резултат съм особено впечатлен. Не очаквах много от Дейв като текстописец, не го и получих, но съм разочарован от албума на музикално ниво. Голяма част от песните звучат еднообразно по време на цялото си времетраене, което за мен е изненадващо, най-вече заради "Recovery" на Крисчън, където всяка песен се развиваше по интересен начин и чудесно комбинираше типичната поп структура с експерименталната електроника.

Добрите моменти на "Hourglass" ("Saw тя-можеше-да-е-велика Something", "Kingdom", "A Little Lie", "Miracles", която май само аз харесвам и донякъде "Down") звучат по-скоро като напреднали демо версии и споменатото в прес рилийза "искахме да запазим по-суровата страна на песните" не е оправдание. От вокалистът на Депеш Мод, създателят на "Recovery" и продуцентът на "Counterfeit 2"(който ми е все още любимия соло проект на член на DM) ми се искаше да видя повече.

Имам голямо желание да навляза в цялото това "този албум е автобиографичен, отразява моите страхове, поглед върху живота и т.н.". И на мен ми се е случвало да се моля (обикновено преди изпит), както съм атеист, не вярвам в чудесата, но понякога наистина стават (обикновено след изпит) и като цяло много от идеите, заложени в "Hourglass", са ми и на мен близки и лични, но на фона на монотонните мелодии, "Deeper And Deeper" (която прилича на нещо, което Трент Резнър е записал като е бил на 15 и си е казал, че може и по-добре) и останалите песни, които са като пълнежи, контактът с моята персона става трудно осъществим. Има и няколко случея, в които музиката и гласът на Дейв абсолютно се разминават, най-вече като настроение, откоето се губи посланието.

И все пак, нямам нищо против участието на Дейв, Крисчън и Андрю в следващия албум на DM, тъй като си мисля, че тези хора могат да правят добри песни, но да задържат нивото в цял албум не смятам, че е от силните им страни.

Следващите слушания на "Hourglass" от моя страна ще са, защото е албум на Дейв. Но ако трябва, поне за себе си, да отлича някакви добри страни: харесва ми повече от "Paper Monsters" (въпреки, че дори там няма неща като "Deeper And Deeper", има "Bottle Living", но в сравнение с първата, тя е като липсващ шедьовър на Гънс Енд Роузес) и има поне четири добри песни, като би сайдът на "Kingdom" не звучи зле от семпълът, който излезе.

Мрън!


Титла: Re: НОВИНИ: [16 СЕПТЕМВРИ 2007] DAVE GAHAN - "HOURGLASS" (финални детайли)
Публикувано от: strange_affection в 26 Септември 2007
Най-накрая прослушах няколко пъти албума,и мога да кажа,че малко ми поспдан ентусиазма след като изслушах всичко. За съжаление не мога да кажа,че "Down","Insoluble","Endless" ми харесват по какъвто и да е начин!
Моите фаворити са "Saw Something" и "A Little Lie",като песни като "Use You","21 Days" и "Miracles" са ми доста приятни.

Искам да вметна,че това е първоначално впечатление,в смисал - Запазвам си правото на промени :D :D :D


Титла: Re: НОВИНИ: [16 СЕПТЕМВРИ 2007] DAVE GAHAN - "HOURGLASS" (финални детайли)
Публикувано от: deiv4o в 26 Септември 2007
аз лично не сам разочарован понеже и не сам очаквал нещо особено :) за мен е просто по слушаем от Paper Monster


Титла: Re: НОВИНИ: [16 СЕПТЕМВРИ 2007] DAVE GAHAN - "HOURGLASS" (финални детайли)
Публикувано от: dm в 27 Септември 2007
Аз чух целия албум и съм във възторг
за мен е невероятен пълен с много чувство и душа
мисля че Дейв наистина е дал най доброто от себе си
текстовете и мелодията трогват еднакво силно
на мен фаворит в момента ми е "Down" ,но и останалите много ми харесват още на първо слушане
не мога да намеря лошо парче всяко си има своята атмосфера и се различава от другото което е страхотно :))))))))))))


Титла: Re: НОВИНИ: [16 СЕПТЕМВРИ 2007] DAVE GAHAN - "HOURGLASS" (финални детайли)
Публикувано от: Lu в 28 Септември 2007
Исках да изслушам албума много, много пъти и да не избързвъм с мнението си. Не знам дали разочарованието ми от Кингдъм и не особено високите очаквания след това, ми донесоха страхотния кеф, които изпитвам сега като слушам целия албум или просто албумът си е добър??...  ::)    Той е искрен, емоционален и първичен. Дейв е имал нещо да каже и го е направил по начин, по който може. Нито повече, нито по-малко.
Не разбирам нищо от музикални конструкции и висш пилотаж в поезията и тектописането, нямам и желание да разбирам. Искам да изпитвам удоволствие като слушам музика и точно това се случва като слушам този албум.
А сега си мечтая за турне. Дейв на сцената, мокър и бесен.... Ммммм....  ^-^


Титла: Re: НОВИНИ: [16 СЕПТЕМВРИ 2007] DAVE GAHAN - "HOURGLASS" (финални детайли)
Публикувано от: The Fein в 30 Септември 2007
http://living.scotsman.com/index.cfm?id=1555372007

Интересно интервю с Дейв за новия албум и животът му след турнето към PTA.


Титла: Re: НОВИНИ: [16 СЕПТЕМВРИ 2007] DAVE GAHAN - "HOURGLASS" (финални детайли)
Публикувано от: mody в 30 Септември 2007
Аз чак днес имах възможността да изслушам песните.И след едно доста солидно цялостно превъртане на албума,вече съм готова с що-годе адекватно мнение за песните. :)
1.Saw Something-Тук две мненния няма-определено ми е фаворит.Песента ме грабна още от първото слушане.Звучи ми отнесено...кото я слушам нещо ми става,но аз смата не мога да определя точно какво,може би в някакъв по-късен етап...И след всички коментари,мисля  че няма смисъл да споменавам за страхотния и запелняващ електронен звук.(И все пак го направих...)
2.Kingdom-Най-комерсиалната песен в албума,струва ми се.Но и същевременно най-лека като звучене.(В случая не знам дали това ми мнение не се е повлияло от факта,че въпросната песен е избрана за първи сингъл...).Създадена за радио и телевизия.
3.Deeper and Deeper-Струва ми се,само на мен се харесва тази песен.И не само това-спокойно мога да я включа в моя топ 3 най-харесвани песни от албума.Вярно е,че вокалите са по-резки,но не намирам нищо лошо в това-напротив,мисля че тук се крие чарът на песента.
4.21 Days-Не ме впечатлява с нищо.За мен изпълнява ролята на пълнеж.
Разбира се,във всеки албум тези песни са неизбежна част-те просто са задължителни,така че нямам нищо против нея.
5.Miracles-Ето я и втората песен,която не ми е сред фаворитите.Звучи ми приспивно...и...хмм нещо като блус :D
6.Use you- Доста добра,но дори след многократно изслушване не успя да се добере до №1 в класацията ми и струва ми се съм единствената,която мисли по този начин за Use You.Но пък носи силен и приятен заряд,както и прилив на енергия. :)
7.Insoluble-Приятна песен.Определено е успокояваща,но съвсем не мога да я нарека скучна ,отегчителна,досадна.Смятам,че след взрива на Use You е на правилната позиция-"Нека успокоим малко страстите!" :D
8.Endless-Много ме радва.И без колебание мога да кажа,че за мен е (почти) толкова добра,колкото Saw Something.
9.A little Lie-Началото на един подобаващ край за творение като Hourglass.И отново ме спечелва с невероятното си звучене.
10.Down-Идеален край.Струва ми се,първата и последната песен са подбрани такива,че да те изтрелят в друго измерение.Но и на мен Down  ми звучи леко незавършена.
С две приказки-Дейв заслужи адмирациите ми и този път.Не само,че не съм разочарована-дори обратното-очаквах нещо по-слабо.Перфектна подребна на песните,с която се постига необходимият баланс.


Титла: Re: НОВИНИ: [16 СЕПТЕМВРИ 2007] DAVE GAHAN - "HOURGLASS" (финални детайли)
Публикувано от: The Fein в 05 Октомври 2007
http://vision.rambler.ru/users/galarecords/1/32/

Не знам за колко време ще е валиден линкът, но на него може да се види акустичното/студийното изпълнение на "Endless", което поне на мен много повече ми харесва от албумната версия.


Титла: Re: НОВИНИ: [16 СЕПТЕМВРИ 2007] DAVE GAHAN - "HOURGLASS" (финални детайли)
Публикувано от: The Fein в 09 Октомври 2007
В Германия, Швейцария и Австрия се задава серия от партита, празнуващи излизането на "Hourglass".

(http://i23.photobucket.com/albums/b353/suedemode/party-flyer.jpg)

Също така, Дейв ще бъде в Кьолн на 30-ти октомври, за да се срещне с феновете и да раздаде автографи.


Титла: Re: НОВИНИ: [16 СЕПТЕМВРИ 2007] DAVE GAHAN - "HOURGLASS" (финални детайли)
Публикувано от: white_ambition в 10 Октомври 2007
Нямам желание да рецензирам албума, в което не ме и бива, така че само ще кажа, че надмина очакванията ми!!! &D Заобичвам го с всяко повторно слушане, 'saw something', 'a little lie' и 'endless' са болезнено красиви, дейв е толкова страстен! повечето песни, да не кажа всички, звучат напълно изповеднически, просто се усеща как пее от сърце, а бе много съм доволна.. ^-^


Титла: Re: НОВИНИ: [16 СЕПТЕМВРИ 2007] DAVE GAHAN - "HOURGLASS" (финални детайли)
Публикувано от: JohnTheRevelator в 16 Октомври 2007
Страхотен албум,звучи свежо без излишно задълбаване,но в никъкав смисъл повръхностен,Дейв звучи страхотно,дори ми харесва повече отколкото в Playing The Angel  :)


Титла: Re: НОВИНИ: [16 СЕПТЕМВРИ 2007] DAVE GAHAN - "HOURGLASS" (финални детайли)
Публикувано от: MAO BOY в 18 Октомври 2007
аз мога да кажа, че Kingdom е страхотно парче колкото повече го слушам толкова повече ми харесва. Слушах албума само веднъж, мисля, че е леко бавен, а винаги съм харесвал когато дейв пее по бързи и агресивни песни.


Титла: Re: НОВИНИ: [16 СЕПТЕМВРИ 2007] DAVE GAHAN - "HOURGLASS" (финални детайли)
Публикувано от: The Fein в 19 Октомври 2007
В интервю Дейв е споделил, че:

- музиката за него е удоволствие повече от всякога.
- признава, че Алан е бил недооценен от групата.
- отношенията му с Мартин са стабилни и наскоро е получил имейл от него, гласящ: "Знам, че ще те попитат за това, така че кажи на журналистите, че имам твоя албум и това е диска на годината за мен."

Цялото интервю - тук (http://www.mirror.co.uk/showbiz/entertainment/music/2007/10/19/in-work-mode-89520-19972647/)


Титла: Re: НОВИНИ: [16 СЕПТЕМВРИ 2007] DAVE GAHAN - "HOURGLASS" (финални детайли)
Публикувано от: Recoil в 19 Октомври 2007
В интервю Дейв е споделил, че:

- музиката за него е удоволствие повече от всякога.
- признава, че Алан е бил недооценен от групата.

За щастие всички бивши и настоящи членове на групата са живи и здрави.
Имат време да оценят Алан. Примерно могат да го поканят да им продуцира следващият албум. Друг е въпроса дали се притесняват, че ще им откаже.


Титла: Re: НОВИНИ: [16 СЕПТЕМВРИ 2007] DAVE GAHAN - "HOURGLASS" (финални детайли)
Публикувано от: The Fein в 19 Октомври 2007
За щастие всички бивши и настоящи членове на групата са живи и здрави.
Имат време да оценят Алан. Примерно могат да го поканят да им продуцира следващият албум. Друг е въпроса дали се притесняват, че ще им откаже.

Донякъде защото съм доволен от всичко издадено напоследък ('Playing The Angel' и 'Subhuman' са много силни албуми за мен, 'Hourglass' не бих го окачествил като лош в никакъв случей), не виждам защо трябва да си пресичат отново пътищата. Иновацията в 'Subhuman' е до голяма степен дело на Джо, който в този албум е толкова влиятелен, колкото и Алан, който не бих казал, че е направил по отношение на музика или продукция нещо кой знае колко по-различно от това, което и преди е създавал. Така че, не съм особено сигурен дали Алан е човекът, който може да подтикне групата към създаване на нещо значително по-добро, различно и същевременно в синхрон с мейнстрийм настроенията. А и има толкова талантливи млади хора, които се занимават с музика, мисля, че те имат по-голяма нужда от това да им се даде шанс да работят с група като DM.


Титла: Re: НОВИНИ: [16 СЕПТЕМВРИ 2007] DAVE GAHAN - "HOURGLASS" (финални детайли)
Публикувано от: Recoil в 19 Октомври 2007
Да, тук се връщаме и на въпроса дали Playing The Angel и Exciter са "значително по-добри" от предишните 3-4.
Въпроса не е дали ще бъде издаден по-добър албум, а дали албума ще бъде изпипан. Нека да добавим и преработката на старите песни за изпълнение на живо. Нещо, което също липсва в последно време. Самите DM е доста възможно да не са в състояние да изградят албум, който да има по-силен емоционален заряд и т.н. Отделно, самата идея, че издават един албум на 4 години нещо не ми допада.
Има млади и талантливи, но лично аз се съмнявам Даниел Милър или някой друг от групата да седне и търси "млади таланти" из myspace.

Все още не съм чул албума, затова и не съм го коментирал. Жалко ще е, ако авторски албум на Дейв започне да събужда по-малък интерес от буутлег с добри ремикси, неиздавани варианти или концерт от WVT записан от смесителният пулт.


Титла: Re: НОВИНИ: [16 СЕПТЕМВРИ 2007] DAVE GAHAN - "HOURGLASS" (финални детайли)
Публикувано от: The Fein в 19 Октомври 2007
Отделно, самата идея, че издават един албум на 4 години нещо не ми допада.

Ако повече време означава по-добро качество, нямам нищо против. А и не можем да се оплачим от бездействие на членовете, настоящи или бивши. Така или иначе имам достатъчно други любими групи и албуми, с които да запълвам времето, та нов албум на DM не ми е особено спешен. Всеки месец откривам поне по няколко нови групи или неоткрити "стари", които да ми харесат и слушам продължително, така че чакането поне на мен не ми е особен проблем. А и реално малко формации, започнали в края на 70-те или началото на 80-те могат да са все още креативни и изпълнени с желание за работа, както са DM през последните 3 години. Та нека да се съсредоточим върху позитивната страна на нещата, а такава определено има. Видяхме я.


Титла: Re: НОВИНИ: [16 СЕПТЕМВРИ 2007] DAVE GAHAN - "HOURGLASS" (финални детайли)
Публикувано от: Пях-сДепеш!Честно! в 20 Октомври 2007
Отделно, самата идея, че издават един албум на 4 години нещо не ми допада.

Всеки месец откривам поне по няколко нови групи или неоткрити "стари", които да ми харесат и слушам продължително, така че чакането поне на мен не ми е особен проблем.
На теб може наистина чакането да не ти е особен проблем, понеже от вчера имаш документи за самоличност. Но за нас, на чиито лични карти срещу срок на документа пише "БЕЗСРОЧЕН" нещата стоят другояче.


Титла: Re: НОВИНИ: [16 СЕПТЕМВРИ 2007] DAVE GAHAN - "HOURGLASS" (финални детайли)
Публикувано от: The Fein в 22 Октомври 2007
Интервю с Дейв в парижката му хотелска стая относно мъдростите на живота, сексът по Интернет, Междузвездните войни и др.
http://youtube.com/watch?v=Wkcns2pNZkQ


Титла: Re: НОВИНИ: [16 СЕПТЕМВРИ 2007] DAVE GAHAN - "HOURGLASS" (финални детайли)
Публикувано от: The Fein в 25 Октомври 2007
За почитателите на уханието на нова обложка: Антон е направил доста идеен дизайн към албума, в чието създаване са участвали Дейв и дизайнер на име Том Хингстън (http://www.hingston.net/). Текстовете са всъщност тяхните чернови - на някои места си личат задраскани думи и стихове, които са отпаднали + снимки на Гахан, както и на него с Крисчън и Андрю.


Титла: Re: НОВИНИ: [16 СЕПТЕМВРИ 2007] DAVE GAHAN - "HOURGLASS" (финални детайли)
Публикувано от: The Fein в 26 Октомври 2007
Част от студийно изпълнение на 'Miracles':

http://fr.youtube.com/watch?v=hvnRnipel8Y

Невероятно е колко добре звучи песента, когато е с китари. Също така, в момента Дейв обикаля Щатите, за да дава радио интервюта, твърде е вероятно да изпълни и някои от песните от албума в ефир.


Титла: Re: НОВИНИ: [16 СЕПТЕМВРИ 2007] DAVE GAHAN - "HOURGLASS" (финални детайли)
Публикувано от: Blagovesta в 26 Октомври 2007
В списание Story има 2 страници посветени на Дейв  :)


Титла: Re: НОВИНИ: [16 СЕПТЕМВРИ 2007] DAVE GAHAN - "HOURGLASS" (финални детайли)
Публикувано от: The Fein в 27 Октомври 2007
Впрочем, нещо интересно от обложката на албума:

"John Frusciante: Guitar solo on Saw Something"


Титла: Re: НОВИНИ: [16 СЕПТЕМВРИ 2007] DAVE GAHAN - "HOURGLASS" (финални детайли)
Публикувано от: yori в 27 Октомври 2007
Невероятно е колко добре звучи песента, когато е с китари.

Споделям мнението ти! Miracles е една от любимите ми песни в албума, но този китарен вариант повече ми харесва!  O0
Чудя се дали са само заигравки в студиото или имат намерение да я запишат и в този й вариант?  ???
Титла: Re: НОВИНИ: [16 СЕПТЕМВРИ 2007] DAVE GAHAN - "HOURGLASS" (финални детайли)
Публикувано от: The Fein в 27 Октомври 2007
Чудя се дали са само заигравки в студиото или имат намерение да я запишат и в този й вариант?  ???

Ако са я изпълнили с този аранжимент в Ню Йорк - да, тъй като по план концертът трябва да бъде предоставен за даунлоуд.


Титла: Re: НОВИНИ: [16 СЕПТЕМВРИ 2007] DAVE GAHAN - "HOURGLASS" (финални детайли)
Публикувано от: The Fein в 27 Октомври 2007
Още едно интервю, този път за VirginMega.fr, отново в неангажираща обстановка с размисли и спомени за миналото и бъдещето.

Част 1 (http://www.youtube.com/watch?v=GSrjf11SWwI)
Част 2 (http://www.youtube.com/watch?v=LKd7PBmsCEg)
Част 3 (http://www.youtube.com/watch?v=4FcYFKkVy2s)


Титла: Re: НОВИНИ: [16 СЕПТЕМВРИ 2007] DAVE GAHAN - "HOURGLASS" (финални детайли)
Публикувано от: Alt в 28 Октомври 2007
Hourglass влиза под номер 50 в UK Album Chart тази седмица... доста разочароващ дебют според мен, но със сигурност има държави, в които ще дебютира на много по-високи позиции.


Титла: Re: НОВИНИ: [16 СЕПТЕМВРИ 2007] DAVE GAHAN - "HOURGLASS" (финални детайли)
Публикувано от: The Fein в 28 Октомври 2007
Hourglass влиза под номер 50 в UK Album Chart тази седмица... доста разочароващ дебют според мен, но със сигурност има държави, в които ще дебютира на много по-високи позиции.

Номер 50 означава по груби сметки около две хиляди копия. Което е наистина шокиращо малко.


Титла: Re: НОВИНИ: [16 СЕПТЕМВРИ 2007] DAVE GAHAN - "HOURGLASS" (финални детайли)
Публикувано от: Alt в 28 Октомври 2007
Hourglass влиза под номер 50 в UK Album Chart тази седмица... доста разочароващ дебют според мен, но със сигурност има държави, в които ще дебютира на много по-високи позиции.


Номер 50 означава по груби сметки около две хиляди копия. Което е наистина шокиращо малко.

Може би малко повече от това - около 4000 копия, имайки предвид, че нивото на продажбите сравнително се повиши тази седмица и освен това:
#25 Orson - Culture Vulture са с продажби от 8,020
#71 The Beatles - 1962-1966 (The Red Album) с продажби от 2,991 копия.

Въпреки това, съм наистина изненадан. Очаквах Hourglass да влезе в топ 40, дори топ 30 без проблем  ???


Титла: Re: НОВИНИ: [16 СЕПТЕМВРИ 2007] DAVE GAHAN - "HOURGLASS" (финални детайли)
Публикувано от: The Fein в 29 Октомври 2007
Въпреки това, съм наистина изненадан. Очаквах Hourglass да влезе в топ 40, дори топ 30 без проблем  ???

Да, особено като се има предвид, че критиката като цяло хареса албума и всички са на мнение, че е далеч по-добър от 'Paper Monsters'. Чудя се доколко фиаското във Великобритания ще се отрази на идеята за турне към 'Hourglass'.


Титла: Re: НОВИНИ: [16 СЕПТЕМВРИ 2007] DAVE GAHAN - "HOURGLASS" (финални детайли)
Публикувано от: Recoil в 12 Ноември 2007
Дейв продължава успешната серия от хитови песни, които да грабнат сърцата на феновете със своята простота.

Започвам подред с фаворитите ми:

Deeper And Deeper:

I wanna love you - I want your love.
Колко просто и приятно, малко като "Let me да те love you, baby"
Нека все пак се впуснем в по-сериозен анализ на текста:
I'm gonna have you when I want to,
I'm gonna take you, that's what I like.
I'm going down now, deeper and deeper
Under your skin, you know that is right.

Лек импровизиран превод:

Ще те имам когато си поискам.
Ще те взема, това е което искам.
Спускам се надолу, дълбоко дълбоко
Под кожата ти, знаеш, че е правилно

Освен че звучи и като чалга... Донякъде се покрива с идеята, че "Иска всичко"...

Иначе музиката е приемлива...


Miracles:
Музиката там пък е неприемлива.

Отново се повтаря по една и съща фраза няколко пъти:

I don't believe in miracles,
I don't believe in Jesus...

Малко като:
Sometimes I cry,
Sometimes I don't cry
Или както вървеше текста на любимата ми I Want It All.

Между тези двете седи 21 Days, която започва все едно ще чуя Dirt, но изненадващо преминава в електро-блусарско звучене, което напомня твърде много на Recoil... Поне на мен... Което не знам дали е хубаво или не, но песента ми е интересна. Особено моментите с напяването и китарите към края... Не му отиват на Дейв, но не са и лоши...

При останалите само като чуя барабани с дигитален дисторжън превключвам песента.
Превключвам я и като чуя "Baby" някъде из песента... Една и от причините, за да не стана голям фен на Bon Jovi :)

На практика не съм и събрал желание да чуя целият албум, но имаше поне 10-12 опита в тази насока.

Някъде след Endless го спирам, но по-изненадващото е, че не съм разочарован, напротив. Албума макар и да не ми допада особено много, е малко по-добре отколкото очаквах.

Все пак си остава значително слаб с песни, които са просто "пълнеж" или в процеса на изготвянето им нещо не е било както трябва.

Радвам се, че има бисери като I Want It All, това е причина да се коментира широко по форуми качествата на Дейв като автор на текстове и бъдещето му като текстописец в DM.Титла: това намерих
Публикувано от: Ivelina_10 в 17 Ноември 2007
намерих нещо..ама може би някой от вас го е открил преди мен ето го..
за Dave Gahan е...
http://attblueroom.com/search/index.php?PHPSESSID=28e10101f32a3ad78fda49505c6a8c05&q=dave+gahan (http://attblueroom.com/search/index.php?PHPSESSID=28e10101f32a3ad78fda49505c6a8c05&q=dave+gahan)


Титла: Re: НОВИНИ: [16 СЕПТЕМВРИ 2007] DAVE GAHAN - "HOURGLASS" (финални детайли)
Публикувано от: Videlina в 18 Ноември 2007
Ivelina_10, ако беше прегледала темата в която постваш от начало, щеше да разбераш, че не някой от нас го е открил преди теб, а всички сме го гледали вече: страница 1-ва - kirilart - 20 Септември 2007, 16:20:42.
Иначе е хубаво, че търсиш нещо за ДМ и го споделяш с нас O0


Титла: Re: НОВИНИ: [16 СЕПТЕМВРИ 2007] DAVE GAHAN - "HOURGLASS" (финални детайли)
Публикувано от: dobomode в 18 Ноември 2007
Малко съм в недостиг на свободно време, за да напиша подобаващо мнение относно албума на Дейв, но определено този проект доста израсна в моите очи/уши (особено след като имах възможността да чуя някои песни на живо)... В момента се върти нон-стоп вкъщи и на работата и макар че някои от песните все още не ми допадат, бих казал че като цяло това за мен е най-добрия ДМ соло проект на този етап...

21 Days определено е моя фаворит от албума и може би ще се повторя още един път, но за мен това е смесица от Депеш, Ник Кейв, и традиционен госпел...

Иначе, само заради б-сайда Tomorrow бих класирал този албум на първо място от всички солови изяви... :)


Титла: Re: НОВИНИ: [16 СЕПТЕМВРИ 2007] DAVE GAHAN - "HOURGLASS" (финални детайли)
Публикувано от: RizaaR в 05 Декември 2007
От доста време се каня да напиша няколко думи за "Hourglass", но всеки път като се засиля, си пускам албума за фон и след това се отказвам.Яд ме е че песните които чух в акустичен вариант (само тях!), и които смятам имат по-сериозен потенциал, са ...не искам да кажа окепазени, но точно тази звучна дума ми идва на ум, когато слушам електронната им 'обработка'.Не ми допада и това е.Все пак  не мисля, че албумът е слаб - просто не е постигнал максималното.Разбира се това е лично мнение - сигурен съм има фенове, които приритват от кеф като чуят даже Deeper and Deeper.
Втората част на албума е по-силната за мен - там са фаворитите ми Use You и Endless, която особено ми допада, а и няма някое твърде слабо парче.Разбира се Saw Something допълва челната тройка :).


Титла: Re: НОВИНИ: [16 СЕПТЕМВРИ 2007] DAVE GAHAN - "HOURGLASS" (финални детайли)
Публикувано от: julianep в 11 Декември 2007
Един интересен факт, на който попаднах докато преглеждах новините в side-line - албумът на Дейв е изместен от първото място в DAC от Leaether Strip. Цялото инфо тук (http://www.side-line.com/news_comments.php?id=27744_0_2_0_C).


DM.org | Powered by SMF 1.1.2.
© 2004, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.