DM.org

Музика => Събития => Темата е започната от: gothprince в 02 Юли 2008Титла: Spirit of Burgas
Публикувано от: gothprince в 02 Юли 2008
http://econ.bg/news/article143866.html :

"След месеци преговори вече е сигурно, че в Бургас ще се проведе първият по рода и мащабите си у нас музикален фестивал, чийто медиен партньор ще бъде MTV. Община Бургас е негов съорганизатор. Фестивалът ще се нарича "Духът на Бургас" (Spirit of Burgas) и има потенциал да се превърне в най-горещото музикално събитие в Европа това лято.
Музикалният форум ще се проведе от 15 до 17 август на централния градски плаж. Телевизионни предавания от фестивала ще се излъчват по 9 MTV канала в 36 страни. На една от фестивалните вечери ще бъде легендарната ню уейв банда „Систърс ъф Мърси”, които гостуват за първи път в България. Намеренията на домакини и организатори са фестивалът да стане ежегоден и да се превърне в запазена марка."


Титла: Re: The Sisters of Mercy на Spirit of Burgas?
Публикувано от: strange_affection в 02 Юли 2008
Още малко инфо има тук - http://www.burgasinfo.com/more_new1.php?id=15262 !

Пожелавам  искрен успех на фестивала. Дано не се превърне в това, което обикновено се случва в нашата мила Родина ! Пожелавам успешен старт тази година, надявам се на повече успешни и наистина качествени изпълнители и за в бъдеще! От сега казвам , че ще направя всичко възможно да съчетая морето и феста, а ако не успея - ще отида дори и само до Бургас.
Добра новина - поздрав от мен с "Keep It" by Graviti Co.  ;)


Титла: Re: The Sisters of Mercy на Spirit of Burgas?
Публикувано от: natalie в 23 Юли 2008
не знам дали сте запознати с това събитие, но като прегледах ми се стори че не видях никъде пусната тема за това, та реших да информирам  ::)
http://www.spiritofburgas.com/static/index/0/1   -в този сайт си пише всичко... дано има хора, които да се зарадват на това  :) на мен лично мн ми се ходи, незнам дали ще успея, но определено бих се постарала за поне 1 вечер...  &D


Титла: Re: The Sisters of Mercy на Spirit of Burgas?
Публикувано от: N:Mode в 23 Юли 2008
За първо издание фестивалът има доста приличен лайн-ъп. Лично за мен най-голям интерес представляват Pendulum, които през 2005 възродиха класиката на The Prodigy "Voodoo People" със страхотен ремикс. Ако плановете ми се осъществят може би ще посетя поне един ден от феста.  :)


Титла: Re: The Sisters of Mercy на Spirit of Burgas?
Публикувано от: kirilart в 13 Август 2008
Тъй като доста хора ме питат в Кю каква е точната програма на първата вечер от фестивала в Бургас, предполагам и тук ще има заинтересовани да я научат, така че ето подредбата по часове на главната сцена в петък:

19.00 - 19.45 Gras
20.15 - 21.00 Hot Club de Paris
21.30 - 22.30 Gravity Co.
23.00 - 00.15 The Sisters of Mercy


Пълния списък с участниците на всички сцени за трите дни на фестивала може да видите тук:
Spirit of Burgas (http://www.spiritofburgas.com/static/index/78/1)


Титла: Re: The Sisters of Mercy на Spirit of Burgas?
Публикувано от: The Fein в 13 Август 2008
Смятам да съм на линия и за Panican Whyasker, които почват от 01.00. С Gras не съм запознат (още), но сега слушам песните на пънкарите от Hot Club de Paris на myspace-а им и подозирам, че може да се окажат попадение на живо.


Титла: Re: The Sisters of Mercy на Spirit of Burgas?
Публикувано от: The Fein в 17 Август 2008
"Hey now, hey now now, sing This Corrosion to me
Hey now, hey now now, sing...
I got nothing to say I ain't said before
I bled all I can, I won't bleed no more"
 
>:D

Знаейки не повече от десетина песни, отидох на концерта на Сестрите основно от любопитство и уважение към това, което са дали на музикалната история, а си тръгнах като видял любима група. The Sisters of Mercy не проявиха никаква милост. Опасенията, че носталгията по 80-те ще доминира, че на 49 години Андрю "Godfather of Goth" Елдритч няма да е "същия", се оказаха неоснователни. Едновременно интимни и студени, различни във всяка една песен и едни и същи през целия концерт, групата показа една индивидуалност, която вече рядко се среща. Жалко, че качеството на звука не позволи преживяването да бъде напълно велико. За съжаление, имаше малко хора или поне по-малко, отколкото очаквах, други пък останаха разочаровани, огромна част от потенциалната публика я нямаше. Но за мен се разкри един красив непознат свят, който смятам скоро да опозная по-добре. А както отбеляза един познат - Doktor Avalanche е нечовек!

Gravity Co., които излязоха преди Sisters, не надминаха очакванията ми, но поне у мен създадоха впечатлението, че новият вокалист Николай не е на нивото на Явор като глас и някак си поведението му не се връзва с песните на групата. Чарът на Явор беше в това, че изглеждаше естествен, а новият е сякаш too pretentious за този тип музика. И все пак, беше чудесно, че изпълниха "Empty World", която ми е много любима. А Иво много приличаше на Никола Сиркис от Indochine :)

Panican Whyasker се оказаха друга приятна изненада за мен, защото подобно на Sisters, познавах бегло нещата, които правят. Нуфри е абсолютно луд, а изпълнението им беше...може би най-точната дума ще е наелектрезиращо.

Първият ден на Spirit of Burgas мина страхотно. И дано малкото присъстващи да не са обезверили организаторите, защото мисля, че се постави едно чудесно начало.


Титла: Re: The Sisters of Mercy на Spirit of Burgas?
Публикувано от: kirilart в 18 Август 2008
Посетих само първия ден на фестивала, тъй като останалите стилово не се препокриваха с моите имтереси. Въпросният първи ден ме остави със смесени чувства. От една страна, останах доволен от пропускателния режим на входа, от броя на химическите тоалетни, охраната, стриктното спазване на часовете, в които групите излизат и се прибират от/на съответните сцени...от друга обаче е недопустимо на главната сцена на фестивал с претенции за голямо събитие, звука да е под всякаква критика. Също така първите две подгряващи групи бяха абсолютен пълнеж и ако ги нямаше в програмата щеше да е много по-добре.
Що се отнася до Гравити, споделям мнението на Светльо, че новия вокал твърде много се "напъва" да сияе като голяма звезда на сцената и му личи от километри. Неприятно впечатление прави и лутането му между желанието да изпълни старите песни на групата, както ги пееше Явор и това да излезе от сянката му с нов аранжимент...в крайна сметка ефекта от това лутане за публиката е по-слаби версии на вече познатите ни песни. Да не говорим за откровено неприятната визия на бандата, която лъха на хомосексуализъм отвсякъде.

Една приятелка ми каза преди концерта, че е запомнила предишните изяви на Систърс с три неща:
- прекалено много пушек
- абсолютно никакъв контакт с публиката
- перфектно изпяти песни

Съгласен съм напълно с трите точки и макар лошия звук донякъде да развали удоволствието, останах с много приятно впечатление от групата.

Най-добрата сцена на феста за мен бе Спейс Мюзик Стейдж. Перфектен звук, най-добра визия на екраните и най-запомнящо представяне на Паникан Уайаскър. Абсолютни диваци - чудесен контакт с публиката и много добър гласов диапазон от Нуфри.
От тази сцена ще спомена и представянето на Анимасакър. Инструменталите им са просто жестоки и с качествения звук беше удоволствие да ги слушам. Останах с впечатление обаче, че когато не крещи с пресипнал глас, Симо се затруднява с пеенето и това бе дразнител за ухото. Като цяло има още какво да се желае и откъм сценично поведение и като вокали.

За финал ето и няколко снимки от представянето на The Sisters of Mercy и пожелание към организаторите да се поучат от грешките допуснати в това издание, за да не ги повторят при следващото.


Титла: Re: The Sisters of Mercy на Spirit of Burgas?
Публикувано от: The Fein в 18 Август 2008
Слушайки през целия ден дискографията на The Sisters Of Mercy, реших да се поразровя за ревюта на концерта из нета. Разглеждайки един от форумите на групата, забелязах, че освен фенове от Гърция и Румъния, е имало и от Швейцария, Германия, Холандия, като отзивите са много положителни и дори "the poor sound could not spoil the experience. Still can't believe I was there and it happened ". Поне двама чуждестранни фена са се опитали да запишат целия концерт.

Според в-к Стандарт MTV са заснели част от концерта, което противоречи на обичайната забрана на Sisters да се филмират изявите им.

Колкото до сетлиста от Бургас:

Doctor Jeep/Detonation Boulevard
Crash and burn
Ribbons
Still
Giving ground
First and Last and Always
Flood I
Dominion /Mother Russia
Summer
Alice
Anaconda
Vision Thing
Will I Dream
Flood II
This Corrosion
Lucretia my reflection
Snub Nose
Temple of Love

Интервю с Крис Каталист (http://www.programata.bg/?p=57&c=1&id=121&l=1)


Титла: Re: The Sisters of Mercy на Spirit of Burgas?
Публикувано от: LiftedHigher в 18 Август 2008
Гравити са група, с която всеки българин би трябвало да се гордее. Вокалът им се справя чудесно, не забравяйте че той тепърва ще се развива като глас и присъствие на сцената. Аз не откривам у тях и намек за хомосексуализъм, а дори и на някой да му се вижда така, не виждам това с какво влияе на музиката им. Момчето трябваше да излезе с изтъркана секънд-хенд фланелка, да си приглади косата и да не се движи много-много, за да не изглежда "too pretenTious" ли? Моето уважение за Явор, ясно е че никой не може да повтори неговия глас и неговото излъчване, но това което видях на представянето на новия му проект преди известно време изобщо не ме очарова, бих предпочела да го запомня като бивш вокал на Гравити. Новото им парче Faded е страхотно, ето ви нещо, което да не сравнявате с Явор, ако му обърнете внимание без предразсъдъци може и да го оцените по достойнство.


Титла: Re: The Sisters of Mercy на Spirit of Burgas?
Публикувано от: The Fein в 18 Август 2008
Момчето трябваше да излезе с изтъркана секънд-хенд фланелка, да си приглади косата и да не се движи много-много, за да не изглежда "too pretenTious" ли?

Задължително.

Новото им парче Faded е страхотно, ето ви нещо, което да не сравнявате с Явор, ако му обърнете внимание без предразсъдъци може и да го оцените по достойнство.

Аз предразсъдъци към тях нямам, даже гледах да отида навреме и да не изпусна нищо, тъй като ми беше интересно как звучат с Николай. А у 'Faded' не чувам нищо, което да ме грабне, надявам се другите им нови неща да звучат по-добре, а новият да се развива. Не би имало смисъл да им пожелавам обратното.


Титла: Re: Spirit of Burgas
Публикувано от: strange_affection в 20 Август 2008
Spirit of Burgas ме изненада повече от приятно. Фестивала, като цяло, беше добре организиран, с незначителни пропуски. Мисля, че сцените и цялото фестивално градче бяха подредени добре, с интересен декор и достатъчно място за всичко. Нямаше проблеми с пропусквателния режим, нито с редене за напитки и храна, нито с недостиг на място пред която и да е сцена. Музиката беше разнообразна - имаше за всекиго по нещо.
Трябва да се отбележи, че звука на Main Stage не беше на нивото на останалите сцени, което е малко необяснимо, имайки предвид класата на изпълнителите, които свириха на нея.

Аз лично посетих и трите фестивални дни и не останах разочарован от нито една от тях. Личното ми мнение е, че всяка една от 3те вечери имаше своя чар и определено имаше с какво да се запомни.

15.08. - Вечерта започна с Gravity Co. Реших да постна един коментар на Metal Katehizis: В същото време на главната сцена свиреха родните електро-рок звезди GRAVITY CO. Разходих се да видя за какво става дума и останах силно впечатлен. Голямата сцена беше потънала в гъсти пушеци и огнени светлини, звукът беше силен, брилянтно чист, с жестоки баси. А там момчетата абсолютно професионално свиреха хит след хит и със сигурност много се харесаха на около 1000-та души пред сцената. GRAVITY CO завършиха едночасовия си сет с най-големия си хит "Empty World", което предизвика истински екстаз сред публиката. Новият певец на групата - Николай Бакалов, се справя страхотно на сцената с вокалните партии на своя предшественик Явор Захариев. Като че ли, за разлика от него, Ники залага малко повече на имиджа и шоуто. Предвид крехката му възраст за група от такъв калибър вярвам, че с напредване на времето той ще става все по-добър и по-добър.
Sisters of Mercy - Признавам, че не съм съвсем запознат с тяхното развитие през годините, а и музиката им не ми допада съвсем. Трябва да им се признае, обаче, че се стараха и мисля, че публиката остана доволна. Звука, както и на Гравити, и въобще на всички артисти, които свириха на Main Stage беше опропастен, благодарение на невероятно силния бас, които на моменти заглушаваше голяма част от инструментите и вокалите. Според мен, това беше големия проблем на звука на тази сцена - ужасно силен бас. >:( Иначе съм приятно изненадан от поведението на китаристите на Sisters of Mercy. За мен беше интересно да видя такава група на живо.

16.08.
Влязох по-късно в самото фесивално градче и директно се насочих към Мain Stage, където трябваше всеки момент да излязат хедлайнерите на вечерта - Asian Dub Foundation - друга група, която не е сред най-любимите ми, но която ми беше интересно да видя. Останах приятно изненадан, не толкова от звука и музиката, колкото от невероятния заряд на техните звуци. По време на техния гиг имаше най-много хора, събрани на една сцена за целия фестивал. Публиката беше невероятна, хората се радваха изключително много на своите любимци. Контакта между групата и феновете беше повече от добър, а в края на сета им, публиката направо издивя. Аз лично, не бях виждал такова нещо досега през живота си. Хорат напълно откачиха. Asian Dub Foundation оставиха у мен повече от добри впечатления. Едно от малкото неща, които не ми харесаха, свързани с тяхното шоу беше, че сцената беше прекалено семпла, без почти никакви светлини и други ефекти. След края на тяхното шоу отидох на Music Space Stage, където около 30 минути след края на шоуто на Asian Dub Foundation излязоха Уикеда. Голяма част от хората с пренесоха директно, също като мен от Main Stage на Music Space Stage. Събра се една сериозна тълпа от около 1000 - 1500 души. Уикеда бяха размазващи - изпяха всичко, което трябваше. Започнаха ударно със "Skанархия", "Обичам" и "Уиски с фъстъци" като първи 3 песни. Публиката беше много адекватна и заедно с Ерол и компания успя да създаде невероятна химия. В паметта ми се запаметиха думите на Ерол от сцената - "...леле, това е като истински концерт...", както и невероятно веселото настроение, което се лееше от тълпата. Хората пееха с групата, самата група изглеждаше много щастлива. Не липсваше и обичайното за тази музика пого, както и страхотните сола на бандата. Беше страхотен концерт. Браво на Уикеда. Истински ме изненадаха.

17.08. беше последната вечер. Тя се очертаваше и най-ударна откъм лайнъп. Вечерта започна със съвсем новите за мен Bonobo, които обаче ме впечатлиха много с невероятната смесица между chill out и jazz. Групата свири на много и различни инструменти. Имаше добро присъствие на сцената и изпълниха невероятна музика. Впечатлиха ме.
След тях на сценатa се появиха Kosheen, които са си просто класа. Каквото и да кажа за гласа на Sian Evans ще е малко. За мен това бе най-доброто представяне от към звук и качество от всички големи имена на този фестивал. Много ме зарадваха. Мисля, че повечето хора останаха доволни от тяхното представяне. По-късно същата вечер на Tuborg Dance Arena също бе доста интересно. DJ сетовете на King Roc и Andy Cato бяха впечатляващи.

Като цяло съм предоволен от феста. Има какво да се дооправя, но като за първа година мисля, че мина доста добре. Ето и официалното прес-съобщение за приключилия на 17 август тридневен фестивал SPIRIT of Burgas:

   Организаторите на "SPIRIT of Burgas" са щастливи да обявят, че първото издание на уникалния по рода си фестивал в България приключи успешно. От 15 до 17 август 2008 г. Централният бургаски плаж се превърна в арена за изявите на местни и международни артисти. На шест сцени повече от 28 000 човека имаха възможността да видят и чуят THE SISTERS OF MERCY, CRADLE OF FILTH, Kosheen, Asian Dub Foundation, Pharoahe Monch, Bonobo, Hot Club Paris, Andy Cato (Groove Armada) Chris Liebing, Gravity Co, Michel de Hey и още много други. След изпълнението си в събота вечер Pharoahe Monch коментира: "Изявата ми на "SPIRIT of Burgas" отбеляза по невероятен начин първото ми идване в България. Да пея на плаж под пълна луна, отразена в морето, пред толкова ентусиазирани фенове, е чувство, което скоро няма да забравя. Искам да благодаря на организаторите и на община Бургас, че ме накараха да се почуствам толкова добре."
   Организаторите искат да благодарят за подкрепата на медиите, спонсорите и хората в Бургас, и на всички, които повярваха в събитието и допринесоха за успеха на "SPIRIT of Burgas". "Много е трудно да се привлече публика за първо издание на фестивал и се радвам, че дойдоха толкова хора. Също така имахме силно медийно отразяване от много репортери, което е приятна изненада", коментира Иван Вълков, главен промоутър от българска страна. Фестивалът беше поле за изява на български артисти пред местни и международни медии, и им предостави възможност да се срещнат със световноизвестни имена от музикалната сцена. Николай Бакалов от Gravity Co коментира: "Има доста български групи, които заслужават да бъдат международно представени и "SPIRIT of Burgas" е идеалният случай за това. В България има много талантливи изпълнители, пълни с идеи и креативност." Подкрепен от кмета на община Бургас, г-н Димитър Николов, "SPIRIT of Burgas" си постави за цел да представи съвременната култура и изкуство, да забавлява жителите и гостите на града и да бъде сцена за креативни изяви.
   Очаквайте специалния репортаж на MTV за "SPIRIT of Burgas", включващ концертни изпълнения и екслузивни кадри зад кулисите на фестивала. Благодарим ви и ще ви очакваме за второто издание на "SPIRIT of Burgas" през 2009! Посетете сайта на фестивала - www.spiritofburgas.com, за да видите снимки от първото му издание.

Снимки от самия фестивал (от непрефесионални фотоапарати) може да видите и на майспейс профила ми:
http://www.myspace.com/strange_affectionТитла: Re: Spirit of Burgas
Публикувано от: zuu в 27 Август 2008
Понеже днес съм се разписала, реших да се отчета с един скромен коментар и в тази тема.
Скромен, защото не мога да кажа много за фестивала - аз посетих само първия ден и слушах само 2 групи и половина  ::)
Лично за мен, по-голямo преживяване беше посещението на самия фестивал, отколкото концертните емоции на него.
Не мога да кажа, че The Sisters of Mercy направиха някакъв изключителен
концерт, но предполагам, това е така, защото никога не съм им била особен почитател. Gravity Co. си звучат по същия начин, та дори и с нов вокалист. Вероятно са една от най-добрите групи в България, но аз не мога да ги оценя нещо. Panican Whyasker си имат завидна фен маса
у нас, но аз че чудя, дали това не се дължи на забележителното сценично присъствие на Нуфри  &|  :)
А колкото до самия фестивал, много се надявам да се превърне в традиция. Мисля че беше добре организиран, с разнообразна музика, добро настроение, солидно охраняван, много пиене и малко ядене.
Дано догодина събере повече фенове и разшири международното присъствие  : O0


Титла: Re: Spirit of Burgas
Публикувано от: MAO BOY в 31 Август 2008
група от какъв калибър са Гравити Ко???

Аз не ходих в Бургас, тъй като гледах SOM, да подгряват нашите момчета в братислава май беше и макар да свършиха добра работа в тази насока, не са съвсем по моя вкус.


Титла: Re: Spirit of Burgas
Публикувано от: LiftedHigher в 05 Септември 2008
Mao Boy, за българската музикална сцена  са .470 N.E.   ;)


Титла: Re: Spirit of Burgas
Публикувано от: Пях-сДепеш!Честно! в 27 Ноември 2008
http://spiritofburgas.com/
Хората се интересуват и питат. На нас не ни пречи да им помогнем :D


Титла: Re: Spirit of Burgas
Публикувано от: маргото в 27 Ноември 2008
http://spiritofburgas.com/
Хората се интересуват и питат. На нас не ни пречи да им помогнем :D


Благодаря, помогнах, доколкото можах. Много досадно, но може да се гласува само веднъж на ден за 1 група.


Титла: Re: Spirit of Burgas
Публикувано от: strange_affection в 27 Ноември 2008
http://spiritofburgas.com/
Хората се интересуват и питат. На нас не ни пречи да им помогнем :D


Благодаря, помогнах, доколкото можах. Много досадно, но може да се гласува само веднъж на ден за 1 група.

Да обединим усилия и да гласуваме всички за една и съща група всеки ден !?  ::)
Току виж я поканят.  :)


Титла: Re: Spirit of Burgas
Публикувано от: kirilart в 27 Ноември 2008
Може и за повече от една група. Просто като гласуваш ти изписва: Вече сте гласували бля бля бля. Ти сменяш страницата с друга, гласуваш и о чудо: Вашия глас е отчетен.
Аз гласувах за 15 любими групи, макар само една от тях да има над 10 гласа.  :-X


Титла: Re: Spirit of Burgas
Публикувано от: maya_v в 27 Ноември 2008
Може и за повече от една група. Просто като гласуваш ти изписва: Вече сте гласували бля бля бля. Ти сменяш страницата с друга, гласуваш и о чудо: Вашия глас е отчетен.
Аз гласувах за 15 любими групи, макар само една от тях да има над 10 гласа.  :-X

На мен пък не ми позволява, излиза ми съобщение, че през последните 24 ч. съм гласувала, дори след рефрешване на сайта.  &| На първата страница се нахвърлих на And One и после като видях Brett Anderson ме хвана яд, че не гласувах първо за него, но мисля след малко да мина през компа на колегата и да свърша тази работа от там.   :angel:


Титла: Re: Spirit of Burgas
Публикувано от: kirilart в 27 Ноември 2008
Аз гласувах и за Брет и за And One, сега продължавам със списъка. При мен точната процедура, при която става номера е:
Кликвам: Вижте кои групи са предложени до момента и гласувайте за вашите фаворити.
Кликвам: Гласувай
Кликвам: произволен номер на страница, примерно 7
Връща ме на 1-ва страница с надпис: През последните 24 часа вече сте гласували
Кликвам: отново произволен номер на страница, например пак 7
Кликвам: Гласувай
Изписва: Успешно подадохте Вашият глас

Не знам защо при мен се получава, но вече гласувах по този начин за над 25 групи. Невъзможно е обаче да се даде повече от един глас за една и съща група.  :)


Титла: Re: Spirit of Burgas
Публикувано от: Пях-сДепеш!Честно! в 27 Ноември 2008
Ах, сладури. Първи поканих And One единствено и само заради Вас!
И не ме забравяйте по изборите :D


Титла: Re: Spirit of Burgas
Публикувано от: maya_v в 27 Ноември 2008
Ах, сладури. Първи поканих And One единствено и само заради Вас!
И не ме забравяйте по изборите :D

Канто, ти първо се кандидатирай, за останалото нямаш грижи.  :P

Вземи покани и Брет заради мен!  ;)


Титла: Re: Spirit of Burgas
Публикувано от: kirilart в 27 Ноември 2008
Цитат
Първи поканих And One единствено и само заради Вас!

Чшшш, къде се буташ между големите промоутъри, аз поканих вече близо 30 групи в класацията. За повечето съм си гласувал само аз, ама един да ги прослуша покрай списъка ще съм доволен.
"Мои" групи са Covenant, Seabound, Simple Minds, A-ha, Minerve, Lowe, Distain!, Snow Patrol и други... :P


Титла: Re: Spirit of Burgas
Публикувано от: maya_v в 27 Ноември 2008
Цитат
Първи поканих And One единствено и само заради Вас!

Чшшш, къде се буташ между големите промоутъри, аз поканих вече близо 30 групи в класацията. За повечето съм си гласувал само аз, ама един да ги прослуша покрай списъка ще съм доволен.
"Мои" групи са Covenant, Seabound, Simple Minds, A-ha, Minerve, Lowe, Distain!, Snow Patrol и други... :P

Кире, твоят метод наистина действа, вече го пробвах и има ефект!  O0
Като гледам едни и същи групи каним всички.  :D Дано следващата година поне някоя от тях да дойде на фестивала.


Титла: Re: Spirit of Burgas
Публикувано от: Deni в 27 Ноември 2008
И аз си погласувах на воля. Вярно, както казва Киро, номерът е първия път, като ви се скара, че вече сте гласували, да не ви дреме, а да продължите да си кликате. Захапва безпроблемно.  :)


Титла: Re: Spirit of Burgas
Публикувано от: julianep в 27 Ноември 2008
А мислите ли, че има особен смисъл от цялата тази работа?! Понеже аз доста се съмнявам :)
Естествено, не е проблем да пуснем по един глас (един ли?! :D) за някоя любима банда, но не мисля, че най-многото гласове ще са достатъчни, за да решат организаторите да поканят точно тях. Да не говорим, че ми се струва невъзможно група като And One да събере достатъчно гласове дори за топ 20. Мисълта ми е, че гласовете в сайта най-много да наклонят везните в полза на някоя от най-желаните групи (ако изобщо някой ги анализира), като това автоматично изключва по-некомерсиалните, понеже те нито са приоритет на организаторите, нито ще съберат и 1/10 от гласовете за други. Ето защо аз лично гласувах за NIИ, понеже очаквам да съберат доста гласове, а и съм почти сигурен, че ще са на турне и другата година >:D


Титла: Re: Spirit of Burgas
Публикувано от: kirilart в 27 Ноември 2008
Напълно съм съгласен с Юли, че шанса някой да обърне по-сериозно внимание на списъка е нулев, но пък от друга страна ми е приятно като видя познати и обичани имена в списъка с повече от един глас.


Титла: Re: Spirit of Burgas
Публикувано от: strange_affection в 27 Ноември 2008
В този ред на мисли беше и предния ми пост. Може да се обединим около една кандидатура и да гласуваме всички за нея като всеки пуска всеки ден по едно гласче за нея. 20 човека да се съберем по един глас на ден за един месец прави 600 гласа  :D

П.С. Малко е нечестно, но като става дума за любими групи... ::)
Сериозно го предлагам  ;)


Титла: Re: Spirit of Burgas
Публикувано от: julianep в 27 Ноември 2008
Може да се обединим около една кандидатура и да гласуваме всички за нея като всеки пуска всеки ден по едно гласче за нея.
....
Идеята е добра, но мислиш ли, че е възможо такова обединение?! Сещам се само за една група, около която можем да се обединим, но тя така или иначе ще гостува другата година :)
Аз лично не бих се заел с издигането на кандидатите :D


Титла: Re: Spirit of Burgas
Публикувано от: strange_affection в 27 Ноември 2008
Защо да не може?

Веднага ми излизат поне няколко групи, около които може да се обединим.

And One
Covenant
Colony 5
Seabound
Massive Attack
Kraftwerk
LadytronТитла: Re: Spirit of Burgas
Публикувано от: julianep в 27 Ноември 2008
Защо да не може?

Веднага ми излизат поне няколко групи, около които може да се обединим.

And One
Covenant
Colony 5
Seabound
Massive Attack
Kraftwerk
Ladytron


....
Добре, а сега накарай хората да се обединят около една от тях :)
А и съм сигурен, че тези няколко групи, които си посочил, съвсем не изчерпват музикалните предпочитания във форума. Най-малкото липсва брит-поп банда, а при една анкета очаквам точно такава да събере най-много гласове ;)
Ако искаш може ние с теб да се обединим около Kraftwerk .. сещам се за още един-двама, които биха се включили :D


Титла: Re: Spirit of Burgas
Публикувано от: maya_v в 27 Ноември 2008
Защо да не може?

Веднага ми излизат поне няколко групи, около които може да се обединим.

And One
Covenant
Colony 5
Seabound
Massive Attack
Kraftwerk
LadytronМдам, както каза и Юли, това е мисия невъзможна т.нар .обединение около една група. В този списък например не мога да избера коя от двете групи And One и Сovenant искам да видя повече, раздвояването е огромно, а и най-много искам да видя Брет, така че угодия няма.  :)


Титла: Re: Spirit of Burgas
Публикувано от: Deni в 27 Ноември 2008
А защо е нужно да се обединим само около една група. Дайте 10 да си изберем - както стана ясно, можем да гласуваме, колкото искаме пъти на ден. Да вкараме 10 групи в тия челни 20 пък после да оставим на организаторите трудната задача да решат кои да ни докарат :)


Титла: Re: Spirit of Burgas
Публикувано от: SoFaD в 27 Ноември 2008
а на никой ли не му идва мисълта, че така ще подаде сериозна фалшива информация на организаторите, и накрая ще се окаже че на фестивала ще отидат още по-малко хора и от миналата година, защото 20 човека са гласували по хиляда пъти за някаква група, която повечето дори не са чували, а пък някаква си анкета е показала, че за тази групичка всъщност има цели 600 гласа, които разбира се в последствие се оказало че имат лични проблеми и не могат да присъстват, или пък билетите са станали изведнъж прекалено скъпи...  ??? и на следващата година не анкети, ами и фестивали няма да има...


Титла: Re: Spirit of Burgas
Публикувано от: Kevy в 27 Ноември 2008
Напълно съм съгласна със SoFaD - подобни организации в БГ са достатъчно крехки, за бъдат подвеждани, макар и по съвсем невинен начин!

Хубавото в случая е, че повечето хора гласуват за некомерсиални банди, които са далеч от "спечелването на надпреварата" и единствения резултат, който може да се очаква е някой да прояви интерес да ги прослуша, както спомена Киро... би ми било много мъчно за организаторите, ако по някаква извратена причина решат да погледат анкетата, когато канят банди... всички тук знаем, колко трудно се събират хора за некомерсиални групи, което колкото и да е жалко, е неоспорим факт!


Титла: Re: Spirit of Burgas
Публикувано от: Spellbound в 27 Ноември 2008
Да, и при мен се случва същото както с kirilart, не може да се гласува за една и съща група, но можеш да гласуваш за повече от една, просто като смениш два пъти страницата, след като ти се появи въпросното съобщение. Според мен така и е редно - да не се гласува за една и съща група повече от веднъж, но да имаш право да дадеш гласа си за други групи, тъй като така или иначе ще има повече от един или двама изпълнители и специално аз ще отида на всички, за които съм гласувал. Така бройката е реална. Дадох гласа си за изпълнителите, които се връзват по моему с тазгодишния фест - Bjork, Brett Anderson, Gorillaz, Irfan, Alphaville, DeVision, Kraftwerk, Ladytron, Oi Va Voi, Morcheeba, Portishead, The Cure, Underworld, Unkle и Massive Attack, които според мен трябва да хедлайнери  ::) Добавих и Goldfrapp  :) И тъй като виждам, че разни други фенове на по-хард звученето  ::) доста са дали от себе си трябва и ние да се включим "масирано"  :)
П.С. А ако се погледне по такъв начин - за г


Титла: Re: Spirit of Burgas
Публикувано от: N:Mode в 27 Ноември 2008
Това ми напомня на идеята, която прокараха организаторите на SeeMe 3. Хората трябваше да гласуват кой да бъде хедлайнер, а накрая буукнаха Джеф Милс, който дори не беше в Топ 10. Иначе тези, които имат излишно свободно време могат да си гласуват, поне после ще има към кого да обърнат негативизма си, че "групата им" не е поканена.  :)


Титла: Re: Spirit of Burgas
Публикувано от: Пях-сДепеш!Честно! в 27 Ноември 2008
Обаждам се само за да напомня на сериозно загрижените за организацията на подобна изява, че става въпрос за фестивал, а не за единичен концерт, на некомерсиална група. От тук и нагласите на хората да посещават двата вида събития .
а на никой ли не му идва мисълта, че така ще подаде сериозна фалшива информация на организаторите
Не знам дали му е хрумвало на някого точно това, но на мен ми хрумна, че сериозен организатор не би канил групи въз основа на интернет анкета. Особено когато има гласове хем за Гънс н роузес, хем за Гънс 'н' роузес примерно :)
Важното е нещо да се случва на сайта на този етап. А на фестивала ще гостуват групите, които се озоват на поканите. Така звучи повече от логично:)


Титла: Re: Spirit of Burgas
Публикувано от: strange_affection в 28 Ноември 2008
Аз лично съм далеч от идеята, че някой ще се позаинтересува от тази анкета. И все пак няма да е лошо, чрез едно такова допитване, да се докаже, че в България все пак има хора, които слушат и по-различна музика. Честно казано бих предпочел да гледам любимите си групи на самостоятелни концерти, където те могат да си подготвят сцената, светлините, звука и подгряващите, а не просто да свирят един час на някакъв фестивал.  :)

В първия си пост споменах, че не е много честно да се прави такава организация за гласуване за дадена група. Бях и на трите дни от първото издание на фестивала. Хареса ми. Надявам се догодина лайн-ъпът да е още по-добър. Мисля, че тук повечето хора имаме що-годе подобни музикални препочитания. Ако зависеше от мен на подобен фестивал няма да присъстват метъл групи, но явно концепцията на организаторите е да има от всичко по нещо. Тяхно право си е.  :)

Много трудно се събират хора за музикални прояви на по-некомерсиални групи. Това е факт. Тъжен факт. Елементарен пример е концерта на Psyche в събота. Искрено се надявам хората да ме опровергаят и клуба да се напълни, но някак си ... не ми се вярва.


Титла: Re: Spirit of Burgas
Публикувано от: SoFaD в 28 Ноември 2008
Обаждам се само за да напомня на сериозно загрижените за организацията на подобна изява, че става въпрос за фестивал, а не за единичен концерт, на некомерсиална група. От тук и нагласите на хората да посещават двата вида събития .

а аз само говорех за хората, които са готови да се "обединяват" около една група, за да я издигнат в тази прословута анкета, иначе с разликата между фестивали и единични концерти съм доста добре запозната (да не споменавам, че специално във връзка със spirit of burgas съм насъбрала доста критика, но ми е ясно че се проведе за първи път и не може всичко да е перфектно) и дори гласувах за няколко групи (не за една), за които сметнах, че има реален шанс да се насладят на многото си фенове на плажа, тъй като (отново да подчертая) осъзнавам, че това е фестивал, и хората не отиват там само заради 1 група...

Аз лично съм далеч от идеята, че някой ще се позаинтересува от тази анкета. И все пак няма да е лошо, чрез едно такова допитване, да се докаже, че в България все пак има хора, които слушат и по-различна музика.

да, ще се докаже, че 20 човека слушат нещо, което хората ще си мислят, че го слушат 600...

и още нещо - аз никак не се виждам да се поинтересувам от някоя група, която чувам за първи път от анкетата и за която са гласували 5 човека, но може и да има около 0,34 % интересуващи се точно от подобни открития...
наистина горко им на организаторите ако решат да вземат резултатите насериозно...


Титла: Re: Spirit of Burgas
Публикувано от: strange_affection в 11 Март 2009
Официалният майспейс на фестивала (http://www.myspace.com/spiritofburgas) публикува бюлетин, с който става ясно, че тази година дните, когато ще се проведе Spirit of Burgas са 14, 15 и 16 август (петък, събота и неделя) :)

Освен това, в бюлетина се казва, че скоро на официалния сайт на фестивала (http://spiritofburgas.com/) ще се появи информация за основните групи и артисти, които ще участват.


Титла: Re: Spirit of Burgas
Публикувано от: маргото в 11 Март 2009
Чух един слух, че ще идват Рамщайн на Спирит оф Бургас. Понеже в БГ слуховете доста често се потвърждават, много се надявам да стане така и в този случай!


Титла: Re: Spirit of Burgas
Публикувано от: ember в 11 Март 2009
Чух един слух, че ще идват Рамщайн на Спирит оф Бургас. Понеже в БГ слуховете доста често се потвърждават, много се надявам да стане така и в този случай!
освен за "рамщайн" се носят и упорити слухове  за "сайпръс хил" , но засега ще тръпнем да не стане като с "пърл джем" преди няколко години ;)
абе я да видим ние "ю ту" дали може да но огрее - аз съм оптимист за тях - все пак ще идва "глезлата Мадона" - не виждам Боно и сие кво чакат още ;)))


Титла: Re: Spirit of Burgas
Публикувано от: Spellbound в 11 Март 2009
За Масив чух от доста хора, още миналата година, че са били поканени, но на са могли да успеят и участието тази година било доста възможно, да видим  8)


Титла: Re: Spirit of Burgas
Публикувано от: N:Mode в 11 Март 2009
Аз все се надявам, че Moby ще намине насам, след като ще има изяви на фестивали в Гърция и Румъния това лято.


Титла: Re: Spirit of Burgas
Публикувано от: sisterofnight в 11 Март 2009

абе я да видим ние "ю ту" дали може да но огрее - аз съм оптимист за тях - все пак ще идва "глезлата Мадона" - не виждам Боно и сие кво чакат още ;)))
Ако вобще ни огрее няма да е в рамките на Spirit Of Burgas можеш да си сигурен.  :( 14 август е зает имат концерт в Лондон, на 18 са в Глазгоу.


Титла: Re: Spirit of Burgas
Публикувано от: kirilart в 14 Март 2009
Цитат
Второто издание на музикалния фестивал Spirit of Burgas ще предложи нова услуга на феновете, подобно на всички големи фестове по света, а именно къмпинг за посетителите.
Българските и чуждестранни артисти ще се изявяват на 6 сцени - главна, денс арена, 3 концертни и сцена за диджеи.

Това съм получил като бюлетин от Spirit of Burgas снощи. Все още групи не се споменават. Поне са махнали латино сцената, че беше абсурдно попълнение...


Титла: Re: Spirit of Burgas
Публикувано от: Spellbound в 14 Март 2009
Четох, че съвсем скоро ще обявят основните изпълнители, така че ще чакаме  :)


Титла: Re: Spirit of Burgas
Публикувано от: strange_affection в 14 Март 2009
Четох, че съвсем скоро ще обявят основните изпълнители, така че ще чакаме  :)

Kъде го чете това, ако не е тайна? :)


Титла: Re: Spirit of Burgas
Публикувано от: Spellbound в 14 Март 2009
Цитат
И тази година фестивалът ще предложи богата и разнообразна програма. Скоро ще бъдат обявени имената на основните групи и артисти, които ще участват в Spirit Of Burgas, както и всякакви интересни новини и изненади, свързани с второто му издание.

http://www.mp3.bg/news/3953.html


Титла: Re: Spirit of Burgas
Публикувано от: N:Mode в 18 Май 2009
Интересното събитие в Бургас ще бъде.. една седмица преди фестивала.Титла: Re: Spirit of Burgas
Публикувано от: fede в 18 Май 2009
Интересното събитие в Бургас ще бъде.. една седмица преди фестивала.


Я стига? ::)
Интересното ще е самия фестивал,а не седмица преди това.Тази 'музика' по нищо не може да се сравни с да речем 'Фейт ноу мор' 8)
Аз за съжаление няма да мога да присъствам.Много събития искам да посетя,но няма кой д ами дава постоянно отпуска. &!<


Титла: Re: Spirit of Burgas
Публикувано от: N:Mode в 18 Май 2009
Явно не си особено запозната, щом сравняваш две "несравними" неща, ако ме разбираш.  :)


Титла: Re: Spirit of Burgas
Публикувано от: fede в 18 Май 2009
Явно не си особено запозната, щом сравняваш две "несравними" неща, ако ме разбираш.  :)
Зависи какво искаш да кажеш с това  'непозната'.Ако искаш да кажеш,че не разбирам от тази музика-напротив.До преди 4 години съм ходила по партита.В най-добрите и хубави години на Метрополис бях на първа редица по тези места,но разбрах коя е музиката за мен.
Между другото случайно преди 3 години беше мисля попаднах на партито с Дигуиид на морето.Е,едва издържах 1 час  ::)


Титла: Re: Spirit of Burgas
Публикувано от: N:Mode в 18 Май 2009
но разбрах коя е музиката за мен.
Между другото случайно преди 3 години беше мисля попаднах на партито с Дигуиид на морето.Е,едва издържах 1 час  ::)
Първо, за теб и за мен има разлика в това коя е правилната музика, което е нормало, защото сме два отделни индивида. Второ, това, че си издържала един час не е нито мой, нито проблем на Дигуид. Обзалагам се, че хората, които са издържали до сутринта са повече от тези, които са си тръгнали като теб, вероятно "възмутени от тек хауса, който е почнал да пуска Джон".


Титла: Re: Spirit of Burgas
Публикувано от: kirilart в 18 Май 2009
Цитат
Интересното събитие в Бургас ще бъде.. една седмица преди фестивала.

Зависи от гледната точка, лично за мен това е поредния комерс диджей, който ще мине през България. Жалко, че и Метрополис вече не са това, което бяха преди време. Поста ти написан така звучи неуважително към бандите участници на Спирит и показва същото силно непознаване на музиката им, в каквото обвиняваш fede.
 :police:


Титла: Re: Spirit of Burgas
Публикувано от: N:Mode в 18 Май 2009
лично за мен това е поредния комерс диджей, който ще мине през България.
Да, определено зависи от гледната точка. :)


Титла: Re: Spirit of Burgas
Публикувано от: fede в 18 Май 2009
но разбрах коя е музиката за мен.
Между другото случайно преди 3 години беше мисля попаднах на партито с Дигуиид на морето.Е,едва издържах 1 час  ::)
Първо, за теб и за мен има разлика в това коя е правилната музика, което е нормало, защото сме два отделни индивида. Второ, това, че си издържала един час не е нито мой, нито проблем на Дигуид. Обзалагам се, че хората, които са издържали до сутринта са повече от тези, които са си тръгнали като теб, вероятно "възмутени от тек хауса, който е почнал да пуска Джон".

Разбира се,че е нормално да имаме различни вкусове.Но човек рано или късно се откъсва от тази музика с възрастта,което е нормално.Едно време и аз не вярвах,че някога мога да го направя,но е факт.Факт е и че повечето ми приятели с които  ходихме по такива места го направиха,но това е друга тема на разговор за която не ми се говори.Не съм била възмутена от тек хауса,а най-вече от хората,които на 98% бяха зомбясали.Ето това ме дразнеше и продължава да дразни по тези места.А и с тази музика просто вече не мога да се забвлявам и не ми е приятно.Това е.


Титла: Re: Spirit of Burgas
Публикувано от: strange_affection в 18 Май 2009
…Не съм била възмутена от тек хауса,а най-вече от хората,които на 98% бяха зомбясали.Ето това ме дразнеше и продължава да дразни по тези места…

Aз, без да съм фен на тек хауса или на Дигуид в частност, мисля, че трябва да се прави разделение между музиката и хората, които са посетили съответното събитие. Лично аз ходя заради музиката, а не заради хората. Моята мотивация да отида на концерт или на парти е свързана с това, че ще слушам музика. Виж, ако не харесваш дадено събитие просто няма нужда да го коментираш.  :)

Според мен, и двете събития ще си заслужават. Дигуид е име в електронната музика и със сигурност приносът му не бива да се омаловажава. От друга страна фестивалът Spirit of Burgas, за мен, представлява голям интерес, особено след успешния му старт миналата година. С нетърпение чакам да се обяви пълната програма за тазгодишното издание.

Хубаво е, че Бургас се превръща в нещо като център за провеждане на музикални събития със световни звезди. Прекрасно е, че в България вече идват все по-големи имена и все по-качествени изпълнители, и то не само в София. Има какво още да се желае, но напредакът е очевиден.

П.С. Очаквайте и други много големи имена за това лято в България.  ;)


Титла: Re: Spirit of Burgas
Публикувано от: fede в 18 Май 2009
…Не съм била възмутена от тек хауса,а най-вече от хората,които на 98% бяха зомбясали.Ето това ме дразнеше и продължава да дразни по тези места…

Aз, без да съм фен на тек хауса или на Дигуид в частност, мисля, че трябва да се прави разделение между музиката и хората, които са посетили съответното събитие. Лично аз ходя заради музиката, а не заради хората. Моята мотивация да отида на концерт или на парти е свързана с това, че ще слушам музика. Виж, ако не харесваш дадено събитие просто няма нужда да го коментираш.  :)

Вярно е че заради музиката се ходи,но в частност и хората около теб допринасят за атмосферата.А да гледаш такива хора около теб далеч не ми е приятно.Иначе казах и за музиката.Както и да е.Аз спирам до тук.Приятно на всички,които ще успеят да отидат на Спирит оф Бургас и на Дигуид. O0


Титла: Re: Spirit of Burgas
Публикувано от: kirilart в 18 Май 2009
Нека се върнем към темата за фестивала, ето явен пример как едно членуване предизвика офтопик:

Цитат
Интересното събитие в Бургас ще бъде.. една седмица преди фестивала.

Ако беше написано:
Цитат
Интересно събитие в Бургас .. една седмица преди фестивала.

или

Цитат
Интересното за мен събитие в Бургас ще бъде.. една седмица преди фестивала.

никой нямаше да влиза в дебат. Не знам дали е волно или неволно, но ще помоля автора в бъдеще да уточнява, че става въпрос за лично неговото си мнение, за да не се налага да спамим темите после.
 O0


Титла: Re: Spirit of Burgas
Публикувано от: N:Mode в 18 Май 2009
Да, нека мъдро приемем, че е от неграмотност и да продължим темата за фестивала. Ако аз бих присъствал за мен интерес ще бъде част от програмата на 16-ти, а именно Stephan Panev (eдин от най-продуктивните млади български продуценти), както и Alexander Kowalski, който междудругото е правил ремикс на I AM X.


Титла: Re: Spirit of Burgas
Публикувано от: halojo в 18 Май 2009
Честно казано, да посетиш подобно мероприятие си струва и заради това, че имаш възможност да видиш групи и изпълнители, които не са ти известни или принципно не би си купил билет за техен самостоятелен концерт. Това чувство на неангажираност и липса на огромни очаквания допринася за приятната атмосфера. Аз миналата година имах възможността да изкарам целия фестивал и това лято пак си кроя плановете покрай него.


Титла: Re: Spirit of Burgas
Публикувано от: Recoil в 20 Май 2009
…Не съм била възмутена от тек хауса,а най-вече от хората,които на 98% бяха зомбясали.Ето това ме дразнеше и продължава да дразни по тези места…
Aз, без да съм фен на тек хауса или на Дигуид в частност, мисля, че трябва да се прави разделение между музиката и хората, които са посетили съответното събитие. Лично аз ходя заради музиката, а не заради хората. Моята мотивация да отида на концерт или на парти е свързана с това, че ще слушам музика. Виж, ако не харесваш дадено събитие просто няма нужда да го коментираш.  :)

Вярно е че заради музиката се ходи,но в частност и хората около теб допринасят за атмосферата.А да гледаш такива хора около теб далеч не ми е приятно.Иначе казах и за музиката.Както и да е.Аз спирам до тук.Приятно на всички,които ще успеят да отидат на Спирит оф Бургас и на Дигуид. O0

Интересна тема, ако трябва да съм честен в момента се двоумя кое не понасям повече - пияни рок фенове на над 40 или надрусани пси-транс деца на под 20, понеже и с двете групи се срещам често по неволя.

Когато има масово събитие, каквото е и Spirit of Burgas, хората отиват с главната цел да се забавляват. Употребата на различен вид наркотици е съпроводена от музиката. За пример трудно може да използваш халюциногенни наркотици на фона на Faith No More. За сметка на това да се напиеш с бира на Astral Projection също не върви.
Фактът е че много хора или не могат да се отпуснат, или не знаят как да се забавляват, или имат проблеми от които бягат като посещават подобни събития... далеч от дома си. Това е проблем, с който се сблъсква всяко нощно заведение.

В Източна Европа (изключвам Русия), не вярвам да се случи нещо в нощните клубове, което да е революционно. Не вярвам да се появят нови стилове и нов клубен живот. Метрополис имаха своят шанс и го изиграха добре когато им се предостави. Проблемите сега са, че хората които са били на първите им партита... малко или много са порастнали в едно или друго отношение, а новите по-млади хора... са меко казано незаинтересовани.

Изключително много се радвам на "Хипстър" вълната, която е заляла САЩ, понеже към момента концентрацията на наркотици е най-малка, а визуалният вид на хората е доста оригинален и приятен. Към това може и да се добави музиката, която е комбинация между Electro, New Wave и Indie Rock. Нещо, което няма никога да се реализира в Източна Европа... именно заради факта, че феновете на подовен тип музика... вече не са на 16 и не им е забавно да ходят по партита, а тези които са на 16 пък... изобщо не се интересуват от това какво се слуша в Сан Франциско :)

А, за протокола, гледам хората на дадено събитие предимно когато не ми е интересно събитието и когато ми се налага да присъствам по неволя. За да посетя събитието на даден диджей/продуцент, преди това се запознавам с малка част от работата му, ако не ми е интересно, не си губя времето и парите. Тоест, че Метрополис са направили голямо парти, не е причина да отида и да слушам хора, които не ми харесват, а после да се оплаквам колко са ме издразнили :)


Титла: Re: Spirit of Burgas
Публикувано от: kirilart в 21 Май 2009
Не знам доколко е вярно и ще се случи или просто е реклама за фестивала,  но все пак споменавам:

Бургас прави засада на “Найн инч нейлс” (http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2009-05-21&article=278637)


Титла: Re: Spirit of Burgas
Публикувано от: SoFaD в 21 Май 2009
Не знам доколко е вярно и ще се случи или просто е реклама за фестивала,  но все пак споменавам:

Бургас прави засада на “Найн инч нейлс” (http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2009-05-21&article=278637)


на косъмче съм да напълня един безсмислен пост с точки и емотиконки, но ще се сдържа и ще си почакам официалното да/не с единия пръст върху мишката към линка със самолетни билети ;)


Титла: Re: Spirit of Burgas
Публикувано от: strange_affection в 21 Май 2009
Не знам доколко е вярно и ще се случи или просто е реклама за фестивала,  но все пак споменавам:

Бургас прави засада на “Найн инч нейлс” (http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2009-05-21&article=278637)


Преди броени дни говорих с хора, които са в доста близки отношения с основните организатори на фестивала в Бъргас, и те, за съжаление, казаха, че е имало добра възможност за NIN на Спирит, но май е изцяло пропаднала. От друга страна пък, пак от хора, които са така да се каже "от кухнята" и са големи фенове на NIN, подочух, че има голяма вероятност Трент и компания да ни навестят лятото, но, до колкото разбрах, става дума за София. А и май Jane's Addiction ще бъдат съпорт. Все пак, нека да изчакаме още съвсем малко. Би трябвало много скоро всички тези слухове и догадки да придобият официални изявления. Силно се надявам да ни огрее за един такъв концерт.


Титла: Re: Spirit of Burgas
Публикувано от: kirilart в 04 Юли 2009
Най-сетне на страницата на фестивала се появи списък на сцените с част от изпълнителите, които ще се изявят на тях. Чудя се обаче, какво е общото между Faith No More и LTJ Bukem, че са ги боднали на една сцена на 14-ти. На 15-ти вече традиционните Gravity Co. ще са преди Fun Lovin Criminals. Зарадва ме присъствието на Baby Face Clan на рок сцената, защото не съм ги слушал на живо от поне 4 години. В общи линии навсякъде пише, че скоро ще бъдат оповестени още изпълнители, което ми говори за слаба организация откъм подбор...не може да претендираш за голям летен фестивал и да размахваш пред публиката две имена от средна хубост за хедлайнери, при това месец преди началото на феста. За 16-ти пък изглежда, че няма да има хедлайнер, защото мястото стои вакантно, а под номер едно виси Special Guests t.b.a.

Хубава работа, ама българска  >:D


Титла: Re: Spirit of Burgas
Публикувано от: strange_affection в 04 Юли 2009
Най-сетне на страницата на фестивала се появи списък на сцените с част от изпълнителите, които ще се изявят на тях. Чудя се обаче, какво е общото между Faith No More и LTJ Bukem, че са ги боднали на една сцена на 14-ти. На 15-ти вече традиционните Gravity Co. ще са преди Fun Lovin Criminals. Зарадва ме присъствието на Baby Face Clan на рок сцената, защото не съм ги слушал на живо от поне 4 години. В общи линии навсякъде пише, че скоро ще бъдат оповестени още изпълнители, което ми говори за слаба организация откъм подбор...не може да претендираш за голям летен фестивал и да размахваш пред публиката две имена от средна хубост за хедлайнери, при това месец преди началото на феста. За 16-ти пък изглежда, че няма да има хедлайнер, защото мястото стои вакантно, а под номер едно виси Special Guests t.b.a.

Хубава работа, ама българска  >:D

Горе-долу съм съгласен с теб. Наскоро говорих отново с човек, който е близо до организацията на Spirit и разбрах, че са много зле с парите и това е основната причина да не е обявено още всичко, а и наистина голяма група като име няма да има именно поради финансови причини. До колкото разбрах са преговаряли със световноактуални банди, но хонорарите им са били непосилни за организаторите.

Що се отнася до моето мнение за обявените досега изпълнители - аз се надявам да успея да посетя и 3те фестивални дни, защото както Йоана по-горе беше написала - "...да посетиш подобно мероприятие си струва и заради това, че имаш възможност да видиш групи и изпълнители, които не са ти известни или принципно не би си купил билет за техен самостоятелен концерт. Това чувство на неангажираност и липса на огромни очаквания допринася за приятната атмосфера...".
Все пак, засега съм си набелязал 5 имена от програмата, които ще гледам с най-голямо удоволствие - Babyface Clan, Gravity Co., Fun Lovin Criminals, Faith No More и Alexander Kovalski. Другите имена нищо не ми говорят, но ще се постарая преди самия фест да поразуча за какво става дума.
Имам непотвърдена информация, че третата вечер на главната сцена отново ще се подвизават метъл банди.  >:(

Иначе аз миналата година си изкараха наистина хубаво. Тази година дори планираме да сме по-голяма група. Факт е, че Спирит оф Бургас е много приятен фестивал, именно защото е различен - има всякаква музика, всякакви хора и с нетърпение чакам тазгодишното издание. А, че няма да видя групите, които исках - то е ясно :(


Титла: Re: Spirit of Burgas
Публикувано от: kirilart в 04 Юли 2009
Аз ще посетя първите две вечери, но не ми се нрави начина по който се поднася фестивала, това че са зле с парите въобще не е оправдание, като не умеят нещо да не се захващат. :)

П.П. Кофти впечатление ми направи и лайнъпа на сцената на "На Тъмно", прегледах повечето групи и са толкова аматьорски, че няма повече накъде.


Титла: Re: Spirit of Burgas
Публикувано от: The Fein в 04 Юли 2009
Жалко, че като че ли големите очаквания към третата вечер няма да се сбъднат, особено след слуховете, които намесваха групи като NIN и Prodigy. Макар и да има още имена, които ще бъдат обявени, искаше ми се да има и по-засилено присъствие откъм доказаните български групи, особено на фона на няколкото доста интересни събирания, които се случиха.

Иначе въпреки всички несбъднати очаквания предлагам да сме все пак щастливи и благодарни, че ще видим Faith No More, което съм сигурен, че ще бъде нещо невероятно запомнящо се. Поне аз съм настроен за нещо, за което ще се разказва много години напред :)


Титла: Re: Spirit of Burgas
Публикувано от: kasaba в 04 Юли 2009
Откъде имало слухове за Продиджи като на официалния им сайт стоят датите за турнето от сумати и време.Иначе те са ми детската мечта и доста щях да се радвам да дойдат, иначе сега не виждам кои от имената там може да ме накара да отида, може би Марио Раниери.


Титла: Re: Spirit of Burgas
Публикувано от: MAO BOY в 04 Юли 2009
от време на време групите добавят допълнителни дати май


Титла: Re: Spirit of Burgas
Публикувано от: strange_affection в 05 Юли 2009
От българска страна ще свирят и Остава. Още обаче не е сигурно коя вечер. Най-вероято изявата им ще е на Основната сцена.


Титла: Re: Spirit of Burgas
Публикувано от: strange_affection в 16 Юли 2009
Вчера Нуфри в някакво предаване по БНР е казал, че Panican Whyasker ще свирят на фестивала. Мисля, че е споменал, че изявата им ще е на Мейн Стейдж в рамките на първата вечер, преди Dreadzone


Титла: Re: Spirit of Burgas
Публикувано от: sisterofnight в 16 Юли 2009
Вчера Нуфри в някакво предаване по БНР е казал, че Panican Whyasker ще свирят на фестивала. Мисля, че е споменал, че изявата им ще е на Мейн Стейдж в рамките на първата вечер, преди Dreadzone
Подробности тук (http://mysound.bg/?act=article&id=6191&upg=1)


Титла: Re: Spirit of Burgas
Публикувано от: kirilart в 22 Юли 2009
Третата вечер на главна сцена e обявенo електронното дуо The Crystal Method. Интересното в случая е, че има място за още едно име и то е над тях, което би трябвало да означава, че все още липсва хедлайнера на вечерта. 


Титла: Re: Spirit of Burgas
Публикувано от: strange_affection в 26 Юли 2009
От българска страна ще свирят и Остава. Още обаче не е сигурно коя вечер. Най-вероято изявата им ще е на Основната сцена.

Oстава отпадат от Спирит. Няма да свирят. Почти 100% сигурно е, че между Gravity Co. и Fun Lovin' Criminals ще свирят Bloodhound Gang. Засега не е обявено официално, но информацията е от първа ръка, така да се каже.

The Crystal Method
ще са хедлайнери на 3тата вечер, като преди тях ще свирят Artery и Clawfinger.


Титла: Re: Spirit of Burgas
Публикувано от: The Fein в 16 Август 2009
Подобно на миналата година Spirit of Burgas остави предимно ценни спомени, които ще се разказват за много време напред. За по-неприятните няма да пиша, тъй като вероятно ще са достатъчно добре застъпени в многобройните коментари из нета или в статиите по информационните и музикални сайтове, голяма част от които не отразиха професионално първия ден, не споменаха някои доста интересни моменти и не си направиха труда да проверят в Google дали заглавията на песните, които пишат съществуват.

След влизането тръгнах към Jack Daniel's Stage, където щяха да излязат едно от имената, които имах силно желание да видя. От малкото, което съм слушал на идващите от Скопие и започващи внушително европейско турне Bernays Propaganda, очаквах да се получи достойно участие, но изявата им на фестивала най-добре може да се опише като запомняща се. Македонската група се оказа изключително харизматична, изпълни сцената и не ме остави на гледам на друго място освен към нея. Дебютният им албум "Happiness Machines" по всяка вероятност ще си заслужава ровенето, макар и всъщност да чухме малко от него онази вечер. На няколко крачки от нас до предните редици беше и Били Гулд от Faith No More.

А сега към главната сцена, която беше поверена на Panican Whyasker преди на нея да се (въз)качат героите на вечерта. За съжаление големите опашки пред баровете (чакаш половин час за бира, изпиваш я за пет минути и се чувстваш тъпо) и борбата за по-добро място попречиха да усетя ударната сила на групата, така както на миналогодишното издание на фестивала и на концерта им в Blue Box. Но независимо от това енергията и присъствието на групата бяха както винаги онази приятна инжекция адреналин, която дава най-добрите си ефекти, когато се взема на живо.

И разбира се – Faith No More. The real thing. Не мисля, че мога да кажа нещо, което вече не е казвано или написано за Майк Матън и групата, с която той най-добре ще бъде запомнен, въпреки всичките си проекти и налудничаво разнообразното си музикално наследство. Последните дни ги слушах усилено, тъй като се замислих, че съм слушал повече скорошните му авантюри (Peeping Tom и албумът му с норвежкия композитор Каада), а цял албум на FNM всъщност нямах. Все още съм в процес на поправяне на тази грешка, като в крайна сметка не съжалявам, че си взех значка на "King For a Day, Fool for a Lifetime".

Оставяйки настрана стопроцентовото раздаване на групата, имаше няколко много мили моменти – със "Stripsearch" Патън поздрави българските фенове, които са срещнали пред 91-ва в Букурещ. Майк се оказа и изненадващо запознат с чалгата (- Do you like chalga? - No! - Oh, why such a bad attitude?), а когато споменаваше Бургас го правеше с нормалното произношение на името, което неизвестно защо самите български организатори десайднаха да го чейджнат на [Бъргъс].

Трудно е да се прецени колко хиляди хора завладяха групата през онази вечер, но със сигурност феновете се представиха повече от достойно пред Faith No More не само участвайки в създаването на дивата атмосфера, но и като многобройност. А може би най-истинското, по което можеш да съдиш подобно събитие е начинът, по който съзнанието ти е съсредоточено в едно и никакви други мисли не нахлуват у него.

След Faith No More беше ред отново на Jack Daniel's Stage, този път за Babyface Clan, които очаквано направиха вълнуващо участие с тяхното си особено разбиране за британското влияние, сценичното поведение и контакта с публиката. На баса пък беше бивш член от групата Тъмно, през която е минал и Даката, Насо не беше толкова официален, а странно жестикулиращия Чарли приличаше на ранния Гари Нюмън с новата си прическа. Всичко вървеше добре, докато изведнъж някой не хвърли бутилка по Насо, при което се започна словесен двубой (монолог?), който за момент премина и във физически. Не предполагахме, че Русков е толкова избухлив, но пък му отива.

А голямата изненада по време на концерта им и един от най-запомнящите се мигове от фестивала за мен беше, когато изведнъж той запя "I don't know just where I'm going"...Хей, какво беше това? Да, наистина! "Heroin" на The Velvet Underground, една от най-любимите ми песни за всички времена, донякъде защото е от причините тези времена да се случат. Тогава и там, тук и сега.

[излишен абзац] С Babyface Clan завърши всичко запланувано за фестивала, макар че в разходките по плажа се натъкнахме на една особено забавна хардкор група от кв. Меден рудник, чийто вокалист нареди публиката (“травестите на гарата са по-дейни от вас“), нареди себе си (“вече съм за пенсия…не ви виждам, не ви чувам, не ви усещам“), нареди и организаторите (“следващата песен е за организаторите на този фестивал…тя се казва „Прости хора“), а по едно време и „аз да не съм лайняния Майк Патън“. Пожелавам им много творчески успехи и съгласие по отношение на това коя ще е следващата песен по концерти.[/излишен абзац]

Въпреки забавянето на програмата и проблемите около провеждането на фестивала, мисля, че все пак това издание беше стъпка напред от предишното. Има много какво да се желае, критикува и подобрява, но имаше и достатъчно, което да ни накара да се почувстваме на място. Дано през следващата година да има повече синхрон и смисъл в разнообразието, и духът да бъде освободен от бутилката без премеждия.


Титла: Re: Spirit of Burgas
Публикувано от: Modern swinger в 24 Август 2009
^ Всъщност всички проблеми покрай влизането първия ден, в ден втори и трети липсваха.

А пък аз пих от водата на Crystal method :D


Много беше готин фестивалът, дори на салса сцената беше много готино ^^
Малко много се бутахме на фейт ноу мор, но беше чиста лудост и просто всичко си заслужаваше.
Дредзоун бяха готини също, да добавя, хах :Ф
Втората вечер беше много фън, Фън лавин само обясняваха колко им е приятно и колко сме яки. :D Де фазз бяха умопомрачителни, много ме израдваха! Преди това бях на на тъмно стейдж, а след това естествено ходихме да слушаме Светльо и легените, които някак си не бяха особено забавни.
Черно Фередже бяха адски готини, не ги бях виждала на живо.
Третата вечер бях само на мейн стейджа, Кълн започнаха в 8 без 15, след тях бяха Артерия, после Клоуфингър и накрая Кристъл метод. След тях само някакви мацки се клатушкаха на сцената.
Изключително доволна съм от всички, добре се справиха  :D
Накрая ходихме на салсата да си дотанцуваме след КМ.  :D

Като цяло страшен фестивал, готини спомени ^^


Титла: Re: Spirit of Burgas
Публикувано от: Deni в 28 Август 2009
В  този (http://www.molif.com/bg/2009/08/28/faith-no-more-videos/) блог има доста клипове от концерта на Faith No More със страхотно качество на картина и звук.


Титла: Re: Spirit of Burgas
Публикувано от: Danna в 03 Септември 2009
Deni, много ти благодаря ! Моите клипчета не струват : (


Титла: Re: Spirit of Burgas
Публикувано от: muted в 01 Март 2010
The Stranglers потвърдиха за Spirit of Burgas’2010
http://www.burgas.bg/bg/news/details/1/5348


Титла: Re: Spirit of Burgas
Публикувано от: Sacred в 01 Март 2010
The Stranglers потвърдиха за Spirit of Burgas’2010
http://www.burgas.bg/bg/news/details/1/5348


  &D O0 Дам, задължително ще се посети тази година, ако не ме хване каръка...  :-X


Титла: Re: Spirit of Burgas
Публикувано от: kirilart в 27 Април 2010
The Prodigy и Apollo 440 ще са хедлайнери на първата вечер на Спирит фестивала тази година в Бургас. Този подбор много ме радва, тъй като харесвам и двете банди, но не съм бил досега на техен лайв.

Втората вечер малко увисва лично за мен и може би ще я пропусна, ако поддържащите сцени не изненадат с нещо приятно, тъй като само Stranglers са обявени за момента, с подгряване на DJ Shadow, а предпочитам концертно изпълнение на главната сцена.

Третата вечер съвсем излиза от периметъра на интереса ми с Gorillaz Sound System DVJ set, което като гледам клипчетата в Ютуб не ме трогва особено, а второто име е Serj Tankian от System of a Down.

Промо билета за трите вечери е 99 лв. или 45 евро (както пише в сайта), не знам организаторите по какъв курс ги смятат и ще са в продажба до 14-ти май. 
 :D

Ще изчакам билетите за по един ден, явно и тази година се повтаря схемата - силна първа вечер, а после каквото дойде...


Титла: Re: Spirit of Burgas
Публикувано от: hooky в 27 Април 2010
От официалния сайт: "и една същинска сбъдната мечта - Gorillaz Sound System (DVJ)". Каква мечта какви пет стотинки - какви са тия глупости отново тотално разочарование от бандите, както и миналата година всъщност. Пак ли само за 1 банда ще си давам парите....тоя път с удоволствие бих пропуснал - отново големи очаквания и накрая само разочарование.


Титла: Re: Spirit of Burgas
Публикувано от: kirilart в 27 Април 2010
Всъщност за мен това си е чиста подвеждаща реклама, защото навсякъде сайтовете тръбят, че идват Gorillaz, а се оказа, че това си е чисто и просто диджейски сет на някой си DJ Kofi, който пуска сет с песни на "горилите", миксирани с други хитове, за цвят на сцената има перкусионист и бийт бокс маниак. Инфото изрових от сайта на агента им в Лондон, най-много се впечатлих от рекламата, че ставали за:

"клубни купони, диджейски изяви и разбира се фирмени тържества"

Пълния текст от рекламното каре, за по-любопитните:

Цитат
The Gorillaz Sound System is an audio / visual treat for all Gorillaz fans.

The show consists of DJ Kofi (DMC Champion)
The DJ delivers 60 - 90 minutes of Gorillaz well known tracks, beats from the new material plus remixes the tracks live with a variety of other huge dance floor classics.

While DJ'ing he remixes the visuals live on Serato. Much of the visuals are also synched to react live to key parts of the set.

The visuals of course are provided by the fabulous Jamie Hewlett and feature all your favourite Gorillaz characters. Remi, the Gorillaz percussionist adds another layer to the DJ performance with a variety of percussion instruments, while Pauly is on drums.

Roland, the Gorillaz official VJ controls the visual synchs and content along with DJ Kofi.

Expect extra special treats, like exclusive film content of Killa Kella beatboxing (he is scheduled to join the show in 2010 and will be beatboxing against his own character). The show is suitable for club shows, dance stages, DJ line ups and of course corporate party bookings.

Титла: Re: Spirit of Burgas
Публикувано от: Tonko в 27 Април 2010
Само заради Продиджи си струва &D, пък и още ме е яд че изпуснах Пендулум. До колкото разбрах 50лв. са за един ден билетите.


Титла: Re: Spirit of Burgas
Публикувано от: strange_affection в 03 Август 2010
След като вече остават точно 10 дни до началото на тазгодишния Spirit of Burgas, реших да посъбудя (така да се каже) малко темата.

За мен лично фестивалът придоби много много приятна програма за тази година. Има куп неща, които искам да видя, а сигурно няма да мога. Ще изредя само участниците, които не мисля да изпускам по никакъв начин. Gravity Co., Apollo 440, The Prodigy, Lepra Deluxe, Остава, Everlast, UNKLE, DJ Shadow, Светльо & the legends, Уикеда, D2, Serj Tankian, Gorrilaz Soundsystem, Ревю, Babyface Clan, O'casan.

И за тези от вас, които ще посетят първата вечер и имат желания да гледат Gravity Co. - бъдете пред главната сцена в 19:30. Техният лайв сет ще започне точно в толкова и ще продължи един час.

Предполагам, че и следващите 2 вечери началото на бг бандите ще бъде в този час.

Надявам се с повечето от вас да се видим!

П.С. Ще гледам UNKLE Live ...  &D &D &D


Титла: Re: Spirit of Burgas
Публикувано от: bobo в 11 Август 2010
Здравейте,

Някой да има 1 билет в повече от тридневните билети по 90 лв?

До четвъртък на обяд съм в София, после в Бургас.


Титла: Re: Spirit of Burgas
Публикувано от: kirilart в 14 Август 2010
Тази година реших да посетя само първата вечер на събитието и останах много доволен от фестивален ден номер 1 на Спирита.

Гравити Ко - стояха удивително добре на голямата сцена. Явор макар и наддал доста килограми с присъствие съживяващо и най-умрелите "фенове" на музиката. Пяха точно един час, колкото и се очакваше - чухме новия сингъл Anything Goes и предстоящия такъв, на който не запомних името. Доста от старите песни бяха с променен аранжимент, което много ми допадна, имаше и импровизация, и закачки с публиката. С две думи - след прекарания час с Гравити Ко, въпреки жегата вече усещах, че вечерта ще е прекрасна.

Аполо 440 - макар от доста години да присъстват във фонотеката ми, нямах представа какво да очаквам на живо от тях. Винаги съм смятал, че музиката им не е от типа, която би звучала добре на концерт, но се оказах в голяма грешка. С ръка на сърцето си признавам, че ми харесаха повече от Продиджи. Уникален глас, импровизация с вокалните партии през цялото време и жесток контакт с публиката. Докато гледах реакцията на феновете имах чувството, че на сцената вече пее хедлайнера на вечерта, едно бързо сравнение с миналата година и Дредзоун - пред сцената имаше не повече от 700 души. Сега плажа се пръскаше от народ и то подскачащ, пеещ и танцуващ. Очаквам с нетърпение новия албум на групата, който ще излезе съвсем скоро.

Продиджи - Още по време на изпълнението на Аполо 440, публиката с житейски опит около 16-22 години започна да се подготвя за излизането на любимците си - около нас се изпушиха промишлени количества трева, подмятаха се таблетки и скоро голяма част от потните, малокалибрени младежи бяха вече с широко отворени зеници. Не мога да си кривя душата и да кажа, че Продиджи не са професионалисти - напротив, излязоха и си свършиха работата перфектно. Въпреки това в мен остана едно усещане за дистанцираност, а и винаги когато някой почне да ме псува през 5 думи от сцената, започвам да се чудя, за прост ли ме мислят и дали наистина не съм, щом стоя и се радвам...Звученето беше агресивно таргетирано към надрусаната публика, с цел - я да видим, кой ще е най-големия кретен и ще се блъска най-много. Около час се чувствах, като гара разпределителна за малки отрепки, които си мислят, че да си на концерт и да се забавляваш е да се държиш като говедо, подгонено от тълпа разгневени фермери. За разлика от публиката на Faith No More, тези поне бяха слаботелесни и си ги разхвърлях наоколо без проблем. В крайна сметка преди биса реших, че съм се блъскал достатъчно и отидох встрани, при повторен паралел с миналата година - сега ми отне много повече време да се измъкна от тълпата, която беше плътна и подскачаща почти до въжетата на бреговата ивица. Гледката отстрани бе далеч по-приятна, а и се усещаше лек благодатен хлад от морето. Там на спокойствие си изгледах част от най-любимите парчета на Продиджи.

В заключение - чудесна първа вечер на фестивала. Не останах разочарован от изпълнението на нито една от трите банди на главна сцена, дори напротив. Разочарованието ми от част от публиката, беше очаквано, така че бе по-лесно поносимо. Сцената бе по-голяма, по-ефектна, а звука по-мощен и чист от миналата година. По данни на организаторите са продадени за първата вечер над 18 000 билета, което ме зарежда с оптимизъм, че и те ще са доволни финансово от събитието и догодина, ще вдигнат сами летвата по-високо и за вечер 2 и 3.


Титла: Re: Spirit of Burgas
Публикувано от: The Fein в 15 Август 2010
Бях на втория ден от фестивала и беше твърде възможно най-добре прекараното ми време на него досега. След Остава, на главната сцена се качиха иначе предвидените като закриващи Jack Daniel's Stage Уикеда, които влязоха на мястото на разболелия се Everlast. Подобно на Panican Whyasker, Ерол и ко. вече са ми сред онези групи, които рядко бих си пуснал вкъщи, но на живо са събитие, което не трябва да се изпуска. Заслужиха си всички сутиени и...гащи, които както Ерол каза, ще стоят до златните им плочи :) Докато на голяма част от български изпълнители големите сцени им стоят неестествено, в случая на Уикеда, да бъдат на нея изглеждаше напълно нормално. А реакцията на публиката беше все едно, че те са очакваните от всички тази вечер. Не помня дали някога съм се усмихвал толкова по време на нечие изпълнение и малко съжалявам, че през цялото това време съм игнорирал Уикеда просто като нещо, което не ми е по вкуса.

UNKLE бяха очаквано перфектни и достатъчно поглъщащи в електронно-китарния си вихър, че да се зачудим наистина 'where did the night fall' :) А те самите не бяха по-малко изгубени в музиката. Единственият минус беше, че участието им ми се стори твърде кратко, предполагам, че на редовен концерт те ще са дори още по-внушителни. Въпреки това, бяха едно от най-хубавите преживявания за мен през тази година. Макар и на запис и от видео стената, беше си хубаво усещане човек на види и чуе Иън Браун по време на 'Reign' в такава обстановка. Едно от нещата, за които се замислих беше, че UNKLE имаха вид на формация, която е наместила парчетата по най-добрия начин, след всички промени, през които са преминали.

DJ Shadow ми е встрани от музикалните интереси, но предложи доста стилово разнообразен сет и интересен дизайн на сцената. Късна изненада се оказаха турската електронна група Solardip от Истанбул, които изтриха всякакъв помен от умора, жалко само, че имаха по-намален звук и проблеми с него в началото.

Като цяло Spirit of Burgas 2010 е стъпка напред. Макар и посещаемостта да варира между дните, мисля, че този път имената бяха относително равностойни като влияние и авторитет пред съответните аудитории. Да не забравяме, че и имаше по-добър звук, по-голяма сцена, по-голям интерес. И най-после на фона на развитието на музикалната сцена на България, има нещо, което притежава потенциала да привлича масовата публика и да върви напред едновременно. А за себе си продължавам да (пре)откривам стари и нови имена, посредством този фестивал, за които човек си заслужава да даде (поне) от времето си.


Титла: Re: Spirit of Burgas
Публикувано от: Tonko в 21 Август 2010
Споделям мнението на kirilart, макар и да не съм фен на Аполо, те бяха приятната изненада. Публиката беше лекоо пасивна на моменти, но това го отдавам на нечовешкото време, което за малко не докара доста хора до положение Take me to the hospital (както и забраната за вкарване на вода &!<). За Продиджи каквото и да се каже ще е малко, да наистина са агресивни и цинични, но това е техният стил ;)


Титла: Re: Spirit of Burgas
Публикувано от: kirilart в 14 Юли 2011
http://spiritofburgas.com/news/ (http://spiritofburgas.com/news/)
Освен вече известните имена, съвсем неочаквано поне за мен за последния ден на феста е обявен за хедлайнер Leftfield. Имам някакви колебания дали да не си купя билет и за неделя, но ще зависи от попълненията на другите сцени. Все пак за мен Leftfield са приятна изненада, която ще ми припомни времето, когато им бях фенче :)


Титла: Re: Spirit of Burgas
Публикувано от: Kevy в 02 Август 2011
Мисля, че на 13-ти се оформи перфектна програма, след като обявиха българското участие - ПИФ определено заслужават да са на този фест :)

ЦЪК! (http://mp3.dnes.bg/news/2011/08/02/Smallman_P_I_F_i_Piromania_na_glavnata_stsena_na_Spirit_a_.9282)


Титла: Re: Spirit of Burgas
Публикувано от: strange_affection в 03 Август 2011
Като цяло съм малко по-скептично настроен към тазгодишното издание (в сравнение с миналогодишното) на фестивала, защото повечето от изпълнителите не са точно по мой вкус.

Разбира се чакам с голямо желание да видя любимия Моби, което ще е (живот и здраве) поредна сбъдната мечта. Освен него, като цяло втория ден се оказва може би най-силният като програма. Skunk Anansie, PIF и Macrophone (които свирят на На Тъмно сцената) са добри допълнения към Моби и очаквам да се получи прекрасна втора вечер.
В крайна сметка, с обявяването на Leftfield ме спечелиха и за третия ден, а с това взех решение да посетя и трите дни. Хубавото на Spirit of Burgas е, че винаги човек може да открие нещо интересно и по малките сцени, а не просто да седи на Main Stage и да гледа вторачено единствено и само към хедлайнерите.

Миналата година организаторите вдигнаха летвата, тази въвеждат нови неща в организационен план - надявам се, че вече от догодина ще се опитат да намерят още средства и да започнат да канят поне по 2 сериозни имена за целия фестивал. Faith No More, The Prodigy и Moby са сериозни хедлайнери, но ако до тяхните имена има по още едно от подобен калибър, ще имат по-голям успех (особено в комерсиален аспкет) :)


Титла: Re: Spirit of Burgas
Публикувано от: kirilart в 03 Август 2011
Съгласен съм с Жоро, че ако имат претенцията да се развиват към позицията фестивал от международно значение трябва да се постараят повече с групите. Аз лично си избрах само втория ден, защото едни Leftfield не се оказаха достатъчни да се прежаля за още един ден фестивално присъствие, да не говорим за първия ден, когато съвсем нищо не ми хвана окото. Ако обаче имаше още по едно име поне интересно, без колебание бих си взел 3 дневен билет. Тази година поне хедлайнера ми е право в десятката на музикалните предпочитания и с кеф ще си гледам Moby и подгряващи.
От сцената на Ник (На Тъмно) едва ли ще хвана нещо, защото като гледам програмата на главна сцена за втория ден няма да се откъсна до 1.30 със сигурност. :) Исках да гледам група MAZUT, че ми ги похвалиха и исках да имам собствено мнение по въпроса, ако са след Моби ще ги засека, ако не здраве да е.


Титла: Re: Spirit of Burgas
Публикувано от: The Fein в 04 Август 2011
Faith No More, The Prodigy и Moby са сериозни хедлайнери, но ако до тяхните имена има по още едно от подобен калибър, ще имат по-голям успех (особено в комерсиален аспкет) :)

Всъщност в сегашно време Deftones* са напълно съизмерими в комерсиален аспект с Моби, дори бих казал по-обсъждани от медиите. Но вече опира до личен вкус кой би ги гледал и кой не, тъй като вървят с имиджа на по-тежка група. За мен са може би най-голямата причина да съм на фестивала, наред с Моби, Skunk Anansie, които предполагам, че още не са изхабили горивото от реюниън презареждането, Анеке и Amplifier.

* който предпочита по-електронната и експериментална им страна, може да обърне внимание на наскоро появилия се внезапно миниалбум от новия проекта на вокалиста им Чино Морено Crosses ††† (http://indioteque.com/bg/2011/08/crosses/).


Титла: Re: Spirit of Burgas
Публикувано от: The Fein в 07 Август 2011
Цитат
Предвид факта, че Depeche Mode са най-любимата ми група за всички времена, влиянието им вероятно е осезаемо в песните на Crosses

Чино Морено от Deftones за проекта Crosses по време на интервю за Metal Katehizis. (http://katehizis.com/publications/interview.php?i=deftones2011)


Титла: Re: Spirit of Burgas
Публикувано от: MAO BOY в 14 Август 2011
айде някой да си събере впечатленията и да ги вкара в десетина - 15 реда. гледах клипчета, но качеството беше доста лошо.


Титла: Re: Spirit of Burgas
Публикувано от: The Fein в 17 Август 2011
Няколко неща:
1. Skunk Anansie направиха егати девоушънъла, а Over The Love (http://www.youtube.com/watch?v=pzfFdn4g82c), песен от новия им албум, е с мен независимо дали я слушам или не. Най-силното изпълнение в историята на фестивала за мен и най.перфектният. глас. който. съм. слушал. някога. на. живо.
Не съм голям фен на Моби, но не мисля, че през онзи час и половина гледах някъде другаде освен към сцената. А аранжиментът на We're All Made of Stars  (http://www.youtube.com/watch?v=D8sopCO_9do&feature=youtu.be) ме накара да я харесам десетилетие след като за първи път я чух. Изглежда обаче живи и студийни изяви са две много различни нещa за него, нямаше почти нищо от новия албум, където има впечатляващи неща като сингъла The Day.
2. Deftones бяха очаквано велики, а срещата (http://indioteque.com/bg/2011/08/deftonesint/) ми с тях беше възможност да затвърдя теорията си, че най-меланхоличните музиканти са най-усмихнати в естествена среда.
3. Наистина, купете си албумите на Smallman и Macrophone.
4. Като изключим, че в определени случаи и сцени звукът не винаги беше на ниво, нямам други критики. До момента всяко издание на фестивала ми е харесвало повече от предишното.
5. Тереминът е най-якият инструмент на света.


Титла: Re: Spirit of Burgas
Публикувано от: kirilart в 17 Август 2011
Напълно споделям мнението на Светльо за фестивала, много добре се получи, аз лично кофти звук забелязах само на сцената "На Тъмно", но това до известна степен е продиктувано от кофтито място, на което е пльосната на високо и под кръстосан огън от останалите сцени. За най-чист и мощен като усещане звук, признавам електронната сцена, там понятието "твърда земя под краката" губеше смисъл и целия плаж подскачаше в ритъма на звука.
Аз уважих само втората вечер на феста, някак все не успявам да се заинтригувам достатъчно от фестивалните имена в останалите дни и в четирите издания на фестивала досега в крайна сметка посещавам само най-силния ден.

Кратко ревю на втори фестивален ден - главна сцена:

Влизането закъсня с час и половина от обявеното, което не знам на какво се дължеше, но не беше толкова дразнещо за мен, че да ми скапе настроението. Веднага след проверките се запътих към главната сцена - бях решил да стоя там докато приключи Моби и след това да пообиколя другите сцени.

P.I.F.
(http://www.depeche-mode.org/flyers/dimo_pif.jpg)

Вярвам дори тези, които не харесват P.I.F. ще се съгласят, че групата стоеше много стабилно на голямата сцена и подгряха по безупречен начин събралата се публика. В началото бяхме около 150-200 души, но само 2-3 песни нататък в сета, публиката прехвърляше линията на изградената за звук и светлина кула.

(http://www.depeche-mode.org/flyers/crowd_pif.jpg)

Както каза Светльо, теремина е култов инструмент и се накефих на различния начин, по който го ползваха и Димо от Пиф и Скин от Skunk Anansie по-късно. В сетлиста бяха събрани само по-комерсиални и познати парчета, напълно разбираемо за фестивално участие. Тук стигаме до:

Jeff Scott Soto
(http://www.depeche-mode.org/flyers/jeff_scott.jpg)

Това недоразумение се надявам да е дошло без пари да пее в Бургас, защото подхожда повече на някой увеселителен парк или кръчма, отколкото на главна сцена по време на летен фестивал. Лично за мен бе обидно, че излезе след P.I.F., но явно организаторите имат свой мотив да го пуснат втори. Интересното е, че в предварителната програма трябваше да открие той, но после е настъпила промяна. Човекът има вокални способности, но дотам се изчерпва всичко положително - суховато изпълнение, предимно на кавъри, като песента на Мадона "Frozen" бе умопомрачително слаба и последвана от нещо, което аз на шега нарекох "Калифорнийска китка" - откъси от известни песни, които явно трябваше да взривят публиката. Тръскането на коса и нарцистичните изблици не знам дали впечатлиха някой, но поне на мен ми беше забавно и добре се посмях, та по-леко мина времето до:

Skunk Anansie
(http://www.depeche-mode.org/flyers/skin.jpg)

Отново съм съгласен със Светльо, че имаше особено силен заряд в изпълнението. Откровено не съм фен на групата и ги гледах от любопитство, но признавам че се впечатлих и правя поклон пред умението им да държат вниманието на публиката на 100%.

(http://www.depeche-mode.org/flyers/skin_crowd1.jpg)

Чух, някой скептично да споделя, че хвърлянето в публиката и разходката над морето от хора е заучено и се прави на всеки концерт от това турне, но съгласете се, че в България, която не се слави с много добра репутация, това спокойно можеше да бъде спестено. Още повече, говорим за фестивална дата - Скин подходи с такава непринуденост към публиката, че вероятно това бе искрата, която взриви всички.

(http://www.depeche-mode.org/flyers/skin_crowd2.jpg)

Към края на изпълнението си признавам, че за мих се усъмних дали Моби, на когото съм фен ще успее да задържи нивото на купона до пика, който бе достигнат от Skunk Anansie.

Moby
(http://www.depeche-mode.org/flyers/moby_guitar.jpg)

излезе с присъщата си небрежност, все едно излиза на разходка в парка. Веднага установи контрол над публиката и само 10 минути след началото на сета му, знаех че опасенията ми са били напразни и вечерта ще има необходимия бляскав завършек.

(http://www.depeche-mode.org/flyers/moby_drum.jpg)

Час и половина Moby сменя инструмент след инструмент, на които показваше отново и отново, защо великите имена в музиката са велики. В един момент осъзнах, че сред наистина големите имена на световната сцена, няма случайно попаднали - музикантите са извървели дълъг път на самоусъвършенстване, докато стигнат дотам, да установяват контрол над десетки хиляди фенове и то за броени минути.

(http://www.depeche-mode.org/flyers/moby_fm.jpg)

Направих за спомен и една снимка на българското участие в групата на Moby - Светлана Василева.

(http://www.depeche-mode.org/flyers/moby_sv.jpg)

Заснех само две клипчета от сета му, защото имах желание просто да се наслаждавам на случващото се - на няколко пъти натисках копчето за запис, последвано от "стоп" по-малко от минута след това.

Moby - Flower
http://www.youtube.com/v/t_adD0-0Yno?version=3&amp;hl=en_US

Moby - Why Does My Heart Feel So Bad
http://www.youtube.com/v/13NZPN2E_KA?version=3&amp;hl=en_US

След изпълнението на Moby, направих една разходка по останалите сцени, видях се с много приятели и си тръгнах щастливо ухилен от преживяното. Пожелавам успех на фестивала и догодина, а в личен план си пожелавам имена, които да ме накарат да прекъсна традицията си с посещения на един фестивален ден. :)

(http://www.depeche-mode.org/flyers/landscape.jpg)


DM.org | Powered by SMF 1.1.2.
© 2004, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.