DM.org

Музика => Групи => Темата е започната от: The Fein в 09 Януари 2009Титла: Флориан Шнайдер напусна Kraftwerk
Публикувано от: The Fein в 09 Януари 2009
След няколко месеца на непотвърдени слухове, сайтът на Kraftwerk обяви официално, че Флориан вече не е в състава на групата след близо 40 години творчески живот в нея. Тъжната новина идва три месеца след като Фриц Хилберт пропусна няколко концерта поради сърдечни проблеми.

Въпреки всичко предстои турне в Южна Америка, на което Kraftwerk ще са съпорт на Radiohead, а издаването на нов материал влиза в плановете на групата.


Титла: Re: Флориан Шнайдер напусна Kraftwerk
Публикувано от: N:Mode в 07 Октомври 2009
Не намерих отделна тема, затова поствам новината тук.

Крафтверк (Kraftwerk) започват работа по първия си нов албум от 2003  насам.

„Все още има време, но през зимата тук е доста сиво, така че моментът е добър да влезем в студиото”, каза лидерът на групата Ралф Хютер (Ralf Hutter) в интервю за списание „Билборд”.

Интервюто е по повод издаването на американския пазар на бокс сета „The Catalog” с ремастерирани 8 албума на групата от периода 1974-2003 г.

На въпрос какво ще представлява новият албум, който ще е и първи за групата след напускането на нейния съосновател Флориан Шнайдер, Хютер отговори: „Още е много рано да се каже. Той още е в ембрионална фаза”.

Ралф Хютер обаче изненадващо обеща, че предстои да бъдат ремастерирани и първите 3 албума на групата, които никога досега не са преиздавани на никакъв носител след първоначалното им отпечатване на винил преди около 30 години.

„Когато намеря време и се поровя пак в архивите, ще направим и тях в нов формат. В момента обаче цялото ми внимание е насочено към новия албум”, заяви той.   


Източник: mysound.bg


Титла: Re: Флориан Шнайдер напусна Kraftwerk
Публикувано от: валентин в 14 Ноември 2012
Германската група "Крафтверк" ще свири в продължение на осем вечери в "Kunstsammlung Nordrhein-Westfalen Museum" в родния си град Дюселдорф.

http://operatura.blogspot.com/2012/11/20.html (http://operatura.blogspot.com/2012/11/20.html)


Титла: Re: Флориан Шнайдер напусна Kraftwerk
Публикувано от: валентин в 04 Февруари 2015
В края на тази седмица "Би Би Си Фор" излъчи документалния филм от 2013-а година за германските легенди на електронния звук "Крафтверк".

http://www.otbor.bg/kultura/kraftverk/video-vizhte-dokumentalniya-film-na-bi-bi-si-for-za-kraftverk.html (http://www.otbor.bg/kultura/kraftverk/video-vizhte-dokumentalniya-film-na-bi-bi-si-for-za-kraftverk.html)


DM.org | Powered by SMF 1.1.2.
© 2004, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.