DM.org

Depeche Mode => Групата => Темата е започната от: cxt в 17 Октомври 2009Титла: Мнение по Personal Jesus .
Публикувано от: cxt в 17 Октомври 2009
Преди малко се замислих върху изказването на Marilyn Manson преди време запитан - Защо е решил да направи кавър на Personal Jesus, той отговаря, че един от ключовите фактори е че текста казва повече от колкото той с всичките свои взети заедно. Та имайки в предвид колко  навътре в разни схеми е Manson и т.н. едва ли е искал да каже, че той почти нищо не казва с текстовете на песните си.

Слушайки си самата песен в момента отговорът "Elvis and Me" някак си не ми вдъхва доверие.
Някой дали е попадал на интересна информация по въпроса?


Титла: Re: Мнение по Personal Jesus .
Публикувано от: The Fein в 18 Октомври 2009
Слушайки си самата песен в момента отговорът "Elvis and Me" някак си не ми вдъхва доверие.
Някой дали е попадал на интересна информация по въпроса?

Дали вдъхва доверие или не, но това е единствената отправна точка, която Мартин някога е давал към значението на песента - а именно обожествяването на близък човек, което той е видял в книгата на дъщерята на Елвис. Но не мисля, че и има нещо допълнително или тайнствено, което да се крие зад това...Вече Менсън какво може да е видял е съвсем друга работа, през неговия поглед е малко трудно да се гледа.  :)


Титла: Re: Мнение по Personal Jesus .
Публикувано от: Videlina в 19 Октомври 2009
...Вече Менсън какво може да е видял е съвсем друга работа, през неговия поглед е малко трудно да се гледа.  :)
Да особено, като се има в предвид, че си е махнал няколко ребра и може да мушне главата между краката си..та наистина, много неща могат да се видят. :)


Титла: Re: Мнение по Personal Jesus .
Публикувано от: Recoil в 20 Октомври 2009
Радвам се, че Marilyn Manson кара Depeche Mode феновете да се замислят за текстовете на Мартин Гор.

Асоциацията с "Elvis and Me" е нещо, което съм чел и виждал като коментар относно Personal Jesus безброй пъти, но така и не си спомням някои от групата да го е коментирал. Поне не съм виждал кадри и не си спомням радио интервюта. Мартин Гор има навика да не разказва за песните си. По-скоро съм сигурен, че му е интересно да види как хората ще ги интерпретират и какво ще им хрумне.

Специално за Personal Jesus се знае повече. Текста на песента е вдъхновен от северно американстата телевизионна култура и религиозните реклами и предавания. По-специално хора, които проповядват по телевизията и "продават" религия по телефона. (FYI, въпросните предавания все още съществуват, но вероятно през 80те са били по-досадни)

http://www.youtube.com/v/HEt6G4NPYxY&hl=en&fs=1&
Обяснението на текста е към 5тата минута.


Титла: Re: Мнение по Personal Jesus .
Публикувано от: cxt в 20 Декември 2009
 е  тук (http://www.youtube.com/v/WpirZI1YCPI&hl=en_US&fs=1&) има интересни припявания. Преводът не е много точен разбира се. А и между другото наскоро разбрах че много голяма част от песните на nirvana са с backwards вокали , което обеснява защо е трудно да се намери смисъл в тестовете им ;) Най-изпипано обаче е използването на метафори и многозначни думи като в Sounds of the Universe


Титла: Re: Мнение по Personal Jesus .
Публикувано от: Recoil в 20 Декември 2009
е  тук (http://www.youtube.com/v/WpirZI1YCPI&hl=en_US&fs=1&) има интересни припявания. Преводът не е много точен разбира се. А и между другото наскоро разбрах че много голяма част от песните на nirvana са с backwards вокали , което обеснява защо е трудно да се намери смисъл в тестовете им ;)

Предполагам и ти си попаднал на интервюто, в което Кобейн признава, че текстовете му нямат смисъл, затова първо ги записва, след това ги просвирва на обратно и след това пак ги записва.

Понеже виждам, че сме на тема "Мнение по Personal Jesus", което явно касае по-скоро Marilyn Manson и Nirvana, нека да добавим и мнение на David Lynch (http://www.youtube.com/watch?v=lopDQDYyO7w) по въпроса. Подобен похват е използван и във видеото на Walking In My Shoes.

Но се чудя защо го коментираме в тази тема, а не във "Впечатления от турнето"


Титла: Re: Мнение по Personal Jesus .
Публикувано от: cxt в 20 Декември 2009
Но се чудя защо го коментираме в тази тема, а не във "Впечатления от турнето"
хаха  ;) ее ами това го написах тук с цел да намекна, че е хубаво да не се гледа винаги повърхностно и типично, когато засягаме текстовете на Martin, а и с това OM, което в момента се забелязва в последния албум, вече си мисля, че така и така depeche от доста време не правят музика за пари, в крайна сметка явно има нещо повече в цялата работа, което ги кара да продължават, но те си го знаят най-добре, а и едва ли такива хора си губят времето с глупости и безсмислици когато не са в студиото или на турне. Както се казва I'm in chains


Титла: Re: Мнение по Personal Jesus .
Публикувано от: Angua в 01 Февруари 2010
ми то целта на Менсън е да скандализира, не да прави смислени неща  &D къде изобщо се реди. Не съм му фен, но знам, че е излязъл от католическо училище. Може и това да му е повлиало   >:D
За самата песен, мисля, че на Дейв изказването е доста смислено, Аз поне имах подобно виждане за песента още преди да ги слушам сериозно. Това е да издевателстваш над хорското нещастие... Гледам ги същите лицемери и тук. Има една да кажем църква, уж е призната религия, ама за мен точно тези са си жива секта, и там пасторът, който работи само в нея, кара чисто нов Мерцедес. А иначе са много смирени и богобоязливи. Жалко, че са омотали и една приятелка  :(
Ноо от всички тези екзистенциални проблени, поне е излязла една неероятна песен   8)


Титла: Re: Мнение по Personal Jesus .
Публикувано от: DENIS в 23 Август 2010
Менсън е луд


DM.org | Powered by SMF 1.1.2.
© 2004, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.