DM.org

Depeche Mode => Събития => Темата е започната от: kirilart в 31 Октомври 2010Титла: НОВИНИ: [31 ОКТОМВРИ 2010] DJ Shunt закрива шоуто на Recoil с мултимедиен сет
Публикувано от: kirilart в 31 Октомври 2010
Резидентът и член на екипа на Depeche-Mode.org Миро Георгиев (познат на всички като DJ Shunt) закрива участието на Алан Уайлдър в Ню Йорк със специално подготвен мултимедиен сет за събитието.
"Подготвих проект за мултимедиен сет, който бе одобрен лично от Алан Уайлдър и ще бъде изпълнен от главната сцена." - споделя DJ Shunt.

Специални гости на последната вечер от Северноамериканското турне ще бъдат Nicole Blackman, взела участие в албума на Recoil - Liquid от 2000 година, Architect - Даниел Майер (Covenant, ex-Haujobb) и Conjure One. Според самият Алън, същата нощ на 1-ви ноември, можем да очакваме още един много специален гост на събитието. От доверен източник на Depeche-Mode.org имаме информация, че този мистериозен гост ще бъде именно Dave Gahan, който ще присъства на последният гиг на Алан в САЩ.

Припомняме, че първото участие в турнето на Recoil Selected Events за DJ Shunt бе в Прага по време на първия кръг от Европейските концертни дати. Екипът на сайта му пожелава успех в предстоящото събитие!


Титла: Re: НОВИНИ: [31 ОКТОМВРИ 2010] DJ Shunt закрива шоуто на Recoil с мултимедиен сет
Публикувано от: Kevy в 31 Октомври 2010
Успех, Миро - ти си нашата гордост! O0


Титла: Re: НОВИНИ: [31 ОКТОМВРИ 2010] DJ Shunt закрива шоуто на Recoil с мултимедиен сет
Публикувано от: did в 31 Октомври 2010
Наистина прекрасна новина!  Успех желая на Миро  O0, сигурна съм, че всички се радваме за него.  И дали да не открия петиция за просторен разказ от първа инстанция  :)


Титла: Re: НОВИНИ: [31 ОКТОМВРИ 2010] DJ Shunt закрива шоуто на Recoil с мултимедиен сет
Публикувано от: desito_dm_1985 в 01 Ноември 2010
            Една наистина прекрасна новина!Пожелавам успех и още повече такива постижения!Надявам се да има все повече и повече такива представяния от страна на DJ Shunt!Предполагам , че ще бъде една невероятна вечер с един невороятен завършек!Надявам се да има материал от това невероятно събитие!Ще чакаме с инетерес!


Титла: Re: НОВИНИ: [31 ОКТОМВРИ 2010] DJ Shunt закрива шоуто на Recoil с мултимедиен сет
Публикувано от: deiv4o в 02 Ноември 2010
Ето снимчица на Деив от гигчето

http://networkedblogs.com/9YRF6


Титла: Re: НОВИНИ: [31 ОКТОМВРИ 2010] DJ Shunt закрива шоуто на Recoil с мултимедиен сет
Публикувано от: Recoil в 06 Ноември 2010
Привет на всички,
Радвам се, че ми остана малко свободно време да споделя впечатления от вечерта. Първо би ми се искало да споделя, че едва ли щях да съм на мястото, на което съм в момента, ако не беше работата ми в България, както и в последствие опита, който натрупах с DM.org.

Можете да си представите какво преживяване за мен беше да работя лично с Алън, да участвам в 2 от събитията му зад кулисите и да се запозная с целият екип, който работи по турнето.

Повечето от вас са запознати проекта, както и с турнето, което тече в момента. Доста интересно представяне на песните, които са преработени по съвсем нов начин.

И докато работата ми в Прага беше сравнително лесна, понеже събитието беше в събота, то в Ню Йорк знаех, че трябва да направя нещо повече. Така се появи идеята за мултимедия сета, които изготвих. Идеята съществуваше от доста време и дойде съвсем логично след продължителната ми работа в/у продукцията на безброй събития.
Споделих намеренията си с организатора, след което написах проект и го изпратих до тур-мениджъра, мениджъра по продукцията на залата, както и до самият Алан. Ден по-късно в 10 сутринта британско време, получих отговор, който ми даде зелена светлина от Алан, след което последва одобрение и от всички останали.

Беше ми пределно ясно, че понеделник - ден след Халоуин е много слабо време и 99% от присъстващите ще си тръгнат директно след Recoil, затова се наложи и да представя нещо повече от обикновен сет.

За нещастие не успях да отделя 100% от вниманието си на това участие, тъй като от петък до неделя работих над 7 други събития и реално ми оставаше по 4 часа време за сън, което не прекарвах на път или инсталирайки техника. Прибрах се в 8 сутринта в понеделник, след като закрих парти в клуб наречен Rebel. Събрах нужните 4 часа сън и вече бях отново на път към Манхатън с необходимата ми техника.

--------------------------------

Пристигнах в 4 на обед в Highline Ballroom за кратък саундчек. Видях част от екипа на Recoil с част от екипа на залата да разпъват нов екран и да инсталират нов прожектор, които бяха наети специално за събитието. Към този момент знаех, че събитието ще закъснее. Малко по-късно се появиха Пол Кендал и Никол Блакман. Саундчекът за Recoil беше с песните Prey и Want. След това се появи и самият Алан в добро настроение, поздрави всички, като дори успя да си ме спомни от Прага. След това огледа сцената, чу звуковата система от приблизително 6 различни точки. Нанесе леки корекции и даде напътствия към звуковия режисьор и се оттегли в бакстейджа. През това време в залата дойде и Даниел Майер и започна да позиционира техниката си. Саундчекът му мина без проблеми, макар че единият от каналите, който изпращаше беше значително по-слаб от останалите. Рийс Фълбър беше следващият, който започна да се настанява на сцената. За първи път чух точни определения и напътствия към главен звуков режисьор да бъдат изпращани от сцената от някой от изпълнителите.

Нивото на перфекционизъм и на педантичност беше над моите възприятия.

Към този момент най-голямата глупост, която можех да поискам е чек на каналите, които пращам :) при положение, че бяхме 15 минути закъснели и хората мръзнеха на опашка за да влезнат.

(http://www.djshunt.com/images/recoil/Recoil02.jpg)

Conjure One излезнаха на сцената, залата беше почти пълна, а вторият етаж, беше напълно блокиран. Освен, че трябваше да пускам музика след групите, да смесвам видео в/у звука, в същото време играех и ролята на организатор на афтър партито, като докато Conjure One бяха на сцената, аз обикалях като луд и се грижех нужните хора да са включени в гест лист, фотографите да имат акредитация и т.н. Ако трябва да съм честен почти нищо не видях от Conjure One, но пък чух само добри отзиви за тях :)

(http://www.djshunt.com/images/recoil/Recoil03.jpg)

Малко след Conjure One излезна Алан, поздрави публиката и представи Architect.

http://www.youtube.com/v/VXqTSylq45U?fs=1&hl=en_US

Стилът на Architect се е видоизменил доста. Бих могъл да го определя като комбинация от твърдо електро, дъбстеп, индъстриъл с доста експериментален подход. Представи по-голямата част от новият си албум като на моменти включи и семпли като изненада към публиката. Нажежи достатъчно обстановката и определено беше много добро попадение като подгряващ акт.

(http://www.djshunt.com/images/recoil/Recoil04.jpg)

Между Architect и Recoil звучеше миксиран диск, който Алан е приготвил за турнето. Малко след това и самият Алан излезна на сцената. Каза няколко думи как това е последният гиг в САЩ, благодари на публиката. Анонсира и Никол Блакман като специален гост, която по-късно се включи за изпълнението на Want.

(http://www.djshunt.com/images/recoil/Recoil06.jpg)

Всички версии бяха преработени. Дори и Want стартира по традиционният начин след което предмина в един от ремиксите на Architect.

(http://www.djshunt.com/images/recoil/Recoil07.jpg)

Не успях да засека напълно целият сет на Алан, тъй като се опитвах да мисля на сета си, да работя над създаването на контакти и да видя каква е ситуацията с IAMX, тъй като те и Алан имат един и същи тур мениджър на определени места.

Това, с което завърши сета беше mash-up на Killing Ground и Never Let Me Down + In Your Room, която преминава през 3-4 версии и завършва с концертна от 93/94. Като бис Алан излезна с Walking In My Shoes mash-up с Jezebel, а след това и Personal Jesus със семпли от Edge To Life отгоре.

В това време нивото ми на неспокойност беше максимално. Грабнах 4 минерални води и се запътих към сцената, за да пробвам за първи път моят сетъп. Като през това време хората започнаха да се ориентират към изхода.

(http://www.djshunt.com/images/recoil/Recoil09.jpg)

Моят сет в Прага започна с мой mash-up на Walking In My Shoes и Original на Leftfield. За този сет обаче се наложи да имам друг подход, затова предвидливо си бях приготвил нов mash-up на Original, но този път с Fly On The Windscreen, версия, която бях обработил в типичен Recoil стил, като за капак отгоре закачих семпли на Директор на Водопад на Ревю, както и на Stripped. Всичко работеше почти перфектно и можех да се отпусна (до някаква степен), а през това време успях да разбера и че Дейв е бил в залата през по-голямата част от времето.

(http://www.djshunt.com/images/recoil/Recoil10.jpg)

От страна на Recoil всичко се пазеше в тайна, но острана на залата нямаше как да го скрият, тъй като бяха предупредени да отцепят целият втори етаж.

Все още ми е трудно да си събера мислите. Нямате си представа какво означаваше това събитие за мен и факта, че успях собственоръчно да направя нещо ново и иновативно, което далеч се различава от всичко, което съм правил до момента.


Титла: Re: НОВИНИ: [31 ОКТОМВРИ 2010] DJ Shunt закрива шоуто на Recoil с мултимедиен сет
Публикувано от: Kevy в 06 Ноември 2010
Благодаря за подробния репортаж, Миро... радвам се, че добре се е получило и още повече, че ти си доволен, като те познавам, колко си самокритичен  :)


Титла: Re: НОВИНИ: [31 ОКТОМВРИ 2010] DJ Shunt закрива шоуто на Recoil с мултимедиен сет
Публикувано от: MAO BOY в 08 Ноември 2010
мерси за подробния репортаж миро. много се радвам за теб и още повече ще се радвам ако тази изява ти помогне вбъдеще.
имам и един въпрос: успя ли да зададеш на алан въпрос, който винаги си искал да му зададеш...ако разбира се е имало такъв...и ако да какъв е той и какво отговори Алан (ако е отговорил).


Титла: Re: НОВИНИ: [31 ОКТОМВРИ 2010] DJ Shunt закрива шоуто на Recoil с мултимедиен се
Публикувано от: Recoil в 09 Ноември 2010
За съжаление не му зададох никакви въпроси, които не са свързани със събитията. Напоследък той е доста открит за намеренията си и начина на работа, така че знаех повечето подробности предварително.

Да не говорим, че няма много подходящи моменти за подобни въпроси. Странното е че останах с впечатлението, че не се засичаме за последен път.


Титла: Re: НОВИНИ: [31 ОКТОМВРИ 2010] DJ Shunt закрива шоуто на Recoil с мултимедиен се
Публикувано от: Deni в 09 Ноември 2010
останах с впечатлението, че не се засичаме за последен път

Мда, шси кажеш ти, всичко шси кажеш!
Сериозно, поздравления. Мисля, че разбирам какво е означавало за теб това участие, да не говорим какво означава за нас, които можем да казваме, че познаваме някой, който познава Алън лично  :P.
За себе обаче не мога да кажа, че това развитие на нещата за теб особено ме изненадва. За протокола бих искала да се отбележи, че преди още да се е чуло, че Алън планира някакви изяви пред публика, аз вече бяха сигурна (и съм ти го казвала!), че рано или късно вашите професионални пътища ще се пресекат. На мен сега ми е по-интересно какво мисли той за твоя професионален псевдоним и неговия произход :) Не че очаквам да имаш отговор на тоя въпрос, ама си ми  е чудно.

Пак поздравления и сърдечни благопожелания за бъдещи творечски успехи!!!  O0


Титла: Re: НОВИНИ: [31 ОКТОМВРИ 2010] DJ Shunt закрива шоуто на Recoil с мултимедиен сет
Публикувано от: desito_dm_1985 в 09 Ноември 2010                   Благодаря за впечатляващият и обширен репортаж!Още веднъж , поздравления за невероятната работа!Пожелавам ти много бъдещи успехи и разбира се това да не ти е последната среща с Алън!


Титла: Re: НОВИНИ: [31 ОКТОМВРИ 2010] DJ Shunt закрива шоуто на Recoil с мултимедиен сет
Публикувано от: did в 09 Ноември 2010
Миро, няколко пъти изчетох разказа ти и всеки път настръхвах.  На второто четене изпаднах в тихо страхопочитание: не само заради това, че работиш с Алън, най-вече заради огромните усилия и лютата любов, която влагаш в работата си и за извоюваната възможност да си сред тежка артилерия професионалисти.  Без да те познавам лично, много ти се радвам и ти желая успех  O0


DM.org | Powered by SMF 1.1.2.
© 2004, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.