DM.org

Музика => Събития => Темата е започната от: kirilart в 12 Април 2011Титла: Suede / IAMX в Букурещ
Публикувано от: kirilart в 12 Април 2011
Има ли желаещи да се организираме по познатата схема за концертите на IAMX или/и Suede в Букурещ на 4-ти юни? Трябва да научим точните часове на начало на двата концерта - разбрах, че преди IAMX  ще има друга група, което вероятно ще означава по-късен час на излизане на основната група на сцената. Аз лично мисля да уважа Suede и ако има време да се прехвърля след това на IAMX. Мая бе пуснала линк към новина, в която пише, че е безплатен концерта на IAMX така че нищо не губим. Имаме близо два месеца време да проучим нещата.
 :)


Титла: Re: Suede / IAMX в Букурещ
Публикувано от: kirilart в 12 Април 2011
Писах на тези от One Event да попитам дали мислят да нагласят началните часове на двете събития така, че да могат феновете да видят и двете групи, но ми върнаха не много любезен мейл, че не им пука за другото събитие, да сме си изберяли кое искаме да посетим...така или иначе избора на Суейд е очевиден поне за мен.
Проверих на картата двете места, на които ще бъдат концертите. Suede ще са в открит амфитеатър в парк близо до двореца на Чаушеско, което предполага да изчакат да се стъмни, за да почне концерта. IAMX са в Експо центъра, което е почти до летище Банеаса в другия край на града. Доста са далеч едно от друго...не казвам, че е невъзможно да се стигне, просто шанса да хванем и IAMX ми се струва минимален. Времето ще покаже.


Титла: Re: Suede / IAMX в Букурещ
Публикувано от: Admirer в 13 Април 2011
Вчера се чух с нашите представители на Ивентим и казаха, че може да ни вземат билети и да ни ги дадат тук. Трябва да кажа бройка и вид. Така че желаещите да пишат тук в темата. :)
Билетите за Suede ще са на тази цена до 17-ти април, след това поскъпват. Има билети за пред сцената, за трибуните и ВИП. Ето линк за по-добра ориентация :)
http://www.eventim.ro/en/tickets/suede-bucuresti-arenele-romane-267037/performance.html? (http://www.eventim.ro/en/tickets/suede-bucuresti-arenele-romane-267037/performance.html?)


Титла: Re: Suede / IAMX в Букурещ
Публикувано от: strange_affection в 13 Април 2011
Някой има ли представа кой е организатор на концерта на IAMX и къде може да се намери повече информация за въпросното събитие?  :)


Титла: Re: Suede / IAMX в Букурещ
Публикувано от: kirilart в 13 Април 2011
Жоро, доколкото видях от постера е събитие на Beck'sperience, макар да се мъдри в ъгъла и логото на Livada - тези дето организираха концерта на Hurts в Букурещ. Ако ти трябва техен контакт, мога да ти дам мейл.

Имаме принципното съгласие на шофьора на буса да ни закара за концерта на Suede и и да ни върне обратно - не сме уточнявали още часове на тръгване и точна цена, но дори да има промяна в цената не вярвам разликата да е голяма от предния път.


Титла: Re: Suede / IAMX в Букурещ
Публикувано от: dearrose в 13 Април 2011
Чудесна новина! Две любими групи в един и същи ден- още не мога да се нарадвам &D! Надявам са все пак да успеем да ги отразим и двете, въпреки голямото разстояние между местата на концертите. За Suede ме бройте със сигурност O0!


Титла: Re: Suede / IAMX в Букурещ
Публикувано от: kirilart в 15 Април 2011
Днес взехме билетите за Suede. Цената е по 54 лв. на брой - всички са правостоящи, интересното е че на билета пише: Entrance - 18.00, Show - 19.00, което ако е вярно ще е просто супер, защото ще хванем и IAMX. Говорих с шофьора на буса, цената остава същата - 30 лв. на човек за двете посоки, като ще ни закара и до двете места...така че каквото зависи от нас сме го направили за да хванем двата концерта.
 :)
Към настоящия момент всички 14 места в буса са заети, ако някой иска да чака за евентуални отказали се да ми пише ЛС и ще го имам предвид.


Титла: Re: Suede / IAMX в Букурещ
Публикувано от: Danna в 01 Май 2011
Първо,  да кажа, че много благодаря на Кирето и Мире, че взеха билетите за концерта на Suede и пак са се наели с организиране на бусче !

Разбрах че, за да влезеш на IAMX трябва да се регистриераш на тази страница http://www.becks.ro/becksperience-2011 (данните , които трябва да впишете са:  имена/ е-мейл адрес / град и телефон) после получавате покана на мейла си, разпечатвате си я и така влизаме, ако въобще успеем да стигнем ; )


Титла: Re: Suede / IAMX в Букурещ
Публикувано от: kirilart в 01 Май 2011
Браво Дана, тъкмо влязох да пусна тази информация и аз. Получих вече поканата си в пощата, всеки трябва да го направи възможно най-бързо, защото вероятно поканите ще са ограничен брой.
В пощата си получавате един мейл с линк за pdf файл, който трябва да си разпечатате.
Всеки от групичката пътуващи с буса е необходимо да го направи, защото се движим в пакет от единия до другия концерт, а без покана няма да можете да влезете на IAMX. Това, както каза и Дана ако въобще хванем и двете шоута.
 O0


Титла: Re: Suede / IAMX в Букурещ
Публикувано от: kirilart в 01 Май 2011
Важно уточнение: Не забравяйте да си дръпнете поканата във pdf формат, която е достъпна от думата линк в писмото "aici". Поканите са поименни и с баркод и трябва да ги имате разпечатани!

Изпратих покани на всички от пътуващите в групичката, за да няма фалове, ако се изчерпят поканите. Проверете си мейлите, че съм пращал на тези, които имам аз...не знам дали са актуални :)


Титла: Re: Suede / IAMX в Букурещ
Публикувано от: maya_v в 08 Май 2011
Има ли желаещи (2-ма човека) да си разделим разходите по едно такси от Русе до Букурещ на 4 юни сутринта /ранният обяд по повод концертите? Става въпрос само за едната посока, защото ние сме двама човека и имаме уреден траспорт само за връщане. Трябва да отидем по-рано в Букурещ, за да си вземем билетите за концерта на Suede от офиса на Ивентим, който работи до 14,00 ч. в събота.

Ако има желаещи и са сериозни, моля да пишат тук или да ми изпратят лично съобщение.

Или пък някой ако пътува с кола натам и има две свободни места за също може да си разделим разходите по пътуването от Русе до Букурещ.


Титла: Re: Suede / IAMX в Букурещ
Публикувано от: kirilart в 30 Май 2011
Днес се чух с шофьора на бусчето за последни уточнения. Тъй като вратите отварят в 18.00 часа, ще потеглим от Русе в 15.30 часа. Така ще имаме време дори да има задръстване в Букурещ, каквото в 95% от случаите има, да стигнем навреме и то преди да са отворили вратите. Мястото, от което ще потеглим е както обикновено пред Салатен салон "Рила" на ул, "Борисова" 51. Това е улицата, която се спуска от ЖП гара право към центъра. Ако вървите по посока на централния площад, заведението се пада на десния тротоар, на не повече от 10-15 минути пеша от ЖП гарата.
Аз ще съм там около 14.00 часа, с част от агитката, така че ако искате идвайте да си хапнем преди лудата нощ
:)

Искам да помоля, ако случайно някой разбере, че няма да има възможност да дойде да ме уведоми на момента, защото много хора чакат за билет за концерт и място в буса, нека бъдем честни спрямо тях!

Напомням също така, ако някой не си е разпечатал поканата за концерта на IAMX, да го направи, защото без покани няма да пускат на входа.

Това е от мен, ако има въпроси питайте. Ще се видим в събота преди купона!
 &D


Титла: Re: Suede / IAMX в Букурещ
Публикувано от: maya_v в 30 Май 2011
Бих искала да напомня отново и ако все пак някой се окаже, че няма с какво да пътува от Русе до Букурещ да ми пише. Ние сме двама човека и ще пътуваме с такси само на отиване, така че засега в таксито има две свободни места и може да си поделим разходите по пътя ако има желаещи. Час на тръгване 10,30 ч. от Русе. С останалите от агитката ще се видим по-късно пред залата.

Нямам търпение да дойде събота!  :)


Титла: Re: Suede / IAMX в Букурещ
Публикувано от: kirilart в 05 Юни 2011
В крайна сметка се оказа само един концерт - този на Suede, но пък какъв концерт бе. За пръв път от всичките си посещения на събития в Румъния съм доволен от диджея, подгряващата група и самия концерт. Обикновено първите две звена куцат сериозно и човек посреща основната група леко изнервен.
Вчера обаче всичко се получи толкова добре, че едва ли някога ще забравя този паметен ден. Макар да отидохме в 17.20 часа само 40 минути преди да отворят вратите, бяхме изпреварени само от шепа фенове и то от България и Англия. Това ни позволи да окупираме първите два реда пред загражденията, почти от край до край.

(http://www.depeche-mode.org/flyers/crowd.jpg)

Мястото за провеждане на концерта изглеждаше запуснато и отвън и отвътре, но пък е вариант за концерти с публика до 4000-5000 души, какъвто в България липсва на открито. С падането на здрача и пускането на светлините, арената възвърна част от позагубения си блясък - би било чудесно ако някой вложи средства и я направи модерно място за културни събития.
 
(http://www.depeche-mode.org/flyers/arenele_romane.jpg)

Останах много приятно изненадан от диджея, който освен музикални познания показа и добра техника на смесване, както и светкавична реакция в случаите, когато нещо се прецака - класна работа, браво.
Подгряващите посрещнах много скептично, досега в Румъния не бях гледал местна група, която да е дори търпима за слушане, но още с първата песен разбрах, че това определено е на път да се промени. Много добро сценично поведение, великолепни вокали и много приятни песни. Към края на подгряването, публиката вече пееше и пляскаше всеотдайно и страничен наблюдател би могъл с чисто сърце да отсъди, че хората са се събрали именно заради The Mono Jacks. Ще се радвам да се срещна отново на живо с групата и им желая искрено успех в музикалния свят!

(http://www.depeche-mode.org/flyers/the_mono_jacks.jpg)

В кратката пауза наблюдавахме стриктната до перфекционизъм работа на техническия екип на Suede. Тестването на инструментите, светлините, проверката на всички кабели и монитори.

Малко след 21 часа на сцената излязоха Suede, представянето им не мога да опиша подробно с думи, Брет бе кълбо от енергия, която преля в публиката и се получи онзи контакт, който остава в спомените дълги години. Трогателно бе и слизането му в публиката и това, че позволи на всеки да се ръкува с него и да даде физически израз на своето обожание към една легенда в музиката.

(http://www.depeche-mode.org/flyers/suede01.jpg)

Ето и сетлиста от концерта:
This Hollywood Life
She
Trash
Filmstar
Animal Nitrate
We Are The Pigs
By The Sea
Killing of a Flash Boy
Can't Get Enough
Everything Will Flow
So Young
Metal Mickey
The Wild Ones
New Generation
Beautiful Ones

Encore:
Saturday Night

Само не знам дали сета бе съкратен с няколко песни, заради проливния дъжд излял се върху публиката точно след завършването на последната песен Saturday Night или е въпрос на договорка с организаторите на събитието.

(http://www.depeche-mode.org/flyers/suede02.jpg)

Успях да заснема и клипчета с общо 4 песни, които споделям тук за всички фенове от depeche-mode.org:

Suede Live @ Bucharest - The Wild Ones

http://www.youtube.com/v/9WaebMMGszY?version=3&hl=en_US

Suede Live @ Bucharest - By The Sea

http://www.youtube.com/v/gnN-8pMQZ6o?version=3&hl=en_US

Suede Live @ Bucharest - Killing Of a Flashboy

http://www.youtube.com/v/27M0TabAU-0?version=3&hl=en_US

Suede Live @ Bucharest - Trash

http://www.youtube.com/v/iB4OXMbbbXg?version=3&hl=en_US


Титла: Re: Suede / IAMX в Букурещ
Публикувано от: Danna в 05 Юни 2011
Това беше концертът, които трябваше да ми се случи в средата на 90-те,а стана реалност в началото на второто десетилетие от 2000 и не съм много сигурна дали въобще се случи... дам...има групи, които трябва да видиш на живо - това е.

Надявам се да няма разболял се след като пропътувахме Букурещ - Русе мокри. От друга страна концертите с дъжд много ме зареждат !

Що се отнася до сетлиста - нищо не ни спестиха- ето го, заснет от един от фотографите.
(http://i155.photobucket.com/albums/s282/steFANciful/Suede_setlist_4June2011.jpg)

Снимките ми от концерта са поразмазанки и съвсем ограничено количество, защото подскачам и не снимам много.
(http://i155.photobucket.com/albums/s282/steFANciful/Suede_1.jpg)

(http://i155.photobucket.com/albums/s282/steFANciful/Suede_3.jpg)

(http://i155.photobucket.com/albums/s282/steFANciful/Suede_4.jpg)

(http://i155.photobucket.com/albums/s282/steFANciful/Suede_5.jpg)

(http://i155.photobucket.com/albums/s282/steFANciful/Suede_6.jpg)

п.с. Моно Джакс залужават да  се утвърдят, защото имат всичко необходимо, за да пробият, каквото там трябва да се пробива в тази индустрия. Много ми се прииска разцвета на групите у нас, които имахме в 90-те да се върне пак ...

п.п.с. Кире, извинявай още веднъж, че не бях организирана и не ти звъннах вечерта...


Титла: Re: Suede / IAMX в Букурещ
Публикувано от: kirilart в 05 Юни 2011
Сега прегледах сетлистите от предните дати на турнето. Наистина Дана е права, не са ни спестили нищо. Объркал съм се, защото за съпоставка взех датите от края на миналата година, когато са пели 20+ песни. Тази година обаче, проверих пеят между 15 и 17 песни, като най-често са точно 16, колкото бяха и вчера.
Дана, спокойно бре човек, няма проблем - важното е, че всички сме щастливи, макар и мокри от дъжда.  O0


Титла: Re: Suede / IAMX в Букурещ
Публикувано от: maya_v в 06 Юни 2011
Много съм развълнувана след концерта на Suede и не мога с думи да опиша емоцията, която все още ме държи и не искам да ме пуска. Малко са концертите, които ме зареждат по този начин, а този го чаках от началото на 90-те и ето че още една мечта ми се сбъдна. По-добре късно отколкото никога!  &D

На мен подгряващите също много ми харесаха, също и DJ. Много добър избор на организаторите. Брет, миличкият, се измъчи с мониторите, не чуваше добре в слушалката и на няколко пъти направи забележка на техниците, но май не можаха да се справят с проблема и въпреки това той като един истински професионалист пя прекрасно. Всички от БГ агитката имахме възможност да се докоснем до него, когато слезе в публиката, но после гадният дъжд май ни завидя и се опита да ни развали купона като веднага ни изми ръцете  :P и намокри до кости, но беше весело, поне беше топло.  :D

Много искам да ги видя отново!  ::) Ето малко снимчици и от мен...


Титла: Re: Suede / IAMX в Букурещ
Публикувано от: The Fein в 06 Юни 2011
Тук е и моят рапорт (http://indioteque.com/bg/2011/06/suedebucharest/).

Големи благодарности към Киро и Миряна за организацията за концерта. Една сбъдната мечта, която допреди година и половина беше немислима за когото и да е, и това я прави дори още по-нереална. Колкото и скептични мнения да се срещат за вълната на събирания, все пак в тези случаи разбираш, че тези песни имат защо да продължат живота си.

Между другото, тук може да се слуша дебютния албум на The Mono Jacks - http://themonojacks.bandcamp.com/


Титла: Re: Suede / IAMX в Букурещ
Публикувано от: kirilart в 06 Юни 2011
Сега се сетих да помоля, някой ако има желание да разкаже, как е било на IAMX и Monarchy. Ще ми е интересно да науча подробности.
 O0


Титла: Re: Suede / IAMX в Букурещ
Публикувано от: strange_affection в 07 Юни 2011
10 от 10 за цялата вечер, прекарана в близост до Romexpo!

Казвам "в близост", защото организаторите бяха изместили събитието встрани от залата и така реално осигуриха въздух за тълпата (наброяваща може би 3-4 хиляди души). Споменавайки тази бройка искам да отбележа, че бях очуден от нея и в началото си я обяснявах с безплатния вход, хубавото време и т.н. След това се сетих, че събитието се организира от Becks и най-вероятно те са раздали много покани чрез различни игри и томболи. С течение на времето установих, че имаше и много хора, които знаеха защо са там. Част от тях си бяха така да се каже "devoted" - сериозни фенове (по-скоро фенки) има Крис в Румъния.

Сцената беше масивна, с добри декори и чудесно озвучаване. Организаторите бяха осигурили всичко необходимо за една наистина специална вечер. И тя се получи.

Monarchy се качиха на сцената точно в 20:30 и бяха лайв група, състояща се от вокал с китара, басист, барабанист и кийбордист - 4ма общо. Техен лайв (но под формата на DJ сет) вече бях гледал в България преди точно 6 месеца. Тогава беше приятно, с силно подчертани електропоп моменти. Оказа се, че и като лайв банда това е основната им насока. Участието им беше много приятно, с чудесни вокали на живо. Определено спечелиха фенове сред публиката, която като цяло не беше много много запозната с тях. Тук може би е момента да спомена, че техния дебютен албум излиза на 11ти юли - струва си да се прослуша  ;)

В момента, в който Крис и компания се качиха на сцената (около 21:45), тълпата беше нарастнала още. Декорите, осветлението и най-важното звукът бяха на топ топ ниво! Трябва да отбележа и съвсем подходящите  мултимедийни прожекции, които също спомогнаха за създаването на атмосфера каквато винаги съм си представял, слушайки музиката на IAMX. Такава голяма сцена отива на музиката на Крис. Сетлист не мога да възстановя изцяло, свириха общо час и половина, с биса (той беше 3 парчета). Сценичното поведение и стайлинга на Крис впечатлиха с умерена екстравагантност и солидна доза театралност, но това, което най-много ме впечатли бяха изключителните му лайв вокали. Имаше много енергия и силни емоции, подкрепени от добра сплав от парчета, представящи творчеството на IAMX от първия до последния албум. Разбира се, всеки си има любими парчета и иска да чуе тях -  е, аз не чух някои от тях, но не се оплаквам. Дори напротив - гледах една от любимите си банди в хубава атмосфера (дъжд нас не ни валя, всъщност валя чак след концерта и то за малко) на голяма сцена с хубав звук! Какво повече мога да искам.. Освен скоро да повторя!  :)

IAMX Live: "..the alternative of real world.."!  O0


Титла: Re: Suede / IAMX в Букурещ
Публикувано от: MAO BOY в 07 Юни 2011
хихи, доживяхме да видим фенове от орг-а да ходят на две различни събития в един ден в друга държава.


Титла: Re: Suede / IAMX в Букурещ
Публикувано от: kirilart в 07 Юни 2011
Мерси за разказа Жоро, радвам се, че се е получило толкова добре. Жалко е, че при гладът за събития на Балканите, организаторите решиха да направят двата концерта на една и съща дата, по едно и също време. Важното е, че всички сме доволни от изкараните часове пред сцената.
 :)


Титла: Re: Suede / IAMX в Букурещ
Публикувано от: maya_v в 08 Юни 2011
Останах много приятно изненадан от диджея, който освен музикални познания показа и добра техника на смесване, както и светкавична реакция в случаите, когато нещо се прецака - класна работа, браво.

Диджеят се казва Леонардо - DJ Leo. Вчера се сприятелихме във фейсбук, оказа се, че имаме общ познат. Светът е малък! Наше момче е, както си и пролича от сета му. Видях от снимките му, че е подгрявал концерта на Hurts в Букурещ. Пусна ми покана за клуба - Control Club (pure indie, alternative place), в който пуска като диджей. Ако се случи за някой концерт да отида отново в Букурещ ще посетя и този клуб, който изглежда доста интересен. Видях също, че му харесва и България, защото е бил на доста места тук.  :)

Жоре, и аз благодаря за разказа за другия концерт. Наистина много тъпо се получи, че се застъпиха двете събития, но какво да се прави, няма пълно щастие. Иначе разбрах, че IAMX са били с още един нов китарист на сцената в Букурещ.


Титла: Re: Suede / IAMX в Букурещ
Публикувано от: kirilart в 08 Юни 2011
Цитат
Видях от снимките му, че е подгрявал концерта на Hurts в Букурещ.

Мерси за инфото Мая! Това обяснява всичко, защото другото събитие в Румъния, харесало ми откъм подгряване бе концерта на Hurts. Отново чудесен сет бе подбрал тогава, не си го спомням като физиономия, но пък аз съм много лош физиономист.
 :)


DM.org | Powered by SMF 1.1.2.
© 2004, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.