DM.org

Архив => Delta Machine => Темата е започната от: MAO BOY в 08 Ноември 2013Титла: Delta Machine - как усещате албума сега?
Публикувано от: MAO BOY в 08 Ноември 2013
Минаха 8 месеца след излизането на албума.
Чухме го на живо и вече така да се каже отлежа и вероятно за себе си сте решили какво ви харесва и какво не в албума. Промени ли се възприятието Ви на албума и конкретни песни?Титла: Re: Delta Machine - как усещате албума сега?
Публикувано от: personal_Dessy в 23 Април 2014
Здравей, МАО!
Аз не бях от щастливците да присъстват на този концерт, но мога да кажа, че възприятието ми, логично, се е променило.
Не криех разочарованието си от предишния (може би и за него не ми е дошло още времето и има детайли, които ми се изплъзват и ми пречат да го усетя в подобаващата концепция, която е била търсена при създаването му), но DM (не е случайна и абревиатурата) ме изненада изключително в положителна насока и възходяща градация все повече и повече!


Титла: Re: Delta Machine - как усещате албума сега?
Публикувано от: MAO BOY в 23 Април 2014
Здрасти Деси,
За мен този албум е преди всичко облекчение, след миналия и макар и да не съм го слушал целия отпреди началото на турнето, този път ми беше кеф да го слушам от - до, за разлика от миналият, където откровено пропусках парчета.

Много неща ми харесаха този път - например атмосферата на лайв клиповете към новите парчета на Антон. Първият летен ръкав си беше голям кеф да се слушат новите парчета. Турнето беше доста мащабно и продължително. Сякаш имаше място за още едно - две парчета от новия и определено Broken, мисля че е голям пропуск, че не я пяха това турне.
За мен негативно беше, че така и не наложиха новите парчета както трябва и с годините едва ли делтата ще остане като ДМ класика. За жалост след толкова силният стадионен ръкав, турнето пое по вече изиграван сценарий и сякаш искрата в един момент тотално се изгуби, което сигурно е нормално имайки предвид дължината му.


Титла: Re: Delta Machine - как усещате албума сега?
Публикувано от: personal_Dessy в 23 Април 2014
МАО, изцяло споделям мнението ти!
Облекчение, да!
Успокоение сякаш, че разочарованието (поне при мен и вероятно е поправимо) не е окончателно!
Атмосферата е много по-умерена, но и по-сигурна, точно в духа, че правят музика (не "за масите", а за себе си, въпреки че поставям и това под въпрос).
Концертът го гледах на запис (аз бях избрала споменът от изживяването в София да си остане непроменено и да не го замествам с друго, но отново не съм сигурна, какво ще реша при следващо, евентуално, турне) и не ми допадна точно заради репетитивността и търсено лесно въздействие, поне на мен така ми се стори.
Заложили са на о-сигурното, вероятно дори им е било наложено, кой знае.
Може би ще се окажеш прав за класиката, но е нормално да се превърнат в такава произведения, които се свързват с утвърждаването на даден творец и които са имали по-дълъг живот и много повече се е работило по популяризацията им.
Все пак, хубав албум, без суперлативи!


DM.org | Powered by SMF 1.1.2.
© 2004, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.