DM.org Лого
DM.org :: Фенове :: Форум
Angel Bright Icon
Форум
  Публикации
Страници: [1] 2
1  Depeche Mode / Групата / Re: 10+1 (нова партида) -: 03 Септември 2013
1. Имате възможност да зададете един въпрос на ДМ. Какъв би бил този въпрос?

Няма нещо, свързано с Depeche Mode, което да ми е непонятно.
Но ако все пак става въпрос за задължително условие, бих попитал Дейв следното: "Как търпиш за пълноправен член на групата човек, който освен че няма никакъв музикантски и/или творчески принос, си позволява да яде по време на концерт, в моменти, в които ти разпиляваш душата си изцеждаш една кофа пот по сцената?"


2. Имате възможност да изберете мястото, на което ще се заснеме ДВД-то към сегашният албум. Къде бихте искали да бъде заснето ДВД-то?


В София или Варшава.


3. „За“ или „Против“ беквокалистки на турне на ДМ?


Категорично "ЗА".
Цял музикален пласт се губи в концертната им продукция, в сравнение с "Exciter Tour" и "Devotional Tour".


4. По подобие на други групи, ако ДМ направят концерт на който да изпълнят изцяло 3 свои албума – коя ще е Вашата „Трилогия“?


"Violator" <--> "Songs оf Faith And Devotion" <--> "Ultra"


5. Коя е най-красивата и най-грозната обложка на ДМ?


Най-красиви са обложките на "Violator" и "Exciter".
Най-грозна е обложката на "Sounds of The Universe". Тя не е просто грозна. Тя е недоразумение.


6. Ако имате възможност да избирате да изтриете нещо излязло от ДМ, какво бихте избрали?


Не бих изтрил нищо.


7. Коя песен на Дейв смятате, че трябваше да е изпята от Мартин и обратното?


От Дейв на Мартин: "Slow", "Sister Of Night", "Only When I Lose Myself", "Goodnight Lovers", "Here Is The House".

От Мартин на Дейв: "The Bottom Line".


8. Кой е най-подцененият и най-надцененият албум на ДМ?


Най-подцененият е "Exciter". Най-надцененият е "Delta Machine".


9. Коя е Вашата страст свързана с ДМ? Кратко пояснение към този въпрос: останалите въпроси са доста по-конкретни, този предполага малко повече разказвателност.


Имам две "най-големи" страсти, свързани с Depeche Mode. Те до известна степен са свързани една с друга.
Първата е да зарибявам бъдещи депешари. Всъщност не го правя нарочно. Случва се естествено и доста често. Изглежда ентусиазмът ми е много заразителен, защото постоянно се получава така, че ако някой се завърти около мен, неминуемо бива спечелен за каузата. Devotee съм от двадесетина години и никак няма да преувелича ако кажа, че съм изфабрикувал стотици DM фенове. По форумите и на живо.

Втората ми страст е да вадя песните на Depeche Mode на китара и да си правя алтернативни и акустични техни кавъри. Без значение кои песни - от най-популярните до б-сайдовете. Обичам да правя от по-енергичните парчета бавни и мазни душегубки, а от по-баладичните - разни пънкарийки.
Пеенето им по купони, седенки и вечеринки също е начин за набиране на нови фенове. Или поне беше, в ученическите и студентските години.


10. Какво е най-голямото Ви разочарование свързано с ДМ, ако има такова, разбира се?


Че групата имаше в редиците си един феноменален музикантско-експериментално-авангардно-продуцентски мозък като Alan Wilder и го изпусна с лека ръка.
И че в последните албуми на Depeche Mode липсата му се чувства все по-осезаемо, защото много от парчетата страдат от калпаво продуциране и слаби аранжименти (нещо, в което DM бяха пословично добри), а някои направо си звучат като демота.


+1. Бихте ли искали следващият албум / турне, друг човек или екип от хора да заменят Антон за визуализиране на новия албум / турне и т.н?


Категорично да. Мултимедиите, сценографиите, видеоклиповете и арт-а на Корбийн стават все по-безлични и по-безидейни с всеки изминал цикъл албум-турне на групата. Последните му качествени неща за DM бяха свързани с "Playing The Angel". Оттогава - предимо разочарования и спорадични проблясъци във въпросното отношение.
2  Други / Извън Темата / Re: Честит Рожден Ден на... -: 24 Февруари 2010
С нова годинка се бори,
от днеска нашето Йори,
а старата за да пръждоса,
с опашка я здраво халоса.
Ушите маскира със китки,
да не заглъхнат от много честитки,
и към гърнето на Пух се насочи,
че медът на приятел най-сладко се точи...
 Целувка
3  Архив / Тour of the Universe / Re: НОВИНИ: [18 ФЕВРУАРИ 2010] Алън Уайлдър на една сцена с DM след 16 години! -: 19 Февруари 2010
Може да се направи петиция в някой от световните портали за петиции. Иначе няма как да се получи внушителен резултат - представете си как се копира и препраща публикация съдържаща дори само 1000 подписани. Хубаво е да не се ползва българския сайт за петиции, защото няма да е разбираем за останалите фенове от други страни.

А-а-а, едва ли някой очаква действителен резултат от подобни инициативи. Просто се надъхваме Бияч и демонстрираме съпричастност към проблемата. Полицай
4  Архив / Тour of the Universe / Re: НОВИНИ: [18 ФЕВРУАРИ 2010] Алън Уайлдър на една сцена с DM след 16 години! -: 19 Февруари 2010
We want Alan Wilder back in Depeche Mode :

1.Blagoi Kuvendjiev - Bulgaria - bjkuvendjiev@yahoo.com

2. Boris Marinov - Bulgaria - violator_b@abv.bg
5  Архив / Тour of the Universe / Re: НОВИНИ: [18 ФЕВРУАРИ 2010] Алън Уайлдър на една сцена с DM след 16 години! -: 18 Февруари 2010
Направо ме е страх да мечтая за официално завръщане на Алън в Безтегловното пространство, защото отприщването на онази стихия в съвременната музикална среда би могла да отвори черна дупка и материята да се върне там, откъдето е дошла. Млъкнал
6  Музика / Събития / Brendan Perry /Dead Can Dance/ в София... -: 03 Февруари 2010
...и то - съвсем скоро!

Лично аз имах някакво вътрешно предчуствие, че подобна визита се пече. Особено след като разбрах причините за отлагането на датата на Питър Мърфи.

Буквално вчера направих един контролен преглед на "Toward The Within",....и едва си поемах дъх от изпълнилите пастта ми дежурни лиги и пяна от грозната завист към публиката в залата.

Ами, да му покажем на Брендъня, че и в България неживите са добри танцьори!  Готин

Хоп-троп! Доволен
7  Архив / Тour of the Universe / Re: моята плейлиста -: 02 Декември 2009
То е ясно, че всеки ще напраска що-годе любимите си песни, но защо пък да не проточим някоя и друга лига, мечтаейки. Забавно е да видим доколко можем да се абстрахираме от личните си пристрастия в името на едно пълноценно шоу, което не би следвало да радва само и единствено нас.

Ето след какво бих излязъл от концерт на Depeche Mode с краката напред:

1. Higher Love
2. Barrel Of A Gun
3. Freestate
4. Come Back /студио сешън версията/
5. Black Celebration
6. It Doesn`t Matter Two /Martin, акустично пиано версия/
7. I Want You Now /Martin, акустично пиано версия/
8. Only When I Lose Myself
9. Newborn
10. Waiting For The Night
11. In Your Room /албумната версия/
12. Rush
13. Useless
14. One Caress /Martin. Но не singback Очиврът, а акустично пиано или китара версия/
15. Wish You Were Here /Pink Floyd кавър, Мартин - акустична китара/
16. Here Is The House
17. The Sweetest Perfection /Martin, акустична китара/
18. The Love Thieves
19. Dangerous

Encore:

20. Stories Of Old /bare версия/
21. The Bottom Line /Мартин/
22. Clean
8  Музика / Събития / Re: Питър Мърфи в София на 6 ноември -: 24 Септември 2009
По всичко личи - Peter Murphy ще сръбне родна кръвчица!

Едва ли някога ще имаме щастието да да впием прохладни вени в зъбите на веуикия и стуашен David Bowie, но поне ще си похленчим на воля с един от най-качествените му последователи. Готин
9  Музика / Събития / Със Simple Minds ще се надвикваме отново! -: 12 Август 2009
На днешната пресконференция, на която Balkan Entertainment Company анонсираха предстоящото гостуване на ZZ Top у нас, се промъкна нещо далеч по-съществено лично за мен самия, а предполагам и за повечето хвърковати, реещи се из тез депешарски тъмносинева - Simple Minds идват в София на 20 ноември. 

Как парализират шотландците на живо, не е истина! Грешката от 2003 г., когато гостуването им у нас почти не беше рекламирано и премина незабелязано за мнозина /заради характера на изявата/, най-после ще бъде поправена и Jim Kerr и компания ще свирят пред истинската си българска публика.  Готин
10  Други / Извън Темата / Re: Кино и Театър -: 12 Август 2009
но доколкото ми казаха,  Oldboy е най-добрия от трите...

"Oldboy" е най-странният от трите. Което не значи задължително, че е най-добрият. Различава се основно по отношение на визията. Опакован е по-авангардно от другите две Отмъщения на корейския майстор Chan-wook Park. Меките киберпънк отенъци по иноксовото му покритие допълнително гъделичкат окото на по-изтрещелите киномани.

Инак вътрешността му е като минно поле. На всяка крачка дебнат клопки, в които няма как да не попаднеш. Защото филмът е кръвожаден и основното му послание се изразява именно в това, че всички сме жертви на собствените си демони. И познанството с тях е тънката психологическа граница, която отличава ловеца от плячката му.

"Sympathy For Mr. Vengeance" е на същото ниво. Да не кажа, че в някой отношения развърта по-широко канелката, чрез която се източва кръвчицата на зрителя. Ноктите му са по-остри именно заради липсата на аудио-визуални украшения, които да ни разсейват. Тук няма резки завои и драматични препятствия във фабулата /в каквито "Oldboy" удачно се препъва от време на време/, но пък последователността и обратната връзка в метаморфозата "жертва <--> отмъстител" е развита блестящо. И почти безмълвно.
   
"Sympathy For Lady Vengeance" е достатъчно силен, макар лично мен да ме нагази най-безболезнено от трите. Правдоподобността в никакъв случай не е най-важната съставка в тройно-отмъстителната рецепта на Chan Park, но тук съвсем я е пестил. Но така или иначе филмите не са свързани нито тясно тематично, нито като обща форма, съдържание и персонажи. Следователно Дамската мъст можете и да я пропуснете. Освен ако не сте дай-хард фенове на азиатската фабрика за кино чудеса. Тогава е задължителен. Усмивка 


11  Други / Извън Темата / Re: Концерт в Шумен -: 24 Юни 2009
А във връзка с успешното овладяване на гастроентерита на Дейв, за концерта в Шумен Depeche Mode са подготвили изцяло променен и напълно тематичен сетлист:

1. Higher Smell
2. In Your Toilet
3. Personal Diapers
4. Hole To Plug
5. The Darkest Shit
6. Damaged Stomach
7. Just Can`t Shit Enough
8. Walking In My Guts
9. Strangeshit
10. A Question Of Clench
11. Enjoy The Spasm
12. Shit On The Windscreen
13. Goodnight Asshole

Encore 1:
14. Only When I Mess Myself
15. Shake The Diarrhea

Encore 2:
16. Never Let Me Stink Again
17. Waiting For The Shit /to fall/


тъпо...

Пробвай да разкараш закачалката от сакето си, току-виж ти се поизострило! Намигване

Подушвам как във въздуха тегне вопиющата необходимост да направя следното важно уточнение под линия - NB:Depeche Mode няма наистина да изпълняват гореописаните песни в Шумен!!!
Истината е следната --> сетлистът за там се пази в строга тайна и се намира под денонощна охрана и отбрана в кабинета на кмета. На всичкото отгоре местната пророчица Дързостина И. Красотарова е обещала да отвърне на евентуалните набези върху му с черна магия, така че предлагам да не се шегуваме много-много с него, защото ще ни излезат гъбички на пръстите.
12  Други / Извън Темата / Re: Концерт в Шумен -: 24 Юни 2009
А във връзка с успешното овладяване на гастроентерита на Дейв, за концерта в Шумен Depeche Mode са подготвили изцяло променен и напълно тематичен сетлист:

1. Higher Smell
2. In Your Toilet
3. Personal Diapers
4. Hole To Plug
5. The Darkest Shit
6. Damaged Stomach
7. Just Can`t Shit Enough
8. Walking In My Guts
9. Strangeshit
10. A Question Of Clench
11. Enjoy The Spasm
12. Shit On The Windscreen
13. Goodnight Asshole

Encore 1:
14. Only When I Mess Myself
15. Shake The Diarrhea

Encore 2:
16. Never Let Me Stink Again
17. Waiting For The Shit /to fall/
13  Музика / Групи / Re: MARILLION -: 14 Юни 2009
Като човек, който беше там по-скоро воден от любопитство, отколкото фенство, със сигурност съм изпитал много малка част от това, което са преживяли онези, които са чакали този момент толкова години.

Съм зашеметен! Не толкова от факта, че ги виждам в този състав за пръв път, колкото от феноменалното музициране, кипеше на няколко метра от очите ми. От гледна точка на музикантски синхорн и качество на изпълнение - може би най-добрият концерт, на който изобщо съм присъствал в живота си. А съм бил на стотици.
Ето и по-подробен материал за това изключително събитие.
14  Архив / Sounds of the Universe / Re: Peace -: 09 Юни 2009
Класата си личи и от половин гледане, но на Depeche Mode не им отиват кой знае колко много дигиталните отливки, в които моделират видеоклиповете си в последните години. "Peace" не прави изключение. Твърде ми е цветен, а кристалната чистота на картината блести прекалено много в очите. Това не кореспондира особено с тягостната идея, която и без това е твърде пряко изразена.

Зацапано-зърнестата кино лента от миналото придаваше къде-къде по-мистериозен заряд на посланията. Липсва ми мътилката тук. И в посланията, и във визията. Тя и самата песен е не е особено подходяща за сингъл и филмиране, де.

И все пак - има нещо, което напълно осмисля съществуването на туй видео! Ебаси яката женица!!! Шок Бижу и половина!!! Бияч

Първото нещо, което ми идва на ум е, че не си разбрал нито парчето, нито клипа... Дали се лъжа?

Като че ли клипът е филм на Ходоровски, а парчето е петнайсетминутен опус на ранните Genesis, та да има какво толкова да им се "разбира"! Готин

Сравнително праволинейни са посланията, дори не виждам смисъл да се обсъждат. Визирах най-вече картината. Дигиталната чистота ми избожда очите. Това не е въпрос на разбиране, а на вкус! Намигване
15  Архив / Sounds of the Universe / Re: Peace -: 09 Юни 2009
Класата си личи и от половин гледане, но на Depeche Mode не им отиват кой знае колко много дигиталните отливки, в които моделират видеоклиповете си в последните години. "Peace" не прави изключение. Твърде ми е цветен, а кристалната чистота на картината блести прекалено много в очите. Това не кореспондира особено с тягостната идея, която и без това е твърде пряко изразена.

Зацапано-зърнестата кино лента от миналото придаваше къде-къде по-мистериозен заряд на посланията. Липсва ми мътилката тук. И в посланията, и във визията. Тя и самата песен не е особено подходяща за сингъл и филмиране, де.

И все пак - има нещо, което напълно осмисля съществуването на туй видео! Ебаси яката женица!!! Шок Бижу и половина!!! Бияч
Страници: [1] 2
DM.org | Powered by SMF 1.1.2.
© 2004, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.