DM.org Лого
DM.org :: Фенове :: Форум
Angel Bright Icon
Форум
  Публикации
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 36
31  Архив / Тour of the Universe / Re: Посещение на концерти от предстоящето турне -: 02 Август 2009
Хубави имаме няколко (Самоков, Варна и Фестивална), но са с капацитет не повече от 7-8 хиляди :|
Е след няколко месеца спокойно можеш да добавиш и Пловдив.
Цитат
Слагат покрива на 10-хилядната зала в Пловдив  Известният холандски архитект Сандер Дума отново пристигна в Пловдив, за да    инспектира строителството на залата с покрития колодрум.

Дума е изградил своя провдивски проект по подобие на колодрума в Алкмаар. Колодрумът в Пловдив ще е най-големият не само на Балканите, но и в Източна Европа. Мултифункционалата зала ще има 10 000 места и ще може да приема различни спортове, сред които колоездене, баскетбол, волейбол, хандбал, тенис, борба, вдигане на тежести и много други.
За колоезденето на писта залата ще има 5000 постоянни места и ще може да кандидатства за състезания от най-висок ранг. Увеличаването на капацитета с още 5000 места ще става чрез подвижни конструкции.
Строежът на залата е с подходяща акустика, така че вътре да могат да се правят и големи концерти
 
Съоръжението ще бъде завършено в началото на 2010 г. и до изграждането на спортната зала в София ще бъде най-голямата зала в България, което дава възможност за гостуване на известни банди и изпълнители в България и през зимата.
 
32  Музика / Събития / Re: Spirit of Burgas -: 16 Юли 2009
Вчера Нуфри в някакво предаване по БНР е казал, че Panican Whyasker ще свирят на фестивала. Мисля, че е споменал, че изявата им ще е на Мейн Стейдж в рамките на първата вечер, преди Dreadzone
Подробности тук
33  Архив / Тour of the Universe / Re: Концерт - 16 ноември Мадрид -: 14 Юли 2009
друга за мен необяснима особеност на мадрид е че много често в тези музеи на хамона, а и в многобройните барчета и локали местните имат странния навик да хвърлят салфетки и боклуци на пода, което по никакъв начин не се приема за признак на ниска култура.

Обяснението на една испанка беше, че многото боклуци по пода свидетелстват за много доволни клиенти, което от своя страна привличало други. Испанска работа  Усмивка
34  Музика / Групи / Re: Michael Jackson In Memoriam -: 13 Юли 2009
Тези дни попаднах на клипче с Майкъл от финала на Superbowl през 93-та на един доста известен за нас стадион  Намигване, та забележете какво се случва в публиката след първата минута.  Усмивка http://www.youtube.com/watch?v=Drc6gARRBT8&feature=related
35  Архив / Тour of the Universe / Re: НОВИНИ: [10 ЮЛИ 2009] Концертите в Севиля и Порто отменени -: 12 Юли 2009
(от 24.07 та до самия край и без проблеми ако може)!!!
Сега се сещам за един китарист, ама на Ролиг Стоунс ли бешеее, дето падна от едно дърво и така не се яви на концертите/поправете ме ако греша/

Кийт Ричърдс беше паднал от една палма в Нова Зеландия  Ухилен, но при него катеренето по палми на тази възраст май не бе от любов към спорта, а към дрогата. А и тогава отложиха концерти от турнето на Ролинг Стоунс не само след неуспешните акробатични номера на Ричърдс, ами Мик Джагър имаше проблеми с гласа. Тъй де хора са - година, година и половина пък може ли да не се разболеят.
36  Архив / Тour of the Universe / Re: Rome June 16th, 2009 -: 20 Юни 2009
Докато Анди се снима с фенове и фенки из римските улички, Марто седи и кротко си пийва кафе. Какво прави Дейв не е ясно.  Усмивка
37  Архив / Концертът / Re: НОВИНИ: [17 ЮНИ 2009] Изявление от групата относно отменените концерти -: 19 Юни 2009
Защото там си имат покрити зали, а тук нъцки освен тази в Загреб.
Тonko ти сам вярваш ли си, че само Загреб имат покрита зала с голям капацитет на Балканите? В Сърбия има зала за чудо и приказ в Белград с капацитет 23 хиляди, ама на сърбите не им е писано да има концерт там, както и на нас, ние поне зала си нямаме та да не ни е яд. Същото се отнася и за Гърция там също имат големи зали, тъй че момента с липсата на подходящи зали във въпросните държави, аз поне абсолютно го изключвам като извинение.
38  Архив / Концертът / Re: НОВИНИ: [12 ЮНИ 2009] Концертът в София е окончателно отменен -: 17 Юни 2009
Една особеност - ако билета не е електронен, а хартиен /платен през нета, доставен по куриер/, варианта за връщане е само в офиса.

Честито! Особено на хората извън София!  Ако някой намери изход от тази безумна ситуация, моля да сподели. На мен ми хрумва вариант сканиране на билетите, за да си анулират там серийни номера или каквото и да е, но не мога да се свържа.


Мен ми хрумва вариант при който ще се набуташ с около 6-7 лева за куриерска услуга, но пък ако пътя до София и обратно ти е над 20 лева пак е по-ефтин вариант. Пращаш билета с куриер до офиса на фирмата с наложен платеж равен на цената на билета. Съответно не забравяш да предупредиш куриера да отметне на товарителницата, че разрешаваш получателя да прегледа пратката преди да изплати наложения платеж. Така Тикетпро си получават физически билета, проверяват дали е валиден, изплащат парите на куриера и той ти ги носи на следващия ден. Но все пак ако някой се спре на подобен вариант трябва да пита Тикетпро дали са съгласни с подобно решение на проблема.
39  Архив / Концертът / Re: НОВИНИ: [12 ЮНИ 2009] Концертът в София е окончателно отменен -: 16 Юни 2009
Т.е. няма как ако си купиш билет от магазин Х и не можеш да го докажеш, или още по-лошо купил си го от магазин Y, ама не можеш да идеш до там, да искаш от Х да ти върнат пари които си платил в Y.
За последно и да приключваме. Произведох магнетофон със сериен номер "Ухаа696969" и го дадох за продаване на търговска верига "Сън шайн евритинг ис гона би ол райт". От неин обект в село Ново Паничарево магнетофонът е закупен от някого.Обектът издава документ за продажбата (закон за ДДС,наредба за продажбата в тълговски обекти, закон за счетоводството).Стоката в послествие ми се заплаща на мен ,понеже имам договор с веригата. Селяндуринът решава да върне магнетофона поради дефект (понеже е живял в Сиатъл и знае,че там е възможно, а не както тук-предстоящ ремонт) . Отива там , от където го е купил. Справката (фактурата и гаранционната карта със серийния номер на магнетофона-билетът в случая) показва,че наистина е закупен от този обект. Обектът връща парите. По силата на договора аз връщам парите на веригата.
Така трябва да бъде Усмивка
Вариант две търговска верига "Сън шайн евритинг ис гона би ол райт" Ухилен, нямат база данни със серийни номера понеже компютър на село има само кмета , бате Пешо , който връща магнетофона е ползвал гаранционната за подпалки за печката зимата щото на село е студено, касовата бележка не се чете . Като гледам тука на някой хора варианта е такъв, вместо да се изкарваме пак най-прецаканите, дали не е по-добре да питаме кога ще излезнат тези списъци. Между другото преди малко си загледах билета и забелязах нещо като код в долния ляв ъгъл, който показва според мен от къде е купен билета. При мен поне пише nMUS_PLOV - билета е взет от музикалния магазин в Пловдив. Пробвайте с това дали няма да удостоверите, че билета е купен оттам където го връщате.
40  Архив / Концертът / Re: НОВИНИ: [12 ЮНИ 2009] Концертът в София е окончателно отменен -: 16 Юни 2009
Моят въпрос по-скоро беше може ли една фирма/магазин да сторнира повече отколкото е осчетоводила според теб?
Не не може,поради това,че знае какво точно е продала. Другото е нелеп опит за недоглеждане.
Т.е. няма как ако си купиш билет от магазин Х и не можеш да го докажеш, или още по-лошо купил си го от магазин Y, ама не можеш да идеш до там, да искаш от Х да ти върнат пари които си платил в Y.
41  Архив / Концертът / Re: НОВИНИ: [12 ЮНИ 2009] Концертът в София е окончателно отменен -: 16 Юни 2009
Не знам ама това ми звучи като да  купиш телевизор от Техномаркет, и да искаш да го върнеш в Технополис с идеята че производителя така или иначе е фирма Х.
Да,така е.И този телевизор си има сериен номер. Но това са подробности Усмивка
Има си, друг е въпроса дали магазина има как да го проследи тоя номер дали е купен от тях или не. Щом ще се пращат списъци по магазините след време това не те ли навява на мисълта, че сериините номера в момента излизат само в базата, която е в тикет про , но не и по магазините. Общо взето гадаем в момента, ама не мисля че търсят касовите бележки с идеята да ни прецакат. Факт, че на Spellbound са му отговорили , че в централния им офис няма проблем да му върнат парите. Моят въпрос по-скоро беше може ли една фирма/магазин да сторнира повече отколкото е осчетоводила според теб?
42  Архив / Концертът / Re: НОВИНИ: [12 ЮНИ 2009] Концертът в София е окончате -: 16 Юни 2009
А няма ли да е проблем ако се наложи да върнат повече пари отколкото реално са осчетоводили? Ако хората нямат касови бележки, че билетите са взети от тях те боб ли да хвърлят?
Да не ми намекваш,че някой продава билети без номер и си закача бележката?
Не но подозирам, че със софтуера който ползват няма как да разберат сега ако отида в някой магазин дали съответния номер е купен оттам или от другаде. Най-вероятно затова магазините, които им препродават билетите сега искат да се презастраховат с въпросната касова бележка. А и доколкото разбрах тук някой искат да върнат билети купени от НДК в магазин в Пловдив. Не знам ама това ми звучи като да  купиш телевизор от Техномаркет, и да искаш да го върнеш в Технополис с идеята че производителя така или иначе е фирма Х.
43  Архив / Концертът / Re: НОВИНИ: [12 ЮНИ 2009] Концертът в София е окончателно отменен -: 16 Юни 2009
Всъщност, касовата бележка е документа, който удостоверява заплащането. Счетоводно се изисква, за това имат основание да отказват връщане на пари. То е все едно да искаш да върнеш ел. уред например в магазин - продукта е налице, но няма ли касова бележка, няма парички...
Сега.Счетоводно това е така.Данъчното третиране на проблема (ако се търси заяждане) е сходно(няма касова бележка-гледай си работата), но това важи само за получателя на стоката или услугата...Пак счетоводно-продажбата с касова бележка е отразена вече като касово плащане в някои дневници  и в тази връзка няма проблем да се сторнира, демек да се върнат пари. Което в нормален търговски не би следвало да бъде проблем.
А няма ли да е проблем ако се наложи да върнат повече пари отколкото реално са осчетоводили? Ако хората нямат касови бележки, че билетите са взети от тях те боб ли да хвърлят?
44  Архив / Тour of the Universe / Re: Концертът в Букурещ -: 16 Юни 2009
Тия румънски шушумиги ми искат IBAN в леи, за да ми върнат парите  Бияч. Направо ми взеха акъла  Бесен, къде сега да си откривам сметка в леи и какво да ги правя тея леи после  Побъркан?
Че какъв им е проблема да ти преведат леи в еврова или левова сметка?
45  Архив / Тour of the Universe / Re: Концерт в Берлин -: 14 Юни 2009
Ето го отблизо и на една снимка от стадиона.
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 36
DM.org | Powered by SMF 1.1.2.
© 2004, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.