DM.org Лого
DM.org :: Фенове :: Форум
Angel Bright Icon
Форум
  Публикации
Страници: 1 [2] 3 4 ... 106
16  Depeche Mode / Групата / Re: Смисъл на текстовете -: 30 Декември 2013
Това е една от доста малкото песни на Депеш Мод, в които има политически нотки и колкото и на пръв поглед текстът да изглежда ясен, всъщност не е.
буквално прочетено изглежда сякаш песента е анти-роялистка и не е ясно дали принцеса Даяна е директна мишена или просто цялата пищност, тежки ритуали и етикет на кралското семейскютво като цяло. Аз лично не мисля, че е така а и не си спомням, в някое интервю Дейв или Мартин някога да са критикували в интервю монархията в Англия.

В текста не се споменава никъде медия и преса, но за мен текстът подчертава колко манипулативни могат да бъдат и какво оръжие са в ръцете на политиците.

Несъществени новини като новата рокля на принцеса Даяна например, могат да засенчат всичко друго случващо се по света.

Интересен е и смисълът на припева - дали той казва, че всички можем да променим света към по-добро или просто означава, че с нас си правят каквото си искат?

Какви всъщност са ценностите на обществото и дали те не се моделират преднамерено?

Наистина текстът звучи толкова актуално сега, както и през 86


17  Depeche Mode / Групата / Смисъл на текстовете -: 29 Декември 2013
макар и доста от текстовете на Мартин съвсем да не са еднозначни, все пак мисля, че би било интересно да обсъдим някои от тях. съгласен съм, че понякога просто магията се губи, когато се разисква текста на една песен и обяснението на текста от автора и може да не съвпадне с високите очаквания на феновете за него.

всеки от нас сигурно се е замислял над конкретен текст, значението му или пък просто правилният превод убягва, така че ако има някой, който си направи труда да пише в тази тема, сигурно ще се получи много интересно.

тъй като вчера прочетох във Facebook кратко обяснение на един от потребителите за текста на New Dress, та ако искате да започнем от нея и как я разбирате, какво послание носи, дали е политическа или просто отражение на случващото се в света и прекаленото фокусиране върху напълно незначителни неща, за сметка на важните?
18  Архив / Tour 2013 / Re: Зимен ръкав на тура -: 28 Ноември 2013
ДМ следват една добре отъпкана пътека от доста време и не се отклоняват от нея през последните турове. Все пак 2-те дати им дават възможност за по-голям избор на кадри и материал.
ето и новините от втората дата в берлин:
soothe my soul вместо behind the wheel
и Goodbye като последна песен,
всичко друго е еднакво от първата дата и в известен смисъл ДМ направиха история, защото аз поне не си спомням двойни дати, на които Мартин да пее абсолютно еднакви парчета. И ако всички очакваха смени именно тук на втората дата, не изключвайте тепърва да има нови песни и то не една и две.
19  Архив / Tour 2013 / Re: Зимен ръкав на тура -: 26 Ноември 2013
Първа дата в Берлин без изненади.
3-те парчета на Мартин са: The Child Inside, But Not Tonight, Shake The Disease.

За първи път ДВД в Германия и най-после Антон режисьор отново
20  Архив / Tour 2013 / Re: Зимен ръкав на тура -: 25 Ноември 2013
Ще има нови, няма да я карат така до края на ръкава.
21  Архив / Tour 2013 / Re: Зимен ръкав на тура -: 23 Ноември 2013
По време на UK турнето, групата е репетирала парчета, които още не са изпълнявани през турнето, което вероятно значи че скоро ще има промени в сета.

Следвайки логиката, би трябвало тази новина да не значи просто адна две нови песни на Мартин, които да ги вкара по някое време (не че според мен няма да се случи), но според мен Дейв ще смени и той поне 2 песни. Разбира се няма никаква гаранция, че това ще се случи, но поне според мен няма никаква логика да ги репетират. Все пак ДМ тепърва ще пеят в доста градове, където вече бяха през лятото. Да видим дали тези песни ще трябва да почакат до другата година или още тази година ще се появят наяве.
22  Архив / Tour 2013 / Re: Зимен ръкав на тура -: 21 Ноември 2013
Изглежда всички пътища водят до Берлин.
23  Музика / Групи / Re: Arcade Fire -: 21 Ноември 2013
Ето че след бурята от разнообразни мнения на фенове в интернет, групата излезе с официално изявление, което гласи:
"За всички разочаровани от изискването ни за дрес код на концертите ни... моля успокойте се... Дрес кодът съвсем не е задължителен. Просто карнавалът става истински забавен, когато всички сме в него. Досегашните концерти бяха най-добрите, които сме правили".

Всъщност не поясних в миналия пост, че на всички шоута, свързани с промоцията на албума дрес кодът беше налице и от това, което гледах беше доста забавно, защото имаше доста хора в карнавални костюми и наистина изглежда е падала голяма забава.

Много ми хареса тази идея и за пореден път се убеждавам колко глупави хора има, след голямата доза негативни мнения, сякаш хората очакват, че ако не са костюмирани ще ги върнат на входа.

От това, което съм гледал от тях бях на мнение, че концетните им изяви не са им силната страна, но последните неща на живо много ми харесаха, което ми напомни че на 6 юни обявиха концерт в Ърлз Корт в Лондон. 
24  Архив / Tour 2013 / Re: Зимен ръкав на тура -: 20 Ноември 2013
Очаква се  ДВД-то към турнето да е режисирано от Антон Корбин, което за мен е много добра новина. Откъде ще е все още не е ясно, като очевиден избор са двойните дати и по-специално Берлин, защото досега не са имали ДВД в Германия. Дали пък този път няма да изкарат ДВД от различни градове, защото Антон беше на доста летни дати и сега в Манчестър също. Аз все си мислех, че ще затворят турнето със стадионен концерт идното лято, като от там ще е и двд-то.
25  Архив / Tour 2013 / Re: Зимен ръкав на тура -: 20 Ноември 2013
Сет листата от днес(вчера): Лондон 19.11
 - Intro
- Welcome To My World
- Angel
- Walking In My Shoes
- Precious
- Black Celebration
- Should Be Higher
- Policy Of Truth
- The Child Inside (Martin)
- But Not Tonight (Martin)
- Heaven
- Behind The Wheel
- A Pain That I'm Used To
- A Question Of Time
- Enjoy The Silence
- Personal Jesus

- Leave In Silence (Martin)
- Halo
- Just Can't Get Enough
- I Feel You
- Never Let Me Down Again

Дебют на Leave In Silence на това турне, за първи път от 2006. Останалите 2 песни на Мартин също ги пее за първи път в Лондон на това турне.
26  Depeche Mode / Групата / Сборен албум "Хилиър" -: 19 Ноември 2013
директно взех темата от друг форум, защото ми направи впечатление, колко разнообразни листи писаха хората.
Идеята е да направите своя любим албум от 3-те на Бен Хилиър, като изцяло ваше си е решението, от колко парчета ще е албума.
Ето и моят избор:
1. Welcome To My World
2. APTIUT
3. Suffer Well
4. Wrong
5. Heaven
6. Damaged People
7. Should Be Higher
8. John The Revelator
9. Broken
10. Precious
27  Музика / Групи / Re: Arcade Fire -: 19 Ноември 2013
Arcade Fire обявиха Северно-американското си турне, което започва март месец идната година.

Малко по-късно от групата съобщиха, че за турнето ще има дрес код: а именно официално облекло или костюм.

Много бързо се разрази и голям дебат в интернет по-темата, след като дори при онлайн продажбата на билети за турнето има забележка за това изискване на групата, като коментарите варират от положителни до отрицателни крайности.

Едва ли на концертите им няма да допускат хора с билет облечени в тениска и джинси, но със сигурност ще се получи доста забавно това тяхно турне.
28  Музика / Групи / Bastille -: 18 Ноември 2013
Купих си албума им преди няколко месеца след като гледах клипа им към песента "Pompeii'.

"Bad Blood" e техен дебютен албум излязъл по-рано през годината. Не мога да кажа, че харесах веднага албума изцяло, но така се случваше, че все намирах повод да си го пусна и постепенно се откроиха и още няколко песни,  а след 10-ина слушания, повечето от които като фон по време на работа, мога да кажа, че няма парче, което да пропускам целенасочено. Доста интересен албум.
Любими парчета: oсвен Pompeii, си падам много по Flaws, Bad Blood, Laura Palmer, Icarus, Overjoyed, Things We Lost In The Fire.

Интересна група са и ако обявят дата около България или пък се засекат някъде с концерт на някоя любима група бих отишъл с удоволствие да гледам техен концерт.
 
29  Архив / Tour 2013 / Re: Зимен ръкав на тура -: 17 Ноември 2013
Концертът днес на стадион Гранд Стад в Лил е отменен.
Причина: организаторите не са успели да осигурят нормална температура за провеждане на концерт, която според изискванията на мениджънта на Депеш Мод е 17 градуса. Стадионът е сравнително нов и това е вторият колям концерт, който е трябвало да посрещне след този на Риана.
Доколкото става ясно от съобщението - отоплителната система на стадиона все още не функционира, а доплънителното отопление така и не е свършило работа.
Явно и в развити страни като Франция организацията понякога куца.
30  Архив / Tour 2013 / Re: Зимен ръкав на тура -: 16 Ноември 2013
Манчестър, вече вчера:
- Intro
- Welcome To My World
- Angel
- Walking In My Shoes
- Precious
- Black Celebration
- Should Be Higher
- Policy Of Truth
- The Child Inside (Martin)
- But Not Tonight (Martin)
- Heaven
- Behind The Wheel
- A Pain That I'm Used To
- A Question Of Time
- Enjoy The Silence
- Personal Jesus

- Condemnation (Martin)
- Halo
- Just Can't Get Enough
- I Feel You
- Never Let Me Down Again
Страници: 1 [2] 3 4 ... 106
DM.org | Powered by SMF 1.1.2.
© 2004, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.