DM.org Лого
DM.org :: Фенове :: Форум
Angel Bright Icon
Форум
  Публикации
Страници: [1] 2 3
1  Музика / Други / Re: Българската музика и ние -: 26 Юли 2006
Благодаря за пожеланията! Относно кавърите - да, съгласен съм, че трябва да са креативни.. За мен това обаче са просто едни упражнения и ги правя за собствено удоволствие и развитие, и за да мога да си пея с тях.. Ако на някой случайно пък и му харесат - още по-добре, иначе - може спокойно да ги подмине..
2  Архив / Концертът / Re: Отзиви в медиите -: 25 Юли 2006
не, въпроса беше към white_ambition, а иначе мен специално не ме притеснява и в двд формат да е..
3  Архив / Концертът / Re: Отзиви в медиите -: 24 Юли 2006
А къде има предаването на торент?
4  Depeche Mode / Групата / Re: Семплиране -: 13 Юли 2006
Все пак да не забравяме, че някои семпли се ползват от готови библиотеки с такива и е нормално понякога да чуеш един и същ семпъл на повече от едно място (ако говориме за отделни мултисемпли разбира се). Същото важи и за синт-пачовете - наскоро забелязах как един и същ звук може да се чуе в албуми на Енигма, Вангелис и Дед Кен Денс и то албумите са горе-долу по едно и също време (1993) издадени - явно е имало тогава някой модерен синт, който всички са ползвали.. Друг е въпросът обаче с ползването на цели рифове, луупове, ликове или както и още да ги наречем.. Самия Алън на сайта си казва, че няма нищо лошо в това стига да е взета някаква малка част и да е използвана по креативен начин.. Но пък има и артисти като Райън Фериш например, при които можеш да чуеш в няколко парчета от един и същи албум цял риф, който е взет явно от някаква библиотека със семпли и размножен из всички парчета.. Такъв вид артисти така да се каже "подбиват пазара" на другите дето се мъчат сами всичко да си направят.. Но всеки накрая си получава заслуженото де..
5  Depeche Mode / Групата / Re: НОВИНИ: [06 ЮНИ 2006] Голата Истина на Българският пазар -: 11 Юли 2006
Да, това го видях също;) А другите места на същия сайт по темата са в Q&A секцията, както ти вече каза:

http://www.recoil.co.uk/forum/qa/deparch.htm

От линковете, които са вътре по темата има в раздели:
Gear
Working methods
Live

а също и по албуми..
6  Depeche Mode / Групата / Re: НОВИНИ: [06 ЮНИ 2006] Голата Истина на Българският пазар -: 06 Юли 2006
На сайта на Алън наистина има доста полезно инфо. Е, верно, както се и очакваше, няма чак неща като "тоя звук го направихме като завъртяхме еди колко си осцилатора и филтъра на еди кой си синт", ама все пак много полезно. Благодаря, dobomode!
7  Depeche Mode / Групата / Re: НОВИНИ: [06 ЮНИ 2006] Голата Истина на Българският пазар -: 05 Юли 2006
Благодаря много на всички!  Пощурял Тичам за книгата и към FAQ-секцията на Recoil. То верно, че Алън трябва да е един от най-достоверните източници..
8  Depeche Mode / Групата / Re: НОВИНИ: [06 ЮНИ 2006] Голата Истина на Българският пазар -: 05 Юли 2006
Благодаря Ви! Книгата явно ще се купува в най-скоро време. А това на втория линк от ghostdance вече съм го виждал.. Из нета имаше още на едно-две места подобни списъци, но най-подоробния вече липсва (аз обаче предвидливо си го свалих още когато го видях, така че ако някой се интересува.. - там имаше не само за турнетата а и в албумите и по разни тв-шоу-та какво са ползвали). В интерес на истината ако опират нещата само до това какво са ползвали, тия линкове са достатъчни, но ми е интересно да има и повече инфо - примерно как е постигнат точно определен звук от определено парче и т.н. Знам, че едва ли ще си издадат чак такива подробности "от кухнята" ама надеждата умира последна;)
9  Depeche Mode / Групата / Re: НОВИНИ: [06 ЮНИ 2006] Голата Истина на Българският пазар -: 05 Юли 2006
Здравейте! Имайки пред вид колко отдадени фенове виждам тук, сигурно въпроса ми ще е малко неуместен, но все пак ще питам: не съм си купил книгата поради факта примерно, че в момента имам прекалено много други разходи и донякъде поради факта, че не ме интересува толкова много биографията и разни пикантни подробности, а и няма да имам сигурно скоро време да я чета цялата... Интересува ме обаче - срещал ли е някой в книгата място с повече технически подробности... Аз я попрегледах и видях, че тук-там има името на накой и друг синт, но това определено не ми е достатъчно.. Има ли по-подробна информация? Ако има, определено вече веднага ще дам парите, иначе - по-натам..
Благодаря предварително!
10  Музика / Други / Re: 5те най-тъпи артисти. -: 03 Юли 2006
Гледам доста от моите "фаворити " вече ги има.. Тия разните новоизлюпени БГ- и чужди младо псевдозвездички нема к'во да ги коментирам - те по дефолт са си смотани, с много малки изключения - просто рожби на хищния шоубизнес..
Но ако трябва да спомена някои "класици", ще се спра на:
1. Род Стюарт - уникално тъп
2. МС Хамър
3. хмм, май голяма част от метъл, гръндж и хардкор и т.н. изпълнители също са ми смешни вече - ще спомена обаче напосоки само Скорпиънс, че ги гледах миналата седмица по тв..
Абе има и други ама не се сещам сега..
Иначе за Бьорк и аз не съм съгласен - има уникално добри неща, а лигавенето и според мен си е концепция..
11  Depeche Mode / Групата / Re: Анди и функцията му в Depeche Mode -: 03 Юли 2006
E, специално за това турне ако става на въпрос, ще призная, че греша.. Снощи гледах пак малко от Live @ Rock AM Ring - определено се чуват много акустични барабани включително и снеър.. На много места се и вижда, че адаша удря яко само по акустични - няма падове. НО! - на WME се чува и онова електронно отзвучаване ЗАЕДНО с акустичния снеър - даже е интересно - вижда се как той до половината песен удря по един снеър дето му е от ляво и звука е един, а после удря по нещо дето е отдясно - пак като снеър звучи макар че не му е там мястото в сета и звука е малко по-различен.. Но и в двата случая се чува и електронния звук, характерен за студийния запис. Според мен специално на това парче си има и сикуънс на електронен снеър + жив снеър..
12  Архив / Playing The Angel / Re: Damaged People -: 30 Юни 2006
Точно преди влизането на припева има един синт дето ме размазва от кеф.. И неотдавна си намерих един пач за един софтсинт, който звучи 1:1.. Подобен звук ползват и в припева на Shine, а мисля, че и Erasure го имаха някъде май в Siren Song от Chorus..
Damaged People като цяло беше едно от първите парчета които запомних след Precious..
13  Архив / Концертът / Re: НОВИНИ: [19 МАЙ 2006] Нова Генерация ще подгряват Депеш Мод -: 29 Юни 2006
Въпрос на вкус.. Истинската НГ с Митко Воев наистина може да се каже, в известен смисъл, като философия, че е над Гравити.. Но пък сегашната НГ не показа абсолютно нищо.. Докато Гравити може иначе да ги плюеш, но направиха един много силен дебютен албум - и като композиции и като звук и като дизайн.. Кой каквото иска да казва, но продукта е налице и мисля, че те щяха да свирят по-добре и по-интересни неща от НГ.
btw да си видял някъде да ги сравнявм с Депеш? просто казах, че според мен те щяха най-добре да звучат там..
14  Музика / Други / Re: Българската музика и ние -: 28 Юни 2006
Тук можете да чуете няколко нещица на проекта Nord, в който участвам:

http://www.bg-sonic.com/members.php?id=197

Парчето Тих Спомен (слушайте версия 1.1) е в голяма степен инспирирано от Депеш и е изцяло реализирано със софтуерни синтезатори (без вокала).. По принцип повече ни влече джаза, но не може да се откъснем от електрониката, така че има и такива забежки като това парче..

А тук можете да чуете и един синбек на One Caress, който аз съм правил. Скоро ще си излея и гласа върху него и ще го постна:
http://www.cmusicforum.com/ecmjazz/
15  Depeche Mode / Солови проекти / Интервю с Мартин Гор и Андрю Филпот за направата на Counterfeit2 -: 28 Юни 2006
Интервю с Мартин Гор и Андрю Филпот за направата на Counterfeit2 с повечко технически подробности:

http://www.native-instruments.com/index.php?id=gore_us

ЕДИТ: интервюто е на сайта на един от най-големите производители на софтуерни синтезатори, които са ползвани и в Counterfeit2, така че на който му е интересно може да разгледа наоколо..
Тия дни ще взема да пусна албума в sab.bz в lossless compression вариант - ако някой случайно го няма - да заповяда..
Страници: [1] 2 3
DM.org | Powered by SMF 1.1.2.
© 2004, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.