DM.org Лого
DM.org :: Фенове :: Форум
Angel Bright Icon
Форум
  Публикации
Страници: [1] 2 3 ... 14
1  Други / DM.org / Re: Кирил Станчев!!! -: 11 Август 2013
Дори не съм сред близките му приятели.  Само че този човек ни прие под крилото си още от истанбулското приключение от 2006 и оттогава ми е помагал всеки път, щом се обърна за помощ, ей-така, просто помага.  Имам проблем, в кой сектор да купя билети за концерта на Стената, много искам да изненадам любимия си брат, рева аз онлайн на рамото на Киро.  Пристига моментален отговор, с всичките pros and cons и решението е пред мен.  Кой ми изпраща линк за последния сборен албум на Elbow, защото си спомнил, че ги харесвам?  Кой ми изпрати снимките ми с Алън от Recoil концерта?  Това е само малка част от безбройните мили жестове, които направи за мен.   
Аз поне не познавам много хора като Киро. 
Преди много време си говорихме с приятелка: на Кирил и Миряна нещата им се получават, защото просто на такива хора трябва и не е възможно да не им се получават.  Тогава си казах: Господ поне веднъж не си е проспал задълженията като ги е събрал.  Да, ама се оказа, че чувството му за хумор е наистина извратено.  
И понеже не мога да стигна до Русе в понеделник, ще се простя с него в любимия му орг.  Кире, ужасно съжалявам, че вероятно не успях да ти покажа колко много означаваш за мен.  Почивай в мир, приятелю. 
На 30 август сме на концерт, който той очакваше с огромно нетърпение.  Посвещавам го на Кирил. 
2  Архив / Tour 2013 / Re: Фестивал Optimus Live в Лисабон 13.07.2013 -: 02 Юни 2013
ма какво отказване, като това е една от  от причините още да мърдаме ентусиазирано  Пощурял.  Кире, какво да кажа и  за кой път да ти благодаря. 

Връщането ни е по-късно, както знаеш. 

3  Архив / Tour 2013 / Re: Пътуване за концертите Белград / Будапеща / Загреб -: 28 Май 2013
Ники, Кире, благодаря за репортажите.  Много ви се радвах на снимките по разните преси, ми бяхте навсякъде бе  Усмивка  Даже май не се сетих да завиждам.


хората, които стъпват за първи път на концерт на ДМ на това турне ще бъдат омагьосани от видяното.


Определено.  Вече се пръкнаха нови фенове  Намигване

Не мога да повярвам какво се случва - този път не правят и една погрешна стъпка - още от промо фазата, всичко се получава перфектно.  И за мен това беше най-краткият концерт, дори  Прешъс не успя да потуши възторга ми. 

Кире, благодаря за клипчето, направо се почувствах лично поздравена  Одобрение
4  Архив / Tour 2013 / Re: Пътуване за концертите Белград / Будапеща / Загреб -: 25 Май 2013
Така, всички индикации сочат, че легендарната вече група се е прибрала по живо, по здраво, друг е въпросът в какво ментално състояние  Намигване.  Ние тук ви следихме изкъсо, знаем, че сте се представили подобаващо, сега, като се окопитите, да ни разкажете по нещичко, колкото повече, толкова повече  Усмивка
5  Архив / Концертът в София / Re: Търся/продавам билет за концерта в София -: 10 Май 2013
Покрай презапасяването се оказах с 1 свободен FOS билет :-)

продаден
6  Архив / Концертът в София / Re: Търся/продавам билет за концерта в София -: 08 Май 2013
Покрай презапасяването се оказах с 1 свободен FOS билет :-)
7  Архив / Delta Machine / Re: НОВИНИ: [24 ЯНУАРИ 2013] Новият албум на Depeche Mode се казва Delta Machine -: 30 Март 2013
Цитат
почитателите на качествената музика са строги индивидуалисти и е радващо, че Депеш са успели да отговорят на потребностите на голям фрагмент от тях по един или друг начин.
Цитат

Имам един приятел, дет се вика, заедно сме израсли.  В началото на 90-те ме светна и зариби по Yes, Rush, Сатриани, Ози, Майк Олдфийлд, някъде в навалицата успя даже и Кис да ми пробута.  После животът ни поразхвърли в различни посоки, но пак ни събра през последните една-две години.   Аз, като един новизлюпен меломан, се опитах подобаващо да му върна услугата и започнах да го облъчвам с моите музикални предпочитания.  Имах феноменален успех с Alt-j, хареса Editors, How to Destroy Angels беше  предизвестен успех понеже е фен на Трент, Muse обяви за пълна глупост. Някак все не успявах да му пробутам Депеш, въпреки твърденията му, че ги харесва по някакъв си свой начин.  Каква беше изненадата ми когато преди два дни ми заяви, че не може да се наслуша на Delta Machine ... Go figure. 
Вероятно и на концерта ще цъфне.  Както обичам да казвам, ако не ти е съдено да се обесиш, ще вземеш да се удавиш  Усмивка
8  Архив / Delta Machine / Re: НОВИНИ: [24 ЯНУАРИ 2013] Новият албум на Depeche Mode се казва Delta Machine -: 24 Март 2013
След едноседмична борба, най-после съм на етап, в който наистина се радвам на албума, от начало до край.  Миналия понеделник и аз бях започнала да се депресирам, че пак нещо не разбирам. 

На първо слушане в началото на Welcome to My World направо ми се прищя да ревна, но някъде след първата минута изведнъж всичко се промени.  И това ми се насложи като усещане за голяма част от албума: нещата започват едни такива никакви и изведнъж всичко се преобръща.  A Welcome май ми е най-любимото парче в момента. 

Определено имам проблем с това, което лаически наричам „аналогови джаджи” и произведените от тях звуци (Spacewalker е най-големият ми кошмар), но предполагам, че взех да свиквам. 

Ако го бях харесала на първо слушане, щях много да се притесня: освен че не разполагам с такива безпогрешни рефлекси, нямам повече от 2-3 примера, в които любима група/албум да са ми легнали на сърце от първо слушане.   

Не скипвам нищо за момента, все ми се струва, че ако не изобилие от идеи, то поне любов са  вложили.  Направо се изненадвам колко ми харесва My Little Universe. 

Запънала съм се и отказвам да чуя би-сайдовете докато не си получа deluxe edition-a другата седмица – ще ми се да продължа усещането за още малко очакване. 

А Дейв пее като за последно (no pun intended).  И се присетих за един пост от преди време, в който kirilart споменава коментар на майка си, че няма по-красиви хармонии от тия на Депеш ...  Усмивка
9  Архив / Tour 2013 / Re: Фестивал Optimus Live в Лисабон 13.07.2013 -: 30 Януари 2013
Силно се надявам да оцелея на 13-ти  Пощурял.  Заформя се едно много силно преживяване, хич да не е, всяка вечер поне по 2 любими групи, а още дори не са обявили всички участници. 
10  Архив / Delta Machine / Re: НОВИНИ: [24 ЯНУАРИ 2013] Новият албум на Depeche Mode се казва Delta Machine -: 24 Януари 2013
Днес в Хоум спрягаха идеята за т. нар. течение Delta Blues като референция в заглавието, та рекох да проверя дали не се бъзикат нещо, оказа  се, че имало такова чудо

http://en.wikipedia.org/wiki/Delta_blues

На мен обложката, изненадващо, ми харесва. 
11  Музика / Други / Re: Албумите на 2012 г. -: 01 Януари 2013
Образува ми се някаква времева рамка за албумите, които си бяха моите:

the Maccabees и Given to the Wild -  в самото начало на годината
alt-j и An Awеsome Wave - къмто края (за това е виновен Светльо и  публикацията му в Дневник  Усмивка)

VCMG и Soulsavers - това е ясно

Оrbital - Wonky
django-django - django-django
Dead Can Dance - Anastasis
повечето парчета от Mumford and Sons - Babel, при които липсва ушеизбождащо кънтри звучене

така и не се заслушах концентрирано в Miike Snow и Happy to you, но мисля да го направя

и разочарованията, the Killers и Bloc Party, не изцяло, но повечето неща не ме грабнаха.  ep-то на Placebo няма за коментирам, щото ми е мъка.   

12  Архив / Tour 2013 / Re: Фестивал Optimus Live в Лисабон 13.07.2013 -: 21 Ноември 2012
Към днешна дата Lufthansa i AirFrance обявяват съвсем прилични оферти за Лисабон малко над  200 евро.  Аз мисля да се доверя на първата компания, с прекачване в Мюнхен, където, ако добре си спомням, един терминал е само за пристагащи и излитащи полети на Луфтханза и прекачването е бързо.  Така че се се заформят едни такива планове за лисабонско приключение  Доволен
13  Музика / Други / Re: Албумите на 2011 -: 04 Януари 2012
За мен си беше годината на
Elbow и Build a Rocket Boys! - кулминира в концерт, който още ми се върти пред очите.
Death Cab For Cutie - Codes And Keys - второто ми най-велико откритие

IAMX - Volatile Times
M83 - много приятна изненада
Fleet Foxes - Helplessness Blues
Smith and Burrows - Funny looking angels

На другия край на дъгата се оказаха два албума, които очаквах с нетърпениe: Snow Patrol с Fallen Empires и Coldplay с MX.   

14  Музика / Групи / Re: Editors -: 19 Ноември 2011
a couple of funny looking angels in action  Усмивка

http://www.youtube.com/watch?v=-yLm8CGu-T0&feature=related
15  Depeche Mode / Групата / Re: НОВИНИ: [04 СЕПТЕМВРИ 2011] Флеч: "Записахме кавър на U2" -: 25 Октомври 2011
Не си го представях точно по този начин гласа на Дейв, очаквах по-ниско да стои и да ми напомня по-малко за гласа на Боно, но и така ми харесва, много.  Компенсацията: говореше се, че Мартин няма да участва като бек вокал, а аз упорито чувам един по-нисък глас, т.е. си представям, че Дейв е изпял и по-ниската партия и след това са наслагвани, не знам защо, но много ми хареса този вириант.  Цял ден упорито ме гони визуална представа за фигура и сянката й.    
Страници: [1] 2 3 ... 14
DM.org | Powered by SMF 1.1.2.
© 2004, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.