DM.org Лого
DM.org :: Фенове :: Форум
Angel Bright Icon
Форум
  Публикации
Страници: [1] 2 3 ... 13
1  Други / Извън Темата / Re: Кино и Театър -: 29 Декември 2009
Шумотевица около Аватар леко ми лази по нервите .
Камеран  събира най-новите технологии и прави филм в най-модерния в момента формат . Хайде , сега може да  кажем , че той е много велик ...бизнесмен .

Героите може да са добре направени като анимация , но някак ми куцат като персонажи най –вече ,защото са клиширани , както и по-принцип цялата история - ако беше проговорила върбата ,можеше да стане римейк на Покахонтас . ( нямам го в предвид буквално , просто е злобен коментар )

Филмът е красив , това добре ( не мога да твърдя ,че всичките същества бяха точно върха на оригиналността , но това е друг въпрос ) .Но все пак аз някак не виждам да е използвал преимуществата на 3Д-то докрай . Въпреки ,че присъства всичко по план - летящите животни за зрелище , светеща гора , каменен свят във въздуха ...   

Голямото  преимуществото на този филм е ,че " трябва да се гледа на кино " - т.е. дори хората , който не ходят на кино , ами крадат филми от интернет си вдигат задника да идат да го гледат по 2-3 пъти . Бох-офис резултатите му растат . 

Не мога да кажа, че съжалявам ,че съм го гледала или че не ми харесва посланието му , но просто не е Велик филм . Не и според мен .
Може да хареса истински на човек , който не е гледал достатъчно филми вероятно .

Не знам дали нещо на мен ми има , та кажете , за който е гледал Аватар , примерно , Камерън ли е „ кралят на света” , както го определят ?
2  Архив / Тour of the Universe / Re: 17-ти февруари, Лондон, Depeche Mode a Concert For Teenage Cancer Trust -: 17 Декември 2009
и при мен нищо не се получава  Тъжен ...явно или билетите са свършили в първите 5 минути или не знам ....
усещам ,че ще си остана без билет  Плачещ , тъй или иначе ако имам мозък няма дори да пробвам ...
3  Depeche Mode / Групата / Re: НОВИНИ: [1 ОКТОМВРИ 2009] "The Posters Came From The Walls" -: 04 Декември 2009
Съвсем теоретично , вероятно Алан би се съгласил отново да работи с групата , ако някой все пак се сети да го помоли или по-точно – да предложи по правилния начин . Но идеята надали ще дойде от Мартин  Очиврът.
Ако имаме каквито и да е надежди за дори и един съвместен сингъл , то  всичко зависи от хората около Депеш и дали ще успеят да „уредят нещата „ .
Би било наистина  ... интересно събитие Усмивка . Но може би нашите очаквания към подобен проект , биха със сигурност донесли разочарование в различни дози от каквото и да се получи ...

Колкото до филма – аз наистина искам да го гледам . Винаги съм мислила ,че някой трябва да направи филм за феновете на Депеш . Ще ми е повече от интересно да видя какво са сътворили . Дано излезе скоро на ДвД .
Жалко ,че не може да си организираме една прожекция и ние ...
4  Depeche Mode / Групата / Re: НОВИНИ: [03 ДЕКЕМВРИ 2009] Depeche Mode с две номинации за награди Grammy -: 04 Декември 2009
Цитат
това ми напомня номинациите и отрупания с оскари трети филм от Властелина на пръстените, нещо като компенсация за това, че никой не обърна достатъчно внимание на първата и най-добрата част. 


Често става така – правят компенсации след като се усетят ,че се пренебрегвали някого твърде дълго .
Всъщност аз тотално съм се отказала да се опитвам да проумея логиката , по която някои хора дават награди . Прекалено много интереси се преплитат в тези среди , всичко опира до нечии бизнес , обективността не съществува просто .  Тъжен
  Иска ми се да съм по запозната с другите номинирани албуми ,че да съм наясно какво е тазгодишното ниво като цяло ( ще взема да се образовам по темата , в близко бъдеще ).
Но пък се радвам ,че са получили номинация – все пак заслужават някакво подобно признание от време на време . Намигване
5  Архив / Тour of the Universe / Re: Концерти в Прага и Будапеща -: 29 Юни 2009
Природния ефект - дъжд ми се струва чудесно допълнение към концерта  Усмивка  . Не знам каква е била температурата , но обикновенно при такива случаи един студен " душ " , действа много одобряващо  Намигване
6  Други / Извън Темата / Re: Концерт в Шумен -: 23 Юни 2009
Уау !
Не че нямам търпение до концерта в Шумен  Намигване , но се чудя от къде толкоз средства намира този кмет ....зали строи , концерти организира ...
 Мисля , че и за леговата база ще да е помислил - вече ни е избрал една хубава полянка и може даже хотел да ни построи.

Имаме късмет ,че човека е музикален фен - туко виж беше дал пари за оправяне на пътища или ремонт на някакви болници и училища .

Добре че следва идеята - дай на масите забавления , за да те обичат .

София няма късмет с Бойко Борисов , който явно не запален фен на Депеш. Ето , той ще да е истинския виновник за отменения концерт  Плезене
7  Архив / Sounds of the Universe / Re: Peace -: 23 Юни 2009
Визуализациите на концерта са наистина добри - особено някои много ми харесват ( включително "You are dawn: I am only a candle!" ).

Въпреки че мисля ,че визуализацията на Peace е добре за концерта , не мисля че би била по-добър клип . Всъчко си е въпрос на вкус и лично виждане .
Със сигурност всеки (на първо място аз ) би направил съвсем различен тип клип към песента , зависи как я вижда . Все пак клипът е само една интерпретация измежду много , която на свои ред може да бъда възприета по различни начини.
8  Архив / Sounds of the Universe / Re: Peace -: 21 Юни 2009
Аз също харесвам клипа като цяло .
Допада ми идеята ,че вместо просто да наслагат кадри от разни войни , сражения и гладни деца , както често се прави , се набляга по -скоро на това да намериш "мирът" в себе си , показвайки как тя се мъчи да се върне към "нормалния " начин на живот .
Мисля ,че видеото е добро , защото добавя различини интерпретации към песента .
Не виждам какъв е проблема в това ,че има чиста и ясна картина . Характерът и визията на самите места ,където е сниман са достатъчни за да създат атмосферата , според мен .
9  Архив / Концертът / Re: Къде е вината на DM и виновни ли са те? -: 21 Юни 2009
дам , приятна глетка е да видиш в Today in DM HISTORY - Live Show - Sofia , Bulgaria Усмивка .

Много ми е неприятно , че много хора се чустват предадени ,  но наистина виновни няма . Пък и да има , не виждам какво утешение може да е  да бъдат открити , разпънати на кръст и проклинани във век и веков .

Човек може да остане прецакан, където и да се намира в света било в България , било в Ню Уорк . Сигурна съм ,че има някой , който е спукал гума , откраднали са му чантата , разболял се е от шарка или кой знае какво му се е случило и не успял да отиде на концерта на Депеш и се чуства не по-малко кофти от хората в България , Гърция и т.н.

Един французин в публиката в Милано , разказваше за концерта в Атина - колко било "тъжно" , както той се изрази , защото Мартин бил там и се виждало ,че се чудят какво да правят .

Всички знаем , че живота е НЕсправедлив към всички - важното е да се продължи напред.
Времето не лекува , но във времето се намира утеха .

Аз съм за това човек да си излива болката и яда , за да се освобиди от тях възможно най-скоро , само да не е върху нещастни животни  или прозорци на близки къщи .

Но върху Костов - може .  Зъл

Но стига съм бръщолевила , мога само да издразня някой . 

Мисля ,че за момента е добре да се порадваме на годишнината , а следващия концерт е просто a question of time .
10  Архив / Концертът / Re: Къде е вината на DM и виновни ли са те? -: 21 Юни 2009
хаха , тази анкетка много ме равесели

хайде да съборим хотелите по Черноморието и с материяла ще можем да си направим поне 10 зали .
За Костов ще направим спецялна резиденция , разположена възможно най-далече от България , в някой гараж , за да не се пречка при други бъдещи концерти . Намигване
Но моля , нека не произнасяме още присъди против него - човекът има право на адвокат  Полицай
11  Архив / Тour of the Universe / Re: впечатления от турнето -: 20 Юни 2009
Цитат
по време на ETS в берлин дейв изпя нещо, което аз чух като: shut up babe два пъти

аз също го чух като shut up babe , но кой знае колко още версии има - то е като игра на развален телефон .
В Милано ми се причу ,че каза нещо подобно на "софия" Побъркан - със сигурност е било друго , само дето не разбрах какво .

Колкото до клипа на  Strangelove - това ,че е цензурирана в Италия не ме очудва , но за Франкфурт и  Мюнхен ми се струва странно. Може да са решили (или да са ги накарали да решат ) да го цензурират като цяло .

На мен сцената , ефектите , клипчетата и тн , ми харесват достатачно много . Много е ефектно , примерно , и от близо и от далеч , на Come Back - имаш чуството ,че ще " потънеш " в сцената . Харесва ми и клипчето на WinS , но повече няма да изброявам .
Кълбото наистина е добре подбран елемент . Много му се радвам  Усмивка


пс ах , много завиждам (благородно  Ангелче ) на всички , който ще ходят по дирите на Депеш и през останалата част от летните концерти .
12  Архив / Тour of the Universe / Re: милано -: 20 Юни 2009
На мен концертът много ми хареса  Усмивка  Може би и заради стратегическата ми позиция този път .
На моменти се обръщах и гледката на пълния (от моя гледна точка ) стадион ,който размахва ръце , наистина беше впечатляваща . Много повече от всеки запис , който съм виждала .
Хората от местния форум , ако мога да ги нарека така , се бяха подготвили с много табелки You are our universe , които раздадоха наоколо . Аз също имам една , бая смачкана вече .
Но вдигнаха тези табелки съвсем в началото и не знам дали групата ги видя , а после ги махнаха , защото нищо не се виждаше .
Имаше много  моменти от концерта , които не мисля ,че скоро ще забравя .
Нямам много голяма база за сравнение , но за мен концертът си беше много добър .
Не се стараех да прекалявам със снимките, тъй или иначе фотоапаратът ми не е добър , но все пак ви качвам няколко

това и линк към едно клипче http://www.youtube.com/watch?v=wMxiA-_YHTM - само да предупредя - много лош звук , запушете си ушите
13  Архив / Тour of the Universe / Re: Концерт в Берлин -: 13 Юни 2009
Не мога да не почна с възклицание - ах , Берлит  Пощурял Усмивка Усмивка

На мен ми се случи една не толкоз смешна история ... Накратко - пристигам аз в Берлин и всичко е наред ...но ! - денят преди концерта си се радвам на билета си и забелязвам някакви числа на нега (защо не съм им обърнала внимание до сега - не знам Объркан ) , които плашещо приличат на номер на ред и място . Само дето аз живеех в прекрасната заблуда ,че съм си купила билет за пред сцената .
На следващия ден пристигам аз на стадиона  , настанявам се да си чакам  и се заговорих с една германка , която най-любезно ми потвърди ,че аз имам седящ билет   Шок  Млъкнал . Не знам каква грешка е станала при поръчката (имаше разлика в цената от 4 евро и затова не съм обърнала всичание явно ) Плачещ , но ето ,че по-късно , докато хората радостно се тъпчеха и блъскаха към терена , аз трябваше да седна на трибуната и да се радвам на хубавата гледка от горе .
Сериозно ми се ревеше , но пък реших да не се тръшкам и да не наводнявам стадиона .
Все пак дори от високо , концертът беше супер   Пощурял Усмивка  Въпреки ,че доста хора бяха заети да се тъпчат със сандвичи до последно , трябваше да видите как всички "се кротнаха" щом концерта почна .
 Преживявянето от концерта беше със сигурност , различно от първата ми среща с тях преди 3 години и не само ,защото мястото беше различно , не само защото знаех всички песни , който изпълниха - а самата емоция ,която изпитах в момента , в който разпознавах всяка следваща песен . Извинете тъпото сравнение , но да кажем ,че преди 3 години бях Алиса в страната на чудесата , сега бях Дон Кихот сред Дон Кихотовци ...не знам дали това мое "гениално" сравнение е разбираемо , но нещо мозъка ми е блокирал напоследак .
 
Прикачвам ви някоя и друга снимка от птичи поглед .


 


14  Depeche Mode / Групата / Re: Депеш Мод в пресата -: 19 Май 2009
надявам се да не повторя нещо , но някой да е чел брой 280 на "една седмица в София " ? освен типичните реклами , филмови програми и прочие , има и статия за Депеш , от която ми се иска да ви цитирам някои откъсчета :
Идват ! (това е заглавието , което ,уви! , не са успели да сменят на "Подминават" )

" Група като ДМ няма почитатели , а армия от фанатици , религиозно кланящи се на всяка тяхна нота . (дали ако ни върнат парите от билетите да ги ползваме за да им построим храм ? ) .....

"идват отново , а ние намерихме поне 8 причини да ги обичаме вечно :
1 Синтезаторния звук Депеш са едни от първите , които свирят изцяло електоронна музика и звучат като прекрасен поп . .......

2 Ремиксите  .....

3 Дейв Гахан
Мрачен и первезен , сякаш излязъл от готическо садо-мазо парти (  Млъкнал) През 90те затъна до уши в наркотични обсесии, а след 2 свръхдози и един опит за самоубийство едва не го загубихме . Днес обаче е убийствено скучен костюмиран чичко ( Объркан) с необяснима страст към черния шоколад . Живее в Ню Йорк с третата си жена и издава албуми със спорно качество

 4 Mute Records .....
5 Антон Корбейн  ..... На него дължим чудовищната им визуална концерция ...

6 Текстовете  Тъжен и съвършен апотеоз на самотата . сурова ,черно-бяла лирика , в която Бог има болно чуство за хумор . В света на Депеш няма вечна любов , а само живот , смърт и други катастрофи . Това ги прави и толкова истински .

7 Звукът на Вселената Заглавието на актуалния им албум ,който ще представят тук .

8 Лейдитрон Решението именно те да подгряват ....и тн и тн


моят коментар към статията е  Побъркан


 
15  Други / Извън Темата / Re: the music show -: 09 Ноември 2008
Цитат
Аз също харесах много версията на Рикардо Кочанте на "ПАрижката Света Богородица" (предполагам, говориш за нея).


да , същата . Усмивка
 btw , има целия запис на спектакъла в youtube .
Страници: [1] 2 3 ... 13
DM.org | Powered by SMF 1.1.2.
© 2004, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.