DM.org Лого
DM.org :: Фенове :: Форум
Angel Bright Icon
Форум
Страници: 1 [2] 3  Всички
  Печат  
Автор Тема: Кирилица  (Прочетена 19147 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
MAO BOY
Висш Любовник
****
Публикации: 1576

Профил
Отговори #15: 13 Декември 2005

ясно ми е, че има правила. моите първи постове бяха на латиница, защото изобщо не знаех, че има някакъв проблем с това. на третият ден видях, че сте ми пратили съобщение за да ме светнете по въпроса и оттам нататък се съобразих с вашето желание. според мен това, което сте направили е хубаво и е нормално да имате изисквания.

---

споменах момчето, защото случаят е аналогиен с кирилицата. ако аз бях решил, че не ми пука какво мислите и ще си пиша на латиница вие и мен щяхте да ме баннете, без да съм обидил някого. според мен е малко жестоко и едновременно детинско да го банвате за такова нещо, дори и това което е написал да ви се е виждало глупост и дори наистина да е било. добрите му намерения са налице.

---

това за правия път...ок, ама все си миля, че вие като модератори трябва да се опитвате да запазите интересните хора във форума, защото така и форумът става по интересен за всички.

---

ако бях решил да се правя на интересен щях да кажа, че дори това с песните и постоянната смяна на кирилица/латиница е достатъчно за да ме откаже да пиша на кирилица и щях да съм напълно прав. тук не говорим за това как на мене ми е кеф, а за не6то, което си е недостатък. не, че е кой знае какво, но си е неудобство и дори само заради това неудобство ми се вижда логично да използвам латиница.

---

какво значи това, че пишеш по качествено? нали всеки път когато постваш имаш идея, която искаш да прокараш или не6то, което имаш да кайеш, латиница или кирилица - все тая.

---

за егоизмът си прав и не го отричам Усмивка но с това за подредбата на мислите ми... Защо да не съм егоист след като според мен съм в правото си да си искам моето.  за мислите ми - те са си достатъчно подредени и смятам, че във всяка дискусия в която съм участвал съм бил достатъчно изчерпателен и не съм зарязвал някой топик без отговор, ако някой е имал въпрос към мен.

---

ок, губя времето на другите да четат, постовете ми на латиница, ама ми е интересно някой друг освен теб да се включи по темата и да каже дали наистина му създава трудности четенето на кирилица, щото според мен няма никакъв проблем. а за това, че моето веме се губи спор няма.

---

все пак това е форум посветен на нещо много приятно, а не накакъв литературен журнал, загледай се в постингите и ще видиш, че няма кой знае колко стойностни постинги и това е нормално, тук всеки изразява свое мнение, не можеш да ме вини6 за това, че вкъщи не слушам Ай Фил Ю. готино е когато четеш постинг, в който има мисъл и ако може всички да имаме полза от този форум още по добре.
Alice est partie en voyage
La tête dans les nuages
Recoil
Екип
****
Публикации: 1768

Профил WWW
Отговори #16: 13 Декември 2005

и аз съм против кирилицата, ама сме приели, че ще се пише на кирилица, какво да се прави.
dobomode
Iconique
*
Пол: Мъж
Публикации: 939

Профил WWW
Отговори #17: 20 Декември 2005

Комбинацията ALT-C вече превключва безпроблемно и плавно между кирилица и латиница (без да се ползва мишката). Има един единствен малък бъг във Firefox, където при включване на кирилица се изписва 'ц'.

MAO BOY
Висш Любовник
****
Публикации: 1576

Профил
Отговори #18: 06 Март 2006

добо,
мина доста време от този спор. мога да кажа само едно, че беше прав,
просто тогава гледах малко егоистично на нещата.
извинявам се.

Alice est partie en voyage
La tête dans les nuages
atomheart
Агент
****
Пол: Мъж
Публикации: 116

Профил WWW
Отговори #19: 12 Март 2006

Един въпрос... Има ли на4ин да изписвам sh, sht и ch с немска клавиатура. Ре6ението ми до мемента е доста дразне6то за мен самия...
dobomode
Iconique
*
Пол: Мъж
Публикации: 939

Профил WWW
Отговори #20: 12 Март 2006

За съжаление, подредбата на клавишите на немските клавиатури е доста различна. Решението е доста лесно, просто отидете в Control Panel избере Regional And Language Settings и добваете English като език в опция Languages. Така можете да привключвате лесно към английска подредба на клавишите, която работи перфектно с кирилицата в този сайт.

SoFaD
Ултрас
*
Пол: Жена
Публикации: 513

Профил
Отговори #21: 13 Март 2006

това си е идея Намигване която ми беше идвала наум, но и това не можех да направя на тези пс-та, където ползвам нет. сега има нова зала, и успях да включа english-клавиатурата от 4-тия път Намигване но е ужасно трудно когато от години пишеш на бдс, или на немски, да търся някои буквички, които съвсем не са там, където трябва да са... аз съм обаче упорит (да не кажа инатест Намигване ) човек

ages of delirium
curse of my oblivion
v1l10l80r
Господар
***
Пол: Жена
Публикации: 190

Профил
Отговори #22: 13 Март 2006

Един въпрос... Има ли на4ин да изписвам sh, sht и ch с немска клавиатура. Ре6ението ми до мемента е доста дразне6то за мен самия...

определено има и алтернатива...ама на мен ми трябваше цяла вечност докато включа... Очиврът(на турбо) и зацепя най-накрая... btw още ги бъркам...
та...като си включиш опцията кирилица(в менюто/прозореца Публикувай орговор):
за ш:натискаш Strg и у-умл.
за щ: Strg и бутона до у-то с точките Намигване,при мен е *
и сега идва най-хубавото...в случай,че ти се уголемява екрана почти двойно при натискането на последната комбинация за щ...можеш обратно да го намалиш,като натиснеш Strg и - (тире)
за ч:Strg и о-умл.
Последна редакция: 13 Март 2006 от v1l10l80r

I wrap my white arms around the
black box where you live now and
listen to you talk to me all night.
SoFaD
Ултрас
*
Пол: Жена
Публикации: 513

Профил
Отговори #23: 14 Март 2006

v1l10l80r уникално Намигване голямо забавление пада...
а как става с цитатите? толкова много "математика" не съм виждала от години Намигване

ages of delirium
curse of my oblivion
The Fein
Екип
****
Пол: Мъж
Публикации: 2988

Профил WWW
Отговори #24: 26 Април 2006

Във връзка с нарастващото използване на "4" вместо "ч", "6" вместо "ш" или "ж" вместо "в", ето един начин някои потребители да избегнат този свой вреден навик:

http://vslivecd.openfmi.net/62c/demo/

Each tear that flows down your face
Trickles then picks up the pace
And turns to a river inside
A river that will not subside

I can hear that dreadful overflowing sound
And watching from afar I see a child is drowned
The child inside your heart

Ogi101
Опасен
*
Пол: Жена
Публикации: 206

Профил
Отговори #25: 03 Юли 2006

Този казус изглежда вече доста изтъркан, но въпреки вичко реших да кажа мнението си по въпроса.
Аз също започнах на латиница, тъй като за мен това е по-нормално (за което малко ме е срам), отколкото да пиша на кирилица и съм сигурна, че за мн други хора във форума латиницата comes natural за употреба, но след като ми беше направена забележка... предполагам все пак, колкото и да ми е неприятно, трябва да оценя жеста на хората, създали този сайт, както и да се съобразя с правилата, които са поставили, ако искам да съм час от форума!

Въпреки всичко продължавам да твърдя, че дали на латиница или на кирилица, според мен няма никакво значение стига да се изказваш стойностно и по този повод не ми е мн ясно какво точно е оправданието за неизползването на латиницата - просто прищявка или има логично обяснение зад себе си?

Nothing's impossible...It's ONLY a question of time...
The Fein
Екип
****
Пол: Мъж
Публикации: 2988

Профил WWW
Отговори #26: 03 Юли 2006

просто прищявка или има логично обяснение зад себе си?

По-логично обяснение от това, че българският език ти е роден - не виждам....

Each tear that flows down your face
Trickles then picks up the pace
And turns to a river inside
A river that will not subside

I can hear that dreadful overflowing sound
And watching from afar I see a child is drowned
The child inside your heart

MAO BOY
Висш Любовник
****
Публикации: 1576

Профил
Отговори #27: 03 Юли 2006

оги,
изкарай още месец два във форума и ще започнеш да се мръщиш на латиницата, повярвай, от собствен опит го казвам. аз бях от най-яростните противници на кирилицата, но за малко.

Alice est partie en voyage
La tête dans les nuages
kirilart
Екип
****
Пол: Мъж
Публикации: 2405

Профил WWW
Отговори #28: 04 Юли 2006

Цитат
какво точно е оправданието за неизползването на латиницата - просто прищявка или има логично обяснение зад себе си?

След като сме българи и сме в България мисля, че оправданията следва да се дават от тези, които пишат на латиница, а не обратното. В цивилизованите страни всичко що е докоснато от историята се брои за наследство, което следва да бъде пазено като нещо съкровенно, нещо определящо масата хора като нация с традиции. Имаме азбука оцеляла векове, а сега сме готови да я зарежем с лека ръка, защото иначе било по-лесно. Нищо че е по-грозно, отегчително досадно за разчитане, удобно за прикриване на неграмотност, важното е да е лесно! Ами да, защо не почнем да пишем всички на латиница и да говорим на турски език - ей така от уважение към османското присъствие, по късно ще сложим и чалмите, потурите, ще забодем и по едно американско знаменце значка на ревера от респект към НАТО...България има история, тежка, мъчителна, често е била унижавана както от чужди, така и от свои, така че що се отнася до мен, ще държа да се пази всяка частица българщина в добрия смисъл на думата.
Всички постове написани на латиница ще бъдат трити на общо основание! Полицай
kiril101
Екип
****
Пол: Мъж
Публикации: 666

Профил WWW
Отговори #29: 04 Юли 2006

След това, което прочетох от Кирил мисля, че темата спокойно може да бъде заключена. След този пост не мисля, че е необходимо да се продължава с  "оправданието" защо Кирилица.

Good Evening, Sofiaaa!
Страници: 1 [2] 3  Всички
  Печат  
 
Прегледай:  

DM.org | Powered by SMF 1.1.2.
© 2004, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.