DM.org Лого
DM.org :: Фенове :: Форум
Angel Bright Icon
Форум
Страници: 1 [2] 3  Всички
  Печат  
Автор Тема: Как се възпитават децата на феновете  (Прочетена 11681 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
volska
Джуниър
**
Пол: Жена
Публикации: 67

Профил
Отговори #15: 05 Юни 2006

Виктор и Kirilart, допускате сериозни педагогически и психологически грешки изначално.
Kirilart чувал ли си максимата "Забранени плод е най-сладък"? Никога, ама никога не ЗАБРАНЯВАЙ - приятели, музика, книги, дрехи......така ги правиш само по-желани! Показването на 'нехаресване' също е намеса в личната воля и право на избор. Детето е човешко същество, разумно, самостоятелно, върви по своя път и прави своите крачки и своите грешки.Мисля, че съм разбрала правилно всички фенове с подрастващи "фенчета', ние показваме на децата си какво "знаем", споделяме вкуса си, но не го налагаме. Аз слушам Депеш и още много други неща, но до сега никога не сък казвала на сина си "Слушай и помни, това е най-великата банда на света", както не съм го казвала и за нито една от любимостите си!
  Според мен до 13-14 годишна възраст един подрастваш няма как да си е заформил поне малко сериозен музикален мироглед. Тоест такъв, който първо да не е повлиян от други (да не говорим пък за родители)
или който да се окаже устойчив за дълго
.- Виктор от това не разбрах последно "няма заформен мироглед" или няма такъв повлиян от някого? Цял живот всички се влияем, от приятели, среда, родители, МЕДИИ Побъркан и т.д. не мислиш ли, че обиждаш 13-14 год с подобни твърдения.
В цялата тая работа има една дума ТОЛЕРАНТНОСТ тва е! Аз  не карам насила детето и да слуша или харесва каквото и да е. Показвам му пътя, посоката, но дали ще тръгне по него.......мога само да се надявам да е така.Което разбира се не пречи да се радвам когато сина ми слуша ДМ Пощурял
Апропо, аз лично мисля, че ще ги послуша още 2-3 години максимум, защото всяко поколение си има своите банди, колкото и да ценя Ролинг Стоунс не бих могла да им бъда фен!
"Ако слуша джаз обаче вместо Депеш" ще съм много горда с него, слушането на джаз доказва висока музикална култура и изграден висок музикален вкус
zuu
Смутител
***
Пол: Жена
Публикации: 282

Профил
Отговори #16: 06 Юни 2006

Споредм мен проблемът на децата е, че в желанието си да се приобщят към дадена компания, да си намерят приятели или т.н.т. неусетно започват да правят конпромиси със собствените си вкусове и се нагаждат към чуждите. Тоест, детето ти може и да слуша ДМ вкъщи, защото ги харесва, но когато се събере със съучениците си, да възприема съвсем различни музикални вкусове. Може би музикалното възпитание на децата трябва да започне по-отдалеч с урока Как да не допускат вредното влияние на чуждото мнение

jump out of time
kirilart
Екип
****
Пол: Мъж
Публикации: 2405

Профил WWW
Отговори #17: 06 Юни 2006

Първо едно уточнение: Никъде не съм споменавал, че трябва да се забранява нещо на детето. Напротив, но елегантно може да му бъде обяснявано, че чалгата е просташка музика и то от най-ранна детска възраст. Пълната свобода за едно хлапе на 4-5 та дори и 14 години, води до голяма вероятност този човек да се провали в живота. Например, вие не споменавате и дума относно чалгата пред детето си, защото не е предмет на интерес от ваша страна. Това дете отива в училище и открива магията на чалгата. Е, след като я е открило с непредубеден поглед и повечето деца от училище и се радват, защо да не се радва и то. Връща се в къщи с новия диск на Азис, пуска го на уредбата и ... за вас е късно да кажете каквото и да било, защото ще прозвучи точно като забрана. Това имах впредвид, да се помага на детето да формира своя вкус, чрез анти примери, но не и да се налага модел на поведение.
Чалгата в случая е само пример, същото се отнася за много други области на живота, но понеже темата е музикална...ако някой беше казал, аз насърчавам детето си да слуша хубава музика без значение каква, щеше да е друго, но да се бият родителите в гърдите, че детето им на две годинки слуша Депеш (на мама и тати гордостта) е смешно, да не кажа инфантилно.
ultrapmp
Странен Любовник
**
Пол: Мъж
Публикации: 450

Профил
Отговори #18: 06 Юни 2006

Темата е важна за всеки родител,но е и строго индивидуално-според мен.Във всяко едно мнение намирам по нещо вярно и важно за оформянено на характера и личността на едно дете,но ми се струва че категоричен отговор не би могъл да се даде.Всеки един от нас иска неговото дете да бъде най-доброто по неговите стандарти,но дали това е най-доброто според мен времето ще покаже.Относно чалгата:и аз съм против нея и нейното и въздействие ,но след като има и родители които са против музиката и въздействието на DM ще се въздържа от коментар макар да съм убеден че проблема е друг.
                       УСПЕХ НА ВСИЧКИ БЪДЕЩИ И НАСТОЯЩИ РОДИТЕЛИ Одобрение
Kevy
Екип
****
Пол: Жена
Публикации: 1383

Профил WWW
Отговори #19: 06 Юни 2006

...ако някой беше казал, аз насърчавам детето си да слуша хубава музика без значение каква, щеше да е друго, но да се бият родителите в гърдите, че детето им на две годинки слуша Депеш (на мама и тати гордостта) е смешно, да не кажа инфантилно.
...понеже този коментар е по повод на моето изказване, се чувствам длъжна да отговоря.
Дете на две години и половина не може да има ясно изразени предпочитания към конкретни изпълнители... единствено може да различава стилове. При положение, че детето ми гледа телевизия Сити през по-голяма част от времето си в къщи, за мен беше учудващо, че се зарадва на Депеш (които не присъстват в програмата им). Да се бия в гърдите - не, да съм горда - много... защото детето ми успява да разпознае добрата музика, особено на фона на комерсиалната такава, с която й се надува главата непрекъснато... освен Депеш, харесва и много други сериозни групи, които не съм споменала, поради естеството на клуба Намигване
А за чалгата съм съгласна, че трябва да се говори за нея. Аз опитах, дори пуснах един чалга канал, за да видя отношението й към подобна музика...не й хареса, но пък клиповете  са й интересни... по тази причина мисля да изчакам да порасне още малко поне, за да коментирам музикалните й предпочитания! Усмивка
... Нямах намерение да се включвам в спорове по този въпрос... просто исках да споделя една малка случка от ежедневието си, която успя да ми повдигне настроението! Намигване

See what I see!
victor.
Нарушител x 4
****
Пол: Мъж
Публикации: 660

Профил
Отговори #20: 06 Юни 2006


  Според мен до 13-14 годишна възраст един подрастващ няма как да си е заформил поне малко сериозен музикален мироглед. Тоест такъв, който първо да не е повлиян от други (да не говорим пък за родители)
или който да се окаже устойчив за дълго
.- Виктор от това не разбрах последно "няма заформен мироглед" или няма такъв повлиян от някого?
 

 Пояснявам за теб специално: няма как да СИ е заформил музикален, че  икакъвто и да е, мироглед. Възвратното местоимение СИ означава свой собствен такъв. И причината за това е именно "повлияване" от някого другиго. Тоест ако се е заформил такъв , то той не е заформен от левента/девойката, а от родител във възрастта до 13-14 години например. Или пък във доста варианти в тийн-възрастта това е просто вкуса на околните
- "дете отива в училище и открива магията на чалгата" Ухилен Ухилен Ухилен

А по повод твърдението:
Цял живот всички се влияем, от приятели, среда, родители, МЕДИИ
... ще кажа , че именно в ранна възраст на формиране личността, човек се влияе най-силно. Такъв типичен пример е и случая с твоето чедо(да ти е живо  издраво Одобрение)
  А пък твърдението:
апропо аз мисля, че ще ги слуша още две-три години максимум, защото всяко поколение си има своите банди, колкото и да ценя Ролинг Стоунс не бих могла да им бъда фен!
е наистина несъстоятелно (да не употребя и аз по-точната дума инфантилно)..  за какво поколение и свои банди въобще можеш да говориш в тази възраст. Брат ми дето навършва петнайсет още няма представа за нищо, и само се влияе от други, а ти твърдиш, че твоето дете вече различавало стиловете и кое е комерсиално даже. Това е нелепо, моля те!

и на мен не ми се спореше, ама нали ми зададе въпрос..и така.
Последна редакция: 06 Юни 2006 от viktor

for all the right reasons
for all the right reasons
lady_evil
Кукла
*
Пол: Жена
Публикации: 22

Профил
Отговори #21: 14 Юни 2006

Цитат
Дете на две години и половина не може да има ясно изразени предпочитания към конкретни изпълнители... единствено може да различава стилове.
Моят дребосък ще стане на две другия месец и определено има доста ясно изразени предпочитания към конкретни изпълнители,може би като поотрасне още ще започне и стиловете да различава. Но сега едва ли мога да кажа, че разбира от музика, защото той я възприема единствено ако е съпроводена и от визия.Дочува от някъде позната мелодия, оглежда се и ако не види клипа, губи интерес.
Естествено е да се радва на ДМ, вижда, че се кефя като чуя тяхна песен и веднага се примъква да се кефим заедно. От тях харесва Дейв, може би щото името му е по-лесно за произнасяне (голям зор беше да го науча, че започва с Д, а не с Б Усмивка).Вече започна да ги разпознава и без да съм му ги показала предварително.Определено Депеш му допадат.Но това не му пречи да гледа с интерес и клиповете на Грийндей, на Токио Хотел и даже на Кайли Миноуг (харесва красивите жени Доволен).Лично на мен ми беше интересен факта, че лудата жаба много го стресира. Като я види и се разревава с глас.
Колкото до чалгата, има наблюдения. Сестра ми слуша такава "музика" и дребосъка хваща по някое парче от време на време, но явно не правят клиповете дабре, защото не му хващат окото. Да е жив и здрав, ще порасне и сам ще си каже кое му е на душата и кое- не. Което разбира се не ми пречи да го напътствам натам, накъдето смятам че е добре.

"...той подскачаше,сякаш чуваше музика и танцуваше в ритъм, който отекваше само в главата му. А лунната светлина за миг озари лицето му и то беше като череп на ангел..."
victor.
Нарушител x 4
****
Пол: Мъж
Публикации: 660

Профил
Отговори #22: 17 Юни 2006

  За децата не знам ама брат ми който е с на 15 (с 11 по-мальк)
6е го взема в Скрийм за вьзпитание.

for all the right reasons
for all the right reasons
resurrection
Джуниър
**
Пол: Жена
Публикации: 69

Профил
Отговори #23: 20 Юни 2006

аз съм водила моя племенник  на остава, но се разрева, че му е шумно и се прибрахме. но пък после разправяше на всички, че някакъв батко му подарил шапка и после бил на високото с китара... откакто почна да ходи на училище иска да му записвам руши и ъпсурт

.iMMersE your soUL in LOVE.
victor.
Нарушител x 4
****
Пол: Мъж
Публикации: 660

Профил
Отговори #24: 20 Юни 2006

  Разправя ми, братото, 4е и тои щял до сутринта, види6 ли.

for all the right reasons
for all the right reasons
Lu
Агент
****
Пол: Жена
Публикации: 118

Профил
Отговори #25: 26 Юни 2006

Темата е много готина  Одобрение
Съгласна съм, че нищо наложено насила не води до добри резултати. Но децата ни са облъчвани от доста просташка култура.  Ако у дома не се опиташ да покажеш на детето, че има и друга магия освен "магията на чалгата" /много ме разсмя това нещо/ не очаквай, че когато детето ти порастне достатъчно и музикалният му вкус се окаже плачевен, ще можеш да направиш нещо по въпроса. Музикалните предпочитания според мен се напластяват. Независимо на колко е детето, можеш да му пускаш хубава музика и споко, след години то ще свързва този тип музика само с положителните си детски емоции и тя ще остане негова любима музика. Това е абсолютно подсъзнателно.
Дъщеря ми е на 5 и половина и не мога да кажа, че е абсолютен фен на ДМ, но аз сядам с нея за да слушаме музика заедно. На нея й е приятно да е с мама, чуства се добре когато й обяснявам за какво се пее в песните. Когато и преведох текста на Somebody, тя започна да ме разпитва дали така с татко й говорим за нещата от живота и дали имаме еднакви мнения  Намигване Казах й, че това е една от най-нежните песни на ДМ и тъй като пее в една детска група, тя ми обясни, че и тя следващия път ще пее нежно.
Не губя надежда, че ще преборя Ивана/Драгана/Петкана. Все пак Depeche Rules  Намигване

I saw something in your eyes
I wanted it for myself
Ivelina_10
Странен Любовник
*
Пол: Жена
Публикации: 406

Профил
Отговори #26: 29 Декември 2007

и мойто бебе на 8 месеца все се усмихва на I Feel You...ще го видим що за фен ще бъде..ама аз смятам да му открия творчеството на великите Депеш Мод. дето се казва той с това е закърмен..още от утробата на майка си..Усмивка
Videlina
Странен Любовник
****
Пол: Жена
Публикации: 477

Профил
Отговори #27: 02 Януари 2008

Хе хе и аз мога вече да се включа в тази тема Намигване Както казва Ивелина, аз също съм го закърмила от -9 месеца. Сега обаче когато дойде времето на песничките, се оказа, че освен "Тръгнал Кос", знам само песни на Депеш Мод. Обаче му харесват.....знае ли човек какво му се върти в малката главица на едно бебче Очиврът

Angels of the Universe
sisterofnight
Ултрас
*
Пол: Жена
Публикации: 540

Профил WWW
Отговори #28: 24 Януари 2009

Ето така явно http://www.youtube.com/watch?v=eLDArJby6cY&feature=related  Доволен Намигване Ухилен

"I'm my own worst enemy"
Videlina
Странен Любовник
****
Пол: Жена
Публикации: 477

Профил
Отговори #29: 24 Януари 2009

Ха хааа умрях от смях Ухилен Като махнем писъците, вкъщи Малчо едно към едно танцува ето така
А и сцената му е почти толкова разхвърляна..... Очиврът
Последна редакция: 25 Януари 2009 от kiril101

Angels of the Universe
Страници: 1 [2] 3  Всички
  Печат  
 
Прегледай:  

DM.org | Powered by SMF 1.1.2.
© 2004, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.