DM.org Лого
DM.org :: Фенове :: Форум
Angel Bright Icon
Форум
Страници: 1 ... 3 4 [5]
  Печат  
Автор Тема: Слаби личности ли са наркоманите и самоубийците?  (Прочетена 21733 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
the_antichrist
Някой
**
Пол: Мъж
Публикации: 13

Профил WWW
Отговори #60: 22 Февруари 2007

Хаха, и сега какво- като не взимате наркотици си мислите, че сте много силни или какво??! Или аз като взимам съм по-слаб от вас?
Иначе съм за "удрянето с чук" по главата, стига да премахва от този свят разни хора, разни идеали...
Тъпото е, че в тва селско общество нещата се преекспонират и преувеличават адски много, насява се една масова параноя и представа, която води до такива теми като ТАЗИ. И точно за наркотиците казвам, че трябва да си ги пробвал, за да говориш. Не ми разправяйте колко ваши познати стигнали дъното, защото аз пък ще ви кажа, колко мои познати са стигнали върха. Нормални са тези крайности, защото зависи как използваш наркотиците и от личността- дали ще позволи да я "превземат".
И защо всичките, като стане дума за наркотици, си представяте онези "получовешки" същества, лежащи размазани някъде с дупки по вените? Как пък не си представите един як трип, ми все лошото.
Ей това е проблем, да виждаш само черното, но не и хубавото. Някъде някои каза нещо за предразсъдъци.
АМИН
Последна редакция: 22 Февруари 2007 от the_antichrist

The Fein
Екип
****
Пол: Мъж
Публикации: 2988

Профил WWW
Отговори #61: 22 Февруари 2007

Хаха, и сега какво- като не взимате наркотици си мислите, че сте много силни или какво??!

Кой е казал такова нещо?

Не ми разправяйте колко ваши познати стигнали дъното, защото аз пък ще ви кажа, колко мои познати са стигнали върха.

Какво имаш предвид под връх?

Тъпото е, че в тва селско общество нещата се преекспонират и преувеличават адски много

В такъв случай, след като си част по неволя от това селско общество, не допускаш ли възможността ти също да преекспонираш и преувеличаваш нещата?


Each tear that flows down your face
Trickles then picks up the pace
And turns to a river inside
A river that will not subside

I can hear that dreadful overflowing sound
And watching from afar I see a child is drowned
The child inside your heart

silver wings
Опасен
****
Пол: Жена
Публикации: 232

Профил
Отговори #62: 22 Февруари 2007

Хаха, и сега какво- като не взимате наркотици си мислите, че сте много силни или какво??!

Кой е казал такова нещо?

Аз го казах!

  И като го казах имах предвид само себе си!
Подписвам се с две ръце под казаното,и се гордея,че успях да се измъкна от този ад!

Откровено се чудя как може да има хора,които да се гордеят,че взимат наркотици!?

Let me show you the world in my eyes...
Recoil
Екип
****
Публикации: 1768

Профил WWW
Отговори #63: 22 Февруари 2007

И защо всичките, като стане дума за наркотици, си представяте онези "получовешки" същества, лежащи размазани някъде с дупки по вените? Как пък не си представите един як трип, ми все лошото.
Ей това е проблем, да виждаш само черното, но не и хубавото. Някъде някои каза нещо за предразсъдъци.
Напротив, аз смятам, че има полза от тези трипове само, ако можеш да ги пресъздадеш или разкажеш. Иначе, ако тези трипове са си само за теб... един ден започва да не ти харесва реалността. Все пак живеем в свят, в който се налага и да работиш... и ако работата ти не е свързана с това или не си син на човек от партията, просто оставаш безработен и мизерията те обгръща. Тогава вече съвсем не ти се иска да си в реалността и се достига до крайности.
Иначе що се отнася до употребата. Сигурен съм, че нещата ще са много по-добре когато това нещо стане легално. Тогава ще има някакво качество на предлаганите продукти, а също и набавянето на подобни неща няма да зависи от хора, които не са в твоето социално положение.

Ако се замислим, ще видим че Луис Карол примерно е описал много добре един наркотичен трип, в който героинята му Алиса... се назобва едно хубаво и започва да получава най-различни халюцинации. Яде гъби... увеличава си размерите и т.н. Съответно... ние четем това на децата си и го намираме за изключително забавно Усмивка

Всеки трябва да може сам да прецени дали да употребява или да не употребява. Когато говорим за зависимост обаче, май няма как да кажем, че дадена зависимост към нещо... те прави по-силен Усмивка
MO.
Гост
Отговори #64: 22 Февруари 2007

Моето мнение е, че дори да опиташ каквато и да е дрога, за която си просветен предварително какво действие и последствия може да има върху теб и въпреки това пробваш, значи ти липсват или гънки по темата или си слаба личност! Аз се гордея с това, че не съм пробвал, защото знам какво става и това според мен е сила! Може да си имаме слабости, но когато сме силни да не правим неща, за които се казава "не може да знаеш дали е готино без да си опитал", то значи сме и умнички....поне в дадения случай! Според мен дрогата е заместител на сила, пристрастчват се и започват слабите и определено глупави хора, може да звучи крайно, но за мен всички пушачи, на всякав вид пушилки и шмъркащи същества и боцкащи се са определено ГЛУПАЦИ! И въпреки това може да са разкошни хора, но като игнорират нежеланието ми да им дишам газовете и да преживявам ненужните им никому трипове ми идва в повече! Не екстравагантно да си глупав и несъобразителен, просто не ти е упрял ножа още....ако си в положението за което изказвам мнение!  Усмивка Идиот Готин Ангелче
lily
Кукла
*
Пол: Жена
Публикации: 23

Профил
Отговори #65: 22 Февруари 2007

 Всеки човек може да посегне кьм наркотиците независимо дали е слаб или силен, особено в по-крехка вьзраст, тъй като още не е изградена личност и няма утвьрдена ценностна система.Пьрвоначално това може да се случи от най-обикновено любопитсво или стремеж кьм подражание.Нещата започват да се усложняват ако в живота на този човек се случат поредица от негативни сьбития (проблеми в семейството,несподелени чувства,предателство от приятел и др. ).Всичко това започва да се изживява като проблем от който боли душата и се появяват "дупки" както казва по-горе the_antichrist.Това е най-голямата заблуда, защото никой наркотик не може да запьлни каквито и да било "дупки" , а още по-малко да излекува душата.Може само да притьпи сетивата,да го накара временно да забрави,да се почувства по-силен в един по-хубав свят (зависи от това какво е взел-амфетамини,кока или нещо още по-сериозно).Какво става обаче когато се сьбуди?Вижда,че реалността е станала още по-сива, а проблемът продължава да сьществува и той трябва да живее с него.
 Следва ново бягство,в другата реалност,където всичко изглежда розово,но уви само за малко,докато отмине мигът,и отново се озове сам в реалния свят...един непрекъснат кръговрат.
 Какво следва?Всички ние знаем колко известни музиканти е погубила дрогата-от Джанис Джоплин до Кьрт Кобейн(който се е лекувал в същата клиника кьдето е бил и Дейв).За съжаление  седмица след изписването се самоубива,именно защото не е могьл да се справи,а вероятно не е имал и желание.
 Така че  за да се спре дрогата определено се изисква много сила, желание за живот и подкрепата на близките.
Страници: 1 ... 3 4 [5]
  Печат  
 
Прегледай:  

DM.org | Powered by SMF 1.1.2.
© 2004, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.