dockapi
Гост
|
Има ли други фенове на тази група?Какво мислите за тях? Преди време на студентски лагер на морето,докато ги слушахме чухме доста "компетентен" коментар:"Каква е тази църковна предкласика?"  Мисля,че музиката им е въздействаща и подходяща за определени моменти и настроения.
|
|
Последна редакция: 28 Май 2006 от dockapi
|
|
|
|
HaRdKiTtY
Гост
|
Dead Can Dance са една перекрасна група. Всъщност те възстановяват средновековни и дори по-стари песни без да ги модернизират и те звучат много автентично. Преди време бях пробвала да медитирам на тях и се получава  Така, че много се радвам че има и други фенове 
|
|
|
|
Dorrian
Гост
|
Вълшебна музика... По този повод ще задам един изтъркан въпрос: На какъв език са част от песните на групата (като изключим тези, които са на английски) и къде могат ли да се намерят текстовете на този език?
|
|
|
|
dockapi
Гост
|
Вълшебна музика... По този повод ще задам един изтъркан въпрос: На какъв език са част от песните на групата (като изключим тези, които са на английски) и къде могат ли да се намерят текстовете на този език? Чат от текстовете,които ти звучат необикновено са на sanskrit(древен език,който вече никъде не се говори),за съжаление тези части от песните са обозначани с ?(поне,където аз съм търсила).
|
|
|
|
Kevy
|
Я и аз да се регистрирам тук... защото това е една много любима моя група... музиката им е дълбоко въздействаща и завладяваща. Е, вярно не се харесват от първо слушане, но то и Депеш обикновено заразява едва след няколкократни прослушвания...но пък такива групи създават истински и верни до гроб фенове. ВЕЛИКИ! 
|
See what I see!
|
|
|
Dorrian
Гост
|
Вълшебна музика... По този повод ще задам един изтъркан въпрос: На какъв език са част от песните на групата (като изключим тези, които са на английски) и къде могат ли да се намерят текстовете на този език? Чат от текстовете,които ти звучат необикновено са на sanskrit(древен език,който вече никъде не се говори),за съжаление тези части от песните са обозначани с ?(поне,където аз съм търсила). Освен да започнем да учим санскрит... колко му е? 
|
|
|
|
ecmjazz
|
Във видеото Toward the Within Лиза Жерар казва, че езика, на който пее е измислен от нея - просто съчетания от звуци, които и идват на момента.. Дава за пример малката си дъщеря, която пее по същия начин.. Идеята е по тоя начин да си изразиш максимално твоята лична душевност... Така че май няма санскрит..?
|
|
|
|
WatchMeMove
|
Присъединявам се към феновете  Отскоро се зарибих по групата изтеглих си 3 албума и като се почна едно слушане ..няма край-идеални са за моите настрония понякога Първото парче, което ми направи впечатление беше Indus-лягах и ставах с тази песен 
|
|
|
|
Independent
|
Трябва да си много духовно богат за да достигне нещо подобно до теб... не е само настроението,усета и въздействието от това което чуваш. Много от хората просто не са свикнали да седят на тихо и си пускат музика колкото да им минава времето и не търсят нищо в нея! Моите почитаниа на този който е отворил тази тема и на всички присъеднили се!!!
|
|
|
|
the_sinner
|
и на мен DCD много ми харесаха и почти съм готова да не се съглася с твърдението, че е трудно да се харесат от първото слушане...  мен от първия път ме грабнаха, а да знаете как хубаво пасват композициите (не бих ги нарекла песни) на някои мои театрални опити... красота направо!!! 
|
I'm not evil, I'm just not up to anything good...
|
|
|
TheRainfall
|
Отговори #10: 06 Август 2006 |
|
Групата наистина е добра...и особено приятно е да я слушаш за вдъхновение. Има прекрасни неща, които могат да те отнесат на толкова различни места, и да видиш толкова магични, нереални образи, че когато някои влезе в стаята, звънне телефонът, котката започне да скача отгоре ти..или нещо си..те върне към действителността..ей..трудно се опомняш 
|
touch me slow... like your fingertips might never let me go.
|
|
|
the_sinner
|
Отговори #11: 09 Август 2006 |
|
а извинете за малко дебилния Фъпрос, ама те к'ви са по народност? 
|
I'm not evil, I'm just not up to anything good...
|
|
|
RizaaR
Странен Любовник
|
Отговори #12: 12 Август 2006 |
|
Феерия от звуци и невероятно красиви вокали. Музика, която вдъхновява и ме изпълва със тъжна светлина. Пътуване из далечни земи и времена.
Много се радвам да дойда при вас:) Благодаря за темата,dockapi!
"How fortunate the man with none..."
|
o Y +Devil inside, seeking for light+
|
|
|
Independent
|
Отговори #13: 12 Август 2006 |
|
The Siner до колкото зная са Англичани... Някои са ирладци, някои са новозеландци(тоест пак англичани чиито родители са отишли да живеят на едно по-слънчево място  ),а Паскал Яфет (барабаниста) е от Мадагаскар!!! Всъщност не бих казала,че са точно от някъде....ако ме разбирате! 
|
|
Последна редакция: 20 Октомври 2006 от Independent
|
|
|
|
Herbstwerk
Кукла
Публикации: 25
|
Отговори #14: 20 Август 2006 |
|
Дед кен денс не са добра група, кото пишете, ами са велики  Късните им албум не ме кефят, но пък по-ранните са размазващи просто. И на 1во място Within The Realm of A Dying Sun - преобърна ми представите за музика направо като го чух навремето. Няма друга група, кото по такъв начин да се е докоснала до първичното и архетипното, има нещо недотам човешко в тях 
|
|
|
|
|